IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

КОЙ клати държавата и с КАКВА цел

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Jekata Разгледай мнение
    Катастрофата се превърна в бедствие, затова трябва да се вземе нов дълг от 5-6 млрд. лева, обяви Бойко Борисов. По думите му обаче да се "викне МВФ" е единственият шанс след управлението на тази тройна коалиция."Следващият бюджет вече трябва да го прави Фондът. Няма какво да се обсъжда, това вече е задължително", категоричен бе бившият премиер, цитиран от БТА. Той помолил още днес да бъдат сменени премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, за да бъдат сигурни хората, че банките и финансовата система ще са стабилни.

Борисов обясни, че нов заем е нужен, за да се "подпрат" и Валутният борд, и банките. Трябват пари, иначе ще изтеглят резерва и държавата ще остане без бушони, предупреди той. И декларира, че е готов да участва при президента в обсъждането на всякакви сценарии за стабилизиране на държавата и вземането на нов заем.

"Сега вече е нужно парламентът да работи, за да даде мандат на МВФ, което, чисто законодателно ще отнеме около месец, включително да се емитира веднага нов дълг от поне 5-6 млрд. лв.", подчерта той, след като доскоро негодуваше, че управляващите ще теглят заем.

Според него следващите един-два-три дни са изключително важни да се покаже стабилност в държавата, особено за външните пазари. Борисов добави, че вече не става дума за правителство на съгласието, а за спасение.

За пореден път той повтори, че трябва да се търси наказателна отговорност за това, което се случва у нас.
    Е как се прилага наказателна отговорност на колективната отговорност на БСП, която вече 26 години ни се трансформира през мафията?
    Щом Доган държи цялата прокуратура, какво очаквате да има справедливост?
    Щом КОНСТИТУЦИЯТА ТИ Е СТАЛИНСКА, КАКВО ДА ОЧАКВАМЕ?
    Отговорността е понятие, което е чуждо за политиците ни, те имат мисленето от 70-те години.

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
      Не, естествено. Точно в тази тема още в петък и аз съм постнал изказването за МВФ на Борисов. А освен всичко друго това изказване го имаше и в Инвестора.

Друг е въпроса защо то те стряска. Аз лично в него не виждам нищо лошо.
      ОК, мерси, иначе вече сам преценява дали в онази ситуация е редно да говорим за фондове и т.н.

Коментар

Не помня от кои си, но нали не намекваш, че съм си го съчинил?
        Та тук няма и дума за фонда. Я напиши Борисов МВФ и виж какво ще ти излезе, преди да ми говориш врели-некипели.
        Ако и следващия ти пост е с подобен уклон не ми остава да те причисля към опасните шизофреници, чиято самоцел е властта без значение дали през трупове и руини ще стигне до тях!
        Жека, това вече се случи, февруари миналата година, но къде беше ти тогава и защо сега го казваш? ТОГАВА ЗАРАДИ СПРЕНИ АЕЦ ПАДНА ГЕРБ, СЕГА ЗАРАДИ СПРЕНИ ЮП ПАДА ДОГАН И СТАНИШКО.... КОЙ ДА ДОЙДЕ НА ВЛАСТ СПОРЕД ТЕБ? НЯМА КОИ ДРУГ. ТОВА Е.
        Трябва да е дясно мислещ, щото левите ги виждаме колко са простовати и малоумни вече 20 и колко години.

Коментар

Не помня от кои си, но нали не намекваш, че съм си го съчинил?Та тук няма и дума за фонда. Я напиши Борисов МВФ и виж какво ще ти излезе, преди да ми говориш врели-некипели.
          Ако и следващия ти пост е с подобен уклон не ми остава да те причисля към опасните шизофреници, чиято самоцел е властта без значение дали през трупове и руини ще стигне до тях!
          Не, естествено. Точно в тази тема още в петък и аз съм постнал изказването за МВФ на Борисов. А освен всичко друго това изказване го имаше и в Инвестора.

Друг е въпроса защо то те стряска. Аз лично в него не виждам нищо лошо.

Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
          ОК, те избирателите четат Инвестора и аз ще те подпомогна...

Бойко Борисов: Заем от 5 млрд. лв. ще стабилизира ситуацията

http://www.investor.bg/biudjet-i-fin...ciiata,175172/

Коментар

• Това колеги още веднъж доказва, че на политик и жена не може да се вярва!

Коментар

• Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
              Ето го въпросното изказване в цялост, всеки сам да прецени дали е вярно или не.

Не помня от кои си, но нали не намекваш, че съм си го съчинил?
              Та тук няма и дума за фонда. Я напиши Борисов МВФ и виж какво ще ти излезе, преди да ми говориш врели-некипели.

Коментар

• Ето го въпросното изказване в цялост, всеки сам да прецени дали е вярно или не.

Бойко Борисов: В понеделник банките трябва да отворят с нов премиер и финансов министър. Управляващите да излязат и да признаят пълния си крах

28-06-2014

„Много важно нещо се премълча, че условието ми при консултациите, за тази диалогичност и да се успокоят хората, беше незабавно, вчера, Орешарски и Чобанов, министърът на финансите, да си заминат. Няма как експертите или хората, които се изказват, да искат от мен да говоря за сигурност и че нещата ще се оправят с премиера Орешарски и Чобанов. Когато Чобанов снощи каза, че банковата система е стабилна, това на езика на българите означава „бързо си изтеглете парите““. Това заяви в интервю за предаването „Тази събота“ на БТВ председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов.

Той допълни, че за да няма опашки пред банките в понеделник и хората да могат малко да повярват поне в държавата, „днес тези хора трябва да са се махнали от кабинетите си. На тяхно място тройната коалиция БСП, ДПС и „Атака“ да сложат който искат, да си намерят финансист“.

Борисов още веднъж посочи, че разумната дата за избори е била 14 септември. „ДПС казаха: или 5-ти октомври, или 12-ти октомври; БСП казаха: или юли, или 12-ти. В същото време опашките в София пред банковата система и катастрофата на държавата се превърна в бедствие. Което вчера беше катастрофа, вече е бедствие. И аз им казах: господа, тези хора на опашките отвън, ако ни чуят, че се пазарим за дата на избори, за еврокомисари, за подобно нещо, трябва да дойдат да ни бият с камъни. Затова приемам датата на ДПС, само да излезем оттук, да успокоим хората, че си отивате – това е точната дума. Хората искаха да чуят вчера, че тези хора си отиват“, допълни председателят на ГЕРБ.

В отговор на въпрос дали е готов да бъде служебен премиер г-н Борисов посочи, че има едно много важно „но“- БСП, ДПС, „Атака“ да излязат и да кажат, че са се провалили и „елате, спасете държавата. Тогава съм готов на всякакви жертви“, коментира Борисов. Той допълни, че очаква признанието за финансовата дисциплина, строителството, усвояването на еврофондовете-важните за България неща, по време на управлението на ГЕРБ. „Това трябва да кажат, да се мръднат настрани и оттам нататък няма да поставям партийния интерес пред държавния. Но без да го кажат, нямат никакъв шанс да се говори с тях. Никакъв“, заяви председателят на ГЕРБ.

Борисов заяви, че по време на консултациите при президента ще настоява незабавно да се махнат Орешарски и Чобанов. „В понеделник банките трябва да отворят с нов финансов министър и премиер, а пък след това да текат консултации за служебно правителство и каквото и да било“, заяви Борисов.

„Ако това не се случи, на хората нищо хубаво не мога да им кажа. Една година им казвах на хората, че ще ги фалират – във всички системи, във всички сектори. Ето, виждате – животновъди, зърнопроизводители, фонд „Земеделие“ , ама всичко се разруши само за една година. Това могат да го направят само в комбинация от БСП, ДПС и „Атака“. Така че не само ДПС, всички трябва да се махнат оттук. И аз преди една година им показах как се прави – отидох, дадох оставката, че не мога да се справя и то само с цената на тока. Вие видяхте задълженията на НЕК – три милиарда лева. Откъде ще дойдат тези пари? Какво хубаво да им кажа на българите? Този, който не може да кара автобуса с пътниците и го удря от бряг в бряг, да слезе, да застанат шофьори, които могат да го карат и да прекарат хората от другата страна. Иначе то вече всичко е катастрофа. Няма нито една стабилна система. Нито една“, посочи председателят на ГЕРБ

„И аз ги моля, така, както аз бях диалогичен към тях, да преосмислят датата 14 септември, защото има време, докато президентът издаде дата. Защото на 15 септември децата може да тръгнат на училище, те могат да тръгнат на училище на 15 септември, но няма да имат дотогава родителите им пари за учебници и тетрадки“, коментира още Борисов. Той заяви, че няма никакви договорки с другите партии и няма да влиза в уговорки.

„Не само ДПС, и „Атака“, и всички довели дотук, трябва незабавно да излязат от управлението. Не да починат, да излязат, да признаят пълния си крах. Понеже 4 години аз съм правил така, че България да е финансово стабилна, няма сега да се учим, няма сега да се правим на експерти или каквито и да били, а просто ще отидем да свършим работа. Ние сме доказали 4 години, че в тай-тежката финансово-икономическа криза можем да се справим. Пак ще върнем доверието на хората, а и на цяла Европа доверието е в нас“, заяви председателят на ГЕРБ. По думите му, както е казвал и преди година, не се предвижда г-н Цветанов да бъде част от следващ кабинет на ГЕРБ. “Цветанов има място в партията, той е прекрасен началник предизборен щаб, справя се прекрасно с организационната работа“, посочи Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от FlashTrade Разгледай мнение
                  Чакай, какво значение има какво е казал Б.Б и какво са направили от ГЕРБ,след като е прав и за МВФ и за 5-те милиарда и за погрома НА КОГО ОБАЧЕ, НАГЛО Е ДА ГОВОРИШ КАКВО КАЗАЛ Б.Б А ВИНОВНИТЕ ЗА ТОВА ДА НЕ ИМ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ, НИКАКВО, НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ, С ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, КАКВО МИСЛИТЕ НИ очаква???
                  Пълен банкрут!!!Вижте Лясковец!!!А и колко други такива има!!!Ами болниците!!!Без да ми казва ББ какво е дереджето,то всекидневно се набива в очи!!!

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                    Е това вече не е истина.Пълна шизофрения са това политиците.
                    Катастрофата се превърна в бедствие, затова трябва да се вземе нов дълг от 5-6 млрд. лева, обяви Бойко Борисов. По думите му обаче да се "викне МВФ" е единственият шанс след управлението на тази тройна коалиция."Следващият бюджет вече трябва да го прави Фондът. Няма какво да се обсъжда, това вече е задължително", категоричен бе бившият премиер, цитиран от БТА. Той помолил още днес да бъдат сменени премиерът Пламен Орешарски и финансовият министър Петър Чобанов, за да бъдат сигурни хората, че банките и финансовата система ще са стабилни.

Борисов обясни, че нов заем е нужен, за да се "подпрат" и Валутният борд, и банките. Трябват пари, иначе ще изтеглят резерва и държавата ще остане без бушони, предупреди той. И декларира, че е готов да участва при президента в обсъждането на всякакви сценарии за стабилизиране на държавата и вземането на нов заем.

"Сега вече е нужно парламентът да работи, за да даде мандат на МВФ, което, чисто законодателно ще отнеме около месец, включително да се емитира веднага нов дълг от поне 5-6 млрд. лв.", подчерта той, след като доскоро негодуваше, че управляващите ще теглят заем.

Според него следващите един-два-три дни са изключително важни да се покаже стабилност в държавата, особено за външните пазари. Борисов добави, че вече не става дума за правителство на съгласието, а за спасение.

За пореден път той повтори, че трябва да се търси наказателна отговорност за това, което се случва у нас.

Коментар

• Първоначално изпратено от todorov_74 Разгледай мнение
                      Чакай, какво значение има какво е казал Б.Б и какво са направили от ГЕРБ,след като е прав и за МВФ и за 5-те милиарда и за погрома НА КОГО ОБАЧЕ, НАГЛО Е ДА ГОВОРИШ КАКВО КАЗАЛ Б.Б А ВИНОВНИТЕ ЗА ТОВА ДА НЕ ИМ СЕ ОБРЪЩА ВНИМАНИЕ, НИКАКВО, НИКАКВА ОТГОВОРНОСТ, С ТОЗИ НАЧИН НА МИСЛЕНЕ, КАКВО МИСЛИТЕ НИ очаква???

Коментар

Повече да не съм ви чул да клеветите чиляка!
                        "Дали сме подклаждали ситуацията? Точно обратното - молихме им се да се умирят, да не се бият помежду си"
                        Трудно ми е да си представя Бойко Борисов да се моли на Делян Пеевски По скоро бих си го представил как с един каратиски удар решава ситуацията

Коментар

Повече да не съм ви чул да клеветите чиляка!

Коментар

• Повече да не съм ви чул да клеветите чиляка!
                            По време на разразилата се банкова криза аз и моите експерти оказахме пълна подкрепа за банковия сектор. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира в Стара Загора появилата се информация, че е даден на прокурор заради изказвания за банковия банкрут:

„Аз и всичките ми експерти спасихме сектора. Ако това е вярно, че има сигнал срещу мен, се надявам банковата система и от асоциацията на банките да излязат и да кажат дали в тази тежка седмица не са срещнали нашата 100-процентова помощ. Призовавам даже и главния прокурор да каже как се борех да спасим банковата система, за да не настане срив в нея. Дали сме подклаждали ситуацията? Точно обратното - молихме им се да се умирят, да не се бият помежду си".

Коментар

• Първоначално изпратено от alexx Разгледай мнение
                              Специално заради теб си повтарям поста, защото виждам, че ти е трудно да четеш. Повторението е майка на знанието

Да припомним предното управление на ГЕРБ, за да знаем какво ни се готви отново:
                              1. Медиите на Пеевски подкрепяха безпрекословно мутрата.
                              2. Пеевски се срещаше с висши ръководители в Герб "тайно". Само в МВР е ходил 40 пъти да се вижда с Цветанов.
                              3. Парите на държавните предприятия бяха дадени на ниска лихва да ги управлява ДПС.
                              4. Продадоха на ДПС ключови държавни активи, а ДПС използва евтините пари от държавата, за да си накупи множество предприятия в момент на световна криза.
                              5. МВР се използваше като бухалка за отстраняване конкуренцията. Примери - Огнян Донев, Прокопиев и т.н.

Фактите много нервират герберастията.
                              Няма какво да припомняме. Достатъчно е да видим настоящото управление на правителството Доган-Станишев...

Опорните точки, може да си ги обсъждате в кварталната организация...

Коментар

• Първоначално изпратено от FlashTrade Разгледай мнение
                                И сега зад Б.Б е Доган така ли да си мислим, хахааха Как пък Доган си отгледа враг от дясно и с дясно мислене .....???
                                Ами, защо никои от вас, не говори за причините за това което ни сполетя последните дни. А то има следната фактология...
                                Специално заради теб си повтарям поста, защото виждам, че ти е трудно да четеш. Повторението е майка на знанието

Да припомним предното управление на ГЕРБ, за да знаем какво ни се готви отново:
                                1. Медиите на Пеевски подкрепяха безпрекословно мутрата.
                                2. Пеевски се срещаше с висши ръководители в Герб "тайно". Само в МВР е ходил 40 пъти да се вижда с Цветанов.
                                3. Парите на държавните предприятия бяха дадени на ниска лихва да ги управлява ДПС.
                                4. Продадоха на ДПС ключови държавни активи, а ДПС използва евтините пари от държавата, за да си накупи множество предприятия в момент на световна криза.
                                5. МВР се използваше като бухалка за отстраняване конкуренцията. Примери - Огнян Донев, Прокопиев и т.н.

Фактите много нервират герберастията.

Коментар

Working...
                                X