IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Ще се освободи ли ЕС от американска окупация?

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
    Всяка държава която губи война фалира. Социализма фалира, защото България изгуби студената война.

Сега след като живеем в мир, защо системата пак фалира? Защо новото правителство на Боко взе нови 8 МИЛИАРДА лева дълг за да си осигури половин година спокойствие като е ясно, че няма откъде да ги върне? ВСИЧКО е продадено и приватизирано!
    Обратно е социализма фалира, затова изгубихме студената война.

Да не говорим че ние фалирахме за втори път през 1996 година. Ама както виждаш това не доведе до смяна на политическата система. Икономическата тя не беше сменена на практика.

Отделно при капитализма има държави си фалират - ама кво от туй.

Коментар

• Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
      Сега остава да обясниш как като е имало такова производство и е нямало нищо за папо, че се е наложило да се въвеждат купони.

И като сме имали такова производство, как така сме натрупали такъв дълг, които не сме могли да обслужваме, че се е наложило да фалираме.

Нещо като гърците - много работни, ама с дългове до шията.
      Извади си ръцете от гъзъ. щото си смешен

Коментар

Македония като не е в ЕС случайно да произвежда автомобили или земеделието и да е върха на сладоледа.

200 Евро средна заплата и 25% безработица - това е положението извън ЕС.
        Пак си бръкнал отзаде.У Швейцария колко е заплатата?У Норвегия?

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
          Малко кефалче, ако няма някой по-голям кефал около теб, когото да питаш и да ти потвърди думите ми, посмятай малко.
          1. Виж колко хиляди предприятия са закрити след 89 г. и приблизително колко електроенергия са потребявали в денонощие. Да голяма чяст от тях бяха енерго неефективни-не споря. В тези времена обаче това не беше плиоритет, щато икономиката се къпеше от евтина енергия.
          2. Пусни виртуално тея предприятия от т.1.
          3. Виртуално пусни блокове 1-4 на Козлодуй и натовари цялата настояща енергийна система.
          ....
          Ще се наложи да правиш дискотека:-)

Сега остава да обясниш как като е имало такова производство и е нямало нищо за папо, че се е наложило да се въвеждат купони.

И като сме имали такова производство, как така сме натрупали такъв дълг, които не сме могли да обслужваме, че се е наложило да фалираме.

Нещо като гърците - много работни, ама с дългове до шията.

Коментар

социализма фалира.
            Всяка държава която губи война фалира. Социализма фалира, защото България изгуби студената война.

Сега след като живеем в мир, защо системата пак фалира? Защо новото правителство на Боко взе нови 8 МИЛИАРДА лева дълг за да си осигури половин година спокойствие като е ясно, че няма откъде да ги върне? ВСИЧКО е продадено и приватизирано!
            Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
              Айде пак почнахте - кой син, кой червен, социализма, купоните, сякаш сега сме цъфнали. Какво общо има това с ЕС и американската окупация?
              ТУК има днес една статия за политиката на ЕС и САЩ. Предупреждават ни, само че е сигурно, че това предупреждение нашите пудели няма да го вземат превид по ясни причини.
              Македония като не е в ЕС случайно да произвежда автомобили или земеделието и да е върха на сладоледа.

200 Евро средна заплата и 25% безработица - това е положението извън ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Що не инвестира в свое производство?
                Производство на стъкло не се прави в малко цехче... Все едно да те питам защо не си построил ТЕЦ...

В началото на 90 те смятахме с един колега да купим цеха за стъклени влакна - който бе към завода, но се продаваше отделно и бе на 1 км от него. Тия влакна сега се ползват за оптичните кабели - това поне знаете всички какво е и каква далавера е днес. В 80 те цехът снабдяваше военните от Варшавския договор с оптични влакна - главно се ползваха в самолети. Обаче като се разпадна блока - няма поръчки и го обявиха за продажба. Тъй като бе евтин но все пак цифра отидохме с колегата в ПЧБ - Първа Частна Банка. Там ни казват "няма проблем момчета, но напишете икономическа обосновка" - пишем и я носим. Идеята бе, да подкараме пак оптиките, но по-скоро само да са в готовност, като разчитахме в 90-те и след 2000 г. да имаме огромен обем поръчки, поради смяната на медни кабели с оптично влакно. А докато се развият технологите и завалят големите поръчки и пари, да пуснем гравир апарати и две пещи за кристал в които да дръпнем няколко майстора - имах договорка да изнасяме стъклените изделия за Амстердам, а щях и да потърся американецът който бе правил Шератън в България (човекът искаше да обзавеждаме поне хотелите в Европа), но в края на 80 те заводът му бе отказал, което според мен бе най-голямата тъпотия правена някога.

Обаче - от Първа Частна Банка са дали нашия проект на един от директорите в завода и оня идва при мен и казва "Ооооооо вие значи искате цеха?!" - та нас въобще не ни допуснаха на търга, а той го взе с нашия план. Обаче нали е прост ГМО запъртък, не може да се оправи - идва при мен и казва "Елате с Атанас при мен горе да работите" - казвам няма проблем обаче прехвърляш 50% дял на нас двамата по 25% за всеки. А той "Вие луди ли сте? Никога! Идвате само на заплата!" при това предложи смешни пари - Викам му "Ми, мри тогава!"

И той умря. Първо финансово, защото фалира само след няколко месеца, а след година две взе, че наистина умря от нерви и притеснения.

Бях акционер в ПЧБ обаче викам си "тая банка няма да я бъде, щом има такива певци в нея" - изчаках повишение на борсата във Варна и продадох всичките си акции. После съм купувал пак техни, но само за да ги продам пак. Като фалира шибаната предателска банка отворих бутилка шампанско

Днес оптични влакна се слагат навсякъде по света! Има поръчки за години, за десетки години напред, но България изпусна и това производство... Иначе всички тия Интернет кабели и 1/3 от оптиката по света, ние тук в България щяхме да ги правим. Ама както казах то само с връзки не става - трябва и акъл
                Last edited by Jay Gould; 04.02.2015, 23:25.
                http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                  Айде пак почнахте - кой син, кой червен, социализма, купоните, сякаш сега сме цъфнали. Какво общо има това с ЕС и американската окупация?
                  ТУК има днес една статия за политиката на ЕС и САЩ. Предупреждават ни, само че е сигурно, че това предупреждение нашите пудели няма да го вземат превид по ясни причини.
                  +111111111
                  Виж ми подписа.
                  Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                    Нямаше ток по същата причина, по която сега няма ОРИЗ в Северна Корея... Щото на комунистите им трябваха долари...
                    Пак пишеш глупости.

Коментар

Царичке аз много добре знам какъв съм.Изобщо ми дреме на шмайзера кой какво ми вика...
                      А нада!!!

Коментар

Много седерасти и сини талибани, които са били нещо по времето на соца си въобразяват, че соц системата им е пречела да се развиват... Те не си дават сметка, че са едни посредствени професионалисти, на които соца им е създавал изкуствена оранжерийна среда за развитие. Предпазвал ги е от истинката конкуренция на останалия свят... Иначе щом са толкова кадърни, защо сега са безработни?
                        Ей тук уцели десятката, сега обясни защо искаш да набуташ хората обратно в оранжерията?

Коментар

Форко моля те не се излагай.Истината е по важна от всичко.
                          Нещо ,не можете да се разберете!!!Пеше,тая твоята лодка много се люлей бре!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                            Пеше,нали правиш разлика между това,да казват,че си комунист и да си такъв!!!Ти верно си без партиен билет!!!
                            Царичке аз много добре знам какъв съм.Изобщо ми дреме на шмайзера кой какво ми вика...

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                              Малко кефалче, ако няма някой по-голям кефал около теб, когото да питаш и да ти потвърди думите ми, посмятай малко.
                              1. Виж колко хиляди предприятия са закрити след 89 г. и приблизително колко електроенергия са потребявали в денонощие. Да голяма чяст от тях бяха енерго неефективни-не споря. В тези времена обаче това не беше плиоритет, щато икономиката се къпеше от евтина енергия.
                              2. Пусни виртуално тея предприятия от т.1.
                              3. Виртуално пусни блокове 1-4 на Козлодуй и натовари цялата настояща енергийна система.
                              ....
                              Ще се наложи да правиш дискотека:-)
                              Нямаше ток по същата причина, по която сега няма ОРИЗ в Северна Корея... Щото на комунистите им трябваха долари...

Коментар

А ти му завиждаш и смяташ, че би било по-справедливо да го подарят на теб... хаха

Разбира се, повечето заводи и фабрики бяха подарени. Сред получилите подаръци имаше и партийци, но повечето бяха приближени на седерастите и сините талибани. Прихватизацията в БГ бе извършена от вашия идол - Иван Костов. Или забравихте?

Проблемът не е чак толково в това кой получи заводите и фабриките. Проблемът е в това, че те нямаха никакъв шанс да работят. Западните фирми ги купиха пряко или чрез подставени лица не да ги развиват а да ги затворят да не им конкурират собственото производство... Псевдодемокрацията първо унищожи селското стопанство черзе абсолютно малоумното "земята в реални граници", а след това унищожи и промишлеността!

ЕС нямат нужда от конкуренти. Те имат нужда от пазари! БГ няма шанс в ЕС! Еврофондовете /докоркото ги има/ ще са за всичко друго, но не и за развитието на икономиката!
                                Продължава да лъже!!!

Коментар

Working...
                                X