IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
    Действията на икономическия блок на РФ ще бъдат подобни на действията на ФЕД за периода от 2008/9-до сега. В стари постове съм дал аргументи. Това ми беше последната подсказка към теб

В момента не е правилно да разглеждаш Русия сама, Русия е в следните съюзи
    -ЕАЭС 5 държави
    -БРИКС, със структури аналогични на МВФ и МБРР
    -ШОС, Китай и ЦАзия
    -Индивидуални отношения, Русия-Турция, Русия-Индия, Русия-Китай
    Да де, и аз това казвам. И това ще доведе до хипер инфлация в Русия, тъй като рублата не е резеврна валута. Дори напротив, ако долара е убежище при нестабилност, рублата е първата от която всички бягат. Включително и руснаците.

Путин може да си осигури достатъчно време само ако ореже значително социалните програми, парите за армията изобщо целите си бюджетни разходи. Втори път такъв хазарт с контролирана обезценка, каквато направиха есента ще свърши зле. Т.е. вече нямат конфорта да ограбват контролирано хората си чрез обезценка. Те реално загубиха контрола и есента, макар и за кратко.

Трябва да се получи значителен първичен излишък по бюджетното салдо за да започне да се увеличава отново резерва. Дори и да не е на централната банка, то фискалния резерв. Т.е. преди лайната да са ударили вентилатора и РЦБ да си стопи резервите под прага на поносимост - който момент ще настъпи нейде през 2015 г. вече трябва да е готов аналогичен друг ликвиден резерв.

Това обаче ще забие икономиката съвсем надолу. И ме съмнява да го направят. Ще се пробват пак с контролирана девалвация. И този път вече ще строшат очакванията и ще почне масова доларизация и хипер инфлация.

Коментар

• Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение
      Спокойно, Дянков е на терен и ги пляска както обеща, просто ще му отнемат малко време- все пак са 140 млн.
      Еи верно бе ...
      Сигурно тоя е тайното оръжие с което запада ша срази Русия окончателно
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
        Според мен ще издържат на мускули и адреналин няколко месеца. Може и до края на 2015 ако Путин е настина упорит, като ще се надяват че петрола ще почне да се качва. Което няма да се случи най-вероятно. След това идва хиперинфлация.
        Действията на икономическия блок на РФ ще бъдат подобни на действията на ФЕД за периода от 2008/9-до сега. В стари постове съм дал аргументи. Това ми беше последната подсказка към теб

В момента не е правилно да разглеждаш Русия сама, Русия е в следните съюзи
        -ЕАЭС 5 държави
        -БРИКС, със структури аналогични на МВФ и МБРР
        -ШОС, Китай и ЦАзия
        -Индивидуални отношения, Русия-Турция, Русия-Индия, Русия-Китай

Коментар

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
          Русия е тръгнала към възстановяване на съветският режим. Икономическа мизерия и насилие. Процеса протича под аплодисментите на публиката. Докато писачите по форумите няма да пострадат, то обикновеният руснак го чакат тежки времена. Интересно ми е какво ще стане с късите ми рубли в деня, когато спрат конвертируемостта и обявят капиталов контрол. Видимо е, че руската икономка има резерви за няколко месеца. После идва разпад. Когато хората са отчаяни правят всякакви безумия. Петрол сорт Урал е 53 долара. Това нещо трудно се преживява. Отделно все още не е спаднала цената на природният газ Цените по които продава Газпром са свързани с цената на петрола със шест месеца закъснение. За сега имат санкции от 9 месеца, срив петрола от 4 и все още високи цени на газа. Със всеки изминал ден става по-интересно.
          Аз лично не съм убеден че налагането на капиталов контрол има голям смисъл в държава проядена от корупция. По магичен начин всички долари от Русия ще изчезнат. И нещата една година след налагането на контрола ще е много по-зле отколкото ако не го бяха налагали.

Според мен ще издържат на мускули и адреналин няколко месеца. Може и до края на 2015 ако Путин е настина упорит, като ще се надяват че петрола ще почне да се качва. Което няма да се случи най-вероятно. След това идва хиперинфлация.

Коментар

• СССР преди 25 години е изнасял 75% суровини и 25% преработена продукция.

В момента Русия изнася 93% суровини и само 7% преработена продукция.

Аз виждам регрес. При срив на цените на суровините Русия обеднява.

За справка сравнете една Норвегия, която също основно разчита на нефт и Русия и Венецуела от друга страна.

Къде е Норвегия и какво правят норвежките държавни фондове с парите от постъпления от петрол и какво прави Русия и докъде я докара. И що никой не реве толкоз силно в Норвегия, че цената на петрола паднала двойно.

Коментар

• Пуделите лаещи по Русия, жалки сте...
              Слава Великому Сталину!

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                Руснаците са тор за земята. Трябва да бъдат изринати с тежка техника, а копторите им да се прочистят, чрез изгаряне с напалм.
                Спокойно, Дянков е на терен и ги пляска както обеща, просто ще му отнемат малко време- все пак са 140 млн.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                  Ами подари си фирмата на държавата.
                  Русия е тръгнала към възстановяване на съветският режим. Икономическа мизерия и насилие. Процеса протича под аплодисментите на публиката. Докато писачите по форумите няма да пострадат, то обикновеният руснак го чакат тежки времена. Интересно ми е какво ще стане с късите ми рубли в деня, когато спрат конвертируемостта и обявят капиталов контрол. Видимо е, че руската икономка има резерви за няколко месеца. После идва разпад. Когато хората са отчаяни правят всякакви безумия. Петрол сорт Урал е 53 долара. Това нещо трудно се преживява. Отделно все още не е спаднала цената на природният газ Цените по които продава Газпром са свързани с цената на петрола със шест месеца закъснение. За сега имат санкции от 9 месеца, срив петрола от 4 и все още високи цени на газа. Със всеки изминал ден става по-интересно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                    Чакай, това-пред нас ли "губи"? И ти искрено си вярваш? Харесвам хумора ти.
                    Но, не му вярвам. Примери да искаш.
                    Русия губи пред Запада е искал да каже.

Ние също поради същата причина.

Коментар

• Първоначално изпратено от 77 Разгледай мнение
                      Монополите трябва да са в държавни ръце и да се управляват прозрачно и желязно в обществен интерес.
                      Той Путин щото поизрита олигарсите и ресурсите на Русия вече носят полза и на обикновенната руска тьотка, затова е санкциониран.
                      Ако играеше по либералната свирка на англосаксонците, щеше по-спокойно да преживява дните си:-)
                      Освен, че ВВП връща собствеността върху ключовите компании под контрола на държавата, виждаме че укрепването на държавата е политика на Владимир Владимирович за целия 15г период на управление. За няколко години 2000-2005г. нефте газовата рента се е увеличила от около 40% на 84%

Налогообложение добычи полезных ископаемых в России http://newsruss.ru/doc/index.php/%D0...81%D0%B8%D0%B8

Дальнейшее развитие налогообложения нефтяной отрасли предусматривало, в частности, непрерывный рост ставок НДПИ и экспортных пошлин под флагом увеличения налоговой нагрузки на отрасль.[2] Перенастройка механизма экспортных пошлин и введение НДПИ позволили увеличить долю нефтегазовой ренты, улавливаемой госбюджетом, с менее чем 40 % в 2000 году до 84 % в 2005 году.[3]

Коментар

• Руснаците са тор за земята. Трябва да бъдат изринати с тежка техника, а копторите им да се прочистят, чрез изгаряне с напалм.
                        Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                          Технологията на оплюване е част от либералните ценности. Сриване на стойността на активите за вражеско придобиване, компрометиране на конкурента. В момента, ако погледнеш структурата на една държавна и на една частна фирма ще откриеш че няма убедителни доказателства, че частния собственик е по ефективен

Давам пример с ТЕЦ Марица 1 и 3 в сравнение с ТЕЦ Марица 2. Имам близък, който познава доста добре работата и на държавната и на частните ТЕЦ и изобщо не става за частен случай
                          Монополите трябва да са в държавни ръце и да се управляват прозрачно и желязно в обществен интерес.
                          Той Путин щото поизрита олигарсите и ресурсите на Русия вече носят полза и на обикновенната руска тьотка, затова е санкциониран.
                          Ако играеше по либералната свирка на англосаксонците, щеше по-спокойно да преживява дните си:-)
                          Ако още не сте изядени от световната финансова олигархия – просто още не ви е дошъл редът.

Коментар

Днес 99% от цялата информация, отнасяща се към категорията «икономическа», са посветени на «пазарната икономика». Останалите 1% информация имат отношение към плановата икономика от соца.
                            Пазарната икономика и дивия капитализъм няма как да осигурят обществен просперитет.
                            Това е основната тема-Русия и процесите около нея са просто част от тази тема.
                            Технологията на оплюване е част от либералните ценности. Сриване на стойността на активите за вражеско придобиване, компрометиране на конкурента. В момента, ако погледнеш структурата на една държавна и на една частна фирма ще откриеш че няма убедителни доказателства, че частния собственик е по ефективен

Давам пример с ТЕЦ Марица 1 и 3 в сравнение с ТЕЦ Марица 2. Имам близък, който познава доста добре работата и на държавната и на частните ТЕЦ и изобщо не става за частен случай

Коментар

• попадаме в затворен кръг, в инет има доста инфо за Окно овертона, технология за легализиране на греха. ами, прословутата лъжа на колин пауел, послужила като повод за войната в ирак, половин милион цивилни невинни жертвие и още толкова във войната, без последствия за излъгалия. аз се предавам

Коментар

Днес 99% от цялата информация, отнасяща се към категорията «икономическа», са посветени на «пазарната икономика». Останалите 1% информация имат отношение към плановата икономика от соца. Но при това в съобщенията, статиите и книгите почти няма подробно описание на указаният модел. Всичко се ограничава с безпредметна «критика» и традиционен извод: това е «административно-командна икономика». Никакви вразумителни определения за «административно-командна икономика» няма, с изключение на това, че това е икономика, противоположна на «пазарната икономика».
                                А това да е планова икономиката лошо ли е?
                                Кои разумен човек дори на микро-ниво прави нещата без план?
                                Съвременните ТНК, без план ли работят?
                                Путин, Орбан .... критикуват ги отвсякъде либералните капацитети.
                                Да, ама те прени всичко искат да изградят стабилна държава.
                                Това е основата на всичко.
                                Преди имахме една голяма корпорация -България, с всичките и кусури и предимства.
                                Имаше и корпорация СССР, и т.н. -целия соц. лагер.
                                Тази корпорация-България, беше някакъв икономически фактор и осигуряваше приличен стандарт на живот на гражданите-служителите си.
                                Сега какво имаме?
                                Кои са стожерите на българската икономика, които да осигурят просперитет на тоя народ?
                                Имаме отделни наместили се паразитиращи корпоративни структури, които мислят само за собствения си просперитет.
                                Този индивидуализам е превърнат в култ.
                                Да, ама ние -човешкото общество имам предвид, в голяма степен сме като мравките и пчелите и за да оцеляваме КАТО ЦЯЛО, а не индивидуално, трябват груповите ни усилия при сериозна организация, дисциплина и всичко друго каквото се сетите.
                                Пазарната икономика и дивия капитализъм няма как да осигурят обществен просперитет.
                                Това е основната тема-Русия и процесите около нея са просто част от тази тема.
                                Ами подари си фирмата на държавата.

Коментар

Working...
                                X