IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Русия

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• ВЕРЕСИИТЕ НА ПУТИН

Докато България се граби безогледно и текат едни „милиони – милиарди“, докато напевно по пеевски „борят“ контрабандата, докато неялковци забогатяват от жълт „честен труд“, докато цацаровци търсят „документална следа“, а „библиотекарите“ вече осребриха продажбата на акции от информация изнесена от службите, докато веждито го правят академик, докато на „бойко“ му късат менискуса, после го зашиват и пак го късат, и пак го зашиват гочевските медии, Путин е тук. Той не спи. Путин бди. Не отваря колесници. И наказателно задържа самолети.
    Отравя с чай инджевци.
    Посява фашизъм у мрака в злачното място на коритаровци.
    Надежда я държи наказателно във въздуха, нищо, че в същия самолет пътува и Бонев, ама той няма спомен да са го „атентирали“.
    Няма спомен, защото Путин не спи. Той ни е накупил всичките. До един.
    Само едни герои, радановци, са останали храбри, ненатъргувани от кагебето, но пък залюпени от „българия за америка“, и те бранят татковината ни, милата, с дърве и камъне я бранят, и йоще миг … и ще падне заветния Кремъл, а Обама ще им го подаде в „опорните точки“.
    А на трети март, точно в пик-час, пикът няма да работи, защото този мерзък Путин ще спре на депесето радиоточката, понеже Столетов идва с гръм и дори и от Катар ще си поиска взетото от пеевските ненагледници, мамини.
    Бойко през това време ще лекува менискуса, но ще го вдигне тоз Путин, вездесъщи, ще го вдигне на крака заради шефа на ФБР, понеже Бойко е глътнал под езика листчето, което там ще изплюе, а на него пише – „ако печеля, печеля само за мене си, ако изгубя, губи и ЦРУ“.
    През това време николетата ще се „пуска по зърна“ по южния поток, а отдолу вместо пеевските сараевски фонтани ще я поеме ФСБ.
    Защото Путин дебне.
    И в най-затворената стая на №10. Защото Путин и там прониква като лъч лазер. И вече е включил в една от папките, че Агов е записан в Сан-стефанския договор.
    Там вече пише: здравствуйте, гербаджийчета, крадете на воля, докато ние плачем за Немцову.

http://afera.bg/%d0%b2%d0%b5%d1%80%d...%b8%d0%bd.html

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Пияндето ще пролее река от кръв, а има лесен и бърз начин за решаване на проблема.
      Така е, но ако някой ще го трепе, няма да са от ЕС или САЩ защото не знаят след него какво ще се появи най-малко. Пък и все пак не сме във времето на Източно Индийската или Московската Компания. Ако вземе да умре, ще го е опукал някого когото Путин е изнудвал или изхвърлил вътре в Русия от бизнеса, или човек на когото Путин или хората му са краднали бизнеса, а такива хора в Русия бол.. Това едва ли ще стане, защото го пазят повече и от Мона Лиза. Мисля, че ще си умре от старост и то на трона един ден..

За грузинците не съвсем.. Точно заради газта Русия им обяви война (тоест Газпром им обяви) и сега се мразят до смърт с Кремъл, а Гиорги Маргвелашвили е трудно да го наречем човек на Кремъл. Това което трябва да се направи, е нашият Плевньо да хване самолета, да отива там или да го кани тука и да се сяда на масата да се приказва, да се наемат няколко човека и да започне да се пише проект за пред ЕС за седмица-две, а после да се тича с него при комисаря по енергетика в ЕС, но и да се разтръби по медиите тук и в западна Европа за какво става дума. Ако ЕС не кихне парите (а мисля, че ще ги дадат с кеф) ще има поне една дузина инвеститорски пулове да влязат - било европейски, щатски, японски, китайски ( и що не като това ще е сравнително евтино, а ще снася всеки ден златни яйца) и какви ли не.. дори руски. Само, че руските тоя път следва да се отрежат - примерно ние и грузинците им казваме много ви обичаме, обаче има антимонополно законодателство и тоя път нет.. ! Не че имаме нещо против тях, но целта им ще е да затворят монопола на Газпром от югоизток, а точно това не трябва да им даваме! Има вариант за такъв терминал и в Турция, но за там вече много по-рисково да се разчита и трябва да е последна резерва. А освен това Турция и Персия не се обичат макар да се търпят. Аз дори бих искал ние - Европа и САЩ да оставим персите да се справят с Ислямска държава, а понеже Израел ще скочи, да търсим начин ако не да ги сдобрим поне да се търпят. Това е по-добре, вместо тия санкции над Иран които вече нямат смисъл почти, защото президентът им новия е разбран човечец който иска да си търгува. Рано или късно ще се стигне до там... Защото Персия и Европа може да воюват от време на време от 3000 г. но се уважават взаимно, а тия диви асирийци в горното двуречие които искат сунитски халифат, просто някой трябва да ги изтреби до крак. А кой друг освен персите които и без това ги сърбят ръцете да го сторят?!
      Last edited by Jay Gould; 02.03.2015, 15:24.
      http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Jay Gould

В Грузия са хора на Путин на власт, той ще я съсипе ако почнат да продават газ ! Не може да стане ако европейските служби за сигурност не вземат решение за ликвидирането му, без да питат Меркел, Оланд или.... Просто друго решение проблема няма, а те имат високотехнологично и могат да го гръмнат когато поискат, защо дремят - питай ги ? Той сега ще избие генералите там, кара ги да вършат простотии и на тях не им хареса това с Украйна. Отвори им се втори фронт вече, вкарва ги във войни които те се чудят с каква войска да водят, руснаците не са аморални говеда да се наслаждават на войни водени от армия от пияндета и мародери, не искат да умират в неговите войни. Дори половината от руснаците не го подкрепят, а за това което прави в Украйна почти всички хора са против.
        Пияндето ще пролее река от кръв, а има лесен и бърз начин за решаване на проблема.
        Last edited by supertrader; 02.03.2015, 14:56.
        D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от nomche Разгледай мнение
          Можете да си наричате както искате когото искате, но това няма да ви отдалечи от квалификациите, които сам давате.
          И на мен да ми краде някой от доставките и аз ще спра да доставям през неговата територия.
          И да купуваме газ по-скъпа през Гърция, щото ще показваме колко сме велики, не благодаря. Ако ще е по-евтино, да купим 90 % тогава.
          Като има газ в Черно море, защо не я добиваме, а само лаем? Да не се окаже после, че ще си е от нашия шелф, ама ще я купуваме на цени като на Газпром. Само путински заговори сънувате.
          Това за кражбите двиздите ли го говорят?

Колко пъти предложиха Украйа и Германия да се сложи датчик на изход на тръбата от Украйна и да се засича вход/изход показания?

Хаяско не иска? Обясни си сам защо?

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
            Брех мама му стара, от утре ката завалят едни пачки по стотоачки , не си е работа. А бе Джей няма ли да плащаме нещо на гърците за тези терминали, и тези корабчета колко трябва да са големи, колко струва едно знаеш ли/ ако е ново от завода/. Отделно / не ми се рови сега/ газпром бяха купилина няколко държави газа за години напред, там какво правим
            Това кейовите места го има дори да е забравено и заровено, но го има. България винаги е имала излаз на Бяло море от соца още. Но трети и то наш терминал на Бяло море е нещо чак в съвсем краен случай. Да руснаците купиха една от държавите изцяло и сучат ръцете на другите, но ние няма да вземаме от тях - тоест може и да вземаме ако дадат добра цена.. Най-важното е да докопаме братския персийски народ и да му помогнем да си продава газта. Персите ако това стане, ще ни благославят 100 години занапред
            Last edited by Jay Gould; 02.03.2015, 14:49.
            http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
              Как да нарека олигофрен, който спира почти всяка зима доставките на газ, когато му скимне.

При условие, че има договори и ние си плащаме?

Но чиляк се напил като свиня и взел да се прави на "мъж" и да върти кранчета?
              ------------------------------

БГ матрьошките мелят едно и също като латерни - ама 90% газ е руска.

Ами, какво стана:

- тръба/интерконектор под Дунав с Румъния от 2011 г., когато е записана като приоритет с национално значение?
              - надище в Ловеч - 10 млрд. куб.м. конвенционален газ виси на "тапа" от 4 години.
              - Хан Аспарух в Черно море?
              - интерконектора с Гърция, който бил готов, ама документите му оправят вече 3 години.
              ---------------------------------------

Като вкарате 30 души в пандиза да полежат 20 години и нещата ще се оправят, защото това се води саботаж и тероризъм срещу националната сигурност на БГ империя.

Капиш?
              Можете да си наричате както искате когото искате, но това няма да ви отдалечи от квалификациите, които сам давате.
              И на мен да ми краде някой от доставките и аз ще спра да доставям през неговата територия.
              И да купуваме газ по-скъпа през Гърция, щото ще показваме колко сме велики, не благодаря. Ако ще е по-евтино, да купим 90 % тогава.
              Като има газ в Черно море, защо не я добиваме, а само лаем? Да не се окаже после, че ще си е от нашия шелф, ама ще я купуваме на цени като на Газпром. Само путински заговори сънувате.

Коментар

• technotronic

Да Путин не пие, но не може да изтрезнее горкия..пиянде от класа е.
                D.Y.F-091066

Коментар

Ако обаче имаме възможност този път ние да сме първи и пак я пропуснем, то не знам вече как да го опиша освен със споменатата филмова реплика.
                  До колкото зная, по някакви стари правителствени спогодби, ние - България имаме кейови места или вечни права за ползване в Солун мисля, а може и другаде, но ги имаме... Та ако искаме и още един терминал за втечнен, или сгъстен може да се разберем с някои корабособственици от техните. 120 милиона не са чак толкова много... така в Гърция ще станат 3, като дял в единия ще имаме ние. Така, че ако другите два искат много да качват цените ние да ги свалим... Но ме съмнява. Гърчулята са големи измамници, но са търговци. С Грузия имаме да голям шанс е при това Европа или частни европейски или американски инвеститори може да го платят ако нашите чак толкова не искат - само да не са руски, че тогава ще ни запушат пак входа... Руснаците нека си продават пак газ през България... Те и сега си продават, но пък, за нас вече наистина като братя ще се наложи да свалят цените... Гърция купува от тях газ от миналото лято насам по 370 $ ...

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Марандитко яко е ревал цяла нощ на Путин на самолетоносача
                    Оо .. баце!

От къде идваш? От доктора или от попа?

Коментар

хаха, това е яко, за съжаление много на място.
                      За терминала с гърците, съм споменавал, че им нямам много вяра, но е добре да имаме връзка с тях и ако някои реши да ни клати и можем по-евтин газ да внасяме от там, то би било чудесно.
                      За наш терминал в Черно море се съмнявам, че ще се вредим предвид как ни изпревариха всички съседи в региона при модернизирането на терминалите си за контейнерни превози. Ако обаче имаме възможност този път ние да сме първи и пак я пропуснем, то не знам вече как да го опиша освен със споменатата филмова реплика.
                      Румъния си го поръча още миналата година и й строят терминал-чето.

Уж БГ щеше да влиза в партия с тях, но май се отказахме. На Констанца ще бъде.

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                        Абсолютно! Обаче ние в България нямаме сметка да строим за втечнен LNG тук на Черно море. Не, че 120 милиона са много дори за скапана държава като нас, а защото няма смисъл - 2 причини:
                        супа, българите ще излязат на улицата с вилици в ръка! [/B]

А аз съм сигурен, че ако поискаме от ЕС пари с Грузия за двата терминала CNG - не само ще ни дадат, ами и ще ни питат искаме ли още! Въпроса е, ние тук бизнес ли ще правим или само политика?! А какво е и за какво шибаната политика, ако няма бизнес?!
                        Брех мама му стара, от утре ката завалят едни пачки по стотоачки , не си е работа.
                        А бе Джей няма ли да плащаме нещо на гърците за тези терминали, и тези корабчета колко трябва да са големи, колко струва едно знаеш ли/ ако е ново от завода/.
                        Отделно / не ми се рови сега/ газпром бяха купилина няколко държави газа за години напред, там какво правим

Коментар

• Марандитко яко е ревал цяла нощ на Путин на самолетоносача

Коментар

... Както се казваше в един филм - Ако от небето вали супа, българите ще излязат на улицата с вилици в ръка!
                            хаха, това е яко, за съжаление много на място.
                            За терминала с гърците, съм споменавал, че им нямам много вяра, но е добре да имаме връзка с тях и ако някои реши да ни клати и можем по-евтин газ да внасяме от там, то би било чудесно.
                            За наш терминал в Черно море се съмнявам, че ще се вредим предвид как ни изпревариха всички съседи в региона при модернизирането на терминалите си за контейнерни превози. Ако обаче имаме възможност този път ние да сме първи и пак я пропуснем, то не знам вече как да го опиша освен със споменатата филмова реплика.

Коментар

• Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                              ..
                              nomche пусна линк надолу... с цените приблизителните на навлата..

Коментар

Напротив.... От Ню Йорк до пристанището Хавър във Франция са 2062 морски мили. Това са 7-10 дни - максимум.. Ако идват от Луизиана или Тексас и влиза в Балтийско море, да ги сложим 2 седмици - пак максимум. Ако на един контейнеровоз Панамакс разхода му е около $ 25 000 - $ 30 000 на ден, сложим за танкер 2 пъти по-голям (примерно), това прави максимум $ 700 000.. Това го казвам грубо съвсем, но мисля, че са по-малко, защото петролните танкери имат например малък екипаж въпреки, че е малко по-добре платен от другите търговски, а разходът на гориво е горе-долу еднакъв. В момента от Африка или от Индонезия до Япония, което въобще не е малко разстояние всеки ден се движат кораби, а какво остава да се пресича Атлантика. И въпреки тези разстояния цените на втеченения в момента са горе долу колкото цените в Европа, малко по-високи само и то защото Япония започна да внася повече след като спря много атомни реактори. Цените на газта обаче в САЩ са в пъти по-ниски от тези на Индонезия. Тръгне ли износът, ще качат цените - да, но със сигурност ще ги държат под руските на Газпром и защо не, щом ще имат постоянен купувач.

При това идеята на Латвийците е да си осигурят още доставчици. В момента с Газпром, Cheniere Energy и Statoil имат 3. За да подбие пазара на норвежците Газпром ще се принуди или да свали цените със $ 113 или ще го духа, защото в момента норвежката Statoil продава на тези цени...http://newsline.bg/read_more.php?post=8454 , а щом Украйна купува газ от Норвегия по тези цени, значи, че Cheniere Energy които няма как да не са си направили сметката, ще продават около тия цени. Или Газпром ще се принуди да сваля цените, или ще се наложи да си търси друг пазар за газта.
                                Джей, не те знам с какво се занимаваш , но ориентировъчно на газовозите за около 300000 т им искат около 100-120 хил $ на ден + гориво колкото изхарчи- ориентировъчно 40-60т на 24ч
                                От Хюстън до Амстердам са около 15 дни, това е за нормален танкер , газовозите с колко вървят не знам , но ориентировъчно под 13-14 не падат сигурно

Коментар

Working...
                                X