IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
    С наденица...

Имал съм приказка с хора, които бяха започнали да работят за този проект .....
    Аха, ясно, източник: "приказка"... мда...

Коментар

Това черничкото е важното в твоето мислене.....

Пълен егоист...може на 8 млн да е зле , но важно на тебе да е добре......

Едно време се разправяха вицове за виетнамските студенти...
      Когато искаха много да обидят някого му казваха :

" Ти много лош човек ".....

пп. Така ми се иска да ти тегля една ...........,но " ти много лош човек...."
      И отново НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Русия е извора на всяко зло, което стига до България последните 100 години. Крайно време е този извор да бъде запечатан. Никакво руско влияние да не стига до България.

Сега силно се надявам да има и няколко български политика осъдени за предателство на националните интереси. Или по някакъв друг там начин наказани. Сигурен съм че в сегашния контекст онези момчета във Форд Мийд са понасъбрали данни за доста "приятелски" политици работещи за врага.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
        Базираш, тази... "прогноза" на какви ФАКТИ!?!?! Нещо договори - проектен, търговски?!? Сметки, разчети, обяви в сайтове за заетост?!?!?

Или на боб?!?!?
        С наденица...

Имал съм приказка с хора, които бяха започнали да работят за този проект .....

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
          Да допуснем, че го построят до Турция.
          До скоро допускахме, че имат пари да строят Южен поток. Защо след като нямат пари за този проект ще строят друг през Турция?

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
            Както казах - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Независимостта от Руските неприятници е по-добро от всичко това.....за мене.
            Това черничкото е важното в твоето мислене.....

Пълен егоист...може на 8 млн да е зле , но важно на тебе да е добре......

Едно време се разправяха вицове за виетнамските студенти...
            Когато искаха много да обидят някого му казваха :

" Ти много лош човек ".....

пп. Така ми се иска да ти тегля една ...........,но " ти много лош човек...."

Коментар

• В. Филипов: "Южен поток" - време е да се види кой е лапал от комисионни.

http://www.faktor.bg/mnenia/intervyu...l-filipov.html

„Южен поток” е един проект- авантюра, едно неродено отроче, едно измамно намерение, което никога няма да се появи на бял свят. Руснаците просто не могат да го реализират. Дълбоко убеден съм дори, че Русия никога не е имала намерение да строи подобно съоръжение. Преди години още споделих, че този проект е намерение на Русия да изнудва Украйна. Тогава с просто око се виждаше, че руснаците имат желание да присвоят транзитната газопреносна мрежа на Украйна. Русия блъфира, че ще изгражда „Южен поток“ дълго време. Сред управляващите през годините се намериха рубладжии, които твърдят, без да доказват, че това е един високо ефективен проект, че България има интерес, че България ще спечели от него. Този филм вече сме го гледали. Още по мое време искаха да вземат нашите газопроводи чрез техните наместници „Мултигруп” и „Топенерджи”. Заплашиха, че ако не го сторим, ще построят „Син поток“. Присмях им се. Тогава отидоха да строят „Син поток“, но до 2000 г. нямаше техническа възможност за построяване, защото нямаше такава платформа. Сега филмът се повтаря с „Южен поток”. По проект трябваше да направят две тръби от 600 мм с дължина 394-395 км за 2 млрд. долара. Вместо това за 2 г. построиха една тръба за 5 милиарда долара, т.е. пет пъти по-скъпо съоръжение от предвиденото в работния проект. Така се стигна и до “Южен поток”. Този проект беше замислен, за да се изнудва Украйна и да й се вземе газопреносната мрежа, националното богатство. На концесия ли, под наем ли - те са комбинативни да измислят начини, но целта беше само и само да сложат ръка върху Украйна.

Дори аз, като експерт не мога вече да предположа на каква цена биха го обявили това съоръжение „Южен поток”, след като ви дадох пример, че една тръба 394 км струваше 5 млрд. „Южен поток” беше едно нечистоплътно намерение, в което въведоха и нашата държава да става съучастник и акционер. Никой дори не може да предположи колко милиарда щяха да бъдат вложени на хаос. А ако беше се построил, България щеше да изгуби над 2 милиарда долара благодарение на Румен-Овчаровата аритметика в полза на Русия и щяхме да плащаме огромни суми, много милиарди на Русия от транзитни такси. Този проект беше пагубен. Но аз се опитвам да разбера все пак кой какво подписа по „Южен поток”. Това най-сетне трябва да излезе наяве в пълния си блясък.

Румен Овчаров е един пълен негодник, който години наред договаря, подписва все договори, изгодни за Русия, но не и за България. Спомнете си кой денонсира транзитния договор от 1998 г., според който до онзи момент Русия плащаше транзитна услуга през България с 1 млрд. и 400 млн. куб. м газ. След намесата на Румен Овчаров в полза на Русия транзитната услуга се извършва срещу 250 млн. куб. м газ. Какво може да изчисли един човек, който винаги е работил против държавата? Едно се чудя - колко правителства трябва да се сменят, колко години да преминат, за да се намери институция, която да го подведе под отговорност?! Не знам какъв енергиен специалист е Румен Овчаров, но трябваше да изчисли, че не възход в икономиката, а голата истина, че ако беше тръгнал „Южен поток” Русия щеше да пороби България завинаги.

На правителството трябва да стане пределно ясно, че „Южен поток” – “Бог да го прости!” и да приемат изявлението на Владимир Путин с гордо вдигната глава. Втората задача на кабинета обаче е по-сложна - да предприеме една мащабна ревизия за това кой кого е консултирал, кой какво е предлагал, кой с кого е обвързан и да изчисли има ли последствия, и колко са щетите от тази авантюра. Нашата държава винаги е страдала от синдрома „енергийна недостатъчност”, а енергетиката ни е управлявана от престъпници, мошеници и некомпетентни правителствени ръководители. Лесно е да обявиш енергетиката в колапс, но нека първо видим кой какви решения е вземал, кой ни вкарва в подобни авантюри и каква е цената, която сме заплатили? Тук се говори за стотици милиони кражба, която трябва да бъде разследвана. Иначе имаме една огромна по мащаби прокуратура, която е добре заплатена, а и комисиони си получава, но години наред не разследва кой ограби държавата с неизгодни енергийни проекти и договори. Това е най-важната задача пред Бойко Борисов -разследване и радикална промяна.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                Аз бих предпочел, да пишеш името на родината ми с главна буква...
                бих се извинил ако се говореше за държавата България а не за територията българия.....
                Президентът Росен Плевнелиев: Решението за „Южен поток” е изцяло в ръцете на Русия и на ЕС
                2 Декември 2014 | 12:25 | Агенция "Фокус"
                София. „Южен поток” не е проект между Русия и България, а между Русия и Европейския съюз. Това каза президентът на Република България Росен Плевнелиев в Националната кардиологична болница, предаде репортер на Агенция „Фокус“. „Решението за „Южен поток” може да бъде взето само във формата Русия – Европейски съюз. Държавите, които имат интерес от „Южен поток” извършиха една много сериозна подготвителна работа и също така упълномощиха Европейската комисия да проведе тя преговори с руското ръководство, за да може да се вземе решение по този проект”, каза той и допълни, че решението за „Южен поток” е изцяло в ръцете на Русия и на ЕС.
                „Обръщам особено внимание, че Русия ако се съобрази с европейското законодателство, не виждам кой ще възрази на този проект. Същевременно към момента Русия не е дала индикации, че иска да се съобрази с него. За мен е повече от ясно, че отключването на проекта „Южен поток” е в преговорите между ЕС и Русия и в желанието на Русия да се съобрази с европейското законодателство”, коментира президентът Росен Плевнелиев.
                На въпрос - дали прекратяването на проекта е успех за ЕС Плевнелиев каза, че не става въпрос за успех или неуспех. „Аз съм противник на тезата, че тече форма на противоборство. Този проект е един от многото проекти, които могат да се случат в ЕС само и единствено, ако отговарят на европейското законодателство. ЕС е съюз на правила и на върховенство на закона. Съжалявам, че Русия демонстрира върховенство на силата, а не върховенство на закона по време на украинската криза. Когато се съобразяваме с върховенство на закона и правилата всякакви проекти големи или малки се случват. Аз вярвам, че никой няма да каже „Не” на „Южен поток” в ЕС, ако Русия има желание да се съобрази с европейското законодателство", заяви Росен Плевнелиев.
                Роселина ПЕТКОВА

Коментар

• А я виж Дянков, кво прогнозира за рушнячетата...

Зарплаты россиян упадут и не вернутся на пиковый уровень 2013-го еще как минимум четыре года

http://slon.ru/fast/economics/vshe-p...-1190577.xhtml

(Если считать оклады в долларах)

Коментар

Не ме интересува нито филството или фобството.....
                    Интересчийството ме интересува....Не за мене а за поне 2-3 поколения.....

Щяха ли да се създадат 2-3000 постоянни работни места с доста добри заплати в северна България - да
                    Щяха ли да участват в строежа 5-6000 човека с много добри заплати - да
                    Щяхме ли да получаваме по 5-600 млн долара транзитни такси - да
                    Щяхме ли бъдем някакъв фактор в тази част на света - да

Сега сме ПДК ( последна дупка на кавала ) за радост на душачите ( като тебе ...за жалост..)
                    Базираш, тази... "прогноза" на какви ФАКТИ!?!?! Нещо договори - проектен, търговски?!? Сметки, разчети, обяви в сайтове за заетост?!?!?

Или на боб?!?!?

Коментар

Щяха ли да се създадат 2-3000 постоянни работни места с доста добри заплати в северна България - да

Сега сме ПДК ( последна дупка на кавала ) за радост на душачите ( като тебе ...за жалост..)
                      Както казах - НЕ МЕ ИНТЕРЕСУВА. Независимостта от Руските неприятници е по-добро от всичко това.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Русофилството очевидно води до невъзможност за логическо мислене.

Естествено че независимостта е безценна, особено пък когато става дума за нагли северни варвари. Като толкова ви кефи да сте слуги на руснаци, хващате вокзала и и слизате нейде в матушка Рус. Предполагам че това ще ви доближи до изпълнение на желания.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          Е ти би предпочел в българия да живеят американци ама за сега към потурнаци отива ....
                          Аз бих предпочел, да пишеш името на родината ми с главна буква...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнение
                            Сакън .
                            Ми то ако заминат и банев и домусчиеви, нема да останат наши момчета. откъде ще финансираме партията/ите после?
                            Сал един валюзлатев остана и той може да последва румънския колега.
                            За сведение Домусчиев финасира тиквата.....от 4 години....
                            А банев няма пари и за бяло сако и обувки....
                            Та ти като потурначе с ДП ,ще сте си близки...

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Е ти би предпочел в българия да живеят американци ама за сега към потурнаци отива ....
                              Аз бих предпочел нашите продажни политици да бъдат разследвани за предателство и да бъдат вкарани до живот.

И ако бях на американците щях да доставя тази информация дето я имат и айде половината БСП и ДПС активисти в Гуантанамо.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                                Да допуснем, че го построят до Турция.
                                От там ли ще си доставяме нужните количества, ако в Украйна нещата се сговнят съвсем ?
                                Е разбира се че от там ...и ша сме горди че сме диверсифицирали по нашенски Може да е Руска газ но през Турция.....

Що трябва да вземаме пряко от производителя кат може да вземем трета ръка....
                                Я виж колко пот вложиха сините талибани да напровим тоя подарък на Турците.
                                Last edited by markov; 02.12.2014, 15:44.
                                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Working...
                                X