IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
    Бе на къде върви не знам но ми се чини че в края на 2014 руския индекс ще се е представил много по добре от Българския за съжаление.....пък що ние не цъфтим в ЕС да се чуди човек.....
    Зависи в каква валута го гледаш. Към момента в твърда валута руския индекс се представя ужасяващо

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
      Може да се обзаложим, че това упражнение ще бъде изпълнено от еврото много преди рублата!
      Да се обзалага с теб човек е все едно да взима бонбони от 4 годишен.

От една седмица само ръкопляскам на путин, този човек ще ме направи богат

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
        Хахаха ми тя рублата е паднала с 10% от първи октомври руския индекс се качил с 5,5% горе долу русия върви по пътя на венецуела
        Бе на къде върви не знам но ми се чини че в края на 2014 руския индекс ще се е представил много по добре от Българския за съжаление.....пък що ние не цъфтим в ЕС да се чуди човек.....
        Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          На рублата и предстои аржентински сценарии. Ще се срине за една седмица с 30%. Въпросът е само кога.
          Може да се обзаложим, че това упражнение ще бъде изпълнено от еврото много преди рублата!
          Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Хахаха ми тя рублата е паднала с 10% от първи октомври руския индекс се качил с 5,5% горе долу русия върви по пътя на венецуела

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
              А когато рублата стигне равновесно ниво за спукулантите и спре да пада, какво ли може да направи РЦБ с тези 450 милиарда които, не ще да ги харчи сега?

Абе днес йената стигнала 115 почти. Що така? Да няма японски войски в Донбас?
              Айде де, купи си рубли

На рублата и предстои аржентински сценарии. Ще се срине за една седмица с 30%. Въпросът е само кога. 2015 на края, рублата ще е над 150 рубли за долар. Колко над е трудно да се каже.

Коментар

• Въх , Руския индекс се възстановявал и е един от водещите пред октомври.............след няколко месеца същото ще е и с рублата.

Водещият индекс на българския капиталов пазар – SOFIX, продължава да губи позиции спрямо основните индекси на борсите в Централна и Източна Европа (ЦИЕ) и през октомври. Бенчмаркът записа спад от 3,64% в интересен месец за пазарите (фондови, валутни, облигационни и на суровини) не само в региона, но и по света. От началото на годината темпът на ръст се забавя до 5,86%, с което SOFIX се настанява в средата на своеобразната класация за най-добре представящите се индекси, които Investor.bg следи.

Освен това пазарите в съседните ни Македония, Турция и дори Сърбия постигат завидно представяне през отминалия месец. На другия полюс са Казахстан и Гърция, където пазарите навлязоха в корекция. Борсите в Русия и Украйна пък се съвземат от конфликта. Равносметката за индексите в региона на ЦИЕ – само 7 записват ръст през октомври, а останалите 12 – спад.

Къде стои SOFIX? По ръст за месеца родният борсов измерител пропада до 16-а позиция от общо 19 разгледани индекса от септемврийското 15-о място. По повишение от януари до 31 октомври той заема вече 10-а позиция, след като поведе региона в първите месеци на 2014 г.

Първи по ръст през десетия месец на годината е водещият индекс на борсата в Македония – MBI. Той се покачва с 8,22% за месеца и напредва с 6,63% от началото на годината до 1 854,23 пункта. Индексът на западната ни съседка дори е едно място пред SOFIX по отношение на растежа до края на октомври.

Активността се дължи на няколко първични публични предлагания, осъществени през отминалия месец. Тогава акционерното дружество, учредено от фондовите борси на България, Македония и Хърватия SEE Link, стартира търг за изграждане на електронна система за извършване на поръчките. През май трите борси създадоха общата компания (с равни дялове) със седалище в Скопие, която ще създаде регионална инфраструктура за търговия на ценни книжа с цел фондовите борси в България, Македония и Хърватия да интегрират пазарите си.

Освен това в региона на Югоизточна Европа най-добри условия за правене на бизнес има в Македония, която заема 30-о място в годишната класация Doing Business на Световната банказа 2015 г., докато България е на 38-мо.

От своя страна турският ISE 100 отбелязва втория най-силен месечен ръст – от 7,53% до 80 579,66 пункта. По ръст от началото на годината индексът е четвърти.

На фона на интервенциите на Централната банка на Русия на валутните пазари с цел възпиране свободното падане на рублата спрямо долара и еврото и повишената лихва с цел противодействие и на високата инфлация водещият индекс MICEX увеличава с 5,5% стойността си през октомври до 1 488,47 пункта. През последните седем търговски дни на октомври индексът записа впечатляващ ръст – от 8,42%. Сега само 1% делят бенчмарка от връщането му към стойностите, които имаше в края на 2013 г.
                Last edited by markov; 05.11.2014, 19:33.
                Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                  Срив на рублата до нови рекордни дъна
                  А когато рублата стигне равновесно ниво за спукулантите и спре да пада, какво ли може да направи РЦБ с тези 450 милиарда които, не ще да ги харчи сега?

Абе днес йената стигнала 115 почти. Що така? Да няма японски войски в Донбас?
                  Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!

Коментар

• Гледам, че ПО простетс, гейшите и путьофилците пак разсмивали форумО.

П.П. При храните има класически случай на т.нар. галопираща инфлация. Който го е чел по читанките - може да го скива и на живо

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                      ти и за сбербанк пишеше зимата същите небивалици а аз направих една екскурзия до Рим от там....спомняш ли си...за 5,6 когато купувах....
                      А честито, точно днес Трансперънси Интернешънъл ги сложи (Сбербанк) под номер 3 в класацията на най-непрозрачните публични структури (институции и публични компании) в света...

Коментар

• Срив на рублата до нови рекордни дъна http://newsline.bg/read_more.php?post=5529
                        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                          Не знам къде я гледаш, аз и гледам адр те в лондон. Юли цена 10 долара, сега 7,3 долара спад от 30%. Дори да си я купил преди растежа от лятото - т.е. на дъното от март и тогава бе 8 долара т.е. в момента пак си на минус.
                          Аз я търгувам през немска платформа през еврото...

Коментар

Ти да не си дрогиран...
                            Тя в момента е 5,80....
                            Аз я продадох на 7,77 и не ми си чакаше 8 която стана....
                            В момента дебна под 5,5 да стане....
                            Не знам къде я гледаш, аз и гледам адр те в лондон. Юли цена 10 долара, сега 7,3 долара спад от 30%. Дори да си я купил преди растежа от лятото - т.е. на дъното от март и тогава бе 8 долара т.е. в момента пак си на минус.

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                              Ми да ти е честита загубата от 30%
                              Ти да не си дрогиран...
                              Тя в момента е 5,80....
                              Аз я продадох на 7,77 и не ми си чакаше 8 която стана....
                              В момента дебна под 5,5 да стане....

Коментар

ти и за сбербанк пишеше зимата същите небивалици а аз направих една изкурзия до Рим от там....спомняш ли си...за 5,6 когато купувах....
                                Ми да ти е честита загубата от 30%

Коментар

Working...
                                X