IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    И като забегнат да не би да отнесат със себе си златото, диамантите, нефта, газа, заводите, електроцентралите, язовирите, плодородния чернозем, горите, полята...

И е време Путин малко да подстриже тези олигарси, които присвоиха националните богатства на Русия. Не стигат само Ходорковски и Евтушенков. Единственото което правят тези мръсници е да изнасят краденото богатство и да си купуват на Запад яхти и самолети.

В общи линии ще ги отнесат
    Без капитали няма индустрия, добив - нищо. СССР го доказа убедително, национализацията произвежда само корупция, мързел, кражби и бедност. И завистливи некадърни О.З. та хахахаха

Коментар

• Не ми отваря цъки-ту.
      ----------------------------------

Иначе в БГ-то сме баровци и кихаме по около 12 цента/квч в момента. Ама, било малко и шъ ни помпят минимум още 10% ся до 13.2 цента, па после още 40%.

От комунетата в БГ - толкоз. После що няма бизнес и Пацо мазния шъ ти се обяснява по цял ден, че било даже "ефтино"

https://www.energo-pro.bg/bg/Dejstva...Bitovi-klienti

П.П. Т'ва е при силен долар - преди 6 месеца си мисли колко е било в центове - над 15-16 цента

Това са за битови клиенти цени, за бизнес още нагоре.
      Last edited by marandi; 24.09.2014, 04:50.

Коментар

• Маранди, виж цени за населението:

$11.80 деливери чардж месечно, и $0.0936 на КВ/ч

Цъки

Коментари?

Коментар

• Solar Less Than 5¢/kWh In Austin, Texas! (Cheaper Than Natural Gas, Coal, & Nuclear )

http://cleantechnica.com/2014/03/13/...-austin-texas/

Цитат:

SunEdison project beat natural gas, coal, and nuclear on price

If you removed the ITC (a federal tax credit for solar), the cost would probably be about 8¢/kWh. Still, that’s not bad. Austin Energy’s 30-year LCOE estimate for natural gas was 7¢/kWh, while the estimate for coal clocked in at 10¢/kWh and the estimate for nuclear at 13¢/kWh.

Only wind — 2.8¢/kWh to 3.8¢/kWh — was lower.
          ----------------------------------------------------

Шапок,

на теб и оня псевдо-енергетик от плевенските села съм ви казал да не си отваряте устата за енергетика.

Ей, ти скоро цените в УСА:

- от слънце - под 5 цента за КВат/час
          - от газ - 7 цента
          - въглища - 10 цента
          - ядрена енергия - 13 цента
          - от вятър - 2.8 - 3.8 цента
          ----------------------------------------------------

Тия теории за "ефтината" ядрена енергия ги дрънкай на сбирката на червените бабички на село.

П.П. Някой ден 'орицата в БГ Империя ще се усетят, че ги правите на маймуни и ще ви изметат с лопатата. Дано се разминете само със затвори и да не ви избият

Поздравчета!
          Last edited by marandi; 24.09.2014, 03:11.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
            без претенции за представителност, познавам московчани, това не е така

не съм правил сравнения, само някъде съм срещал че ако работим с ППС 1 евро е под 30 рубли... от мен лека
            Това ППС 1 евро 30 рубли не ми се вижда никак реалистично при положение че Москва е по-скъп град от голяма част от европейските градове. но дори да приемем че е равна на средното на ЕС, а София е на 40% от средното за ЕС. И заплата в москва е към 1000 евро, а в София е 550 евро. то пак в София се живее по-добре.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
              Е то кого да измамиш в заполярния кръг, при 1 човек на пет квадратни километра гъстота.

Като ще сравняваме области да сравняваме сравними. Т.е. бедни с бедни и богати с богати. Средния жител на москва живее по-зле от средния жител на софия и средния жител на Видин живее по-добре от средния жител на Алтай.
              без претенции за представителност, познавам московчани, това не е така

не съм правил сравнения, само някъде съм срещал че ако работим с ППС 1 евро е под 30 рубли... от мен лека

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                Ми пак си в грешка...по северните им части са с по-високи доходи.......за да се навие някои да живее в неблагоприятния климат ...
                Хахаха - добре- айде виж им доходите в Чувашия и после приказвай. Високите доходи са в Тюменска област, където са им запасите от нефт и газ.

Между другото Чувашката република е по-на юг от москва
                Last edited by ravnovеsie; 24.09.2014, 02:01.

Коментар

нещата са несравними, ние просто не оценяме какво имаме... въздух-балкан, климат-4 сезона, земя, море, реки... има несравнимост... да кажем един народ, като ненците които се занимават с еленовъдство и няма за какво да си харчат парите в заполярния кръг и един видински циганин, който все ще измисли някаква измама
                  Е то кого да измамиш в заполярния кръг, при 1 човек на пет квадратни километра гъстота.

Като ще сравняваме области да сравняваме сравними. Т.е. бедни с бедни и богати с богати. Средния жител на москва живее по-зле от средния жител на софия и средния жител на Видин живее по-добре от средния жител на Алтай.

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                    Ми пак си в грешка...по северните им части са с по-високи доходи.......за да се навие някои да живее в неблагоприятния климат ...
                    това е така, имат коефициенти за заплати и пенсиониране, които достигат над 4... в интерес на истината, не съм се интересувал от подробности как точно става индексацията

Коментар

Ето и ти си избрал климатика. Пък парното може да е било евтино преди, ама сега си е като да си ток. Особено ако си в някой от соц общежитията с по 15 етажа и 100 апартамента.
                      Не съм си избрал климатика.
                      В Шумен парното го спряха преди 4 години. Спряха централата за 13 милиона дълг. А в София с 200 милиона дълг си работи.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Убеден съм че хората във Видин живеят много по-добре от хората в Чувашка АССр например
                        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

Ми ок, ако 200 лева за уиндоус са ти проблем.
                          не, просто санкция към продавача на въздух

Коментар

баба ми все е живяла с уиндоус, трябва да преглътна един дискомфорт от 1-2 месеца и минавам на линукс
                            И с линукса се свиква. Моя син инсталирал на единия лаптоп линукс, та се мъчих две седмици с него, ама се свиква.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Убеден съм че хората във Видин живеят много по-добре от хората в Чувашка АССр например
                              нещата са несравними, ние просто не оценяме какво имаме... въздух-балкан, климат-4 сезона, земя, море, реки... има несравнимост... да кажем един народ, като ненците които се занимават с еленовъдство и няма за какво да си харчат парите в заполярния кръг и един видински циганин, който все ще измисли някаква измама

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                                Не ти е особен разход щото си на софийското парно. И ти е топло и ти е евтино.
                                Пък с климатик е по-скъпо и по-студено. Живял съм на парно 25 години, сега съм на климатик.
                                Ето и ти си избрал климатика. Пък парното може да е било евтино преди, ама сега си е като да си ток. Особено ако си в някой от соц общежитията с по 15 етажа и 100 апартамента.

Коментар

Working...
                                X