Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ще се освободи ли ЕС от американска окупация?
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеСигурно е имало, ама за избрани.
Луканка не съм виждал по соца в магазините. Нито съм ял.
Ял съм домашна луканка - ако си направиш.
Купешка луканка купувам последните 10 години на 2-3 утвърдени марки и са доста сносни и хубави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеТя и Гърция беше добре, докато не се оказаха с една камара дългове.
Мани ми и трябва да ги връщат.
Та и ние така - било е добре, ама живот на кредит. После като предоставиха сметката и нещата се сгомнясаха.
Дотолкова се сгомнясаха, че Луканов чак трябваше купонна система да въвежда.
И ми говориш за жилище - тогава имаше гражданство. Не можеше да се замъкнеш от един град в друг - трябва да питаш партията първо. Пък за жилище да не говорим - партията ги раздаваше - как и кой са били с приоритет - само тя си знае.
Партията ти казваше - отиваш еди си къде, работиш еди си какво и живееш там, като ми плащаш толкова за това жилище - пък аз ти давам такава заплата.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеНа христо Белчев и има медни казани и броячи по масите ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи май не си живял в България.Я си припомни само колко вида луканка имаше?Шунка?А за бирата си смешен.Днес бирата е помия която не се разваля по две години и боли глава от нея.Пектин Перник правеше едни ябълкови сокове във бирени бутилки бяха страхотни.Само колко вида нектар имаше.Ами конфитюри?Сега буламачи и ментаци пълни с ета и всякаква долнопробна химия.Ами какъв мед имаше.
Луканка не съм виждал по соца в магазините. Нито съм ял.
Ял съм домашна луканка - ако си направиш.
Купешка луканка купувам последните 10 години на 2-3 утвърдени марки и са доста сносни и хубави.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЕ кво има толко да знам? Всички знаем, какво голямо разнообразие има по света от развалени мухлясали сирена!
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеЖива бира Бате Пешо - имам едно любимо заведение там си я правят и тече на кранче от стената до всяка маса
Коментар
-
Първоначално изпратено от kotara22 Разгледай мнениеДа Бат Пешо военните и комбайнерите вземаха 2 пъти повече от лекарите.....взеха 500 дека от дядо ми и го набутаха в затвора за да плащат на твоите студенти и ни взеха къщата и закапак ни навряха в панелка която 20г плащахме...,,200000 беследно изчезнали..., бомба в църквата.... Безверни червени селяндури е това е болшевизмат Ви....с уважени чаксме ви да измрете.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Mario Teran Разгледай мнениети май наистина нищо не знаеш..Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеТи май не си живял в България.Я си припомни само колко вида луканка имаше?Шунка?А за бирата си смешен.Днес бирата е помия която не се разваля по две години и боли глава от нея.Пектин Перник правеше едни ябълкови сокове във бирени бутилки бяха страхотни.Само колко вида нектар имаше.Ами конфитюри?Сега буламачи и ментаци пълни с ета и всякаква долнопробна химия.Ами какъв мед имаше.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДа можеш да лъжеш на воля.По комунистическо хората вземаха 250-300 кинта.Но работеха и двамата.Родителите ни получаваха пенсии които им стигаха че и оставаха.Тока водата парното и телефона на един апартамент нямаше 20 лева месечно.Един апартамент 65квадрата струваше 12000 лева като за първо и второ дете опрощаваха 8000.ДСК даваше заеми на 2% лихва.Никой не се притесняваше да тегли заем и да го върне.Не знам някой да не е могъл да си плаща заема и да са го изгонили от апартамента да са му го продали че и още да е дължал пари.За здравеопазване образование култура и сигурност е безсмислено да говорим.Нивото спрямо сегашното е космическо.Имаше лагери за децата на море и планина санаториуми и профилакториуми за родителите им.Имаше футбол спорт.Сега хората вземат по 400-500 долара и едвам са живи.Тогава общежитие за студент беше 1.50 на месец купона в студентски стол 50 стотинки срещу които половин пиле с пържени картофи две хлебчета и шоколад чар с размерите на днешната милка.На студентите даваха по 120 лева стипендии на месец ходеха на бригади и там им плащаха по кой колкото си изкара.А сега?Как е?
Мани ми и трябва да ги връщат.
Та и ние така - било е добре, ама живот на кредит. После като предоставиха сметката и нещата се сгомнясаха.
Дотолкова се сгомнясаха, че Луканов чак трябваше купонна система да въвежда.
И ми говориш за жилище - тогава имаше гражданство. Не можеше да се замъкнеш от един град в друг - трябва да питаш партията първо. Пък за жилище да не говорим - партията ги раздаваше - как и кой са били с приоритет - само тя си знае.
Партията ти казваше - отиваш еди си къде, работиш еди си какво и живееш там, като ми плащаш толкова за това жилище - пък аз ти давам такава заплата.
Коментар
-
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПак лъжеш.Ти и хабер си нямаш какво е домашно пиле.Никога не си ял такова.Такова пиле не се гледа със смески и не е бройлер.Храни се само със царевица жито слънчоглед трева.Лекарства във водата не се слагатТочно пилете дето си ги гледат в двора. Няма лекарства няма глупости. Да не мислиш че е толкова зор човек да си купи нещо такова ако не го мързи да попътува малко. Просто както казах не обичам пилешко.
Коментар
-
Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнениеЕдно време имаше 3 вида колбаси - кренвирши, кучешка радост едно дето му викаха - сега му викат македонска наденица и шпек салам.
За последния ти трябваха много яки връзки да си го купиш. Шпек салам съм ял само по празници - 2-3 пъти в годината.
Кучешката радост пускаха по-често - 2-3 пъти месечно.
Кремвирши имаше уж по-редовно - ама и те се купуваха с голямо чакане на опашките.
Месо нямам спомени да е имало читаво. Агнешкото отиваше за износ - по магазините чат пат пускаха овче. Ако искаш агнешко - трябваше да си купиш от някой дето гледа.
Телешкото същата работа за износ - говеждо по празници и с връзки.
Пилешко нямам спомени да е имало.
Свинско криво ляво и кайма се намираха.
Толкова бях намразил овчето и говеждото, че после ми трябваха 10 години докато проям агнешко и телешко. При това сигурно по соца съм ги ял 2-3 пъти овчето и говеждото.
Да не говорим за 2-та вида бира - обикновена бира на парцали, дето се вкисваше за седмица и имаше отвратителния гаден вкус на веро. И специално пиво, дето се купуваше с връзки и имаше по-голям срок на годност, само дето имаше същия отвратителен вкус.
За газирано или други сокове да не говорим. Ако си затвориш компоти - ще пиеш. Ако не лимонада и алтай по празниците само.
Коментар
Коментар