IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Alee Разгледай мнение
    Текстът определя присъди в чужбина като нарушаване суверенитета на Русия.

http://www.capital.bg/politika_i_iko...mushtestvo_na/

Сега е това, до месец връщаме крепостничеството.
    Ти да си чул за осъден хамериканец?????????? Не си нали, е малко един го пратиха в трудов лагер ама то това е при онези нецивилизованите от северна корея.
    В циливилизацията осъдени хамерикоси няма, не защото не нарушават законите, а защото усато си е подготвило почвата да не ги съдят. Е за сметка на това ги бият, но това е друга тема
    И в този ред на мисли, защо, другите да допускат да бъдат съдени, а чичо сам не. Та както каза до месец трябва да се върне крепостничеството/ робството/ в усато

Коментар

• В Русия обсъждат закон за конфискуване имущество на чужденци

Текстът определя присъди в чужбина като нарушаване суверенитета на Русия.

http://www.capital.bg/politika_i_iko...mushtestvo_na/

Сега е това, до месец връщаме крепостничеството.
      “Preparation. Discipline. Patience. Decisiveness”

Коментар

• Първоначално изпратено от trader1 Разгледай мнение
        О-оо, вече определихте и какъв ми е проблема! Евала!
        Нямам наблюдения от Германия, Франция или Англия, но и аз също живея в страна която е многонационална, работя с хора от много страни, и не съм във вражда с никого. Това обаче не ми пречи да имам наблюдения и мнение. И отдавна съм се научил че не съм по-високо от останалите. Обаче - не може да ме убедите че преименуването на Коледа на неопределителното "Happy Holidays" с цел да не се обидят всички останали - е редно. Те от какво пък се обиждат? както и да е... човек може да приема много неща, не е задължително обаче да ги харесва...
        Напълно те разбирам и подкрепям. Никой демократ не може да ме убеди, че като си отишъл в една държава в чиято конституция е записано, че водещата религия е католицизъм и ти да се чувставаш обиден от пожеланията и надписите по коледа и да предявяваш претенции. Нека съответния либерал демократ да отиде в Саудитска Арабия и да пробва да си пийне една биричка на теферич - ей така щото му е кеф и реално на никого не пречи - бедна му е фантазията какво ще му се случи . А недай си боже да внесе пред съответната институция да речем резонно искане да се намалят децибелите на джамиите в сутрешните часове, защото му пречат да спи . Все дребни и обосновани неща, за които незнайно защо няма да срещне разбиране , но иначе е готов да пледира за толерантност и разбиране в обратния случай . За мен - винаги трябва да се търси баланса - колкото получаваш, толкова трябва и да дадеш.

Коментар

Нямам наблюдения от Германия, Франция или Англия, но и аз също живея в страна която е многонационална, работя с хора от много страни, и не съм във вражда с никого. Това обаче не ми пречи да имам наблюдения и мнение. И отдавна съм се научил че не съм по-високо от останалите. Обаче - не може да ме убедите че преименуването на Коледа на неопределителното "Happy Holidays" с цел да не се обидят всички останали - е редно. Те от какво пък се обиждат? както и да е... човек може да приема много неща, не е задължително обаче да ги харесва...
          Съгласен съм. Понеже не е редно да ги мразим, казваме че ги толерираме.
          Разбира се контакти с тях няма никакви освен евентуално на работа или пък като се разминаваш с тях.
          Може и да не звучи много мултикултурно, но на практика различните етноси и "раси" живеят разделено, не се смесват.
          Не може да се отрече обаче че някои етноси са по-тъпи, а и по-мързеливи от други.
          Тарамбуките например не обичат да бачкат. Най-много някоя търговийка да се опитат да завъртят, магазинче да отворят. Офф, домързе ме да пиша...

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
            Между другото на мен пък ми е много странно как български емигранти, особено пък във Англия или във Франция почват да се мислят че са по-заслужили да живеят там от Индийци, африканци, или мюсулмани. напълно възможно е дядото и бащата на този индиец, африканец или арабин, всъщност да си е дал живота за тази държава, в която живеят наследниците му. И определено наследнеците му да имат много повече право да се наречат граждани на тази държава, от някой българин, който може културно да е много по-близо, ама реално е отишъл там просто за да печели повече пари.

Така че може би е редно малко по-малко надменно да гледате на тези хора.
            Напълно си прав. понякога и аз се чудя на тези които мислят че новата държава в която са се преселили (за постоянно или временно) им дължи нещо повече отколкото на другите. Аз определено не съм от тях, нито гледам надменно над другите. Не става дума за надменност, както писах и в другия пост - може да приемеш много неща, не значи че всички от тях ти харесват.
            life is simple and clear when you make the right choices

Коментар

• Първоначално изпратено от chervenuh Разгледай мнение
              Колониалните преселници са отделна група и заслугите им са само към метрополията им (т.е. индийците са "с предимство" в Англия но не и в Германия). Българите имат късмета да са вече част от ЕС и са доста по-широко приети.

Проблема на Трейди1 е че не схваща колко мултикултурни са вече обществата в демократичните страни Да се надяваме да му мине и да остави другите да живеят спокойно, аз съм в малка фирма с 27 националности и не сме нито във вражда нито нищо, напротив !

Коментар

Между другото на мен пък ми е много странно как български емигранти, особено пък във Англия или във Франция почват да се мислят че са по-заслужили да живеят там от Индийци, африканци, или мюсулмани. напълно възможно е дядото и бащата на този индиец, африканец или арабин, всъщност да си е дал живота за тази държава, в която живеят наследниците му. И определено наследнеците му да имат много повече право да се наречат граждани на тази държава, от някой българин, който може културно да е много по-близо, ама реално е отишъл там просто за да печели повече пари.

Колониалните преселници са отделна група и заслугите им са само към метрополията им (т.е. индийците са "с предимство" в Англия но не и в Германия). Българите имат късмета да са вече част от ЕС и са доста по-широко приети.

Проблема на Трейди1 е че не схваща колко мултикултурни са вече обществата в демократичните страни Да се надяваме да му мине и да остави другите да живеят спокойно, аз съм в малка фирма с 27 националности и не сме нито във вражда нито нищо, напротив !

Коментар

• Между другото на мен пък ми е много странно как български емигранти, особено пък във Англия или във Франция почват да се мислят че са по-заслужили да живеят там от Индийци, африканци, или мюсулмани. напълно възможно е дядото и бащата на този индиец, африканец или арабин, всъщност да си е дал живота за тази държава, в която живеят наследниците му. И определено наследнеците му да имат много повече право да се наречат граждани на тази държава, от някой българин, който може културно да е много по-близо, ама реално е отишъл там просто за да печели повече пари.

Коментар

И теб лично какво те бърка че някой сикх иска да си носи тюрбана. Или че иска да нарича коледната ваканция по друг начин, защото всъщност не му пука за коледа, или пък че на негов празник иска да има по-малко работа, при положение че всъщност все пак работи, а не работи на празници, които не са негови презнаци.
                    реално нищо, но по някаква причина малко ме дразни. така както и тях ги дразни като идеш " у тях" и си различен...

Коментар

• Бе, предпочитам да чета какво са казали самите матрьошки за Раша, отколкото да слушам БГ кавърите им:
                      -----------------------------------------------

Михаил Салтиков- Щедрин:

"Если русским предоставить выбрать себе предводителя, они выбирают самого лживого, подлого, жестокого, вместе с ним убивают грабят насилуют, впоследствии сваливают на него свою вину. Спустя время церковь провозглашает его святым"
                      ------------------------
                      И.С.Шмелев:

Русские - народ, который ненавидит волю, обожествляет рабство, любит оковы на своих руках и ногах, любит своих кровавых деспотов, не чувствует никакой красоты, грязный физически и морально, столетиями живёт в темноте, мракобесии, и пальцем не пошевелил к чему-то человеческому, но готовый всегда неволить, угнетать всех и вся, весь мир. Это не народ, а историческое проклятие человечества.
                      ------------------------
                      И.А.Ильин (1882-1954) - русский философ

"Россия - самая паскудная, до блевоты мерзкая страна во всей мировой истории. Методом селекции там вывели чудовищных моральных уродов, у которых само понятие Добра и Зла вывернуто на изнанку. Всю свою историю эта нация барахтается в дерьме и при этом желает потопить в нем весь мир..."
                      ------------------------
                      А.ТОЛСТОЙ

«Есть две Руси. Первая – Киевская имеет свои корни в мировой, а по крайней мере в европейской культуре. Идеи добра, чести, свободы, справедливости понимала эта Русь так, как понимал их весь западный мир. А есть еще другая Русь – Московская. Это – Русь Тайги, монгольская, дикая, звериная. Эта Русь сделала своим национальным идеалом кровавую деспотию и дикую жестокость. Эта московская Русь издревле была, есть и будет полнейшим отрицанием всего европейского и яростным врагом Европы».
                      -----------------------------------------

Коментари?

Коментар

прав си. проблемите настават когато тези дето искат да се интегрират забравят защо искат да се интегрират и изведнъж започват да се чувстват "претопени" и надигат глас от обида... нали ги гледам тези няколко малки процента от тези дето хем искат да живеят на запад, хем искат да играят футбол с тюрбаните си, хем да ползват Коледна ваканция, ама да не е Merry Christmas, a Happy Holidays, щото другото им било обидно, а по Рамадана да работят по-малко часове (щото са гладни), но с пълна заплата. ама айде да не продължавам, че ми кипват нервите... Това наистина са изключения, но ги има и дават кофти привкус...
                        И теб лично какво те бърка че някой сикх иска да си носи тюрбана. Или че иска да нарича коледната ваканция по друг начин, защото всъщност не му пука за коледа, или пък че на негов празник иска да има по-малко работа, при положение че всъщност все пак работи, а не работи на празници, които не са негови презнаци.

Коментар

И какъв ти е проблема с мюсулманските имена. Всъщност какъв ти е проблема с чужда религия. Боклуци има при всички хора. Също както свестни и добри хора. Единствения вариант хора от една религия да се радикализират, е когато бъдат отритнати от обществото. Но то това не се дължи на религията им, а на това че са отритнати. .
                          прав си. проблемите настават когато тези дето искат да се интегрират забравят защо искат да се интегрират и изведнъж започват да се чувстват "претопени" и надигат глас от обида... нали ги гледам тези няколко малки процента от тези дето хем искат да живеят на запад, хем искат да играят футбол с тюрбаните си, хем да ползват Коледна ваканция, ама да не е Merry Christmas, a Happy Holidays, щото другото им било обидно, а по Рамадана да работят по-малко часове (щото са гладни), но с пълна заплата. ама айде да не продължавам, че ми кипват нервите... Това наистина са изключения, но ги има и дават кофти привкус...

Коментар

Хасан II , кралят на Мароко, е бил голям приятел с НВ ... между другото, Симеон Хасан и сега живее с майка си и баща си в Мароко...
                            името е много важно ...традиционните религии, православие, ислям срещу либерализма унищожител на народите

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                              защо да е безсмислен, НВ си е кръстил внучето Симеон Хасан, което е многопричинно решение разбира се...
                              И какъв ти е проблема с мюсулманските имена. Всъщност какъв ти е проблема с чужда религия. Боклуци има при всички хора. Също както свестни и добри хора. Единствения вариант хора от една религия да се радикализират, е когато бъдат отритнати от обществото. Но то това не се дължи на религията им, а на това че са отритнати.

Римската империя е станала и просъщестувавала като империя защото не и е пукало за индивидуални вярвания, националности и религии. Спарта е останала регионална мижитурка, защото и е пукало. Никоя държава която се крепи на превъзнасяне на различията си не е процъфтявала, за сметка на това всички процъфтяли държави са били толерантни към различията.

Всякакви вопли за унифициране и вкарване в тесни рамки, са вопли за унищожаване на държавата. Айде ти си руснак - не ти пука за България. Ама защо на нас да ни пука за твоите водещи до катастрофа тежнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнение
                                защо да е безсмислен, НВ си е кръстил внучето Симеон Хасан, което е многопричинно решение разбира се...
                                Хасан II , кралят на Мароко, е бил голям приятел с НВ ... между другото, Симеон Хасан и сега живее с майка си и баща си в Мароко...

Коментар

Working...
                                X