IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Marina-malina Разгледай мнение
    И,нали затова и спечели Янукович.Винаги ПРЕДИ Юго-Изток гласувал за комунисти и Партия на регионите.Но това беше преди.Сега в Одесса Тигипко-ПР беше смазан,вчера и Николаеве.Коммунетата не си показват и носа.И пак казвам говорещ на руски не значи руснак.Знаеш ли,че при нас основен език в училище беше руски?всички предмети .Че те и чукчи говорят руски,но това значи ли че са руснаци?Всички езици уничтожаваха и налагаха руски,вие що го учихте ?
    Тъй, тъй булка
    Свобода и демокрация по украйнски

В момента в Украйна вървят едни избори, не ти е работа - образец на свобода на волеизявлението и толерантността

Що се заблуждавате бе - това че националистите маршируват навред, а руснаците са се завряли в миша дупка и не смеят да шукнат е МНОГО ЛОШО !!! Колко време може да се закрепи разпадната, фалирала Украйна, която държи Изтока под ботуш !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
      От два дни спорите с т. нар. "Украинка" от Луганск ...

И като гледам спорът едва ли не е: украинци ли живеят в Украйна, или Руснаци

Сега, доколкото аз знам, там живеят И УКРАИНЦИ, И РУСНАЦИ !!! Точно в това е проблемът, и то не от днес, а още от разпадането на СССР и учредяването на Незалежна Украйна ... От 25 години насам вървят напъните да се състои единната украинска нация (По едно време даже бяха въвели по университетите дисциплина "НАУЧЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ" ) И ВСЕ НЕ СТАВА И НЕ СТАВА !!!!

ТОВА ТУКА НЕЩО ДА ВИ ГОВОРИ ?

Сега гледам на доста от тук пишешщите форумни герои им се привижда тотално размазване на всичко руско в Украйна и бурен разцвет на украинската идентичност, език и хилядолетна култура ...
      Е да де, ама Украйна не е Естония и годината е 2014, а не 1992 !!!

Няма да стане !!! Или Украинците ще съумеят да заживеят някак си с многомилионното си руско малцинство, или тази държава ЩЕ СЕ ДОРАЗПАДНЕ, със или без намесата на Русия !!!

И,нали затова и спечели Янукович.Винаги ПРЕДИ Юго-Изток гласувал за комунисти и Партия на регионите.Но това беше преди.Сега в Одесса Тигипко-ПР беше смазан,вчера и Николаеве.Коммунетата не си показват и носа.И пак казвам говорещ на руски не значи руснак.Знаеш ли,че при нас основен език в училище беше руски?всички предмети .Че те и чукчи говорят руски,но това значи ли че са руснаци?Всички езици уничтожаваха и налагаха руски,вие що го учихте ?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
        За разлика от мен ти не се правиш ...ти просто си кух дървен философ .....
        Трай, бре Моркуфф - поне научи нещо от батковците
        ---------------------------------------------------------

Цитат:

Заместник прокурор на Руската федерация Владимир Колесников на 16.05.2006г. по време на дискусия в Руската Дума: „Рюрикови са били по кръв чисти българи, а не варяги... . И нека татарите да не се оплакват, че нашият Иван Грозни им разрушил Казан. Той е Рюрикович, а всички Рюриковичи са българи.”

Тук ти прилагам една карта да видиш Киевско-българско княжество как никога не е Империя:

http://www.euratlas.net/history/europe/1000/index.html
        -----------------------------------------------------

Това са предшествениците на москвичите ще ти се пръкнат чак тук:

http://www.euratlas.net/history/europe/1200/index.html <-- горе на североизток зеленото, където пише Владимир Суздал княжество след 200 години

А, тук ти се пръкват москвичите и обърни внимание на името Московско княжество:

http://www.euratlas.net/history/europe/1400/index.html

И после следва изненада с портокали след още 400 години, вече се прекръстили на Русия като предвидливо минали и през името Московска Русь:

http://www.euratlas.net/history/europe/1800/index.html
        -----------------------------------------------------------

Или накратко Киевско-българското княжество ( Киевска Рус ) се създава след разцепването на Кара България ( на Киевска Рус, Дунавска България и Волжска България ) на 2 части, понеже едните приемат християнството, а другите българи исляма.

Ония цифрички, които виждаш в линковете са вековете, като в 10-11 век Киевска Рус е най-голямата държава в цяла Европа с българска династия за управление.

След 300 годишно монголско робство твоите москвичи ще започнат да завладяват съседните територии и накрая ще си припишат и историята като тяхна, че те били Русь - демек и името.

Крадци си бяха крадци си останаха
        Last edited by marandi; 18.10.2014, 15:10.

Коментар

• На няколко пъти напоследък се случи да питам (Марандито, Кандид, Равновесов и пр. ) кво стана с Милиардите от ЕС дето се бяха засилили да залеят Украйна с мед и масло ...

Обикновено следваше неловко мълчание ...

А ето за какво аджеба ставало дума:
          http://lenta.ru/news/2014/10/18/moremoney/

"... Так, например, в начале марта Еврокомиссия утвердила программу европейской экономической помощи Украине общим объемом порядка 11 миллиардов евро. Первый транш макрофинансовой помощи — 100 миллионов — был предоставлен 20 мая. 10 июня Еврокомиссия заняла для помощи Украине 500 миллионов евро, а 17 июня — еще 500 миллионов.

Впрочем, в пятницу, 17 октября, глава Еврокомиссии Жозе Мануэл Баррозу заявил, что Евросоюз не обсуждает выделение Украине долгосрочных кредитов на 2 миллиарда евро. По его словам «вопрос помощи обсуждается», но речь идет о меньшей сумме...."

Така, значи: Утвърдили хората план за 11 милиарда, отпуснали 1,1 млрд. и заявили че за тази година - толкоз

Що ли ми звучи познато - вие помните ли в края на Косовската война 1999 г. прословутия "Пакт за стабилност на Балканите", дето от ЕС обещаваха несметни милиарди за трансгранична инфраструктура и не знам какво си ... След което последва ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!

Ами да им са честити на украинците въпросните 1,1 млрд, щото повече кинти от ЕС скоро НЕМА да видят !!!

А иде зима ...
          Last edited by energetik; 18.10.2014, 15:08.

Коментар

Родена съм в Украйна,това е.Единият ми дядо е поляк и какво?Р-А-С-Е-Я,С-С-С-Р,П-У-Т-И-Н,какви политически искания е това?Стрелков-Гиркин,Болотов,Безлер,Моторола и много други са граждане на Раша,не Украйна.Те защо не спасяват Русия от фашисти,при тях не застрашен ли е руски език,че са дошли в моя страна?Баба ми през война е била малко дете,как мислиш,кого подкрепя тя и кого подкрепят ветерани от войната?Колоради са плюли на памет,не ние.

А пък Национална Гвардия какво общо има,не схващам?
            Единия дядо Руснак, другия Поляк ...... е та ти си чиста Украйнка бе чадо

То баш това е генезиса на Украинците
            Last edited by markov; 18.10.2014, 15:05.
            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
              Очевидно е , че американците не са изхарчили напразно 5 милиарда долара, за да промият съзнанието на младите украинци.

Ти не говориш украински, ама си украинка.
              Дедите ти са руснаци, ама ти си украинка.
              Русия за теб не е Русия, ами я назоваваш с презрителното американско "раша".
              Путин за тебе е Путлер.

Ти плюеш върху костите на дедите си, презираш руснаците, а искаш да бъдеш уважавана от същата тази "раша" и от "Путлер".
              Как да стане?

Ти отричаш правото на тези жители на Украйна, които се чувстват руснаци, да предявят политически искания към централната власт, която всъщност си е незаконна превратаджийска, подкрепена от американците и обслужваща американските интереси.
              Ти си съгласна тези руснаци, които предявиха политически искания към централната власт, да бъдат подчинени от армията и незаконите въоръжени формирования на новата власт.

Знаеш ли как в България бихме нарекли тези формирования на така нарвчената "Национална гвардия"?

БАШИБОЗУК!

Ако не знаеш смисъла и значението на тази дума за българина, то попитай. Всеки над 40 години ще ти обясни.

Родена съм в Украйна,това е.Единият ми дядо е поляк и какво?Р-А-С-Е-Я,С-С-С-Р,П-У-Т-И-Н,какви политически искания е това?Стрелков-Гиркин,Болотов,Безлер,Моторола и много други са граждане на Раша,не Украйна.Те защо не спасяват Русия от фашисти,при тях не застрашен ли е руски език,че са дошли в моя страна?Баба ми през война е била малко дете,как мислиш,кого подкрепя тя и кого подкрепят ветерани от войната?Колоради са плюли на памет,не ние.

А пък Национална Гвардия какво общо има,не схващам?
              Last edited by Marina-malina; 18.10.2014, 15:11.

Коментар

• От два дни спорите с т. нар. "Украинка" от Луганск ...

И като гледам спорът едва ли не е: украинци ли живеят в Украйна, или Руснаци

Сега, доколкото аз знам, там живеят И УКРАИНЦИ, И РУСНАЦИ !!! Точно в това е проблемът, и то не от днес, а още от разпадането на СССР и учредяването на Незалежна Украйна ... От 25 години насам вървят напъните да се състои единната украинска нация (По едно време даже бяха въвели по университетите дисциплина "НАУЧЕН НАЦИОНАЛИЗЪМ" ) И ВСЕ НЕ СТАВА И НЕ СТАВА !!!!

ТОВА ТУКА НЕЩО ДА ВИ ГОВОРИ ?

Сега гледам на доста от тук пишешщите форумни герои им се привижда тотално размазване на всичко руско в Украйна и бурен разцвет на украинската идентичност, език и хилядолетна култура ...
                Е да де, ама Украйна не е Естония и годината е 2014, а не 1992 !!!

Няма да стане !!! Или Украинците ще съумеят да заживеят някак си с многомилионното си руско малцинство, или тази държава ЩЕ СЕ ДОРАЗПАДНЕ, със или без намесата на Русия !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                  Очевидно е , че американците не са изхарчили напразно 5 милиарда долара, за да промият съзнанието на младите украинци.

Путин за тебе е Путлер.

Ти плюеш върху костите на дедите си, презираш руснаците, а искаш да бъдеш уважавана от същата тази "раша" и от "Путлер".
                  Как да стане?
                  Не случайно няколко пъти давам аналогия с Македонците.
                  Същата история ...дедите Българи , македонски език няма , говорят диалект на Българския ...ама успели да им промият мозъците че са Македонци. Даже Самуил бил техен цар .....
                  Last edited by markov; 18.10.2014, 15:05.

Коментар

• Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                    След месеци полемика още се прави на кух, че светът е започнал с неговото СССР и с него ще свърши
                    За разлика от мен ти не се правиш ...ти просто си кух дървен философ .....

Коментар

Не,на суржик.

Няма империя без Украйна.
                      Хмм ... това е диалект, срещан още по времето на Кирил Философ, ако не се лъжа, което обяснява добрия български.

П.П. Опасни БГ матрьошки имаме, а? Хем тъпички, хем наглички.

Чек сега ще му пратя на Моркуфф-а коя Украйна, че той е безнадежден. След месеци полемика още се прави на кух, че светът е започнал с неговото СССР и с него ще свърши

Коментар

а Украински свободно можеш ли да спрехаш ?
                        Не,на суржик.

Путин за тебе е Путлер.

Как да стане?

Ти отричаш правото на тези жители на Украйна, които се чувстват руснаци, да предявят политически искания към централната власт, която всъщност си е незаконна превратаджийска, подкрепена от американците и обслужваща американските интереси.
                        Ти си съгласна тези руснаци, които предявиха политически искания към централната власт, да бъдат подчинени от армията и незаконите въоръжени формирования на новата власт.

Знаеш ли как в България бихме нарекли тези формирования на така нарвчената "Национална гвардия"?

БАШИБОЗУК!

Ако не знаеш смисъла и значението на тази дума за българина, то попитай. Всеки над 40 години ще ти обясни.
                        Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• п.п.
                          То ясно че Руски говориш , а Украински свободно можеш ли да спрехаш ?[/QUOTE]

Не,на суржик.

Няма империя без Украйна.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
                            А кой разруши къщата Ви в Луганск ми е интересно.

Терры,даже знам от къде стреляха.

Крим ,според мен,си беше капан за Путлер и той се хвана,няма илюзия при нас за американци,но сега сме заедно с тях.А и имаше много предатели,в Луганск например,шеф на СБУ сам сдал цяло оръжие на сепары.Повече от пет хиляди гранатомети,калашници и др.Наши можеха да освободят Славянск,Луганск и Донецк за часове,но нямаха приказ.Предполагам за да продължава Путин да вкарва оръжия и военни,а след това да има санкции за него.Игрички,но много наши загинаха.

Коментар

Няма война в която да не са участвали украинци.И да,украинци са подобри войници,като започнем от казаци.Е да в чеченска и грузинска война сме участвали от друга страна.Филмче за грузинска война,прилика с украинска 100%,"героическа росийска армия"

"Лоботомия" Ю.Хащеватский - 2009

https://www.youtube.com/watch?v=hNSop7i5AWs

Дядо ми руснак,беше военнен и така попадна в Украинска съветска соц република.Леля ми завърши в РСФСР и там остана и стана рускиня.Какво не ясно?

Да де ,само че те с руски пенсии и заплати искат да имат украински цени.
                              Къв е смисъл да се спориш за очевидни неща .....добре съгласяваме се ...дядо ти е Руснак , леля ти е Рускиня , имаш други роднини Руснаци .....ма ти си Украинка. Лошо няма чувствай се ако щеш и марсианка.

Относно кви добри воиници са Украинците.....кова да спорим , покажи вашата империя която са завоювали тези смели , безстрашни и непобедими украински воини......

п.п.
                              То ясно че Руски говориш , а Украински свободно можеш ли да спрехаш ?

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                                Не разбрах кое е глупост бе пиле, че Руснака е по-добър воиник от Украйнеца ли бе пиле ?? Ми покажете си империята да я сравним с тяхната ако е така

Второто ти писание е още по смешно.....ти си мислиш че си Украинка , но сама каза че леля ти твърди че е Рускиня. И пишеш че имаш много роднини в Русия......маи без да искаш се връщаш на тезата че Украинците и Руснаците са един народ......като нас Българите и Македонците сте

А относно наблюденията и аз имам роднини в Русия и то не на 100 километра от Москва а на хиляди ......и по личните ми наблюдения средния Българин , да не говорим за Украинец може само да мечтае за средния жизнен стандарт там.....

Няма война в която да не са участвали украинци.И да,украинци са подобри войници,като започнем от казаци.Е да в чеченска и грузинска война сме участвали от друга страна.Филмче за грузинска война,прилика с украинска 100%,"героическа росийска армия"

"Лоботомия" Ю.Хащеватский - 2009

https://www.youtube.com/watch?v=hNSop7i5AWs

Дядо ми руснак,беше военнен и така попадна в Украинска съветска соц република.Леля ми завърши в РСФСР и там остана и стана рускиня.Какво не ясно?

Да де ,само че те с руски пенсии и заплати искат да имат украински цени.

Коментар

Working...
                                X