IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнение
    Нека изясня малко по-детайлно тезата си с надеждата Монти да се опита да я разбере. Не твърдя, че Русия няма да може да си плати задълженията по външният дълг, защото съм убеден, че в краткосрочен план това няма как да се случи. Същевременно съм убеден, че руската икономика е смъртно болна и нищо не може да я спаси. Няма как да се случи това в ситуация при която Кремъл е обявил война на запада. За да се измъкнат им трябва приобщаване към запада, но това не може да се случи без мафиотската група около Путин да предаде властта. Тази икономическа групировка ограби входящите парични потоци в следствие на възходящият цикъл на суровините за периода 2000-2011 година. През този период само от износа на горива в руската икономика влязоха 2 трилиона долара повече отколкото през предходният. Същевременно въпреки тези колосални суми нищо не се е случило в реалната икономика. Имаме Путин и шепа олигарси откраднали обществените богатства и натрупали колосални сметки в чужбина. Всеки втори корумпиран чиновник се опитва да прехвърли заграбеното зад граница, дори и те не се чувстват сигурни за живота и собствеността си в Русия.
    След спада на петрола сме в съъстояние на разруха в руската икономика. Дори и в момента имаме спад в индустриалното производство и инвестициите в ДМА. Същевременно покачването на ОЛП ще свие допълнително инвестиционната дейност. Към момента икономиката се поддържа устойчиво зле за сметка на натрупаните резерви. За съжаление на путинофилите те се топят като пролетен сняг. Рублата продължава да се обезценява.. Днес отново двувалутната кошница е на историческо дъно и е в зоната на интервенции. Преди дни имаше еуфория в единственият путинофилски ник с бегли икономически познания Graf. За негово съжаление днес срива на рублата се продължава. Руската икономика е в състояние на стагфлация и управляващият режим не може да я извади от това състояние. Сметката ще я платят обикновенните руснаци.
    За мен състоянието на руската икономика е много важно за правилното разбиране на военният конфликт между Русия и Украйна. Трагичното текущо състояние на украинската икономика е неоспорим факт, но това не е толкова важно. Когато си нападнат се защитаваш с каквото имаш. Важна е най-вече решимостта да се защитиш. Нападнат ли женати и децата ти грабваш каквото намериш. Друга е ситуацията при Русия. Когато се стремиш да заграбиш чуждо се замисляш каква цена си склонен да платиш за това. Всеки ден в окупация на украински територии води до по-големи лишения. Същевременно невъзможността да се поддържа адекватен военен бюджет без драстични съкращения на пенсии, образование, здравеопазване води до все по-малка бойна готовност в окупатора. Представяш ли си какво ще си мислят руските войничета след някоя друга година в украинската кал. Защо се бием тука, след като у дома е толкова зле? Защо ни трябваше да нападаме Украйна? Какво ще спечелим толкова от окупацията на няколко квадратни километра?
    Връщайки се на икономиката мнението ми е малко по-различно от това на стандартен русофоб за какъвто ме имате. Аз съм убеден, че влошаването на икономиката им ще продължава бавно, системно и постепенно ще се ускорява, но не вярвам във внезапният бърз срив, който ще доведе до нормализация в Русия. Процеса ще е като раково заболяване а не като инфаркт. Ще чезнат бавно.
    Същевременно със всеки изминат ден ще назрява конфликт на интересите между олигархично мафиотският кремълски елит и населението. За руснаците, Европа и свера е най-добре Русия да заеме полгащото и се място като част от западният свят, но това не може да се случи докато група мафиоти са овладяли държавата и грабят населението. За съжаление аз съм скептик и не вярвам във съпротивителните сили на руското общество. Според мен Путин ще се опита да излезе от личната си изолация опирайки се на Китай и постепенно придобивайки статут на васална държава. Успешното колонизиране на Русия от страна на Китай ще е най-големият им успех в следващите двадесет години и това е необходимото условие за китайците да успеят да се борят за глобално превъзходство.
    Така погледнато Путин ще продължи войната срещу Украйна защото тя му е необходима за да има формално основание да затвърди диктатурата и да удържи властта. Икономическият си провал ще приписва на войната, запада, Сорос, санкциите, Далай Лама и всеки друг, но не и на своята корупция и некадърност. Същевременно военният му капацитет ще намалява и ще има продължително патово състояние. Процеса на превръщане на Русия във дефакто васална държава на Китай е започнал и бавно но сигурно ще се развива. Едиснтвеното, което може да спаси руснака от трагична участ е да се саморазправи с мафията олигарси в Кремъл, но не вярвам да успее. Там народа е с робска психика още от царско време. Никога не е имал свобода. Той не знае какво е това и защо трябва да се бори за нея.
    нгария прие закон ускоряващ строителството на газопровода „Южен поток”
    4 Ноември 2014 | 05:14 | Агенция "Фокус"
    Унгария прие закон ускоряващ строителството на газопровода „Южен поток” Снимка:
    Будапеща. Парламентът на Унгария прие закон, който ще позволи строителството на газопровода „Южен поток”, предаде агенция DPA. В документа, приет с подкрепата на депутатите от управляващата партия ФИДЕС (Съюз на младите демократи)на премиера Виктор Орбан, се казва, че вече газопроводи ще могат да строят и тези компании, които нямат съответния лиценз за експлоатация.
    Според експерти, този закон е насочен към унгарско-руската проектантска компания, която трябва да построи унгарския участък от „Южен поток” и е контролирана от руския монополист „Газпром”.
    Проектът „Южен поток” предвижда руският газ да се доставя по дъното на Черно море, през България,
    Когато ЕС не разбере ,че никой няма нужда от големия батко ,ще е късно....
    Няма да има ЕС....

Коментар

• Нека изясня малко по-детайлно тезата си с надеждата Монти да се опита да я разбере. Не твърдя, че Русия няма да може да си плати задълженията по външният дълг, защото съм убеден, че в краткосрочен план това няма как да се случи. Същевременно съм убеден, че руската икономика е смъртно болна и нищо не може да я спаси. Няма как да се случи това в ситуация при която Кремъл е обявил война на запада. За да се измъкнат им трябва приобщаване към запада, но това не може да се случи без мафиотската група около Путин да предаде властта. Тази икономическа групировка ограби входящите парични потоци в следствие на възходящият цикъл на суровините за периода 2000-2011 година. През този период само от износа на горива в руската икономика влязоха 2 трилиона долара повече отколкото през предходният. Същевременно въпреки тези колосални суми нищо не се е случило в реалната икономика. Имаме Путин и шепа олигарси откраднали обществените богатства и натрупали колосални сметки в чужбина. Всеки втори корумпиран чиновник се опитва да прехвърли заграбеното зад граница, дори и те не се чувстват сигурни за живота и собствеността си в Русия.
      След спада на петрола сме в съъстояние на разруха в руската икономика. Дори и в момента имаме спад в индустриалното производство и инвестициите в ДМА. Същевременно покачването на ОЛП ще свие допълнително инвестиционната дейност. Към момента икономиката се поддържа устойчиво зле за сметка на натрупаните резерви. За съжаление на путинофилите те се топят като пролетен сняг. Рублата продължава да се обезценява.. Днес отново двувалутната кошница е на историческо дъно и е в зоната на интервенции. Преди дни имаше еуфория в единственият путинофилски ник с бегли икономически познания Graf. За негово съжаление днес срива на рублата се продължава. Руската икономика е в състояние на стагфлация и управляващият режим не може да я извади от това състояние. Сметката ще я платят обикновенните руснаци.
      За мен състоянието на руската икономика е много важно за правилното разбиране на военният конфликт между Русия и Украйна. Трагичното текущо състояние на украинската икономика е неоспорим факт, но това не е толкова важно. Когато си нападнат се защитаваш с каквото имаш. Важна е най-вече решимостта да се защитиш. Нападнат ли женати и децата ти грабваш каквото намериш. Друга е ситуацията при Русия. Когато се стремиш да заграбиш чуждо се замисляш каква цена си склонен да платиш за това. Всеки ден в окупация на украински територии води до по-големи лишения. Същевременно невъзможността да се поддържа адекватен военен бюджет без драстични съкращения на пенсии, образование, здравеопазване води до все по-малка бойна готовност в окупатора. Представяш ли си какво ще си мислят руските войничета след някоя друга година в украинската кал. Защо се бием тука, след като у дома е толкова зле? Защо ни трябваше да нападаме Украйна? Какво ще спечелим толкова от окупацията на няколко квадратни километра?
      Връщайки се на икономиката мнението ми е малко по-различно от това на стандартен русофоб за какъвто ме имате. Аз съм убеден, че влошаването на икономиката им ще продължава бавно, системно и постепенно ще се ускорява, но не вярвам във внезапният бърз срив, който ще доведе до нормализация в Русия. Процеса ще е като раково заболяване а не като инфаркт. Ще чезнат бавно.
      Същевременно със всеки изминат ден ще назрява конфликт на интересите между олигархично мафиотският кремълски елит и населението. За руснаците, Европа и свера е най-добре Русия да заеме полгащото и се място като част от западният свят, но това не може да се случи докато група мафиоти са овладяли държавата и грабят населението. За съжаление аз съм скептик и не вярвам във съпротивителните сили на руското общество. Според мен Путин ще се опита да излезе от личната си изолация опирайки се на Китай и постепенно придобивайки статут на васална държава. Успешното колонизиране на Русия от страна на Китай ще е най-големият им успех в следващите двадесет години и това е необходимото условие за китайците да успеят да се борят за глобално превъзходство.
      Така погледнато Путин ще продължи войната срещу Украйна защото тя му е необходима за да има формално основание да затвърди диктатурата и да удържи властта. Икономическият си провал ще приписва на войната, запада, Сорос, санкциите, Далай Лама и всеки друг, но не и на своята корупция и некадърност. Същевременно военният му капацитет ще намалява и ще има продължително патово състояние. Процеса на превръщане на Русия във дефакто васална държава на Китай е започнал и бавно но сигурно ще се развива. Едиснтвеното, което може да спаси руснака от трагична участ е да се саморазправи с мафията олигарси в Кремъл, но не вярвам да успее. Там народа е с робска психика още от царско време. Никога не е имал свобода. Той не знае какво е това и защо трябва да се бори за нея.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
        Чудя се ....когато Англия завладява сумати държави и ги колонизира,важи и за Холандия,Испания,Франция, Португалия ....когато Турция влезе в Кипър ,когато САЩ влезе в Ирак,когато САЩ и Европа влязоха в Косово,Когато влязоха и в Либия никой не ги нарича терористи....Иначе съм съгласен,че не може току така да влезеш в чужда държава ....
        Ами като си съгласен, що говориш глупости! Тоя таратор с лютеница, дето си го спретнал, просто не може да е аргумент. Как ти хрумна, да търсиш аргумент в подкрепа на съвременния путлеровски тероризъм в действията на Британската, Испанската, Френската, Португалската колониални империи от 15-19 век....
        Last edited by kandid; 04.11.2014, 15:15.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          .
          Last edited by BOBAN1; 04.11.2014, 15:10.

Коментар

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
            Извинявам се,би ли дефинирал понятието.....
            https://www.youtube.com/watch?v=ww1kRtjAmRs

Коментар

• Първоначално изпратено от Dolaresko Разгледай мнение
              Толкова тъпота и компилация от какво ли не има в тая статия - Б Т А.
              Бах ти агенцията, бати анализа.

Кореспондентът на "Бъзфийд" Макс Седън съобщи ..... - трябва ли някъв от бъзмъз блиц медия да ми съобщава нещо което всички го видяхме в ютуба

и сума ти други тъпотии които ме погнусяват и си мисля че 10 ноември е някаква илюзия, и просто големия руски брат е заменен с големия американски чичо

....

тъпотии

Хахахахаххахах, еми медии братле какво очакваш нали трябва нормалния гражданин да не вижда всичко :P :P :P

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1352076

Русия направи поредна значителна стъпка към създаване на марионетна държава в Украйна. През уикенда .......голяма част от Източна Украйна сега е под контрола на Путин и не Белият дом, а Москва е тази, която ще определи какво ще се случи по-нататък.

Източник: БТА
                Толкова тъпота и компилация от какво ли не има в тая статия - Б Т А.
                Бах ти агенцията, бати анализа.

Кореспондентът на "Бъзфийд" Макс Седън съобщи ..... - трябва ли някъв от бъзмъз блиц медия да ми съобщава нещо което всички го видяхме в ютуба

и сума ти други тъпотии които ме погнусяват и си мисля че 10 ноември е някаква илюзия, и просто големия руски брат е заменен с големия американски чичо

....

тъпотии

Коментар

Думата е терористи, в чужда страна са, влезли са незаконно, извършват диверсионна подривно дейност срещу държавата... ТЕРОРИСТИ Е ДУМАТА!
                  Извинявам се,би ли дефинирал понятието.....
                  Last edited by BOBAN1; 04.11.2014, 14:50.

Коментар

• Малко дълго, но много съдържателно и честно интервю...

Командующий войсками "Юг" Руслан Хомчак: Путин специально держит нас в цейтноте, чтобы мы не заикались про Крым

http://obozrevatel.com/interview/580...-pro-kryim.htm

Коментар

• http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1352076

Русия направи поредна значителна стъпка към създаване на марионетна държава в Украйна. През уикенда контролираните от Москва градове Донецк и Луганск и околните райони произведоха "избори" за лидери на това, което руският президент Владимир Путин нарича Новорусия. По този начин те пряко нарушиха постигнатото на 5 септември споразумение за прекратяване на огъня в Източна Украйна, което Путин подкрепи. След като обеща да уважава суверенитета на Украйна (без да се брои Крим), сега Русия подкрепя изборите на ренегатите и казва, че украинското правителство би трябвало да преговаря с лидерите на сепаратистите.

Междувременно Русия и нейните подставени лица, изглежда, се готвят за нов етап на агресия. В неделя правителството в Киев и западни журналисти съобщиха за нов приток на войски и военна техника от Русия в Донецка област. Кореспондентът на "Бъзфийд" Макс Седън съобщи, че е видял колона от 31 военни камиона без обозначения заедно с "противовъздушни оръжия, сандъци с боеприпаси, радарни системи и автобус с въоръжени хора". Това е поредно нарушение на споразумението за прекратяване на огъня, което призова за изтегляне на руските оръжия и войски от Украйна и затваряне на границата под международно наблюдение.

Не е трудно да се отгатне какво има предвид Путин. При сегашното състояние на нещата минидържавите Донецк и Луганск не са лесни за удържане; те нямат пристанище, електроснабдяване и достъп до главното летище в района. Известно е, че Александър Захарченко, който беше обявен за победител в "Донецката народна република", казва, че неговият режим възнамерява да завземе контролираното от украинските власти пристанище Мариупол, както и няколко големи града, които правителствените сили си върнаха през лятото. Ръководени от Русия сили вече се бият за превземане на летището в Донецк, нарушавайки прекратяването на огъня.

Щом "Новорусия" бъде укрепена, Путин ще е постигнал главната си стратегическа цел в Украйна. Той вече присъедини към Русия значително парче от Украйна - Кримския полуостров, а посегателствата срещу човешките права на татарското малцинство там остават до голяма степен незабелязани от Запада. Сега той ще може да използва контролираната от него територия в Източна Украйна, за да дестабилизира постоянно правителството в Киев и да направи така, че то да не постигне своята цел да интегрира икономически Украйна с Европейския съюз. Това е същата стратегия, която той следва в Грузия и Молдова, където създадените и поддържани от Русия "замразени конфликти" продължават от десетилетия.

Ако правителството на Обама и неговите съюзници от Европейския съюз имат намерение да попречат на Путин да доведе докрай плана си, то това не се вижда. Кремъл не отдава особено значение на западните санкции и същевременно компенсира приятелите на Путин за техните загуби. Американски и германски представители заклеймиха изборите през уикенда, а Берлин отправи неясна заплаха с нови санкции. Но и двете правителства отхвърлят все по-отчаяните искания на Украйна за военна помощ, включително отбранителни оръжия, които могат да възпрат ново руско настъпление.

В понеделник вицепрезидентът Байдън се постара да се поправи, след като каза, че Русия е "нахлула" в Украйна; Белият дом продължава да забранява този термин, като че ли езиковите преструвки по някакъв начин ще заличат хилядите руски войници, разположени в Украйна. По-обезпокоителни са преструвките на правителството по отношение на политиката му, която всъщност изглежда, че е смятана за успешна от негови представители. Байдън каза за кризата: "Ние я държим под контрол". В действителност голяма част от Източна Украйна сега е под контрола на Путин и не Белият дом, а Москва е тази, която ще определи какво ще се случи по-нататък.

Източник: БТА

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        Там дето опълченците успяха да изгонят фашизоидите от Киев , бомбандировките спряха. Радвам се че и ти си го констатирал...имаш напредък
                        Там където останаха ,като на летището в Донецк ..продължават и в момента....

Коментар

Ти пък от кога взе да раздаваш думите ...озъпти се малко.

В твоите очи така , в други имат право на самоопределине
                          В очите на света гледай, няма свободна страна, която да подкрепя агресията на Русия.
                          Защо въобще това са налага да ти се обяснява? Какви хора сте тука, приемате терора за нещо нормално..
                          Чак и видовете оръжия коментирате..

Коментар

Думата е терористи, в чужда страна са, влезли са незаконно, извършват диверсионна подривно дейност срещу държавата... ТЕРОРИСТИ Е ДУМАТА!
                            Ти пък от кога взе да раздаваш думите ...озъпти се малко.

В твоите очи така , в други имат право на самоопределине
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Ах, ето ги фашистите, за които говорят блядите бе:

http://www.faktor.bg/novini/balgariy...v-ukrayna.html

Първа в списъка на украинското МВР е Магдалена Ташева от "Атака"......

В списъка под номер 4 е Алесандра Мусолини - внучка на италианския фашистки лидер Бенито Мусолини...

Такива са и всички други подкрепящи режима на путлер по Света и у нас.

Коментар

Там дето опълченците успяха да изгонят фашизоидите от Киев , бомбандировките спряха. Радвам се че и ти си го констатирал...имаш напредък

Коментар

Working...
                                X