If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Нищо консервирано нямат те..всичко е излапано. До 90-те години добиваха от хоризонтални сондажи и всичко изпомпаха , изядоха и изпиха. В момента нещо като шистов петрол добиват в Сибир и 60 долара е ниска цена.
Бе те имат консервирани находища от преди 50 години. Че ако поискат, могат да свалят и цената на петрола на 20 длара, и златото на 800 долара. Тогава да видим кой ще фарира.
Няма да стане да не платят, добиват по чужди технологии на компании от САЩ и Канада и постоянно трябва да правят нови дренажни сондажи защото те се амортизират много преди да е изчерпан петрола.Голямо пробиване пада - то е хоризонтално в равнината в която има пропит в скалите петрол.Спират да плащат и след немного време спират да добиват.
В момента LENR реакторите се мъчат да ги направят да са с постоянно подменящ се консуматив - касета. Тиражират полуистината че никела ставал на мед а той само праха спира да бъде активен защото активната му повърхност се "запечатва" с хим.съединения понеже водорода не може да бъде съвършенно чист. В действителност синтеза е от водород на хелий и никакъв синтез на тежки като тегло метали няма, то ако имаше да бяха синтезирали от олово - злато.
Обаче казвам с какво се занимават и какви са хубавци.Не е решение на първите - Роси, то е под давление и натиск на смотаните корпорации..първите са идеалисти и с такива глупости не биха се занимавали, но нали са заели финансиране и вече им се диктува.
Wells Fargo са банка която много уважвам, но не съм чел какво са пускали. Обаче към държавните дългове не забравяй трябва да сложиш поне част от дълговете на държавните корпорации от Роснефт и Газпром нататък, а те към края на годината трябва да изсипят към $ 150 млрд. за лихви и падежи по издадени то тях облигации. Русия или трябва да метне от резервите си да спаси компаниите или ще стане зле.. А и Путин вече обеща на някои помощ. Все пак не споделям чак песимизма на Саксо, но.... само времето ще покаже.
Ми що не се замислиш за вариант Роснефт и Газпром не плащат.Имат пари но не плащат.Ей така щот им е кеф.Как ще им вземат парите?Или пък ако Путин реши да напляска някой кой ще го спре аз и ти ли?Или Меркел Оланд Камерън?
Аз не виждам фалит, ако утре ударят на кредиторите си 200$ млрд, дори и FED да си вдигнат лихвите на 2%, което е Imposible пак и с лихвите ше им ги върнат. Ако Китай и целия BRICs им обърнат гръб и им наложат санкции ше фалират да, но аз такъв сценарий не виждам ...
Китай друго им е обърнал, че им го е и натопорчил хахахаха Там в прав текст им казаха че руплата не е пари, валута.
По данни на Wells Fargo деноминираният в чуждестранна валута руски дълг е на стойност от едва 38 млрд. долара, като от тази сума приблизително 6 млрд. долара са лихви и главници, дължими през 2015 г. Валутните резерви на страната пък надхвърлят 400 млрд. долара, предава CNBC.
Oколо две трети от държавния дълг пък е в рубли, което улеснява задачата на Кремъл. Централната банка може теоретично да създаде достатъчно количество от руските пари, за да се разплати с кредиторите.
Коментар