IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (Архив до 21.11.2015)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от barbaron
    Знаем, че би предпочел въпросчето-заповед: "Искаме да станем член на Евразийския съюз"
    ЕВРАЗИЙСКИ СЪЮЗ - НОВАТА ВИЗИЯ НА БСП ЗА РАЗВИТИЕТО НА БЪЛГАРИЯ
    http://www.andrey-kovatchev.eu/post/...balgariya-7740

"Руският депутат Юрий Шувалов, член на Висшия съвет на партията на Владимир Путин „Единна Русия”, цитиран от медиите, заяви, че „България спокойно може да стане член на Евразийския съюз, ако заработи добре, ще ви поканим”. Същевременно, експертният министър-председател Пламен Орешарски назначи за свой съветник Боян Чуков – освен бивш щатен служител на Първо главно управление на ДС, той е познавач и възторжен почитател на Евразийския съюз, за който пише: „Необходимо е да си дадем много ясно сметка, че в момента у нас върви мощна атака за разрушаване на цивилизационния код на българския народ, който в исторически аспект е свързан с евразийската идея, със славяно-православната цивилизация и с Русия.” И завършва статията си с цитат на руски политолог от български произход, с когото явно е съгласен: „Родината на моите прадеди, както Русия, така и България, това е единна духовно Родина”."
    +1001

Правилно евродепутата от ГЕРБ Андрей Ковачев посочва, че алтернативата на ГЕРБ могат да бъдат само марионетки на Путин като правителството на Орешарски

Коментар

Повтаряш това няколко пъти, какъв ти е проблема?
      Дадено:
      1) 56% имат интернет-достъп, 72% искат електронно гласуване;
      2) 50% от имащите интернет-достъп са семейство без дете над 18 год.
      3) 20% от имащите интернет-достъп са семейство с дете над 18 год. което живее при тях;
      4) 50% от имащите интернет-достъп гласуват, от тях 70% искат електронно гласуване.
      5) 50% от нямащите интернет-достъп гласуват, от тях 70% искат електронно гласуване.
      Търси се:
      Колко са искали електронно гласуване

Знам, че не знаеш да смяташ (и мислиш), затова дай задачката на някое дете на 10 години
      По-скоро се търси в задачата, колко пенсии и роми, дето не са виждали компютър през живота си искат да гласуват електроно? Ще гледаме ли разбивка на гласувалите по етнос и възраст? Пита се и още в задачката защо Цик по обяд разпореди са се връчва бюлетината за референдум, след като трябваше да е само ако си я поискаш? Също така се пита, защо референдума не беше самостоятелен, като този за белене например, ако не ме лъже паметта и колко щеше да е избирателната активност, ако беше само референдума? За хакерската атака и изцепките на болен не питам ...
      Last edited by pepe1234; 26.10.2015, 16:00.

Коментар

Повтаряш това няколко пъти, какъв ти е проблема?
        Дадено:
        1) 56% имат интернет-достъп, 72% искат електронно гласуване;
        2) 50% от имащите интернет-достъп са семейство без дете над 18 год.
        3) 20% от имащите интернет-достъп са семейство с дете над 18 год. което живее при тях;
        4) 50% от имащите интернет-достъп гласуват, от тях 70% искат електронно гласуване.
        5) 50% от нямащите интернет-достъп гласуват, от тях 70% искат електронно гласуване.
        Търси се:
        Колко са искали електронно гласуване

Знам, че не знаеш да смяташ (и мислиш), затова дай задачката на някое дете на 10 години
        За втори път ме обиждаш, без аз да съм те обидил, тука модовете какво правят?
        И да ти кажа, когато силата на аргументите се загуби, започват личните нападки!!!

Коментар

http://www.mediapool.bg/bsp-i-gerb-s...ews240571.html
          "3% от кандидатите за кметове на местните избори са сътрудничели на ДС. Това става ясно от проверка на комисията по досиетата, чиито резултати бяха огласени в петък. Проверени са 9092 лица, а установените сътрудници са 267.

Всички парламентарно представени партии и коалиции имат в листите си агенти на ДС. Най-много са в БСП - 56. На второ място е ГЕРБ с 39, следва ДПС - с 38. АБВ е с 12, Реформаторският блок има десет агенти, НФСБ - 7, а "Атака" - 5. БДЦ са с четирима агенти, а сред кандидатите на ВМРО те са трима."
          Извод:

Няма държава!

защо:

Защото ГЕРБ го допуска.
          The strongest stand last.

Коментар

1) Защото само той може да цапардоса с гьостерица наглия октопод;
            2) Да, 2 500 000 заминаха временно далеч от октопода;
            3) Преди 1989 некомунисти нямаха достъп до качествено образование. Пък и преди, и сега има хора за които може да се каже: "комунист е, но е добър човек"
            4) Дай процентите за всяка партия и после ще си поспорим
            (моето уважение към Разузнаването към ДС, тях не ги брой)
            С комунистическо позорно минало така не се къса.

Партия, претендираща за съвременна и демократична, няма как, да гъмжи от особи, свързани с диктатурата. Защо винаги всичко трябва да е опорочено у нас?

Кога ще скъсаме с изкривените през диктатурата представи за държава и свят?

Коментар

• Първоначално изпратено от nacheff Разгледай мнение
              Всеки мислещ човек има резерви.

Практически тайната на вота не може да с е скрие при електронно ласуване. Могат да се вземат множество мерки, при които програмно, организационно и с други алтернативни методи би могло да се затрудни достигането до информация за подателя, но винаги ще тегне едно лепкаво усещане, че ...

Номерът е обществото да отиде на едно такова ниво на културно пазвитие, че нито едната страна би помислила, че някой би се заинтересувал от вота и, нито другата би помислила да го направи!
              Ерго - никога, поне не и в обозрим период от време
              Дори и в прехваления развит Запад има уклон към манипулация, полицейщита, дебнене, следене, авторитаризъм и др.

Апропо, само моля те не карай да търся инфо, че нямам време сега, но преди около 5 години немският БундесКонституционен съд в някаква процедура, чийто подробности ми се губят, каза "НЕ" на електронното гласуване и дано не бъркам, но основният алгумент беше тайната. Кой, защо и на акво основание го поиска това мнение ... ами губи ми се.

ВСИЧКО с което си мислиш, че може да се компроментира тайната на вота при електронното гласуване е ВЕЧЕ изпробвано УСПЕШНО с хартиените бюлетини!

Коментар

• Първоначално изпратено от sdar Разгледай мнение
                Дали? Знаеш ли колко от хората които са против "електрическото" гласуване просто не гласуваха на референдума. Много, и аз включително. Много лесно разпределяш гласовете на негласувалите на референдума както ти утърва.
                Аз не гласувах на референдума, не толкова защото съм против. А защото този референдум е замазване на очите на всички нас, има къде по-важни въпроси, като дали да сме членове на НАТо и на ЕС. А за тези въпроси защо няма референдум, а има за това незначително въпросче?
                Отделно смятам, че не сме дорасли за "електрическо' гласуване. Как ще се гарантира реалността на резултатите? Каква ни е гаранцията че някой си там наистина е натиснал това което уж се е отчело?
                Така, че за този референдум трябваше да се кажат много повече подробности за самото предлагано гласуване, за да може да се прецени. Сега реално ни питаха нещо имагинерно, е как да кажеш дали си за него или не?
                мДпС, да си гласувал.

Вас и без това не ви питат агите за нищо, вие сте просто локалните им зачислени крепостници. Мирувай там в джебел и чакай да ти пуснат "електрическото".

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                  Не са се свършили и резултатите на ГЕРБ го доказват:

Десет областни града с кметове от ГЕРБ на първи тур

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...vi-tur-204789/

И Борисов достойно защитава националната позиция:

Борисов: Какво лошо сме направили, че нервирахме Лавров така?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...he_nervirahme/

Борисов уточнени, че се е срещал с Лавров неведнъж. "Той е изключителен дипломат и използва всяка възможност на подобни изказвания като на уважавания от мен социолог Кольо Колев, за да събужда напрежение в обществото", допълни премиерът.

Борисов продължи излагането на своята позиция с думите: "С кое е прав от изказването си? За гьола "Белене" - не е ли върла корупционна схема? Един прекратен гьол, оборудването изнесено за 90 млн. долара, което струва милиарди, и накрая останал един гьол. В първите ми дни като премиер ви заведох да го видите. Бургас - Александруполис беше направен така, че цял Бургас въстана заради екологията. Каква вина имам аз? "Южен поток" беше спрян, защото те не искаха да спазят Третия либерализационен пакет", уточни премиерът.

Той подчерта, че правителството не работи срещу Русия. "Военният министър ми предложи схема за изтребителите да се отремонтират в Полша, защото там не плащаме ДДС и излиза по-евтино", каза премиерът, преди да попита риторично какво лошо е направила България, за да нервира руския първи дипломат.

Той потвърди, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил викан в руското външно министерство, но поводът не били неговите думи, а проверките в "Лукойл". "Ние проверяваме всички петролни компании. Когато направят нещо добро като завода, инвестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне", заяви Борисов.

По думите му е факт, че откакто са започнали проверките, цената на горивото е намаляла значително. "В качеството вече също има доста голямо подобрение", добави премиерът. Борисов посочи, че е чувал медиите да го упрекват, че е приятел с директора на "Лукойл". "Животът показва, че просто сме принципни, за добро и за лошо", отбеляза премиерът.

"Няма да се поддадем на руската дипломация. Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание. Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота", подчерта Бойко Борисов.

Министър-председателят уточни, че народът иска евтино гориво, поне каквато е себестойността му, както и да е качествено. "Като изразител на тази воля сме длъжни да направим всичко необходимо и го правим", допълни Борисов.

Неее, аз друго те питам:

Защо охранителят на Тодор Живков е най-подходящият човек на кормилото в България?

СВЪРШИХА ЛИ СЕ КАДЪРНИТЕ , ОБРАЗОВАНИТЕ И ПОДХОДАЩИТЕ?

Защо ГЕРБ гъмжи от синове, дъщери, внуци и внучки на комунистически функционери?

Защо кандидат кметовете ви са били сътрудници, служители и или доносници на Държавна Сигурност???

:

Коментар

• Инвазията в Ирак през 2003 г. предизвика възхода на ИД, призна Блеър

http://www.dnes.bg/world/2015/10/25/...a-bleyr.280844

Коментар

• Първоначално изпратено от Manyface God" Разгледай мнение
                      Не са се свършили и резултатите на ГЕРБ го доказват:

Десет областни града с кметове от ГЕРБ на първи тур

http://www.investor.bg/ikonomika-i-p...vi-tur-204789/

И Борисов достойно защитава националната позиция:

Борисов: Какво лошо сме направили, че нервирахме Лавров така?

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...he_nervirahme/

Борисов уточнени, че се е срещал с Лавров неведнъж. "Той е изключителен дипломат и използва всяка възможност на подобни изказвания като на уважавания от мен социолог Кольо Колев, за да събужда напрежение в обществото", допълни премиерът.

Борисов продължи излагането на своята позиция с думите: "С кое е прав от изказването си? За гьола "Белене" - не е ли върла корупционна схема? Един прекратен гьол, оборудването изнесено за 90 млн. долара, което струва милиарди, и накрая останал един гьол. В първите ми дни като премиер ви заведох да го видите. Бургас - Александруполис беше направен така, че цял Бургас въстана заради екологията. Каква вина имам аз? "Южен поток" беше спрян, защото те не искаха да спазят Третия либерализационен пакет", уточни премиерът.

Той подчерта, че правителството не работи срещу Русия. "Военният министър ми предложи схема за изтребителите да се отремонтират в Полша, защото там не плащаме ДДС и излиза по-евтино", каза премиерът, преди да попита риторично какво лошо е направила България, за да нервира руския първи дипломат.

Той потвърди, че посланикът ни в Москва Бойко Коцев е бил викан в руското външно министерство, но поводът не били неговите думи, а проверките в "Лукойл". "Ние проверяваме всички петролни компании. Когато направят нещо добро като завода, инвестициите си в Бургас, лично отивам, поздравявам ги. Когато проверяваме и търсим максимално доброто за потребителя - качествено и евтино гориво, никой не може да се сърди за това и да ни упрекне", заяви Борисов.

По думите му е факт, че откакто са започнали проверките, цената на горивото е намаляла значително. "В качеството вече също има доста голямо подобрение", добави премиерът. Борисов посочи, че е чувал медиите да го упрекват, че е приятел с директора на "Лукойл". "Животът показва, че просто сме принципни, за добро и за лошо", отбеляза премиерът.

"Няма да се поддадем на руската дипломация. Когато е факт, че ни продават най-скъпия газ от десетилетия наред, не можем да сме доволни от тях и търсим диверсификация, по-добри цени. Ако за това ме упрекват, имат основание. Проверяваме Shell, OMV, но от тях още не съм получил нота", подчерта Бойко Борисов.

Министър-председателят уточни, че народът иска евтино гориво, поне каквато е себестойността му, както и да е качествено. "Като изразител на тази воля сме длъжни да направим всичко необходимо и го правим", допълни Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от winner Разгледай мнение
                        72% от 35% гласували прави към 25%.
                        Банкирам електронно и ми е удобно, но за електронното гласуване имам резерви.
                        Някой компютърно грамотен да обясни как ще стане хем да се идентифицираш електронно, хем да се запази тайната на вота.
                        Всеки мислещ човек има резерви.

Практически тайната на вота не може да с е скрие при електронно ласуване. Могат да се вземат множество мерки, при които програмно, организационно и с други алтернативни методи би могло да се затрудни достигането до информация за подателя, но винаги ще тегне едно лепкаво усещане, че ...

Номерът е обществото да отиде на едно такова ниво на културно пазвитие, че нито едната страна би помислила, че някой би се заинтересувал от вота и, нито другата би помислила да го направи!
                        Ерго - никога, поне не и в обозрим период от време
                        Дори и в прехваления развит Запад има уклон към манипулация, полицейщита, дебнене, следене, авторитаризъм и др.

Апропо, само моля те не карай да търся инфо, че нямам време сега, но преди около 5 години немският БундесКонституционен съд в някаква процедура, чийто подробности ми се губят, каза "НЕ" на електронното гласуване и дано не бъркам, но основният алгумент беше тайната. Кой, защо и на акво основание го поиска това мнение ... ами губи ми се.

Коментар

... а ти пък виждам че си нямаш никакво понятие от "теория на вероятностите",
                          затова дай следната задачка на някое дете на 16 години:
                          Дадено:
                          1) Гласували: 35%, от тях 72 с "да" за електронното гласуване;
                          2) Вероятността негласувалите 65% да са за електронното гласуване е 72%.
                          Търси се:
                          Колко % биха искали да има електронното гласуване
                          Дали? Знаеш ли колко от хората които са против "електрическото" гласуване просто не гласуваха на референдума. Много, и аз включително. Много лесно разпределяш гласовете на негласувалите на референдума както ти утърва.
                          Аз не гласувах на референдума, не толкова защото съм против. А защото този референдум е замазване на очите на всички нас, има къде по-важни въпроси, като дали да сме членове на НАТо и на ЕС. А за тези въпроси защо няма референдум, а има за това незначително въпросче?
                          Отделно смятам, че не сме дорасли за "електрическо' гласуване. Как ще се гарантира реалността на резултатите? Каква ни е гаранцията че някой си там наистина е натиснал това което уж се е отчело?
                          Така, че за този референдум трябваше да се кажат много повече подробности за самото предлагано гласуване, за да може да се прецени. Сега реално ни питаха нещо имагинерно, е как да кажеш дали си за него или не?

Коментар

Някой компютърно грамотен да обясни как ще стане хем да се идентифицираш електронно, хем да се запази тайната на вота.
                            Няма нищо трудно в това.
                            Например данните ти са в база данни, след проверка получаваш достъп, гласуваш, и в друга база данни се отчита че си гласувал. Да подчертая, глaсувал. Оттам в базата на цик се записва само твоя вот. При това положение единствената информация за теб е че си гласувал.
                            По същия начин ако гласуваш с бюлетина или електронно, ще се отбележи този вот койтое постъпил първи, другия ще отпадне.
                            Не е голяма философия това, само че тогава в голяма степен ще отпадне купения и фалшивия вот...
                            Last edited by Имхотеп; 26.10.2015, 14:52.
                            Не спори с идиот (мурзилка)! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Питай форката, как хем превежда биткойни по цял свят, как хем е 100% гаранция-франция анонимен.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                                Това го чувам вече 7 години от комунистическата дружинка във форума

Ето ти и друго мнение:

Коалицията става по-стабилна след изборите, смята Радан Кънев

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2015/...borite_smiata/

Мен комунистически дружинки, отряди и бригади не ме интересуват.

Радан Кънев вече също не е това, за което се представяше.

Та сега, на един обикновен демократ, ще отговориш ли:

Защо охранителят на Тодор Живков е най-подходящият човек на кормилото в България?

Защо ГЕРБ гъмжи от синове, дъщери, внуци и внучки на комунистически функционери?

Защо кандидат кметовете ви са били сътрудници, служители и или доносници на Държавна Сигурност???

-----------------------------------------------------------------

Това са парещи въпроси, на които трябва да дадете патрийния си отговор на всякакъв вид хора, без да минавате с тъпото обяснение, че комунистически дружинки само това питали??? НЕ! Ние обикновените хора питаме вас, комунистическата дружинка, защо това е така!!!!!

Коментар

Working...
                                X