IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
    Към Начев
    Аз пък мисля, че на българите им писна от партизанщина, безвластие и ловене на риба в политическото блато, затова избра авторитаризма на респекта и усилията за въвеждане на ред, па бил той не особено справедлив, демократичен, равноправен. Затова опонентите му атакуват усещането за установен порядък, за предвидимост и законност. В момента като политико-историческа проекция сме некъде около втората половина на 30-те на миналия век, когато авторитаризмът завладява все повече Източна Европа. Въпросът е защо другите се измъкнаха от тази ситуация, а ние сме заседнали там, 80 години по-преди.
    Склонен да се съглася, но доколкото гледаш под малко по-различен ъгъл на вчерашното събитие.
    Иначе нямам илюзия, че вчера "уж" избирахме кметове, но всъщност в последна сметка ставаше дума за нещо по-различно.
    Лилков и Кадиев, всеки по отделно, познава в пъти по-добре проблемите на София и знае чисто на теория многократно повече начини и подходи за тяхното решаване, без гаранция естествено, но хората дават на Фандъкова три пъти повече гласове от сумирания вот за Лилков и Кадиев.

Коментар

• Ето за какво говорим:

от блиц:
      В Балчик преизбраха кмета с лимузината, който искаше да си купи и совалка

Хайде, обяснете ми как дебилното население от това иначе хубаво градче заслужава достоен живот и нормална местна власт с прозрачни разходи.

В нормална държава тоз наглец щеше да е в затворът, тука овчата измет го ПРЕИЗБИРА !!!
      Last edited by mibova; 26.10.2015, 11:58.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от prectical Разгледай мнение
        Тогава не се оплаквай, че си роб на циганите и че ще живееш в мизерия и беззакония още поне 50 години.Не се оплаквай,че ти плащаш данъци ,ток,вода а циганите живеят на твой гръб Само когато масата българи се вдигнат да гласуват ще се приключи с циганският платен вод, защото до момента той съставлява един голям % и осигурява влизания в парламента на корумпирани елементи. Явно само българина обича да си седи дома пред телевизора да гледа тъпи предаваня и да пие ракиика, докато политиците се еб*ват с него и семейството му. Статуквото няма да се промени без ние да го поискаме
        С подчертаното съм съгласен. Само че проблемите няма да се решат като се вдигнат българите да гласуват, а като грабнат сопите и полетят жълтите павета. Циганите са по-умни от вас гласуващите. Вкарват в парламента корумпета, но го правят срещу някой лев, а вие ги вкарвате безплатно. Всъщност за всеки получен глас даже ви вземат пари. Гадното е, че тези пари им ги плащат не само гласуващите, а всички, понеже се вземат от бюджета. Ще се ебават, как няма да се ебават, като им гласувате да управляват. Затова няма да хленчите! Аз имам право да не съм доволен, защото им плащам от данъците си, но не съм ги турил там да управляват. Все ми е тая кой е на власт, важно ми е какво прави с властта. Засега не виждам някой да предлага политики, които да отговарят на представите ми за добро управление. Когато се появи такъв и ми се стори адекватен, може и да отида да му дам глас.

Коментар

• Първоначално изпратено от Trakatrak' Разгледай мнение
          Ама за кого да гласуват? Не се дава същински избор. 25 години български демократически цирк. Силите на мъглата, вятъра и градушката ошаткаха главата на политическата система преди още да порасне и сега тя се подвизава без глава. Та искат да гласуваме за една патка с патешки акъл, дето даже е без глава. Аз гласувам, но по своему негативно. Щото за когото съм гласувал, или е губил изборите или сетне се е провалял. Та сега си избирам некой дето не ми уйдисва на кефа и хоп, пускам му бюлетината. Не ви съветвам да правите същото. Само при мен работи...., ако работи.
          Как за кого да гласуват? - Щом са недоволни, ще гласуват за ВСЕКИ ДРУГ, само не и за управляващите към моментът !!! Аз лично НИКОГА не бих гласувал за фъндъкова, ако например имаше балотаж и на него бяха класирани фъндъкова и някоя гарга, дето се бие с гълъбите са парче пица в градинката, за гаргата щях да гласувам !!!

Коментар

Тогава не се оплаквай, че си роб на циганите и че ще живееш в мизерия и беззакония още поне 50 години.Не се оплаквай,че ти плащаш данъци ,ток,вода а циганите живеят на твой гръб Само когато масата българи се вдигнат да гласуват ще се приключи с циганският платен вод, защото до момента той съставлява един голям % и осигурява влизания в парламента на корумпирани елементи. Явно само българина обича да си седи дома пред телевизора да гледа тъпи предаваня и да пие ракиика, докато политиците се еб*ват с него и семейството му. Статуквото няма да се промени без ние да го поискаме
            И какво като гласуват масово хората, щом пак турят на власт поробителите и душманите си, които се гаврят с тях? Да ви разкажа: аз се подмамих да правя избори и бях секретарин в една комисия - не е имало шашми, измами, надали и платен вот (в секцията не гласува нито един хъхряк) и хората масово избраха пак същите ГРОБ-аджийски мутри !!! И това в моят квартал, където хъхряшките гета, каруци и безобразия са най-големият проблем, под покровителството и на районният кмет и на баш-кметката !!! Особено драстическо с районният - който, когато хората от западната част на кварталът му се оплакаха от цигански терор, той им се подигра в лицата, казвайки им ДА СВИКВАТ !!! ...ами явно са свикнали, щом: пак за него. Или фъндъкова, под чието покровителство гнусните талиги сякаш станаха повече от колите !!! ... но някои софиянци явно намират вонящите каруци за софийски чар.

Е, народ, който е непреклонен в своят вот за тия, дето го шибат, защо все се оплаква от болки в анусът? Това не е ли идиотия?

Дълбоко разочарован съм от тази овчост на хората.

Коментар

Ама за кого да гласуват? Не се дава същински избор. 25 години български демократически цирк. Силите на мъглата, вятъра и градушката ошаткаха главата на политическата система преди още да порасне и сега тя се подвизава без глава. Та искат да гласуваме за една патка с патешки акъл, дето даже е без глава. Аз гласувам, но по своему негативно. Щото за когото съм гласувал, или е губил изборите или сетне се е провалял. Та сега си избирам некой дето не ми уйдисва на кефа и хоп, пускам му бюлетината. Не ви съветвам да правите същото. Само при мен работи...., ако работи.

Коментар

• Задвратник

Коментар

• Към Начев
                  Аз пък мисля, че на българите им писна от партизанщина, безвластие и ловене на риба в политическото блато, затова избра авторитаризма на респекта и усилията за въвеждане на ред, па бил той не особено справедлив, демократичен, равноправен. Затова опонентите му атакуват усещането за установен порядък, за предвидимост и законност. В момента като политико-историческа проекция сме некъде около втората половина на 30-те на миналия век, когато авторитаризмът завладява все повече Източна Европа. Въпросът е защо другите се измъкнаха от тази ситуация, а ние сме заседнали там, 80 години по-преди.

Коментар

• Илиян Василев, idvassilev.blogspot.bg

През седмицата ще вляза в повече детайли по резултатите от гласуването за референдума.

Първо,

при създавалата се ситуация, изключително силните и опитни противници, постигнатият резултат е максимално възможния - т.е. достигната степен на мобилизация е успех за всеки, който направи от гласуването за електронен вот своя кауза. Не допускайте да Ви внушават, че сме неуспели или нямаме шанс. Спомнете си само преди няколко дни, колко партии и политици - освен президента изобщо коментираха, да не говорим за референдума. В този смисъл полученият резултат е шамар за партийния и политически елит, който се опита да обезсмисли директния избор на гласоподавателите.

Второ,

може да се спекулира дали гласовете които са били обезкуражени или съзнателно блокирани от секционните комисии не са "липсващите" проценти, които можеха да направят референдума задължителен за изпълнение от Парламента. Но да не се залъгваме, при всякакъв вариант, тези сили щяха да се опитат да използват Парламента за да ограничат или отложат електронния вот.

Трето,

с голяма доза сигурност мога да предположа, че атаката и сривът на сайтовете на ЦИК, МВР и МВнР са били предварително програмирани именно с цел да се осуети и повлияе на вота за референдума. Лично се убедих в наличието на преднамерено спорна инструкция на ЦИК за да се дискриминира и обособи гласуването за референдума от другия вот за местни избори. Към 14 часа, когато ЦИК излезе със специално тълкуване, очевидно режисьорите зад кадър са били уверени, че бариерата от 50 процента не може да се премине при натрупаната огромна разлика при активността между местни избори и референдума - близо два пъти. Тактиката да не се дават накуп книжата, а да се изчаква нарочно искане от гласоподавателя (а някъде и това не е било достатъчно) означава, че към този час вече са били загубени достатъчно проценти, които е нямало как да бъдат наваксани до края на деня. Тогава вече ЦИК е могъл безопасно да си върне "безпристрастността" и да задължи комисиите да предоставят изборните книжа накуп. Но тази мръсна игра не е могла да се осъществи без съучастието на ключови членове на ЦИК и диктовката на основните опоненти на референдума. Сянката на Кой? е безспорна.

Четвърто,

дори при сегашните нива около 40% активност и при над 70 процента гласували "за" - това е най-голямото "за" на настоящите избори - няма друг кандидат, кауза, партия, и т.н. които да са получили по-голям вот. И е много над вота на ядрения референдум - единственият репер за съизмерване на настоящия вот. Ако по това се мери успехът и доверието към действащите президенти значи каузата на сегашния президент Плевнелиев, която тогава бе подкрепена от лидера на ГЕРБ, е била решително предпочетена от българския избирател в сравнение с проекта Белене, за който се застъпи тогавашният президент Първанов.

Пето,

вотът за референдума дава ясен и силен сигнал - няма как да бъде подминат като случаен или непредставителен, защото гласувалите са минали през изкуствени бариери, дори съпротива на секционни комисии и въпреки всичко са отстояли своята воля и глас. Това е истинският ресурс на Промяната и на модерната политика в България. С тях всяка партия и всеки политик ще трябва да се съобразяват - стига гласувалите днес "за" да доведат битката си за електронно гласуване до край и да упражнят натиск в ключовите моменти на вземане на решение в Парламента.

Шесто,

днес видяхме отчаяни ходове за компрометиране и блокиране на гласуването - атаката на сайтовете на ЦИК и МВР издава невежество - да блокираш публичен сайт, който не е подготвен за кибератаки не е трудно. Така или иначе битката щеше да се реши от Парламента - но с близо 40 процента гласували тежестта на присъствие на прекия вот на народа е съвършено различна, ако правим сравнение с миналия път, когато БСП спечели 12 процента при малко над 20 процента общо гласували на референдума за Белене.

Без натиск отвън Кой? не може да бъде победен

Ако не може да блокира е-вота в открит дебат или демократични средства, противникът ще се опита да разводни темата, да организира отвличащи скандали и провокации, но при всички случаи ще иска да предотврати прилагането на електронно гласуване при следващите президентски избори - защото ще се включат милион гласа отвън и нещата в българската политика решително ще се променят. Медиите на Пеевски, леви, националисти и всякакви опоненти ще се опитат да разгънат медийно и политически стряскаща кампания за катастрофични последствия ако приемем е-вота. Огромната част от техните доводи са пълен нонсенс, но такава е играта. Първо, ще внушават тотален стрес и страх, да улеснят последващите манипулации на обществото. След първоначалния шок ще се опитат да вкарат скепсис и накрая да разколебаят солидарността и подкрепата за електронния вот. Ще ви говорят, че вотът се обезмисля, че Парламентът със сигурност ще го бламира. Медиите на Пеевски отчаяно ще бранят хартиения вот и възможността за управление чрез контролирани етнически и други малцинства. Постоянно ще се стараят да вкарат дебата в технологично русло и в технически детайли, които малко хора могат да оспорят.

Дежа вю

Справка анти-шистовата кампания.

Истината е, че ги е страх - изпитват атавистичен, панически страх, че губят почва под краката си. Но с фокусирана и навременна мобилизация и обществен натиск тези хора нямат шанс да блокират електронния вот в Парламента.

И още една сигурна рецепта за успех - присъствието на улицата във всички важни моменти.

Коментар

• prectical, доста си краен... хората трябва да имат правото на избор, а оттам натам, кой гласувал и кой не, си му е на собствената съвест. Против волята никой насила не можеш да накараш. Човек трябва сам да поиска да гласува и да отиде капиш, защо си мислиш че ако имахме нормални политици, партии и истинска политика, а не слугинаж ,хората нямаше да ходят да гласуват? Е виж другата тема и графиките за избирателната активност. Сега зорлем искаш да ги караш да гласуват за тези утайки ли?
                      Last edited by pepe1234; 26.10.2015, 11:31.

Коментар

• Герб печели убедително и вероятно е крайно време да се види и разбере, че това е изборът на хората в България.
                        Дълго време усещах пълна неяснота относно причините и съмнение в реалността н а този избор, но вече и аз нямам съмнение.
                        Ако се използва придобилата силна популярност напоследък символика от бокса, победа с 3:0 съдийски гласа. Нашите хора искат Гебр.
                        Хората избират Герб и това трябва д асе приеме по демократичен начин, а победителят трябва да бъде поздравен по културен начин.

Силно благоприятно впечателение направи и поведението на Борисов на пресконференцията, която даде снощи в Брюксел. Без еуфория, без надуване, някак земен, дори смирен.

Има ли отговор на въпроса, защо става така. Герб от 2015 не е онзи Герб от 2009 г., но все пак това е изключено да е обяснението за сериозната разлика. Под разлика разбирам отстоянието спрямо поне официалната опозиция. Отстоянията към партньорите от коалицията по скоро затвърждават сегашната формула, което не е чак толкова лошо.

И все пак, защо Гебр спечели. Спечели, защото има в своя отбор един могъщ и влиятелен съюзник - тава са европейските пари.
                        Допълнително беше напрегнат бюджетът до крайност и с добре премерени и планирани действия, към момента на изборите ни заля потоп от прясно отрязани лентички, а остава надеждата, че допълнително ще се заприходят и европейските пари по процедура.
                        Колкото и да е странно, в това отношение дори историята ктб индиректно помогна. Чрез парите за ктб може някак може да се "обясни и маскира" бюджетния дефицит, който възникна еднократно (както върви, Борисов няма да има необходимост да си помаг ачрез бюджета при задаващите се президентски избори) и за който никой няма да ни се сърди и да ни бие. А бюджетът е бил напънат (вероятно) и по друга линия (изборна) - не случайно се спрягаха доста широки граници, стигащи до 5.8%. Доста силен ход.

А как се случи така, че Борисов привлече този съюзник?
                        На Бсп/Дпс парите им бяха спрени по един назидателен начин, а без някакво смислено обяснение Герб ги получиха едва ли не автоматично. Нима за това е причина, че харизмоубийственият Орешарски не може да се мери с Борисов?! Или може би социалистите и либералите в Европа са абсолютно безгласни в европейските институции. Н е е сериозно. Причината не е и в разликата в административен капацитет (Герб попорасна, ам ние си ги знаем), нито в Европа. Причината е на място, на което Европа не може да откаже. И това място се намира във Вашингтон.
                        Както наскоро твърдях, че САЩ "прие" Бг в ЕС, така аналогично сега доста скандално ще си позволям да кажа, че европейските пари са отпуснати на Бг от САЩ. Разпоредено е било да се дадат на нашия човек.

Не гледам на това лошо, никак дори, това е полезно за България.
                        Нашата страна по никакъв начин не може да окаже влияние на голямата картина (визирам световните финанси), а с тези пари могат да се свършат много полезни неща, които иначе просто няма да се свършат. Продължавам да си мисля, че откраднато под европейски контрол е кратно по-малко от хипотетичната кражба при изцяло национално финансиране и при допускане, че парите от Бг за европейската хазна са равни на връщащите се, пък те не са, де. Да, никак не е лошо! И далеч от идеалното, разбира се!

Иначе никой нищо не може и няма да ни предложи, а ние сме общество без особен ресурс и със затихващи функции. Е, освен ако сме склонни да броим за нещо евтините спектакли на Сидеров и менторите му. Той винаг ив изборно време вкарва цялото общество в някакви мърляви, бутафорни пиеси, без никаква смислена полза.

И доколкото зачекнах темата със световните финанси, не можем по никакъв начин да виним или да се сърдим на нашия народ, че с вота си крепи и възпроизвежда някакво статукво, което е вплетено в някаква сложна схема, която някъде в дълбините си е опасно рискова.
                        Да, рисковете от глобален финансов пожар растат. Отборът на Пожарната пътува към огнището, но не е ясно, дали в резервоярите не е зареден бензин.

Иначе, без никаква ирония, честито за безспорната победа.
                        Last edited by nacheff; 26.10.2015, 11:28.

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe1234 Разгледай мнение
                          А аз пак питам, защо трябва да е задължително и откъде накъде? Първо може пък да не искам да гласувам нали имам право на този избор след като никой не ме кефи примерно. После питам, ми ако съм болен в болница или в командировка на погребение или каквато и да е ситуация черезвичайна извинителни бележки ли ще представям, защо не съм гласувал? Какви ще са санкциите ако не гласувам, глобички ли?Обществено полезен труд? Ефективна присъда?

Коментар

• http://kanal3.bg/live

Гледайте на живо каква организация на изборите са направили, хората явно май взеха да разбират, че бюлетините нещо не са важни за резултата от изборите, щото резултата вече го знаем. Що ли ги каат да кибичат и да си губят времето?

Коментар

• БКП > БСП (сегаГЕРБ) запази притежанието над България. Срам.
                              The strongest stand last.

Коментар

• А аз пак питам, защо трябва да е задължително и откъде накъде? Първо може пък да не искам да гласувам нали имам право на този избор след като никой не ме кефи примерно. После питам, ми ако съм болен в болница или в командировка на погребение или каквато и да е ситуация черезвичайна извинителни бележки ли ще представям, защо не съм гласувал? Какви ще са санкциите ако не гласувам, глобички ли?Обществено полезен труд? Ефективна присъда?
                                Last edited by pepe1234; 26.10.2015, 08:13.

Коментар

Working...
                                X