абе тая укра си наша протестърка
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (5)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от Marina-malina Разгледай мнениеКолко ли българи живеят в други държави?Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнениеЧемодан - Вокзал - Киев... Там при хунтата... Тук работа нямаш.
Колко ли българи живеят в други държави?
Коментар
-
Първоначално изпратено от Marina-malina Разгледай мнениеЩото имам малки деца,а и от тук мога да помагам.И го правя.Седерастите, сините талибани, соросоидите и НПО простетата са безочливо нагла зомбирана сган!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЧервения кретен би ли ни светнал тука какво произвежда САЩ и какво изнася?Изключваме производството на евроатлантически ценности зелена тоалетна артия и червени кретени?
Не знам как го постигат но резултата е надъхани НПО - талибани ........Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Graf Разгледай мнениеЩо не си фанеш първото влакче, па да се върнеш у Руина а кесиш в нас?
А, сетих се.
Цэ Европа, а у Руина нема ток и леб.
Пълен ташак сте.
Щото имам малки деца,а и от тук мога да помагам.И го правя.
Коментар
-
Първоначално изпратено от desperado Разгледай мнениеА какво ще кажеш за следната прогноза: утре рублата да поскъпне със 7%, петрола с 4-5% , а долара пада с 2%. А сега сериозно...Общо взето за да приключи подобаващо бичия пазар ще е необходимо всичко да е на почти на макс както беше 2007- скъпи суровини, нисък долар. Евтиния петрол за повече от 2-3 месеца е в най-голяма вреда на САЩ защото ще предизвика задълбочаване на дефлацията, ще има огромни загуби за банките от фалити и основно от срутване на котировките на джънк бондове за 1 трилион долара
Единствения начин САЩ да си намали планината от дългове е да обезцени долара. Кошмара на западните икономики е дефлация и биха дали мило и драго да предизвикат инфлация.
Йената вече е поела към терминалната си фаза и ще се обезцени още много.. само така няма да фалира държавата а губещи са основно японските пенсионери. По същия път след години ще е и САЩ. Европа с малки изключения е по-добре позиционирана да се справи с предизвикателствата.
Пазарите шизофренично гледат и отиграват промяна в ръстове в икономиката и никой не пита КОГА сащ ще има балансиран бюджет и положителен търговски баланс - А отговора е: НИКОГА докогато стойността на долара е такава - през годините са го доказали. Единствените големи страни и велики сили, които имаха реален икономически ръст последните години а не само трупане на дългове са Русия и Китай и това е трън в очите на някои. Коментарите ти от рода на: " В резултат руската икономика се срина до ниво на африканска държава" са просто много далеч от истината.
Пазарите ще те научат скоро да не даваш много категорични оценки. Ако се заиграваш с това което мислиш че разбираш добре.
А относно Украйна събитията там са основно породени от големия балон, който имаха 2008 поради близостта си с Русия, още от 2010 те са на практика фалирала държава, която нито Запада нито Русия има желание да храни. Вероятно схемата за разделянето е вече много близо до финална развръзка след като на практика Украйна призна, че тези в Донецк и Луганск не са украинци спирайки банкови услуги, пенсии и т.н.Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от dddd Разгледай мнениеГраф, чета ти постингите и си задавам следният елементарен въпрос. След като всичките ти прогнози до монета са били грешни защо си мислиш че точно този път ще познаеш? Приличаш ми по самонадеяност на Форекс Мстера след десет поредни грешни икономически прогнози си мисли, че единадесетата ще е вярна. Не става така. За разлика от другите писачи аз твърдях, че цената на петрола и на енергията само ще пада. Имам ясна представа защо това се случва и повярвайте ми няма връзка с Русия. Процеса е обективен и е свързан със свръхпредлагане поради шистов и дълбоководен добив от една страна и очаквания за свито търсене поради затегнати екологични стандарти при автомобилите и бъдещото влияние на електроавтомобили и водородни двигатели. В резултат руската икономика се срина до ниво на африканска държава. В момента доиграваме мача. Те няма да имат основни потребителски стоки, ти за война срещу Украйна мислиш. Русия ще изтегли окупационните си войски от всички европейски държави. Това е въпрос на време. Украйна наистина спечели войната. Управляващите в Киев го знаят и няма да се предадат в последният момент. В момента когато петрол сорт Урал падна под 80 долара за барел Киев диктува правилата. Изхода е безусловна капитулация на Кремъл и изтегляне от източна Украйна. Тогава Европа може да размени Крим за изтегляне от Грузияи Молдова. При тази схема запада ще пожертва Крим за да спаси две други държави. В случай, че Москва се бави с изтеглянето ще загуби и Крим. Проблема на Путин е, че има неадекватна оценка за събитията и вече почти година се движи зад събитията.
Виждам как очакваш едва ли не САЩ да воюват. Това е пълен абсурд. Те за разлика от Кремъл уважават своите и нама да допуснат да умре и един американски войник за да смажат джуджето. Ще го оставят само да се изпържи и да се предаде. Има си икономически лостове. Ще засилят отбраната на всички съседни страни и няма да допуснат разрастване на конфликта. Ще оставят Русия да се пържи в собствен сос в рамките на териториалните си граници. До една година Русия ще целува краката на запада. Колкото по-бързо го направи толкова по-добре. Ще трябва да направи по-малки жертви.
Колкото и странно да звучи се оказвам безнадежден оптимист за Русия. Всяка една негативна прогноза се е преизпълвала и всичко каквото съм казвал се еслучвало мног по-зле за тях. Аз наистина съм оптимист и вероятно действителността ще е много по-грозна от всичко написано то мен. Освен това аз не лъжа русофилите за разлика от руската пропаганда. Затова мога да кажа с чиста съвест, че съм най-добрият им приятел. Такива като Форекс мастер само ви лъжат и се гаврят с вас.
Коментар
-
Първоначално изпратено от redcretin Разгледай мнениеРед глупости, ред простотии. Виждаш признаци но не и логика зад тях:
1. на САЩ им е през дедовия за дълга. Но евтин долар си трябва - за експорта.
2. на западните икономики (като отворени пазари) им е добре с инфлация в умерена доза - защото стимулира харченето.
3. ресурсните икономики (Раша и Венецуела са идеален пример) го отнесоха целия - и ще го отнасят и занапред докато не им идва на ум да инвестират в технологии и развитие (Норвегия е добър пример). Очевидната причина е олигопола.
4. дори на Япония не и пука за покупателната способност на пенсионерите - държавата винаги може да ги улеснява всячески, а те не са икономически активната част от населението. Няма значение колко харчат и какво консумират.
5. добре е че сам си написал "а сега сериозно" - след лекомисления си опит за прогноза
Коментар
Коментар