IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (4) презареждане

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
    Като "Народния" съд след 9-ти септември ли?

    И тогава само под думата фашисти - БГ е опоскана до кокъл от твоите "братя".

    Как ти изглежда 600 хил. руска армия строена тук с години, на които да им плащаме всичко от А до Я + заплати по-високи от средните за страната или около 25% от БВП.
    ----------------------------------------------------------

    Богдан Филов фашист ли е бил?

    Я, раздуй, че го думват от първите с тази формулировка
    ------------------------------------------------------------------------

    П.П. Как за 70 години не измислихте нещо ново, бря БГ матрьошките? Сега украйнците били фашяги, защото вече не искат да пускат аванта на "братята" си джепчии от Масква.

    Браус ...
    Я давай за БГ империя не се хаби

    Коментар


    • ЕС готви санкции и срещу големи руски банки

      Автор: money.bg


      Европейският съюз се готви да наложи забрана на европейските инвеститори да купуват каквито и да са нови облигации или акции, емитирани от страна на най-големите банки на Русия, като част от нов кръг на по-строги санкции срещу Москва, които могат да бъдат наложени по-късно днес, съобщава "Файнешъл Таймс", цитиран от bnr.bg.

      Според водещото финансово издание санкциите на ЕС ще бъдат далеч по-широкообхватни, отколкото мерките, обявени от САЩ през миналата седмица, като целта на евентуалната забрана е да бъдат ударени две големи руски банки - Газпромбанк и Внешекономбанк.

      По-рано през седмицата Съветът на външните министри на ЕС заяви, че се работи върху конкретни целенасочени мерки и се обмисля предприемане на санкции срещу Русия, свързани с достъпа на руската страна до международните капиталови пазари. Съветът заяви, че конкретните предложения ще бъдат представени в четвъртък.

      Съветът припомня предишни ангажименти от страна на Европейския съвет и остава в готовност да въведе незабавно пакет от допълнителни значителни ограничителни мерки, се каза в официалното изявление, направено във вторник.

      Подобна информация съобщава и агенция Ройтерс, цитираща европейски дипломат, според който посланиците на страните-членки на Европейския съюз ще обсъдят днес предложение на Европейската комисия за налагане на забрана за покупки на нови акции или облигации, емитирани от руските банки на европейските финансови пазари като част от нови санкции срещу Москва относно нейната роля в конфликта в Украйна и около свалянето на малайзийския самолет.

      Според Ройтерс предложението на ЕК, изпратено до европейските столици снощи, не включва забрана за покупки на руски държавен дълг и ще се отнася за финансови инструменти с матуритет (падеж) не по-голям от 90 дни, посочва същия дипломат.

      Евентуалната забрана за покупки на акции и облигации ще бъде наложена за руските банки, в които държавното участие е над 50% от капитала на съответната банка и по този начин ще се попречи на тези руски финансови институции да повишават техния капитал за сметка на европейски инвеститори и ще се ограничи възможността за външно финансиране на руската икономика.

      Може да бъде наложена и забрана за емитиране на нови руски ценни книжа на борсите в Европейския съюз.

      ЕС обмисля и налагане на ембарго за експорт на стоки за руския сектор на отбраната, както и на стоки с т.нар. "двойно" предназначение. Обмисля се и план за забрана на износ на енергийни технологии, но само за технологии за дългосрочно производство, за да не се засегне текущото енергийно предлагане (визирайки износа на руски природен газ за ЕС).

      Тези "информации" доведоха до спад на акциите на фондовата борса в Москва, въпреки общия позитивен дух на европейските фондови пазари в резултат на солидното бизнес проучване за еврозоната през юли. Руският фондов индекс MICEX се понижава с 0,5%, докато индексът RTS пада с около 1%, като логично най-солиден спад бележат банковите акции - акциите на банката ВТБ се понижават с близо 2%, докато на "Сбербанк Росия" - с около 1%.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
        това по-скоро обяснява как ще се запази добивът, а не както казвате , че ще се увеличава.
        Прочетете я пак статията.

        Напротив - нови технологии навлизат и ще се оптимизират досегашните. Като се изтегли нефт - остава газ.

        Отделно това, което не пише като статитика в статия е, че втечнен газ е 1 към 600 и цената му само за 15 години пада от 1 към 4 съотношение спрямо този от газопроводите - вече е 1 към 1.3.

        Тоест почти се изравни като цена и до няколко години даже ще стане по-евтин.

        Поздрави!

        Коментар


        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
          Ти въобще знаеш ли как се получава газ и че газ ще има все повече и повече .....

          П.П. Единственият, който имаше достойнството да млъкне и да си признае мълчаливо, че е изцепил глупост беше Шапката - момчето - като разбра, че бърка природен газ с битов такъв.

          Та, знаеш ли как се получава природен газ? И защо всяка година добив ще нараства = цена ще пада и без Джуджето?
          Може ли да ми разясниш какво чудо е това битов газ?Нали четеше по два вагона литература преди да пишеш?Няма проблеми давай щото има нужда някой да разсмива форума

          Коментар




          • Депутаты не поддержали реформирование ГТС Украины
            http://economics.unian.net/energetic...-ukrainyi.html

            " ...Верховная Рада не приняла закон о реформировании газотранспортной системы Украины, который позволит привлечь иностранных инвесторов к ее модернизации..."

            Признавам си, че съм изненадан !!!

            Интересно Порошенко и Яц сега какво ли ще измислят ...

            Най-много да разпуснат набързо Радата и да почнат да управляват с декрети ...

            Коментар


            • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
              Ще ми отвориш ли очите как се получава природен газ и като как неговия добив всяка година ще нараства???

              Някой ще ми каже ли как да банна някого, не искам да чета глупости
              Контролен панел нежелани потребители ....и чао Гергино

              Коментар


              • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                Маранди, ти попита дали знам как се прави природния газ, аз отговорих че не знам и помолих да ме просветлиш
                Не виждам отговор, или няма да съм жив за него

                Коментар


                • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                  това по-скоро обяснява как ще се запази добивът, а не както казвате , че ще се увеличава.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от Avalaon Разгледай мнение
                    Аз не знам. Ще ме просветлите ли ?
                    http://www.clubz.bg/4567-pette_energ...t_da_spechelqt

                    Коментар


                    • Централна Европа иска НАТО да се противопостави на агресивната Русия
                      http://e-vestnik.bg/21003/tsentralna...ivnata-rusiya/

                      Вчера лидерите на Полша, Литва, Латвия, Естония, България, Румъния, Унгария, Словакия и Чехия се срещнаха във Варшава, за да потърсят общи позиции преди срещата на върха на НАТО през септември в Уелс. Основна тема на дискусиите бе напрежението по източната граница на 28-членния алианс.

                      “Конфликтът между Русия и Украйна е най-голямото предизвикателство за европейската сигурност от края на Студената война”, заяви полският президент Бронислав Коморовски в речта си при откриване на срещата.

                      Десетимата лидери се срещнаха в същата зала, където преди 25 години комунистическото правителство на Полша и членове на продемократичното движение се споразумяха за мирен преход към демокрация - подход, който се разпространи извън Полша и в други части на Централна и Източна Европа. Разговорът им се фокусира върху стари страхове и нови опасения за сигурността.

                      Коморовски определи анексирането на Кримския полуостров от Русия и подкрепата й за сепаратистките милиции в Източна Украйна като “нарушение на фундаменталната архитектура на международната сигурност”.

                      Сегашният конфликт застрашава не само суверенитета и демократичното развитие на Украйна, но и “надеждността на европейска ред”, каза още полският президент. Срещата на върха на НАТО през септември трябва да се фокусира върху “промените, предизвикани от руските действия в източната част на алианса”, отбеляза Коморовски след срещата.

                      Президентите, участващи в срещата на върха във Варшава, призоваха за засилено военно присъствие на войници на НАТО в техния регион и за повече военни учения. Те освен това призоваха за прекратяване на сблъсъците в Източна Украйна. “Подкрепата за териториалната цялост и независимостта на Украйна, както и последователните реформи са ключови за сигурността в целия регион”, заяви Коморовски.

                      Когато Полша и съседните й страни се присъединиха към НАТО преди 15 години, някои политици оцениха членството им в западния военен съюз като по-важно от интеграцията в Европейския съюз. Това беше ясен сигнал, че дните на съветската доминация в региона най-после са приключили, смятаха те.

                      Но събитията в Украйна и особено свалянето на малайзийския пътнически самолет в небето над източната част на страната миналата седмица предизвикаха критични коментари за отговора на НАТО от страна на представители на бившите страни от Варшавския договор.

                      Напоследък гласовете им се чуват все по-силно и стават по-настоятелни и раздразнени, тъй като според тях става дума за провеждане на нещо подобно на външната политика на умиротворяване през 30-те години на 20. век.

                      “Не бива да повтаряме грешките на интелектуалните елити в отношенията им с Хитлер и Сталин”, предупреди дългогодишният активист за защитата на човешките права Адам Михник. Литовската президентка Далия Грибаускайте се оплака от нежеланието според нея на западните държави да предизвикат Русия.

                      “Агресията изисква силен и единен отговор”, каза тя във вторник. “Геополитическата ситуация се промени, затова трябва да оценим много сериозно и отговорно предизвикателствата към нашата сигурност.”

                      В бившите комунистически страни от Централна Европа изглежда съществува почти пълен консенсус между политиците, медиите и гражданското общество за това кой е виновен за вълненията в Украйна.

                      Демонстранти в Латвия издигнаха плакати и транспаранти с надписи “Путин бин Ладен” и “Русия е терористична държава”, а редакционни статии и коментари в медиите обвиниха Кремъл в подкрепа за сепаратистите и в снабдяването им със средства да свалят самолета на малайзийските авиолинии.

                      “Те не са нито сепаратисти, нито антифашисти, нито каквото и да било друго, а терористи, отговорни за убийството на 298 невинни хора”, писа консервативният латвийски вестник “Латвияс авизе” в понеделник. В Словакия левоцентристкият всекидневник “Правда” изрази недоволство от “измамната игра на Русия с неясен край”.

                      Коментар


                      • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                        Ти въобще знаеш ли как се получава газ и че газ ще има все повече и повече .....

                        П.П. Единственият, който имаше достойнството да млъкне и да си признае мълчаливо, че е изцепил глупост беше Шапката - момчето - като разбра, че бърка природен газ с битов такъв.

                        Та, знаеш ли как се получава природен газ? И защо всяка година добив ще нараства = цена ще пада и без Джуджето?
                        Ще ми отвориш ли очите как се получава природен газ и като как неговия добив всяка година ще нараства???

                        Някой ще ми каже ли как да банна някого, не искам да чета глупости

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                          Ма, аз като те чета ще излезе, че не Лондон е финансова столица, а Масква и всички са луди за рупли?

                          Ърмм ..?
                          Абе ти че четеш - четеш, ама не е ясно какво разбираш, та задаваш странни въпроси, като горния

                          Чакай че ми станА весело нещо отпреди малко:

                          "Виж, че Цивилизацията ги предупреждава предварително, бря."

                          Та значи според теб като си решил да замразиш на някого активите, най-напред го предупреждаваш, за да си ги изтегли, щото така било по-цивилизовано ...

                          Ей, ама ти наистина си уникат, да знаеш ...

                          Айде чао !

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от marandi Разгледай мнение
                            ........Та, знаеш ли как се получава природен газ? И защо всяка година добив ще нараства = цена ще пада и без Джуджето?
                            Аз не знам. Ще ме просветлите ли ?
                            Last edited by Avalaon; 24.07.2014, 17:27.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от energetik Разгледай мнение
                              Абе де да бях смрадлив Милиардер, ама не съм, така че обръщението в първо лице множествено число не е съвсем подходящо

                              Брей, ма те много принципни и морални тия британци бе

                              А през последните 25 години на Гордите Албионци не им ли понамирисваха въпросните милиарди ? Или ОНИЯ милиарди до миналата година не са ТИЯ милиарди в момента ?!?!?

                              Ърм, ърммм ...
                              Ма, аз като те чета ще излезе, че не Лондон е финансова столица, а Масква и всички са луди за рупли?

                              Ърмм ..?

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от v_tin Разгледай мнение
                                И какво като стигне до - 14 % не разбирам, погледни от тази страна- отложено потребление. и това е. Находището си е там, газа е там и всичко друго е там, някой беше постнал колко е себестойността на 1000м3 - мисля за руснаците беше най ниска около30 $
                                Ти въобще знаеш ли как се получава газ и че газ ще има все повече и повече .....

                                П.П. Единственият, който имаше достойнството да млъкне и да си признае мълчаливо, че е изцепил глупост беше Шапката - момчето - като разбра, че бърка природен газ с битов такъв.

                                Та, знаеш ли как се получава природен газ? И защо всяка година добив ще нараства = цена ще пада и без Джуджето?

                                Коментар

                                Working...
                                X