IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнение
    Кандид,ето затова трябва алтернативен газопровод.За да може ти,изрядния платец,да си получиш договореното.Не да зависиш от някакви бандяги

Gas transit pipeline explodes in E. Ukraine
    http://rt.com/news/166532-gas-pipeline-blast-ukraine/
    Глупости, не може да обединяваш две отделни и независими едно от друго правоотношения и да черпиш права и привиегии от едното, които да ти служат в другото...

Като имаш спор с Украина - решаваш го в съда или арбитража на база договора с Украйна...

Като имаш договор с мен - изпълняваш го...аз не съм страна в договора ти с Украйна...

Коментар

• Първоначално изпратено от pepe Разгледай мнение
      ....
      С много думи едно голямо.... нищо. Ами аз съм защитен от договора, който имам с доставчика бре, нали затова сме го подписали (при това не сме Асан и Танас от маалата, а сме субекти на международното право, защитими от международното търговско право), а това, че доставчика, твърди, че някой видиш ли го крадял, ами има съд и арбитраж бре, да си търси правата там... аз съм дал кинтите и чакам стоката, няма форс мажор, не се е спукала тръбата, там си е, какво сложно има, та не вдяваш...
      Но не, диктатора си има игра, игра на изнудване и извиване на ръце, за което му трябва всеки да е вързан на индивидуална тръба, щото така е по-лесно спирането, няма да му се налага да се оправдава с някакви "кражби"...
      А патока добива смисъл (от гледна точка на купувача, каквито сме ние, разбира се, за такива като теб, които се самопоставят на страната на доставчика, това не важи), когато по него може да минава туркменски и азерски газ иначе индивидуална каишка на нас не ни трябва...освен, може би, за да се обесим на нея...не, благодаря...

Коментар

• Кандид,ето затова трябва алтернативен газопровод.За да може ти,изрядния платец,да си получиш договореното.Не да зависиш от някакви бандяги

Gas transit pipeline explodes in E. Ukraine
        http://rt.com/news/166532-gas-pipeline-blast-ukraine/

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
          Ама мен това като изрядна страна не ме интересува, ама изобщо! Да си решава проблемите сам, а още по-добре да спазва правилата и да не се намесва във вътрешните работи на съседите си, от което аз да страдам като изправна страна...

И още веднъж става ясно, че патока е безмислен, има инфраструктура, която задоволява същата потребност, що ми е дублираща такава...ама диктатора, трябвало да има възможност да лавира в играта на изнудване, ами не ме интересува...
          Въртиш се като фурнаджийска лопата. Ами те руснаците си го решават проблема - като имат крадлив и непредвидим посредник, гледат да го изключат от веригата. Къде видя вмешателство в чужда страна. Ама дублирали преносната мрежа - ами на видиш ли в съветско време като строили газопроводите не предвидили, че за 20 години украинците ще се "демократизират". А с тая алтернатива именно гледат да защитят твоя интерс "дас не страдаш като изправна страна". Ама не - не можело да строи алтернатива, щото точно тая била скъпа - ами не участвай в строенето и, те хората казаха, че сами ще си го построят, ама не - ние искаме участие, защото искаме приходи . Ама газа щял да бъде руски, ами не знам руснаците да са преградили черно море или босфора - тогава всеки с газ може да си построи газопровод (ако има пари за това и си договори изгодни цени с потребителите) и да доставя НЕруски газ. Като не е изгоден руския газ и като Русия е "изнудвач" и "несигурен партньор", що не построиха набуко - ами защото американците не успяха да си осигурят контрол по това бъдещо трасе и защото въпреки, че турците са "стратегически партньор", когато става дума за турски интереси не се колебаят да покажат на американците конфигурация от три пръста. И ако се съмняваш в това два факта от най новата история - след втората война в залива, цялото неизползвано въоръжение за около 500 милиона долара беше оставено на Турция и изхождайки от този факт, то тя трябваше да целува американски задници до второ пришествие и о чудо , когато на американците им потрябва летище за авиоударите и най-удобно им беше от НАТОВСКАТА БАЗА в Инджерлик - получиха отказ от турска страна . Но веднага намериха лоялни партньори - гражданско летище Бургас за база на самолетите цистерни. А после българското правителство се чуди, как така се извърши атентат в Бургас , от иначе обичащите ни от години "дюнерджии" Дано поне осребряваш езуиткските си напъни, че иначе те слагам в "лечебницата" при супертрейдъра
          Last edited by pepe; 17.06.2014, 17:29.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
            Кой ще плати ЮПаток ли ? Банките ще го платят - финансират и този проект ще е неуспешен от фин.гледна точка, защото от практическа е излишен и банките ще ги избият загубите си от дребните си клиенти после.Сиреч от народа.
            Би ли обяснил,защо ако е ИЗЛИШЕН както казваш,Австрия и Италия подписаха с Газпром за изграждането на тяхна територия.

И не ти ли се струва ,че целият този цирк ЕС и Русия го играят за пред янките

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Кой казва че Китай и Япония ще му купуват енергоносители в такива количества че да са зависими от него - Путин ? Те НИКОГА няма да направят това.
              Не ти ли се струва според това което се чува че той предлага на Украйна изключително несправедлива цена - пренос по отдавна изградена инфраструктура и цена по висока от тази за китайците със 100 долара !
              Просто Европа ще му хлопнат вратата и тези залежи ще останат за децата в Русия и за техните деца.
              Забрави за газ и петрол от Русия по добре ..не е редно да се изнася в такива размери, нямат чак толкова много.
              Една цена се договаря....Какво означава справедлива.След като Украйна не ги устройва ,да си вземат от другаде газ.Виж колко е просто.А това каква е цената за Китай ....там е "друга бира"....Там пазарът е нов.Вече и Индияискагаз,дори и Япония.Путин флиртува с изтока.Трябва му съюзник.,но не срещу Европа....а срещу САЩ.Ако не се бъркаха янките,никога нямаше да се стигне до това.Както виждаш,колкото и да натиска Обама,ЕС на практика не сложи никакви санкции на Русия,ама никакви.Както и Путин никога няма да им спре газта и нефта,колкото и да имапроблеми.Това е симбиоза.Докато Украйна просто "ще отнесе плувката".И ако САЩ не си месиха гагата навсякъде,сигурно всичко щеше д е наред....и нефта да е 30-50$ барела,и бензина да е евтин....Ама....Щатите доста късно разбраха,каква услуга направиха наПутин с тези конфликти и качването на петрола до 130-140$ ...

Коментар

• BOBAN1

Кой ще плати ЮПаток ли ? Банките ще го платят - финансират и този проект ще е неуспешен от фин.гледна точка, защото от практическа е излишен и банките ще ги избият загубите си от дребните си клиенти после.Сиреч от народа.
                D.Y.F-091066

Коментар

• BOBAN1

Кой казва че Китай и Япония ще му купуват енергоносители в такива количества че да са зависими от него - Путин ? Те НИКОГА няма да направят това.
                  Не ти ли се струва според това което се чува че той предлага на Украйна изключително несправедлива цена - пренос по отдавна изградена инфраструктура и цена по висока от тази за китайците със 100 долара !
                  Просто Европа ще му хлопнат вратата и тези залежи ще останат за децата в Русия и за техните деца.
                  Забрави за газ и петрол от Русия по добре ..не е редно да се изнася в такива размери, нямат чак толкова много.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Ама мен това като изрядна страна не ме интересува, ама изобщо! Да си решава проблемите сам, а още по-добре да спазва правилата и да не се намесва във вътрешните работи на съседите си, от което аз да страдам като изправна страна...

И още веднъж става ясно, че патока е безмислен, има инфраструктура, която задоволява същата потребност, що ми е дублираща такава...ама диктатора, трябвало да има възможност да лавира в играта на изнудване, ами не ме интересува...
                    Да прав си,ти си изрядна страна ,плащаш и си искаш доставка.Проблемът е в Путин.Затова и той иска да ти достави газта ,на теб,изрядния платец,но от друго място.А на тези ,които се правят на отворени....ги оставя на студено и ги фалира.Друг е въпросът дали изграждането на ЮП е скъпо,кой ще го прави ,от къде ще е финансирането....и т.н.

Коментар

• https://www.youtube.com/watch?v=lMJi0JIVZas#t=567

самая мягучая...

Коментар

Чакай сега....Путин спира газта за Украйна....не за Европа.Това,че е на пътя за Европа,и се възползват да крадат е кофти.На практика се спира изцяло газта,кгато украинците започнат да отклоняват количества ,които не са за тях.....

Коментар

Не е баш така. Газовата война от 2009 е доказателство, че за да реши спор (дори не легитимен спор, а пряка намеса във вътрешната политика на Украина, отново) с трета страна, Путин пренебрегна задължения към европейските си контрахенти...които, както сам каза, бидейки редовни платци, бяха излъгани от диктатора...
                          Чакай сега....Путин спира газта за Украйна....не за Европа.Това,че е на пътя за Европа,и се възползват да крадат е кофти.На практика се спира изцяло газта,кгато украинците започнат да отклоняват количества ,които не са за тях.Ето затова е нужен ЮП.Когато някой не ще да плаща,краде и се прави на отворен,затваряш тръбата там....НО усилваш доставките по другата.Всички ще са доволни и ще е трудно да изнудваш някого,защото просто има алтернатива.Прави ли ти впечатление,че двете спирания на газта за Европа е именно за ради Украйна.Просто използват ,че са първи на тръбата..Сещаш ли се повреме на Желязната завеса да е имало такова нещо.Дори и тогава ,когато е ставало въпрос за бизнес са се спазвали правилата.Може и да бъркам....

Коментар

Има доста добри японски коли,аз лично съм твърдо за японския автомобил пред европейския.Лично аз карам японски
                            Ами то и аз съм дал германската си кола на единия син и карам японска. Интересно че и сина ми предпочита японската пред реномираната германска марка. А и сервизното им обслужване е на високо ниво.
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

Има доста добри японски коли,аз лично съм твърдо за японския автомобил пред европейския.Лично аз карам японски
                              Абсолютно !

Коментар

Кажи ми кога Путин е спрял газта за Европа заради конфликт с нея.Не съм и чул някоя европейска държава да не си е платила сметката.Тия цървули украинците бъркат проблема и не искат да си плащт.Ако беше Меркел,сигурно вече два пъти да е врътнала крана.А им дадоха заем точно за това,да си платят.Ако си бяха платили и Путин нарочно спре газта,това вече щеше да е лошо....шантаж,.....В случая той просто си поиска парите.Ти например ,кандид,ако зависеше от теб,нямаше ли да им врътнеш крана.Сигурен съм,че всеки би го направил....
                                Не е баш така. Газовата война от 2009 е доказателство, че за да реши спор (дори не легитимен спор, а пряка намеса във вътрешната политика на Украина, отново) с трета страна, Путин пренебрегна задължения към европейските си контрахенти...които, както сам каза, бидейки редовни платци, бяха излъгани от диктатора...

Коментар

Working...
                                X