IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • И ......... втората част на статията :

    "Демонстрантите развяват оранжев флаг партия след оспорваните президентски избори през 2004 г. Украйна
    Facebook Twitter Pinterest
    Демонстрантите развяват оранжев флаг партия след оспорваните президентски избори през 2004 г. Снимка: Александър Zemlianichenko / AP

    Това са земите, заети от Йосиф Сталин, след разделянето на страната в съответствие с Пакта на 23 август 1939 г. Молотов-Рибентроп. Полша е нападната на 1 септември и полските сили отстъпват срещу по-голямата мощ на армиите на Адолф Хитлер, последвано от нахлуване на Съветският съюз на 17 септември.

    Войсковата единица на баща ми веднага била изпратена да посрещне съветските войски, и когато първоначално поляците поздравяват русите, мислейки, че те идват за да помогнат срещу германците, те са били помолени да се разоръжат. Баща ми избягва в Унгария, но много от неговите другари запасни са били заловени, и в крайна сметка убити в Катин и на други места.

    Впоследствие баща ми се присъединил към полския втория корпус под командването на генерал Андерс и с британската осма армия воюва при Ел Аламейн, Бенгази, Тобрук и след това чак до Италия, прекарвайки шест месеца в Монте Касино. В края на войната Полша е освободена, но това не беше свобода. Не можейки да се върне в родината си, на семейството е било дадено убежище във Великобритания. В същото време, съветските граници бяха разширени до западната страна, и Lwów стана Lvov.

    Това са територии, които никога не са били част от Руската империя, и когато Украйна получи независимост през 1991 г. те станаха източник на характерната Orange визия на украинската държавност. Днес Lvov се превърна Lviv, като представянето му за украински се оспорва от други региони и общини, особено сините, всяка от които е преживял също толкова труден път да се превърне в част от съвременната украинска държава.
    (това дотук е разказ за личния аспект на историята)

    Що се отнася до политическата действителност, че състоянието е продукт на идеологически и географски разделена Европа, аз споделях очакването за края на студената война в 1989-91, че една нова и обединена Европа най-накрая може да бъде построена. За едно поколение ЕС помогна за преминаването отвъд логиката на конфликта в западната част на континента, който се свързва с традиционните антагонисти - Франция и Германия, като се превърна в нова политическа общност, която разширява дейността си от 6 бр. държави при подписването на Договора от Рим март 1957 до 28-те страни-членки на днешния ден.

    Съветът на Европа, създаден през 1949 г., разшири дейността си в пост-комунистическия регион и сега обхваща 47 държави и 820 милиона граждани, както гордо обявява в своя уебсайт. Европейската конвенция за правата на човека и нейните допълнителни протоколи, създаде мощна нормативна рамка за континента, охранявана от Европейския съд по правата на човека, базиран в Страсбург.
    Русия през 1990 г. активно общува с ЕС, подписано е споразумение за партньорство и сътрудничество през 1994 г., въпреки че влиза в сила едва на 30 октомври 1997 г. в последица на първата чеченска война, а на следващата година Русия се присъедини към Съвета на Европа.

    Все пак, коренно различна беше динамиката на дейността, която беше свързана с разширяването на Организацията на Северноатлантическия договор (НАТО). Също така, създаден през 1949 г., за да събере победоносните западните съюзници, сега излиза срещу Съветския, от което произлиза Студената война.

    НАТО не е разпуснат, когато Съветският съюз се разпадна и Студената война свърши. Това е източник на небалансираност след края на Студената война, когато източната част разпусна своята система за сигурност, а в същото влеме НАТО през 1990 г. започва поход на изток.

    Един граничен служител, Източна Германия изглежда през дупка в Берлинската стена на 19 ноември 1989 година.
    Facebook Twitter Pinterest
    Един граничен служител, Източна Германия изглежда през дупка в Берлинската стена на 19 ноември 1989 г. Снимка: Sipa Press / Rex Features

    От една страна Това предизвика растяща тревога в Русия, докато по един въображаем начин НАТО предоставяше допълнителни гаранции за сигурността на своите нови членове, а това означаваше, че сигурността на континента е станала разделена. Още по-лошо, започна да се налага едно възприятие, че разширяването на ЕС е почти автоматичен предшественик на разширяването на НАТО.

    Неуспехът да се създаде истински приобщаващ и симетричен посткомунистическия ред генерира това, което някои наричат нова студена война

    Имаше убедителна геополитическа логика вградена в разширяването на ЕС. Например, въпреки че много държави-членки изразиха резерви относно готовността на България и Румъния да се присъединят, имаше опасения, че те биха могли да дерайлират и да станат западните версии на Украйна. Проектът на европейската икономическа интеграция, както и свързаният с него проект за мир, ефективно се сля с партньорството за евроатлантическата сигурност, превърна ги в съдбовен пропуск, който подкопава обосновката на двата проекта и който в крайна сметка провокира кризата в Украйна.

    Неуспехът да се създаде истински приобщаваща и симетрична посткомунистическата политика и сигурност, е нещото, което някои започнаха да наричат "нова студена война", или по-точно, "студен мир", които стимулират нови негодувания и потенциал за нови конфликти.


    Става все по-ясно, че демоните на войната в Европа, не са били окончателно унищожени. Вместо това, Украинскана криза показа колко крехък е международният ред и колко още трябва да направи Европа за да постигнете визията, която бе толкова силно и убедително заявена в момента на падането на Берлинската стена през ноември 1989 г., да се изгради един континент, обединени от Лисабон до Владивосток.

    В Украйна кризата ни принуждава да преосмислим европейските международни отношения. Ако не желаем за пореден път да разделим Европа, необходимо е да има нови идеи за това какво е включено в една справедлива политика и сигурност, за да обхваща целия континент и той да изглежда така. С други думи, идеята за Велика Европа трябва да бъде надарен със субстанция и институционална форма.

    За съжаление се оказва, че ще се случи точно обратното : стари идеи ще се възродят, практиките на Студената война ще се върнат към живота по зомби-подобен начин и за пореден път ще има фатална разделителна линия в Европа, която ще се разваля живота на идните поколения. Това далеч не е неизбежно, но за да се избегне това ще се изисква промяна в начина на политическия акт от exprobration към дипломация, и от денонсирането към диалог.
    Демонизирането на Русия рискува да проправят пътя за война
    Seumas Милн
    Seumas Милн
    Прочетете повече

    Така, при преплитането на личната и политическата линия, тази книга дава много за проучване на пропуснатите възможности, тъй като е разказ за това как сме създали още една криза в европейската международна политика в момент на годишнините от началото на две световни войни и в момент на годишнината на надеждата от 1989 г. Поколението на баща ми понесе страданията на войната, на унищожението и разселване, и въпреки това Европейската гражданска война, която доминираше 20-ти век, все още разпалва политическото въображение на 21-ия.

    "
    Last edited by nacheff; 10.03.2015, 18:15.

    Коментар


    • Името Ричард Саква не ми говореше нищо, поне не до днес.
      Вниманието ми беше привлечено от името на Гардиън, която е една сериозна, балансирана и будеща доверие медия.
      Зачетох се и колкото повече навлизах в повествованието и начина на разсъждения на този професор от университета в Кент, толкова повече си давах сметка, че изглежда за първи път чета нещо по темата Русия и Украйна, което е толкова уравновесено и не робува на никакви щампи и конюнктурни интереси.
      Естествено, че става дума за един субективен поглед и трябва да се държи сметка за обстоятелството, че това е само един кратък откъс от цяла монография, а се предполага, че там идеите му са мащабно и убедително развити.

      В предлагания текст професорът е доста прям, макар и да има наличен все пак един стремеж за демонстриране на политическа коректност към света, на който той принадлежи.
      Все пак - това, което ни се предлага е доста по-смислено от емоционалното и основано на интереси джафкане тук във форума.

      Направих само повърхностна редакция на текста, колкото да стане четим. Ще ме разберете.

      "http://www.theguardian.com/world/2015/mar/10/ukraine-russia-richard-sakwa-extract

      Фронтовата линия на Украйна: "Как Европа не успя да убие демоните на войната"

      В откъс от новата си книга, историк Ричард Sakwa твърди, че настоящият конфликт има своите корени в изключването на Русия от истинските партньорства след края на Студената война
      Pro-Русия бойци близо до източния украински град Starobeshevo в Донецка област, на 25 февруари. Снимка: Василий Максимов / AFP / Getty Images

      Richard Sakwa

      Richard Sakwa е преподавател по руски и европейска политика в Университета в Кент

      Вторник 10 март 2015 10.14 GMT


      През 2014 г., историята се завръща в Европа с пълна сила. Кризата над Украйна върна не само призрака, но и реалността на войната, при това на 100-годишнината от конфликт, за който се е говорело като за война, водена за да сложи край на всички войни. Великите сили са се наредили в бойна линия, сред порой от пропаганда и информационна война, а много от по-малките сили също извършиха своя принос към фестивала на безотговорност.
      Frontline Украйна: Криза в Граничните страна, от Ричард Sakwa преглед -
      Най-сетне, балансирана оценка на украинския конфликт - проблемите далеч надхвърлят Владимир Путин, пише Джонатан Стийл
      Прочетете повече

      През 2014 бе и 75-годишнината от началото на Втората световна война, която причини толкова вреди на Централна и Източна Европа. Падането на Берлинската стена 25 години по-рано и последвалият край на Студената война, бяха съпътствани с огромни очаквания за "единна и свободна" Европа.

      Тези надежди бяха смазани през 2014 г., и в Европа вече се настаниха настроения за нова ера на разделение и противопоставяне. Украинският криза беше непосредствената причина, но това само отразява дълбоките противоречия в модела на посткомунистическото развитие от 1989 г. С други думи, европейските и украинската криза се събраха, за да причинят един опустошителен ефект.

      The "украинската криза" се отнася до развитието на огромно напрежение в процесите на изграждане и формиране на украинската нация и държавата Украйна, тъй като говорим за страна, която е постигнала независимост в края на 1991 г., които процеси сега заплашват единството на самата държава.

      Тези процеси вече не се описват чрез използване на класически идеологически понятия, а като се прилага римския начин, чрез използване на цветове. Тенденцията Orange мисли от гледна точка на единна Украйна, че най-накрая може да изпълни своята съдба като национална държава, официално едноезичние, културна автономия сред другите славянски народи, формирани в съответствие с представите на "Европа", а също и атлантическата общност на сигурност. Това е вид "монизъм", заради нейния акцент върху сингулярността (уникалността) на украинския опит.

      За разлика от тях (оранжевото), Blue е дошъл, за да символизира един доста по-многообразно разбиране на предизвикателствата пред Украйна, като подчертава, че различните региони на страната имат различни исторически и културен опит (съдба), както и, че модерната държава трябва да признае това разнообразие в едно по-широко конституционно решение. За сините, Украйна е по-скоро "национална държава", съвкупност от различни традиции, но преди всичко това е едно място, където 1)Russian (руският език) е признат като втори държавен език и 2) поддържат се икономически, социални и дори връзки за сигурност с Русия. Разбира се, употребявам синия цвят като една абстракция, това не е синьото на Партията на регионите на бившия президент Виктор Янукович.

      Сините, не по-малко от Orangists, са ангажирани с идеята за свободна и обединена Украйна, но в полза на по-всеобхватна визия за това какво означава да бъдеш украински. Ние също така трябва да включим и тенденцията Gold, мощните олигарси, които са контролирани от държавата, от 1990 г. насам, придружен от широко разпространената корупция и разпад на публичните институции.

      О момента на установяване на независимост, не е имало национален лидер – визионер, който да заяви и говори открито за тези цветове, с цел да се изгради една украинска версия на нацията на дъгата (различните цветове).

      Вълните знамето на ЕС на площад Независимост в Киев по време на антиправителствените протести. Майдан Украйна
      Facebook Twitter Pinterest
      Вълните знамето на ЕС на площад Независимост в Киев по време на антиправителствените протести. Снимка: Сергей Supinsky / AFP / Getty Images

      The "Украйна криза" също е символ и се отнася до начина, по който вътрешните напрежения бяха интернационализирани и се стигна до провокиране на най-тежката криза в Европа след края на Студената война. Някои дори сравняват сериозността и с кубинската ракетна криза от октомври 1962 г. В различни точки на света имаше противостоене, което беше близо до нов пожар, предизвикано от отчаяно прегряване на реториката от всички страни.

      Асиметричният края на Студената война в действителност затвори пътя на Русия къч процеса на Европейската система за обединение. Неуспехът да се създаде истински приобщаваща и равноправна система за сигурност на континента, пропи европейската международната политика с мощни точки на напрежение, което през 2014 г., произведе международното земетресението, което ние сега наричаме „Украйна криза”.

      Имаше изобилие от предупредителни знаци, още с думите та Борис Елцин, първият лидер на Руската федерация, който беше избран през 1994 г. и изтъкваше, че вече говорим от гледна точка на "студения мир".
      Когато дойде на власт през 2000 г., руският президент Владимир Путин се посвещава на преодоляване на асиметрията.

      В Голяма Европа няма да има нужда да избирате между Брюксел, Вашингтон или Москва

      Основната недържавна институция, която стои в основата на архитектурата на посткомунистическа Европа - Европейскияг съюз (ЕС), изостри напреженията, вместо да доведе до е решаването им. ЕС представлява сърцевината на това, което може да се нарече "Разширена Европа" – една Брюксел-ориентирана визия, която се простира в Регионалните (в см. национални) центрове (Heartlands) на тези страни, които някога (чрез обединението си) е трябвало да бъдат една алтернатива на великата сила с център Москва.
      Процесът на Нарастващо сливането на широка Европа със системата за атлантическа сигурност само влоши нещата.

      Русия и някои европейски лидери предлагат не толкова една алтернатива, а по-скоро допълваща визията на монизма на Разширена Европа, известен като "Голяма Европа": начин да се съберат всички краища на континента, за да създаде това, което Михаил Горбачов в последния период на Съветският съюз бе нарекъл "Общ европейски дом". Това е един многополюсна и плуралистична концепция за Европа, която е обединена, но не е същото както е атлантическата общност.

      В Голяма Европа няма да има нужда да избирате между Брюксел, Вашингтон или Москва. При липса на напрежение, генерирано от неразрешените проблеми в периода на Пост- Студената война "unsettlement", обещаният в края на Студената война мир, най-накрая щеше да пристигне. Вместо него пристигна двойната криза "украински" и "Украйна" в съчетание с катастрофални последици.

      За мен това е както лична съдба, така и политическа действителност. Разделението на Европа от Студената война е причината, поради която съм роден и израснал в Англия, а не в Полша, но дори и преди това, войната и подготовка за война бяха наплашили семейството ми до ужас. В периода между двете световни войни баща ми, агроном по професия, както мнозина от своето поколение е също и запасняк в полската армия и се е налагало да марширума между Гродно и Lwów (както тогава се нарича).

      Той разказваше за двайсет и пет килограма багаж, които той трябвало да носи в раницата си, всевъзможни видове оборудване и инструменти за оцеляване. Районът в онзи момент е част от втората Полската република и от поколения е бил зеселен от поляци. Това са били kresy, граничните райони на Европа опиращи до все по-нарастващата мощ на Руската империя. С разделянето на Полша през 18-ти век, Гродно и това, което е сега в западната част на Беларус е било отстъпено на Русия, докато Lemberg (германската дума за Lwów) и околната провинция Галисия е станала част от Австро-Унгарската империя.

      Към момента на получаване на полската независимост през 1918 г., редом с Русия и зараждащата се украинската държава и във вихъра на революцията и гражданската война, различните армии на съседните страни многократно са марширували напред-назад из региона. В края на полската държава заема огромна територия на изток от линията Кързън.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        Да бе да , и цялото Руско черноморие е изкупено от забогателите нашенци , а в Сочи има даже БГ квартал......налееее
        Луд ли си? Дори и вие мурзилките стоите далече от "рая", ти искаш заможните да си продадем вилите на Халкидики и да ходим в Сочи?

        Коментар


        • Тия данни са за родните БГ матрьошки, за "славянството", за "православието", за "комунизма" и за сърпа и чука.
          ------------------------------------------------

          Борис Немцов:

          Кратка биография

          Роден е на 9 октомври 1959 г. в град Сочи, в семейството на Ефим Давидович Немцов и Дина Яковлевна Ейдман – лекар, педиатър, от еврейски произход

          http://bg.wikipedia.org/wiki/Борис_Немцов

          Забележка: При юдеизъм евреин е само този, който е роден от еврейка ( за да може да разберете текста на плаката ).
          --------------------------------------------------------------

          Медведев, Абрамович и сие дружки на кремълския гном тоже са еврейчета.
          --------------------------------------------------------------

          Сега да видим кой е Хаяско на плакат от 2005 година, когато още не се говори за Украйна и сегашния конфликт.

          Цъки:
          Attached Files
          Last edited by marandi; 10.03.2015, 17:15.

          Коментар


          • Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
            На 1 февруари 2015г. депозитите на физическите лица в банки в Русия, средно на човек от населението в Русия, са били с равностойност 1706,16 евро, а по същото време депозитите на домакинствата и НТООД в банки в България, средно на човек от населението в България, са били с равностойност 2838,14 евро.
            ............................................
            .......................................
            Да бе да , и цялото Руско черноморие е изкупено от забогателите нашенци , а в Сочи има даже БГ квартал......налееее
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

            Коментар


            • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              аз пък ловя други тролчета.- новобранчета......
              Чувствителна нужда от вниманието ти имат депесарските тролове!
              Yeah

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                Разбира се спазването на добрия тон при дискусия е задължително ,но когато един току що зачислен ник лови тролчета ,защо аз да не поискам да ловя също тролчета новобранци....
                така че , ти ловеш тролчета на Путин ....ами аз пък ловя други тролчета.- новобранчета......
                Монтя,

                ти и троляк? Ааа ... мнееее ...

                П.П. Раздуй сега Хаяско кого още ще награди с Медали на Рушката федерация, че са му отрепали "конкурент".

                Немцов и той еврейче беше, ама Путьо го килна кат' събрат да'е ...

                Коментар


                • Първоначално изпратено от Rainman Разгледай мнение
                  На 1 януари 2015г. депозитите на физическите лица в банки в Русия, средно на човек от населението в Русия, са били с равностойност 1868,27 евро, а по същото време депозитите на домакинствата и НТООД в банки в България, средно на човек от населението в България, са били с равностойност 2785,47 евро.
                  На 1 януари 2015г. депозитите на физическите лица и юридическите лица в банки в Русия, средно на човек от населението в Русия, са били с равностойност 2983,54 евро, а по същото време депозитите на домакинствата, НТООД и нефинансовите предприятия в банки в България, средно на човек от населението в България са били с равностойност 3874,42 евро, което показва че хората в България имат повече пари от хората в Русия.
                  Всеки може да провери, че това което пиша е вярно. За панталоните си направете справка във федералната служба на държавната статистика на Русия, която се нарича Росстат.
                  На 1 февруари 2015г. депозитите на физическите лица в банки в Русия, средно на човек от населението в Русия, са били с равностойност 1706,18 евро, а по същото време депозитите на домакинствата и НТООД в банки в България, средно на човек от населението в България, са били с равностойност 2838,14 евро.
                  На 1 февруари 2015г. депозитите на физическите лица и юридическите лица в банки в Русия, средно на човек от населението в Русия, са били с равностойност 2773,41 евро, а по същото време депозитите на домакинствата, НТООД и нефинансовите предприятия в банки в България, средно на човек от населението в България са били с равностойност 3946,18 евро.
                  Следователно и през януари 2015г. хората в България са станали по-богати, а хората в Русия са били по-бедни от хората в България.
                  Last edited by Rainman; 12.03.2015, 10:28.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Разбира се спазването на добрия тон при дискусия е задължително ,но когато един току що зачислен ник лови тролчета ,защо аз да не поискам да ловя също тролчета новобранци....
                    така че , ти ловеш тролчета на Путин ....ами аз пък ловя други тролчета.- новобранчета......
                    Успех!
                    Търси на друго място, тук съм, да правя пари на БФБ!
                    М.... . ш..... ..й.о!

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                      Моля, спазвай добрия тон.
                      Лични качества не те касаят, обсъждането им не е твой проблем и не е желателно.
                      Разбира се спазването на добрия тон при дискусия е задължително ,но когато един току що зачислен ник лови тролчета ,защо аз да не поискам да ловя също тролчета новобранци....
                      така че , ти ловеш тролчета на Путин ....ами аз пък ловя други тролчета.- новобранчета......

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                        Не, не - комшията ...
                        Благодаря, хубаво е, че има хора(?), които да внасят яснота в цялата "бъркотия"
                        Сакън - недей се ласкай ...

                        На мен също - приятен и успешен ден.
                        Тая тирада май не е по темата...........
                        М.... . ш..... ..й.о!

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          ...мен ли имаш предвид?
                          Не, не - комшията ...
                          Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          ... доста объркани за нашето съвремие виждания демонстрираш.
                          Благодаря, хубаво е, че има хора(?), които да внасят яснота в цялата "бъркотия"
                          Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          Критики от подобни хора не приемам.
                          Сакън - недей се ласкай ...
                          Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          Достатъчно ми беше.
                          На мен също - приятен и успешен ден.
                          Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

                          Коментар


                          • Тайните методи на имперската руска дипломация продънват сигурността на България


                            Който не е усетил московския ботуш на гърба си, няма как да разбере безпокойството и страха на хората в Източна Европа



                            http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-...riya-i-es.html

                            Те никак не могат да си представят, че империята прибира годишно над 1,3 трилиона долара (1300 милиарда) от газ и нефт, а това са безотчетни пари, под контрола и прякото разпореждане на Кремъл. Само 1 % от тази сума или 13 000 000 000 (13 милиарда) е достатъчна за финансирането на ислямски радикални групировки за дестабилизиране на Близкия изток - нещо, което Русия прави перманентно още от 70-те години за да задържа цените на петрола високи. Неслучайно Русия финансираше и режима на Саддам Хюсиен, за постоянните му враждебни действия, като услужливо му опрости и дълг за 5 милиарда долара от оръжейни доставки (огромна за времето си сума, съизмерима с бюджета на малка държава). България също беше задължена да помага на режима и беше завлечена със стотици милиони долари. Наскоро в разговор с бивш служител на нашата ДС установих, че българските служби също са били използвани още през 70-те години за снабдяване на редица групировки както в Близкия Изток, така и в Северна Африка с радикална ислямска литература, както и за създаване на схеми за финансиране на тези групировки.

                            Неслучайно Русия блокира в Съвета за сигурност и намесата на мироопазващ контингент в Сирия, неслучайно възрази и срещу бомбардировки на позиции на Ислямска държава. Неслучайно Русия никога и по никакъв повод не е изпращала въоръжени сили срещу тези терористични сили. Дестабилизацията и несигурността в Близкия Изток са основна причина за поддържане на цените на петрола и газът високи. По този начин се блокира и възможността за изграждане на конкурентни газопроводи за Европа - единственото нещо, от което тази паразитна империя живее. Само да уточним, че 95% от брутния вътрешен продукт на империята се формира от добив на суровини, а 70% са от газ и нефт.

                            По същия начин огромни безконтролни средства се наливат в създаване на политически структури в страните от ЕС, подобни на тези като СИРИЗА, ПЕГИДА, Националния фронт на Льо Пен, Атака. Също така и за корумпиране на политици на високи постове, като Орбан например. Само да припомня, че на следващия ден след като приключи канцлерството си, германският канцлер Герхард Шрьодер бе назначен за шеф в Газпром със 100 000 евро месечна заплата.

                            Стотици милиони долари се наливат в медии и журналисти

                            У нас подобни "инвестиции" са очевадни. Не говорим само за откровено проруски медии, обслужващи открито идеологемите на руския империализъм, а и за цялата медийна империя на ДПС, финансирана от банката, създадена от руското КГБ – КТБ още през 1988 г. като БСФК "Булгарсовинвест" и преобразувано през 1994 г. в КТБ. Неслучайно чрез тази банка руска собственост станаха и БТК, и Булгартабак. Неслучайно тази банка беше грижливо обслужвана от властта години наред. Към тях трябва да прибавим и онези икономическо-олигархични структури, изградени от апарата на ДС и БСП, които са пряко зависими от руското кранче и енергийните схеми на руския енергиен империализъм. Само да припомня, че за последните 6 години "Лукойл Нефтохим АД е отчел приходи за над 40 МИЛИАРДА ЛЕВДА, НО НЯМА ГОДИНА, В КОЯТО ДА Е ОТЧЕЛ И 1 СТОТИНКА ПЕЧАЛБА. България плаща и най-скъпия руски газ. За разлика от други държави в Европа, у нас на руската агентура не се налага да се разплаща в кеш. Тоталната енергийна зависимост от Газпром, Лукойл и Росатом, както и факта, че руска собственост са редица стратегически предприятия, са достатъчни да създадат силни и опасни зависимости, както в политическите среди, така и в журналистика, държавна администрация, службите за сигурност.

                            Хилядите тролове в интернет, които се финансират също от Кремъл, не са никак за подценяване. Никое западно правителство не би си позволило подобни методи на действие, дори и да иска. Самият законодателен механизъм го изключва, както и контролът на гражданското общество и съдебната власт го правят невъзможни. Самите служби за сигурност в ЕС са наясно с тези методи на действие, знаят кои са медиите и журналистите, кои са троловета, но са безсилни по една единствена причина - рамките, които едно демократично законодателство им слага, заради спазването на човешките права и свободата на словото.

                            Необходима е промяна! Необходими са спешни мерки, които да осигурят стабилност на ЕС. Най-вече единна енергийна политика, която да парира възможността от пробиви в енергийната ни сигурност, чрез отделни държави-членки и техните политически структури.

                            Необходимо е западните политици и гражданите на ЕС да осъзнаят, че срещу тях се води една истинска пропагандна война, организирана, съгласувана от хиляди агенти на Кремъл, под единно ръководство и с всичките коварни методи на руския империализъм - манипулации, лъжи, демагогия, корупция и тероризъм.

                            Необходим е тотален, безусловен отказ от руски енергийни доставки – единственото нещо, от което тази паразитна империя живее. Необходими са спешни законодателни промени, изискващи бързо и ефективно осигуряване на алтернатива на руските енергийни доставки.

                            Необходими са и законодателни промени, които да парират възможността от разпространяване на лъжи, клевети, както и на

                            пропаганда на руския империализъм

                            и други човеконенавистни идеологии, отричащи човешките права свободи.

                            Законодателни мерки, които да принуждават съответните служби за сигурност да предприемат адекватни превантивни мерки с ясната идея, че свободата на словото не е свобода за пропагандиране на фашизъм, комунизъм и руски империализъм.

                            Докато обществото и политиците ни не осъзнаят тази потребност, докато не я приложат на практика, ЕС ще продължи да се тресе и дестабилизира, да бъде руиниран от една мощна пропагандна машина, от паразитни политически структури, използващи лумпенизирани и маргинализирани обществени слоеве , които за наша радост са малък процент, особено в Западна Европа.

                            В крайна сметка – всички ние ще платим скъпо и прескъпо от джоба си днешното си безхаберието и конформизъм, които утре ще доведат до нови данъци за мерки повишаващи сигурността, до нови мерки против тероризма, до ново въоръжаване за възпиращо действие на руската агресия! Докога?!

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Браво с 9 поста и ловиш тролове.....
                              Понеже си много съдържателен и Култура ще те издава.....
                              Моля, спазвай добрия тон.
                              Лични качества не те касаят, обсъждането им не е твой проблем и не е желателно.
                              М.... . ш..... ..й.о!

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                Ся кво, по един нов трол на ден ли ?
                                Що не ги "пуснете" заедно поне ???
                                Някакъв проблем ли има с това, че днес съм се регистрирал, мен ли имаш предвид?
                                Сайтът "Инвестор" ми каза "добре дошъл", има ли някакъв проблем с това и касае ли те?

                                Квоти ли има тук?

                                Прехвърлих малко назад, доста объркани за нашето съвремие виждания демонстрираш. Достатъчно ми беше. Критики от подобни хора не приемам.
                                М.... . ш..... ..й.о!

                                Коментар

                                Working...
                                X