IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • За пръв път в историята на Евросъюза разширяването се извършва с оръжие. Някой стреляше, докато искаше да се присъедини към ЕС. Това ще се запомни.

    ЕС загуби една война. Войната за сърцата на новите европейци. Няма да повярвате, но повечето от тях на югоизток, към Сърбия, Гърция и Украйна, и Русия не искат да са част от Съюза. И сега разбират, че той не е много доброволен. Всъщност всички се питат – какво ни донесе ЕС. И резултатът не е в полза на оптимизма. На път сме да загубим една мечта. И ще я загубим с помощта на Брюксел и Вашингтон. Пиша това с ясната идея, че Европа е дори нещо повече от мечта – тя трябва да се направи на всяка цена. Но не и насила.

    Но как я правите днес тази Европа?! С оръжие на Майдана? С неправителствени организации, които просто зашлевят традиционните ценности? С нови ТКЗС-та, в които трябва да влезем, нищо, че не сме верски или идеологически съгласни?! Помислете за България, когато говорите за Украйна.

    За пръв път се появиха хора, които искат да са не-европейци. Медиите неправилно ги показват като руснаци. Но това са хора, които просто не желаят да получат ЕС, искат да живеят по други правила. Това са и българите. Те вече знаят, че ЕС не е само благополучие. ЕС е всичко друго, но не и благополучие. Защо така се получи – никой не знае.

    ЕС не е работни места. Оказа се, че ЕС за някои хора на изток е просто проблем с травеститите. Говори се много повече за „трети пол“, отколкото за инвестиции. Говори се много повече за правата на сексуалните малцинства, отколкото за синдикални права. Това е превелико разочарование. Всеки българин днес ще ви каже – това ли са ни проблемите, които Европа иска и може да реши? А ние, обикновените, с гайдите, с традициите???

    ЕС е много повече права на кучетата, отколкото правото на правосъдие. Огледайте се – каруцата е поставена пред коня във всяка глава на присъединяването. Ние нямаме правосъдие за хората, но всеки ден раздаваме правосъдие заради тричането на кучета. Да, обичаят е ужасен, но асиметрията между права на хора и животни просто погнусява тукашния човек. Това ли трябва да се случи? Не можеше ли първо да решим проблемите на хората, да ги научим да си мият зъбите и да се бръснат, а после да мислим за животинките. Можеше, но някой явно реши да ни покаже, че животните са по-важни от българите. Вицовете на тази тема вече са филми на ужасите.

    Защото ако решите проблемите на хората, после те ще решат проблемите и на животните. Обратното няма да стане. Ето, това е днес Кримската война, разберете.

    Правата на затворниците се оказаха по-важни от правата на жертвите. Правата на циганите се оказаха стена, в която българите си блъскат главата и мечтаят да се върнат времената на генерал Чочоолу, който вкара танковете в Столипиново.

    Правата на птиците, безумните екологични ограничения, изискването на автоматични чесала в боксовете на кравите – това ни се струваше виц. Но тези права се оказаха по-важни дори от демографската мъка, в която живеят несмеещите да раждат българи.

    Кой иска да се роди в свят, където сякаш Олдъс Хъксли е жив заради грижата за ноктите на пернатите във фермите за птици?!

    Спазването на тези права, палиативната идея за свобода на кокошките, доведе до смърт на част от душите ни. Не можем да изразим безумието на идеята за ограничаване на някои сортове домати, при положение, че на континента има български северозапад, където хора живеят с по-малко от долар на ден. Живеят в престъпност, по-жестока от робство. Живеят изнасилени и недозакопани, докато в Брюксел някой подготвя още един манифест за правата на туристите и забраната на руски товарни самолети да извършват полети над Съюза. Погледнете пощата на Европарламента и ще разберете – там няма нито едно писмо адресирано до нас. Не до нас лично – а до проблемите ни.

    ЕС не е виновен за всичко това. Но той се прави, че не забелязва как парите на розовите европейци отиват за все по-безумни, идиотски направления, крадени хитро от неправителствени организации, които се правят на Левски и Че Гевара, а всъщност не решават нито един глобален, държавен, човешки и морален проблем.

    Това е новата Кримска война. Тя е само медийна засега. Но трябва да стане ясно, защо едни хора искат да са руснаци, а не искат да са европейци. Повечето българи са вече такива. Повечето европейци дори не знаят че са такива, но ако разберат за какво им се харчат парите тук – ще се ядосат като руснаци.

    Само един пример – в България, София има един дом за сираци, който е даден за управление на една неправителствена организация. Това са сираци на консигнация. От това управление едва ли печелят сираците. Държавата дава европейски пари на НПО, за да се управлява един човешки проблем. Тази схема не свърши работа вече 8 години. Вече 25 години. Ние не сме хора на консигнация. Изкарват ни хомофоби, расисти, националисти и други. Боядисват ни партийно, прикачват ни към тази или онази идея.

    Но сега се видя – неочаквано се оказа, че ние сме обикновени хора, които си търсим правата в съюза на Роберт Шуман. И не ги получаваме. Всяко малцинство ни излиза с номера, че е тук от 600 години и трябва да си построи храм. А нашият храм се рони всеки ден. Нашите права не са обект за разговор. Ние започнахме от правата на другите и сигурно така беше правилно. Но ако моите права са по-малко от тези на циганина, гея, кучето или жената в частност, ако се търси това противопоставяне на място, където тези проблеми досега НИКОГА не са съществували – тогава и аз ще поискам да съм руснак.

    А това е страшно. Вие обещахте да живеем заедно и в благополучие. Дотук ние нито живеем заедно, нито имаме благополучие. Това е Кримска война. В момента избираме на чия страна да застанем.

    И великият въпрос днес е – задължително ли е да сме европейци?

    И това ли всъщност са европейците? Ромен Гари казваше за европейското възпитание страшни неща. Те са на път да се сбъднат в Украйна. ЕС няма право да иска каквото и да е от Украйна, да я асоциира или прилъгва със заеми - докато не се разбере кой стреляше в Киев.

    Защото никой няма да иска да живее в страна, в която ЕС се разширява с война.

    И никой няма да иска да живее в ЕС, ако ЕС се разширява с война.

    И няма такава справедлива война, която да забрани един прост референдум. Иначе няма и ЕС.
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

    Коментар


    • Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнение
      Първата вълна на новите членове на НАТО (Полша, Чехия и Унгария) е приета в алианса на 12 март 1999 година, а интервенцията в Югославия започва няколко седмици по-късно. Така че, позицията ти не се подкрепя от фактите! Просто идеята за разширяването на НАТО възниква няколко години по-рано.
      Еи че си , сега НПОп централата ще трябва да им пише нови опорни точки как НАТО се е разширило защото още преди повече от 15 години е подозирало пъклените планове на Путя , нищо че тогава той още не е бил Президент.........НАТО толкова гениални че са предугадили всичко
      Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

      Коментар


      • Първоначално изпратено от bocman Разгледай мнение
        Първата вълна на новите членове на НАТО (Полша, Чехия и Унгария) е приета в алианса на 12 март 1999 година, а интервенцията в Югославия започва няколко седмици по-късно. Така че, позицията ти не се подкрепя от фактите! Просто идеята за разширяването на НАТО възниква няколко години по-рано.
        Какво общо има интервенцията на НАТО в Югославия?!?!?!

        Войните в Югославия започват 1991 год. и точно 2-3 години по-късно започва идеята за приемане на държавите от Източна Европа в НАТО.

        А първата интервенция на НАТО в Босна е от 1995 год.
        Last edited by mathematician; 10.03.2015, 21:38.

        Коментар


        • Първоначално изпратено от mathematician Разгледай мнение
          След разпада на соц блока никой не мисли за разширяване на НАТО.

          Идеята за разширяването на НАТО идва след конфликтите в Югославия.
          .
          Първата вълна на новите членове на НАТО (Полша, Чехия и Унгария) е приета в алианса на 12 март 1999 година, а интервенцията в Югославия започва няколко седмици по-късно. Така че, позицията ти не се подкрепя от фактите! Просто идеята за разширяването на НАТО възниква няколко години по-рано.

          Коментар


          • Преди няколко дни тук се разгоря спор за това кога могат да бъдат засечени противникови единици и на колко километра могат да бъдат обстрелвани.
            Попадна ми видео от руско грузинската война, кога са засечени целите и на каква дистанция са обстреляни и какви са пораженията който го интересува може да чуе сам, а не да говори за белия кон
            https://www.youtube.com/watch?v=spPGSg2yaj4
            Бой в котором российские военные корабли разбили в пух и прах американскую тактику нападения

            Коментар


            • Първоначално изпратено от mathematician
              Ми не знам кой е помияр - ама в бивша Югославия умряха над 120 000 (сто и двадесет хиляди) човека.

              Заради чий?

              Сега в Украйна има над 6 000 трупа - пак заради чий.

              Много ми е интересно - що подкрепяте избиването на хора.

              Някакъв вид удоволствие ли ви създава?
              Защото БГ империя отдавна трябваше да е превзела недоразумението Сърбия и да граничи с Хърватска.

              Същото се отнася и за Украйна. Фрегата Дръзки трябваше вече да е ударила Крим, а не да мрънкате и да бършете сополки.
              --------------------------------------------------------------

              Ботев и без да има фрегата си е взел навремето и сега големи лиги по него. А, вие?

              Свили сте се в черупката да ви плющи всеки и по форумите да го раздавате баровци.

              Коментар


              • Ето една песня с красноречивото заглавие "Похороны"...

                Ленинград — Похороны

                По-интересни са коментарите отдолу... ако се зачетеш, виждаш, че има надежда в Русия...

                Коментар


                • Ето заради такива коментари обичам "Ленинград" и смятам, че има надежда в Русия...

                  Ленинград | Leningrad чрез Google+преди 2 месеца

                  Пророческий мультфильм "Зима в Простоквашино" каждый год повествует нам о том времени, в котором мы теперь живем.
                  В конце 2014 года смыслы этого мультфильма кристаллизуются особенно:
                  Конфликт Шарика с Матроскиным происходит не на вербальном, но на уровне медиа. Как сегодняшние интернет-деятели, двое животных шлют друг другу сообщения при помощи медиа-посредника (Почтальона Печкина), который олицетворяет интернет и наваривается на конфликте сторон, рождая уродливые смыслы.
                  Шарик даже прибегает к визуальному языку картинок, которые точно так же, как картинки в сегодняшнем интернете построены на игре слов (ВигВам - ФигВам, подобными тупыми шутками заполнена вся сеть, и часто именно они являются последним аргументом в спорах нескольких животных)
                  "Телевизор мне природу заменил" сетует под акустическую гитару Кот Матроскин, предвещая медиа-катастрофу грядущего.
                  Мама появляется под конец в двух ипостасях - виртуальной немой, красивой в вечернем платье, и живой - поющей, на лыжах, в комбинезоне.
                  Вашу маму и там и там показывают - и всех нас теперь показывают и там и там и еще вот там.

                  Певица Валентина Толкунова, спевшая всенародный хит "Кабы не было зимы" уже после этого мультфильма исполнила песню "Если б не было войны" -
                  И Господи, теперь в 2014-ом году, так и просится подставить в первую строчку той песни, продолжение этой -
                  Если б не было войны, в городах и селах, никогда б не знали мы, этих дней веселых.

                  Но нет, это слишком печально.

                  И не хочется думать, что скоро ездовые академики действительно заполнят пост-апокалипсис.
                  Вечного Лета не бывает, но и зимой
                  хочется веселиться.

                  Мы надеемся, что Ленинград сделал для вас в этом году самое важное. Что мы помогали вам видеть окружающие вас смыслы, события, истерики в более позитивном, веселом, радостном, разухабисто отчаянном ключе. Не плясать на костях, но понимать что все это прекрасные и мимолетные мелочи, которые стоят того чтобы на них, как на столе, станцевать.

                  До встречи в новом году!

                  https://www.youtube.com/watch?v=SfhV...57D9DE427CA

                  Коментар


                  • След разпада на соц блока никой не мисли за разширяване на НАТО.

                    Идеята за разширяването на НАТО идва след конфликтите в Югославия.

                    Западът е ужасен от идеята бившите соц страни да вземат да се воюват една с друга за разни територии. Имайки предвид, че в почти всички държави има някакви малцинства от съседните държави.

                    Има и още проблеми при разпада на СССР - почва конфликта в Приднестровието. Има проблемни територии и в други бивши републики на СССР - въпреки че те географски не са в Европа.

                    Още повече че Русия вместо да се включи в усилията за умиротворяване на Югославия - тя играе контра на Запада и ООН.

                    И така се почва с разширението на НАТО.


                    Ако в Югославия нямаше войни - най-вероятно НАТО нямаше да се разшири.


                    И въпреки разширението на НАТО - в новите държави членки няма бази на НАТО или пък американски бази. Има тук там по някой полигон, някоя база за поддържа в последващите войни срещу Ирак, но нищо сериозно. Че чак Русия да се чувства застрашена.

                    Още повече че както е писано в статията си има добро сътрудничество между Русия, Европа, НАТО, САЩ.

                    Както можете да се сетите нещата се скапват след простотията на Путин в Украйна.

                    А самата Украйна не знам някога да е искала да е в НАТО. Те просто не искаха в Евразийския съюз на Путин, а искаха в ЕС.


                    И сега много ясно, че съседите на Русия се страхуват - Путин лъже като дърт циганин. И много ясно че ще искат бази и оборудване на свои територии.


                    Светът върви към нова Студена война и главен виновник за това е Русия.

                    Ако искаше НАТО да не се разширява - Русия трябваше да се кооперира със Запада и НАТО за решаване на световните проблеми, а не да се конфронтира.

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      A след това какво? Буферни зони на буферните зони може би?
                      Не бе, Кубрат и Аспарух пукнали в Украйна/Крим, за може днес т.нар. "българчета" да реват на воля, че Крим бил винаги рушки.

                      То тяхното "винаги" откакто петолъчката ги цапнала в семплите кофи, ама това е друга тема.
                      -------------------------------------------

                      Крим е част от Велика България

                      http://bnr.bg/radiobulgaria/post/100...elika-balgaria

                      Цитат:

                      Втората българска следа идва от по-късно време – говорим вече за XIX век, когато има големи преселвания на българи на Кримския полуостров. Те имат доста нерадостна съдба след Октомврийската революция. Тъй като са били богати хора, са били изселвани в Сибир като кулаци.”

                      Вътрешните размирици в Османската империя в началото на XIX в. подтикват българите да търсят ново убежище, привлечени от икономическите облекчения, осигурени от руската царска власт. По време на Сталинския режим българите са били депортирани в Сибир и Средна Азия. През 1944 г. по заповед на Берия, само в рамките на няколко часа, близо 13 000 българи са изселени от Крим. Те са обвинени, че сътрудничат на немската власт.
                      ---------------------------------------------------------

                      И днес БГ матрьошките бодро разправят, че в Крим "винаги" са живяли "рушнаци".

                      Ама, естествено - нали предвидливо са избили Българите преди 60 години и Начевците се кефят и вече пишат "нова" хистори за Крим
                      ---------------------------------------------------------
                      П.П. Това е линк на Българско Национално радио - да не си помислите, че някой жълт сайт.

                      А, защо съкровището на Кубрат е прибрано в Ермитажа ... ( хихи ) - щях да се учудя, ако алчните рушнаци не го бяха прибрали ....

                      Нерде Кубрат - нерде рушнак - хахаха
                      Last edited by marandi; 10.03.2015, 20:10.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                        Какво сега, Путин ще напада всяка страна, с която граничи, за да прави буферни зони, понеже го е страх от близостта с НАТО?
                        До кога така? Колко народ още ще пропищи покрай болнавия мозък?
                        А че кого точно е нападнала Русията че нещо ми се губи.....освен глупости на килограми един доказано руски войник пратен там официалната държава не откриха в Украйна. Даже организацията да Сигурност и сътрудничество в Европа го призна.
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от stabwound Разгледай мнение
                          Какво сега, Путин ще напада всяка страна, с която граничи, за да прави буферни зони, понеже го е страх от близостта с НАТО?
                          До кога така? Колко народ още ще пропищи покрай болнавия мозък?
                          A след това какво? Буферни зони на буферните зони може би?

                          Коментар


                          • Какво сега, Путин ще напада всяка страна, с която граничи, за да прави буферни зони, понеже го е страх от близостта с НАТО?
                            До кога така? Колко народ още ще пропищи покрай болнавия мозък?
                            М.... . ш..... ..й.о!

                            Коментар


                            • Генерал Петров:

                              Петров К П :для чего Ельцин назначил Путина?

                              https://www.youtube.com/watch?v=kOKTCRbMDy0



                              Кто такой Путин!?

                              4,640,817

                              https://www.youtube.com/watch?v=am_8EqJKDFs

                              Коментар


                              • Начев,

                                това, че поредният лилипут НЕ познава Историята на Украйна/Крим е нормално, защото няма кой да я знае по-добре от БГ империя.

                                П.П. Какви глупости ни пускаш тук за последните 200 години и Крим.

                                От 200 години ли съществува Крим?!??!!!

                                Преди това не го е имало никога!!

                                П.П.П. Изглеждаше ми по-интелигентен, но явно пропагандата не прощава на никого

                                В един друг форум спорих с един тотално завършен тъпак ( българин ), който се гърчееше на поразия и плюеше по нас, но липсата на принципно отношение към казус тогава, ме накара да се оттегля от него форум.

                                Звънях и на модератор, че това е недопустимо, което проповядва "гръцкият" българин там, а те ме успокояваха, че моята реакция била импулсивна и пак съм щял да пиша там.

                                Е, ... пиша ли там вече от над 2-3 години ...? ( риторично )
                                -------------------------------------------------------------------------------------------

                                Все едно аз да се кръстя Мата Хари и ви дрънкам глупости за Украйна, където никога не съм бил през живота си.

                                А, там стоят заровени гробовете на Кубрат и Аспарух.

                                Засрами се!!!
                                Last edited by marandi; 10.03.2015, 18:20.

                                Коментар

                                Working...
                                X