IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (7)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
    На годишнината от трагедията Курск, само преди няколко дни, роднините на загиналите моряци отишли на гробовете им с фланелки с лика на жожето, отвратителна история.

    Много техни фотографии, придружени с обширни анализи на психиатри за стокхолмския синдом бяха публикувани по този повод.
    Отървал съм цирка, но то и сега е същото сякаш. Той ги държи гладни като им забранява елементарни нужди от храна, па в същото време ги юрка да го разнасят сниман на фанелки.

    Щом освободи затворниците ( бивши военни и полицаи ) значи работата е много зле. Или вече не иска да праща в Украйна младите момчета от наборниците, защото майките им скочиха за прословутите Груз 200 ( които станаха "държавна" тайна). Или се готви да ги ползва за потушаване на граждански бунтове, тоест го е страх и се запасява с престъпници наблизо, които ще трепят цивилни без да им мигне окото.

    Коментар


    • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
      Това не е въжможно! сАветските летящи никогда не падат

      П.П. Някой колега спомена Курск ( вярно, че има годишнина ) - чел съм, че Путин отказва на норвежския спасителен екип да им помогнат и ги пуска едва няколко дни по-късно, за да проникнат в нея и вече морячетата са загинали.

      Ако е вярно, значи още 23 живота на алчното жужи, то не че ще се впечатли от кръвта, с която се е омазал целият.
      На годишнината от трагедията Курск, само преди няколко дни, роднините на загиналите моряци отишли на гробовете им с фланелки с лика на жожето, отвратителна история.

      Много техни фотографии, придружени с обширни анализи на психиатри за стокхолмския синдом бяха публикувани по този повод.
      Yeah

      Коментар


      • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
        Два рушки вартальота по-малко за войната в Украйна

        В России падает второй вертолет за сутки: Ми-8 пошел ко дну, погибли 6 человек
        Това не е въжможно! сАветските летящи никогда не падат

        П.П. Някой колега спомена Курск ( вярно, че има годишнина ) - чел съм, че Путин отказва на норвежския спасителен екип да им помогнат и ги пуска едва няколко дни по-късно, за да проникнат в нея и вече морячетата са загинали.

        Ако е вярно, значи още 23 живота на алчното жужи, то не че ще се впечатли от кръвта, с която се е омазал целият.

        Причината била същата: сАветските подводници никагда не потъват, а норвежците са били на мястото веднага и са искали да влязат. Тоя им забранил..
        Last edited by marandi; 15.08.2015, 17:35.

        Коментар


        • Два рушки вартальота по-малко за войната в Украйна

          В России падает второй вертолет за сутки: Ми-8 пошел ко дну, погибли 6 человек
          Yeah

          Коментар


          • Стамболов, Тази с Курск е ясна работа: НИКОЙ не иска да се чуват неприятни неща за него. Ти ми кажи друго: АКО у нас и да има "свобода на словото", с какво точно цъфнахме и вързахме и как, например, стоят нещата с това в Украйна? Я, колко пишещ народ очистиха, без да им мигне окото...

            Коментар




            • Harper’s Magazine: Как украински олигарси отмъкнаха 1,8 млрд. долара помощ от МВФ
              В мащабната схема участват офшорки, чужди фирми, олигарси и магистрати


              Harper’s Magazine публикува материал от Ендрю Кокбърн, в която той разказва как 1,8 млрд долара се оказаха в челни представители на световната финансова система. През април 2014 г. МВФ предостави тези пари на Украйна в отговор на изявление на Кристин Лагард за „голяма криза”.
              През следващите пет месеца са заделени средства еквивалентни на 4,51 млрд. долара за украинската национална банка. По-голямата част от тези пари били необходими за подкрепа на местни търговски банки. Теоретически МВФ искал контрол над украинските банки как използват помощта.

              Независимо от потока на парични средства ситуацията с банките не се подобрила и МВФ обявил, че коефициентът за ликвидност на капитала на банките е спаднал от 15,9% в края на юни до 13,8%. Къде изчезнаха парите?

              Благодарение на изследването на украинската антикорупционна наблюдателна група „Нашите пари” става ясно, че огромната сума се оказва в офшорки – най-напред по сметките на ПриватБанк в Кипър, а оттам по сметки в Белиз и други форпостове на световната финансова система.

              Схемата е работила по следния начин: 42 украински фирми, принадлежащи на офшорни компании, регистрирани на Карибите, Америка и Кипър и свързани с групата на ПриватБанк на олигарха Игор Коломойски теглят заеми от ПриватБанк в Украйна на сума от1,8 млрд долара. Тези фирми заявили стоки от шест чужди компании-доставчици, три от които са регистрирани във Великобритания, две – на Вирджинските острови и една на Карибите. Нарочените за ограбване 1,8 млрд долара са преведени по сметките на доставчиците, които „случайно” също се намират в кипърския филиал на ПриватБанк. След като парите са изпратени, украинските компании-вносители се договарят с украинския клон на ПриватБанк за гаранции на поръчките. Чуждите доставчици обаче едновременно съобщават, че не могат да изпълнят поръчката. Украинските компании подават иск за връщане на аванса. Съдът постановява авансовият платеж да бъде върнат на украинските компании, но кредитният договор остава в сила.
              Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

              Коментар


              • Подводницата “Курск” завлече на дъното и свободата на словото в Русия


                http://ivo.bg/2015/08/15/%D0%BF%D0%B...E%D1%82%D0%BE/

                За годишнината от потъването на атомната подводница „Курск” днес в Русия се мълчи така, както преди 15 години току-що възседналият огромната страна Владимир Путин се опита да запази позорно мълчание за трагедията насред надигащия се гняв на руснаците. Новоизпеченият стопанин на Кремъл се кри два дни, но острите медийни реакции го извадиха от малодушното му състояние и той бе принуден да надене маската на публичната скръб.

                Последвалите събития, които поставиха началото на войната на Путин срещу свободата на словото, защото беше вбесен от критичността на журналистите, доведоха до днешното състояние на смачканата свобода в Русия. Руският публицист Виталий Портников коментира тази тема в статията си , преведена за ivo.bg от Васил Костадинов.

                Happy Putin

                Коментращите безумния указ на Путин за засекретяване на загубите при специални операции в мирно време, обръщат внимание предимно на необявената война на руския режим срещу Украйна. Но има нещо символично в това, че Върховният съд на Русия потвърди законосъобразността на постановлението точно когато се отбелязва годишнината от трагедията с подводницата “Курск”. В действителност, Путин неуморно изгражда държава, в която тя не би потънала. По-скоро – никой не би узнал.

                А разпространяващите антируски слухове биха се изпращали до не толкова далечни места съгласно мирновременните закони.

                Загубата на “Курск” е знаково събитие от първия период на президентството на Путин. Доколкото втората чеченска война започна още при Елцин, в действителност “Курск” е първият случай, който ясно – без никакъв намек – ни показа, “ху из мистър Путин”. Господинът се оказа безпощаден и некомпетентен, човек за когото животът на съгражданите не струва пукнат грош, готов да жертва живота им само за това заобикалящите го да продължават да вярват в престижа на месомелачката, гордо наричана руски флот.

                Да, през следващите 15 години господинът потроши за модернизация на месомелачката милиарди петродолари – което ще бъде в крайна сметка една от причините за икономическия колапс на днешна Русия и евентуалното и изчезване от политическата карта на света. Нещо повече, той се грижи никой повече да не посмее да го попита какво става с подводницата. Нищо за нея, не е имало подводница, не е потъвала.

                Затова прес-часовникаря на Путин е прав когато казва, че указът не се отнася за Украйна. Указът е за Русия – ние веднага осъзнахме това. Сега господарите на Русия могат да убиват безнаказано, да потапят, да душат, да взривяват – никой не ще узнае. Това беше специална операция в мирно време. Вземете тялото, подпишете се. Гъкнеш ли, че нещо не е наред – в затвора. Въпроси? Няма въпроси.

                Руснаците вече са живели така – в съветско време. Самолети не са падали, подводници не са потъвали, военни конфликти с участието на “доброволци” не е имало. Единственото голямо нещастие беше преждевременната смърт на престарелите членове на Политбюро – напускайки ни, тези прекрасни хора с ордени и награди, ни караха да се замислим, че в безкрайно щастливия живот на съветския народ има не само героизъм, но и истинска скръб.

                С този указ Путин просто връща Русия в това незабравимо време. Трябва просто да се научим да бъдем щастливи – нищо и никога няма да потъне, няма да се разбие, няма да се взриви. Заложниците ще бъдат избити заедно с терористите, потъналата подводница няма и да си помислят да спаят, “доброволците” ще бъдат оставени за спомен на украинците и на други врагове, които Русия смята да напада – но вече без знанието на руснаците. Ще живеят със синдрома на щастието, усмихвайки се пред телевизора и радостно посрещайки Киселев, Соловьов и самия Путин, докато в един прекрасен ден телевизионното излъчване не започне с “Лебедово езеро” или Втората соната на Шопен.

                И щастието отново ще свърши.



                Виталий Портников

                14.08.2015г.

                grani.ru

                Коментар


                • "Курск" потъна... и ние с нея

                  http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/0..._i_nie_s_neia/

                  Но не цитират тези бележки, а знаменитата фраза "Тя потъна" - защото бележката ни разтърсва с любов, а отговорът на Путин – с цинизъм и студ и то такива, че с тях той влезе в историята.

                  И светът иска да забрави руския Херострат, но не става.

                  Както е известно, Путин заяви, че докато е бил президент, не е допускал грешки. Такова лицемерие струва скъпо – значи и позвъняването за проститутките за 10 долара не е грешка. Така смяташе навремето, така смята и сега.

                  Днес, когато потъва не подводница, а цялата страна, на него – както и преди – му се привиждат ту Америка, ту опозицията, изобщо, някой, който човърка под него, пречи му да бъде президент и подкопава личната му стабилност.

                  Рублата потъва все по-ниско и като "Курск" се конкурира само с провалящата се икономика и пропадащите цени на петрола.

                  Спомняме си как, докато "Курск" лежеше на дъното, имаше истерични опити нещо да се поправи, някой да бъде спасен. Днес никой не спасява страната – просто, всеки ден се въвеждат санкции срещу собствените граждани, за се случи по-бързо неизбежното.

                  Когато потъна "Курск", се появи мрачен виц: "Лари Кинг пита Путин какво стана с Русия, а той отвръща "Тя потъна".

                  Преди 5 години се смеехме над остроумието си.

                  Днес сме поразени от собствената си прозорливост.



                  Коментар


                  • Иван Кръстев в коментар от страниците на в. "Ню Йорк таймс",


                    http://www.dnevnik.bg/analizi/2015/0...eshi_za_putin/



                    Няма никаква мащабна стратегия. Това, което вдъхновява Кремъл, е да демонстрира правото си да нарушава международните правила. Всъщност,, да го правиш, без да те наказват, е странната дефиниция на хората около Путин за това как изглежда и се държи една велика сила.

                    Затова, предупреждава Павловски, Русия е движена от вътрешната си слабост и липсата на визия какво ще стане, когато един ден Путин си отиде.

                    "Путин успешно направи немислима каквато и да е политическа алтернатива и цялата страна е заложник на това дали той лично се справя. С други думи, огромната му популярност е слабост, а не сила, и лидерът на Русия го знае."

                    Цар без монархия

                    В статията си Кръстев припомня също как Вячеслав Володин (зам.-ръководителят на администрацията на президента) миналата година обобщи представата за безсмъртието на държавния глава с фразата "Днес няма Русия, ако го няма Путин". Само че Путин може да се държи като цар, но Русия не е монархия и дъщерите му няма да го наследят в Кремъл.

                    Партията му "Единна Русия" е ценен инструмент за печелене на фалшифицирани избори, но за разлика от китайската компартия тя не е нито самостоятелна, нито идеологически монолитна, за да осигури унаследяването на властта.

                    По-добре световна война, отколкото втора Перестройка

                    "Лишени от визия за бъдещето, руските елити са изкушавани от конспиративни теории и апокалиптични декларации. Както казва Александър Проханов, писател и известен говорител на руските имперски националисти, елитите знаят, че ако опитат да направят Перестройка II, ще се провалят. По-добре, казва той, да предизвикаме нова световна война, отколкото да се опитваме да демонтираме конструкцията на Путин."

                    Предупреждението, което отправя в края на коментара си Иван Кръстев, е, че днес Кремъл е обитаван не от оцелелите в постсъветския преход, а от хора, готвещи се да оцелеят при най-лошия възможен сценарий. Хора, вярващи, че скоро ще настъпи нова катастрофа, жадуващи за нови кризи и пристрастени към изключителни обстоятелства и политика, в която се погазват правилата.




                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от markoci
                      Жалко и тая тема я налазиха щатните НПО балалайки с единствената цел дотолкова да обезсмислят диалога че някои модератор да му писне и да я забрани както стана с темата за Русия....
                      Хаххх, какая-та-Симплицитная логика може да реши, че в разрез с интересите си, така наречените "щатни нпо балалайки" драпат да режат клона, на който седят, затваряйки дискусия, която би трябвало да ги храни ... Внушението за наличие на платени пронато-сащ-ес и антирусия потребители току-що замина в кофата

                      моркуфф, добре е, че си избрал да си седиш в пасторала, нямам идея с твоите възможности как би оцелял в по-конкурентна среда

                      пп Не се заяждам, отговарям на многократно задавания от теб въпрос дали ти завиждам
                      Last edited by OMG; 15.08.2015, 13:29.
                      Yeah

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        +111

                        Няма какво да добавя, освен че процес започна. Киев БГ ще ги удари, а Волга ще ги довърши.

                        Никой не е прокопсал, когато се опълчи да плюе и лъже по цял ден за баща си и майка си.

                        П.П. Разочароваща е ролята на Дунав БГ в цялата стори, която стои пасивна към процесите и затова ще загубим Сибир.

                        Рушнаците, че ще кацнат на колене да ни молят да ги признаем за Българи е ясно
                        - То добре, че сега го имаме тоз Сибир, дето щели сме да го губим.
                        Ама много си халтав бе, драги. Много.

                        Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Не мисля така и Нострадамус не е "пророк" за мИня, а е ефтин телефонен измамник, каквито има в наши дни ( дори в този форум ).

                        БГ пророците са друга бира и обърни внимание, че се срещат само по тия земи. На друго място ги няма

                        Поздрави!
                        И това, дето се имаш за пророк, директно сочи към психиатриите. Друг въпрос, дали им се занимава с чак толкова дефектни екземпляри.
                        По онова, дето народ се хилел:
                        В един момент, някои ще си дадат сметка, че сривът на цените на въглеводородите удря и по /потенциалния/ американски експорт и го прави нерентабилен.
                        Виж, Украйна, че гризе вече дръвцето, гризе го. И се свлича към статус на бананова република. За което, не ѝ е виновен "скапаният съсед", собствения "политически елит". Поставям думите в кавички, щото е като нашия.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Използват пророчества защото така всяка глупост може да я прокараш пред тъпите им подръжници. Ако просто кажеш глупост може и някой да не се върже. но ако кажеш глупост като част от енигматично пророчество и се връзват.
                          Не мисля така и Нострадамус не е "пророк" за мИня, а е ефтин телефонен измамник, каквито има в наши дни ( дори в този форум ).

                          БГ пророците са друга бира и обърни внимание, че се срещат само по тия земи. На друго място ги няма

                          Поздрави!

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
                            „Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша... Тогаз отново ке й потребе душа и она пак ке прегърне България... Внуците ви ке го доживеят.“

                            http://www.fakel.bg/index.php?t=4047
                            +111

                            Няма какво да добавя, освен че процес започна. Киев БГ ще ги удари, а Волга ще ги довърши.

                            Никой не е прокопсал, когато се опълчи да плюе и лъже по цял ден за баща си и майка си.

                            П.П. Разочароваща е ролята на Дунав БГ в цялата стори, която стои пасивна към процесите и затова ще загубим Сибир.

                            Рушнаците, че ще кацнат на колене да ни молят да ги признаем за Българи е ясно

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                              По принцип ми се налага да търся много пророчества, заради книгата. Колкото и да е странно - не се подигравам с тях - вероятно ще се наложи някъде да се включи и това като елемент.

                              В момента правя сюжет линия, която трябва да разбива от Владивосток до Калифорния. Тоест продължението ще изкърти мивки ...

                              Но си прав - Русия нищо не е дала на света, а само краде като побъркана от него. Въобще няма да стане реч за тия пещернеци във втора част - просто наистина изследвам нещата, колкото се може по-добре.

                              В първа част им отделих 10 реда = 4 изречения. Прецених, че и това им е много и във втора част имат 'бюджет" от 2 изречения, като не съм сигурен, че ще ползвам опцията.
                              Използват пророчества защото така всяка глупост може да я прокараш пред тъпите им подръжници. Ако просто кажеш глупост може и някой да не се върже. но ако кажеш глупост като част от енигматично пророчество и се връзват.

                              Коментар


                              • „Зли времена вещае Небето за Русия, люде. Няма да мине и век – помнете ми думата – и она, дето днес е ръгнала да прегази свето и като порой мътен да го залее, ке биде прегазена, ке бъде бита, ке се свие в коритото си и дълго време само ке шушне... Ке шушне и ке въздиша... Тогаз отново ке й потребе душа и она пак ке прегърне България... Внуците ви ке го доживеят.“

                                http://www.fakel.bg/index.php?t=4047
                                Yeah

                                Коментар

                                Working...
                                X