IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (5)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Ей, на тва момче му стана нещо... що приказва такива глупости...

Стрелков признал, что главарями террористов руководят напрямую из Кремля

http://obozrevatel.com/politics/1905...iz-kremlya.htm

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
      бе те моите хора в Русия си имат хотел на БГ черноморието , не ги мисли хич ..... дишай спокойно , нема да ти вземат кокошките на село, най много да вземат Хърсъза за разсилен пред хотела, да носи куфарите на Руските им гости
      Викаш и да избягат в България няма да ти тежат на село Ще си живеят в техния си хотел.

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
        Деньги любят тишину, а большие деньги молчание!

Освен празните ти приказки - надали имаш други активи! Я се виж с колко ника си и колко поста имаш сумарно!
        Че аз никога не съм казвал че имам много пари.

Празни, празни, ама вече 3,5% от рублата за по-малко от 24 часа. Аз май вече го казвах ама голям кеф ми е да печеля от сриването на Путинова Русия.

Коментар

• Иван Кръстев: Заради Донбас в Кремъл ще съсипят и Евразийския съюз

http://www.dnevnik.bg/analizi/2014/1...te_susipiat_i/

"Фактическото признаване от Русия на изборите в Донецк и Луганск показва, че Кремъл е решил да превърне контролираната от бунтовниците част от Донбас в поредната протяжна "малка студена война". Потенциално това е дори по-дестабилизираща района версия в сравнение с Приднестровието, Абхазия и Южна Осетия – другите вкаменени отломки от бившия СССР."

Това пише Иван Кръстев в коментар за московския в."Ведомости", посветен на умножаването на т.нар. Замразени конфликти в постсъветското пространство.

Според него Москва изгражда трансгранични отношения с "аномално политическо образувание, (…) което културно и исторически принадлежи не към някаква мнима "Новорусия", а към "излезлият от гроба" СССР".

Авторът смята, че конфликтът в Донбас е измислен специално, за да няма политическо уреждане и някакъв стабилен мир, и пита защо Русия може да има изгода точно от това.

"Отговорът е пределно елементарен. Русия сама се вкара в безизходица и Кремъл няма последователна стратегия , а само набор от случайни краткосрочни тактики. Руската държава не може да си позволи действия, които биха били оценени от руското общестгвено мнение (на което по парадоксален начин се основава) като предателство към въстаниците. Руските медии създадоха в обществото истерия, която лишава от гъвкавост руската политика по отношение на Украйна."

Иван Кръстев изрежда дълъг списък с причини Кремъл да не се обвързва с Донецката и Луганската "републики". Те нямат съществена геополитическа роля, нуждаят се от значителни средства от руския бюджет, инфраструктурата им е разрушена, повечето предприятия са на олигарси, избягали в Киев, а не в Москва, районът е претоварен от индустриални предприятия и силно зависим от субсидии, а понеже никой чуждестранен инвеститор няма да посмее да припари там, то Русия ще трябва да изгражда наново и да крепи местната икономика.

Освен това повечето от режисираните от Москва замразени конфликти са версии на "феодална демокрация", основана на корупция и "капитализъм на нашите хора", т.е. без перспективи за обществено и икономическо развитие и заредени със социални катаклизми, обяснява авторът.

Той смята, че целта на Русия е да затрудни придвижването на Украйна към Европа и по-далеч от руската орбита. "Но в дългосрочна перспектива тази крачка ще сплоти украинската държава на основата на антируски емоции и политика. В резултат Русия още десетилетия наред няма да може да нормализира отношенията си с Украйна."

Кръстев твърди още, че се нанася удар и по Евразийския съюз. От една страна, нито едно от новите политически формирования в бившия СССР няма шанс да попадне в него. От друга, нито Беларус, нито Казахстан се радват на безцеремонното и вопиющо нарушаване от страна на Русия на териториалната цялост на Украйна.

"Вероятно, Русия иска да демонстрира на Запада, че неговата антируска политика, основана на санкции, е неефективна. От тази гледна точка може да изглежда привлекателна стратегия създаването на замразени конфликти, неприятни за Запада и които той не може да разреши. Затова действията на Русия в Донбас вероятно са преди всичко символичен жест и геополитически сигнал, отразяващ убеждението на Москва: повече не може да има никакви договорености със Запада."

Поради това няма нужда да се копае дълбоко в търсене на някаква стратегия на Кремъл – политиката на Москва се диктува от стремеж да не изглежда слаба през западния натиск и да поддържа националистическата истерия в страната, смята Кръстев.

"Никой не се съмнява, че като анексира Крим Москва окончателно изгуби Украйна като съюзник. Замразявайки Донбас, Москва вероятно погребва и Евразийския икономически съюз", казва в заключение авторът.

Коментар

• http://econ.bg/%D0%95%D0%A1-%D1%89%D..._i.604553.html

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
              Хахаха, колкото искам толкова Твоите хора в Русия да не ти дойдат скоро на дълго гости, че в Русия повече няма да може да се живее
              бе те моите хора в Русия си имат хотел на БГ черноморието , не ги мисли хич ..... дишай спокойно , нема да ти вземат кокошките на село, най много да вземат Хърсъза за разсилен пред хотела, да носи куфарите на Руските им гости
              Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

моите активи са в долари, евро, паундове и швейцарски франкове.
                Деньги любят тишину, а большие деньги молчание!

Освен празните ти приказки - надали имаш други активи! Я се виж с колко ника си и колко поста имаш сумарно!
                Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

Ще ги видим колко ще го закъсат. Според мен ще е много повече отклокото си мислят и почти толкова колкото се страхуват че може да се получи.
                  Е, колко ще го закъсат? До последния празен рафт, но важна е победата... Неговата победа, която така и няма да види..

Коментар

• Първоначално изпратено от Хайърсъзоff Разгледай мнение
                    Дали ще си плащат кокошките или направо ще си ги крадат, като предния път..
                    Ще ги видим колко ще го закъсат. Според мен ще е много повече отклокото си мислят и почти толкова колкото се страхуват че може да се получи.

Коментар

Хахаха, колкото искам толкова Твоите хора в Русия да не ти дойдат скоро на дълго гости, че в Русия повече няма да може да се живее
                      Дали ще си плащат кокошките или направо ще си ги крадат като предния път..

Коментар

• Първоначално изпратено от markov Разгледай мнение
                        И кво инвестирал си всичките си 5 лева ли ?
                        Кеш не си ли остави ?

Коментар

• http://www.infostock.bg/infostock/control/transactions

Сега им остава само да върнат манифестациите...

Коментар

Слабо ме интересува - моите активи са в долари, евро, паундове и швейцарски франкове.
                            И кво инвестирал си всичките си 5 лева ли ?
                            Кеш не си ли остави ?
                            Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                              Мен ма боли фара ти какво искаш.Само гледай да не получиш хиперинфлация в България
                              Слабо ме интересува - моите активи са в долари, евро, паундове и швейцарски франкове.

Коментар

Боли ме фара за гривната, аз искам хипер инфлация в Русия
                                Мен ма боли фара ти какво искаш.Само гледай да не получиш хиперинфлация в България

Коментар

Working...
                                X