IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Германия- троянски кон на Русия

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
    Доста объркано реагираш, вероятно си афектиран след като се запозна с цената на газа в Щатите Не те виня, разликите са фрапиращи

Аз написах няколко пъти, че съм против добива на шистов газ в България, не знам защо ме караш смело да дупча

Освен това е доста забавно, но по твоята логика, заради реалните екологични рискове веднага ще трябва да затворим и АЕЦ-а - все пак Чернобил и Фукушима доказаха несъстоятелността на мантрите за безопасната атомна енергия, а местните деца (а и ние) съвсем наистина изпихме от крана доста отрова. Така че ако наистина мислиш за децата говори за закриване на АЕЦ , а не теоретизирай за неустойчивия модел на добива на шистов газ в САЩ. No hard feelings, поздрави
    Изобщо не съм афектиран от цената на шистовия газ в Щатите защото вече ти обясних, че е субсидиран, копан от първите слоеве и става за употреба САМО в рамките на САЩ и то за срок от около 20 г. Всеки опит да се изнесе навън ще го оскъпи достатъчно за да стане безмислено цялото упражнение. Да ти изглеждам притеснен от нещо ?

Афекта ми дойде от твоите думи. Цитирам.

"Колкото и да го увъртаме, фактите са, че ако разработим нашите залежи от шистов газ, газът вероятно ще ни струва поне 6 пъти по-малко от руския. Т.е. алтернатива на руския газ има и то доста примамлива от икономическа гледна точка."

Факта, че изобщо ти минава през главата и го сравняващ с технология като АЕЦ е показателен за нивото на познанията ти в областта. Мисля, че няма нужда да снишаваме повече нивото на темата и да изпадаме в мерене на пишки по въпроси, които изобщо не зависят от нас. Събитията ще покажат сами дали бума в шистовия газ е бил балон или не за закърпване на енергийната "независимост" на САЩ и ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от Bones57 Разгледай мнение
      ОК. Тогава те съветвам смело да дупчите и да развивате индустрия за шистов газ в България, която ще ни направи независими за феноменален срок от няколко години. След това ще внасяме вода и основни продукти от цял свят, а децата ти ще връзват крана на мивката директно за газовия котлон. Успех. Аз така или иначе се прибирам в страната само по работа.
      Доста объркано реагираш, вероятно си афектиран след като се запозна с цената на газа в Щатите Не те виня, разликите са фрапиращи

Аз написах няколко пъти, че съм против добива на шистов газ в България, не знам защо ме караш смело да дупча

Освен това е доста забавно, но по твоята логика, заради реалните екологични рискове веднага ще трябва да затворим и АЕЦ-а - все пак Чернобил и Фукушима доказаха несъстоятелността на мантрите за безопасната атомна енергия, а местните деца (а и ние) съвсем наистина изпихме от крана доста отрова. Така че ако наистина мислиш за децата говори за закриване на АЕЦ , а не теоретизирай за неустойчивия модел на добива на шистов газ в САЩ. No hard feelings, поздрави

Коментар

Колкото и да го увъртаме, фактите са, че ако разработим нашите залежи от шистов газ, газът вероятно ще ни струва поне 6 пъти по-малко от руския. Т.е. алтернатива на руския газ има и то доста примамлива от икономическа гледна точка. А приказките за неустойчивия модел, балон и пр. имат същата тежест като хипотезите, че до 10 г. газът на Матушка Рус ще се изчерпи. Затова нека тези теми ги оставим на изкуфелите професори с лошо боядисаните коси, мен поне не ме изкушават

И минаваме на газ.Сутрин обяд и вечер ще ядем и пием газ.

Коментар

Колкото и да го увъртаме, фактите са, че ако разработим нашите залежи от шистов газ, газът вероятно ще ни струва поне 6 пъти по-малко от руския. Т.е. алтернатива на руския газ има и то доста примамлива от икономическа гледна точка. А приказките за неустойчивия модел, балон и пр. имат същата тежест като хипотезите, че до 10 г. газът на Матушка Рус ще се изчерпи. Затова нека тези теми ги оставим на изкуфелите професори с лошо боядисаните коси, мен поне не ме изкушават
          ОК. Тогава те съветвам смело да дупчите и да развивате индустрия за шистов газ в България, която ще ни направи независими за феноменален срок от няколко години. След това ще внасяме вода и основни продукти от цял свят, а децата ти ще връзват крана на мивката директно за газовия котлон. Успех. Аз така или иначе се прибирам в страната само по работа.

Коментар

• LNG е доста по евтин от рускиа газ. все пак робаотиа за компаниа коита е едина наи големите тарговци на LNG. но в европа нема добра инфраструктура все осте, както требва да се и под4ертае 4е такива договори са от диапазона на 30-40 години. за иликвиден асет (присинга е какт ми доиде -питаи те Катар, Ангола, Алгир итн-absolute burgaining power) това е много. требва да се осигори освент терминали така и shipping което навегда мисалта 4е требва да си един от големите триадари (Трафигура, Витол, Гунвор, Гленкоре) или требва да направис некава консортзиум ала Ехон, Тотал, Сел, БП, ЕНИ. Utilities като ЕДФ, ЕОН, РВЕ, ГДФ имам проблеми с такива далги договори застото ратингите им са под натиск а такива договри могада да ти обарнат колата. Засега наи добре е да се изнасйа от америка за азиа (добар арбитраг) и латинска америка

Коментар

За да се случи т.нар. "бум" на шистовия газ в Щатите, СУБСИДИИТЕ за вятърна и слънчева енергия се насочиха към техниката и технологиите за добиване на шистов газ. Това беше и една от главните причини САЩ първоначално да копат 1000 кубика за 100 долара и някои хора да си мислят, че това ще продължи вечно. Да, ама не. В дългосрочен план това бие по нетните печалби на компаниите, които извличат ресура и кръга се затваря. Това не е устойчив модел приятелю. Още по-малко, ако прогнозите се, че САЩ имат количество достатъчно да задоволяват СОБСТВЕНИТЕ им нужди за период само от 20 г. А колкото по-дълбоко се дълбая поради изчистването на горните слоеве, толкова по-скъп ще става и самия газ. Цената от 100 долара е химера, добро пожелание и залъгалка за редния янки, че всичко е ОК и ще продължава да става все по-хубаво. Затова аз лично смятам, че цялата тази история е един обикновен, класически балон.

Но да оставим на страна дори тези ДРЕБНИ факти и да предположим, че по някакава магия, противоречаща на инономическите закони щатите ще продължат да добиват на 100 долара. Колко според теб ще е цената на затворената в буркани газ, прекарана и разпределена по терминали до Европа ?

Виждам, че си мислещ човек. Поинтересувай се повече и сам ще откриеш отговорите.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
                Германия изпозва всички в ЕU като пазар, нямаш ли пазар не произвеждаш и инвестиции в производство не може да направиш. Най добрия вариант за малките държави е тя да се махне от съюза.
                Да те открехна. Всъщност в Германия от години тече процес за излизането и от ЕС. Не го ли направи, останалите лапачи ще повлекат и нея.

А това, че си гледат интереса, а ние не можем да защитим нашия си е ЛИЧНО наш проблем. И Полша, Франция, Италия и Испания са в ЕС, ама магазините ни са пълни с техни боклуци, а не обратното.

Коментар

Не говорим за екологичните ефекти, подчертах, че и аз съм против ефективен добив.

Но какви субсидии говориш, за какви прогнози? В САЩ пазаруват на свободен пазар 1000 кубика за 100 долара. Няма субсидии, няма нищо. Матушка Рус в момента същото количество го продава на своите славянски братя от България за близо 600 долара (500 и няколко), а на Германия - да речем два пъти по-евтино. Кое по-точно не разбираш, кое точно ти харесва в това, къде е евтинията, за която говориш?
                  За да се случи т.нар. "бум" на шистовия газ в Щатите, СУБСИДИИТЕ за вятърна и слънчева енергия се насочиха към техниката и технологиите за добиване на шистов газ. Това беше и една от главните причини САЩ първоначално да копат 1000 кубика за 100 долара и някои хора да си мислят, че това ще продължи вечно. Да, ама не. В дългосрочен план това бие по нетните печалби на компаниите, които извличат ресура и кръга се затваря. Това не е устойчив модел приятелю. Още по-малко, ако прогнозите се, че САЩ имат количество достатъчно да задоволяват СОБСТВЕНИТЕ си нужди за период само от 20 г. А колкото по-дълбоко се дълбае поради изчистването на горните слоеве, толкова по-скъп ще става и самия газ. Цената от 100 долара е химера, добро пожелание и залъгалка за средния янки, че всичко е ОК и ще продължава да става все по-хубаво. Затова аз лично смятам, че цялата тази история е един обикновен, класически балон.

Но да оставим на страна дори тези ДРЕБНИ факти и да предположим, че по някакава магия, противоречаща на инономическите и физическите закони Щатите продължат да добиват на 100 долара. Колко според теб ще е цената на пречистената, затворената в буркани газ, прекарана и разпределена по терминали до Европа ?

Виждам, че си мислещ човек. Поинтересувай се повече и сам ще откриеш отговорите.
                  Last edited by Bones57; 29.04.2014, 13:50.

Коментар

• Bones57

Германия изпозва всички в ЕU като пазар, нямаш ли пазар не произвеждаш и инвестиции в производство не може да направиш. Най добрия вариант за малките държави е тя да се махне от съюза.
                    D.Y.F-091066

Коментар

Дидо, цената на субсидираната и прогнозна шистова газ в Щатите няма нищо общо с тази, която ЕВЕНТУАЛНО ще стигне някога до бреговете на Европа. Надявам се, че ме разбираш правилно. А за това, че се опитаха да дупчат в БГ оставям без коментар. Аз бях сред малкото, които протестираха. ЩЯХА ДА НИ ИЗТРОВЯТ, мамицата им мръсна !!!! И опасността все още съществува. Просто изчакват да ни съсипят до етап, в който няма да можем дори да се съпротивляваме.
                      Не говорим за екологичните ефекти, подчертах, че и аз съм против ефективен добив.

Но какви субсидии говориш, за какви прогнози? В САЩ пазаруват на свободен пазар 1000 кубика за 100 долара. Няма субсидии, няма нищо. Матушка Рус в момента същото количество го продава на своите славянски братя от България за близо 600 долара (500 и няколко), а на Германия - да речем два пъти по-евтино. Кое по-точно не разбираш, кое точно ти харесва в това, къде е евтинията, за която говориш?

Коментар

Виж цените на шистовия газ в Щатите, какво има да се доказва.

И не ме разбирай погрешно - аз също не съм привърженик на добив на шистов газ в ЕС. Но това, че руския газ няма алтернатива на приемлива цена не е вярно.
                        Дидо, цената на субсидираната и прогнозна шистова газ в Щатите няма нищо общо с тази, която ЕВЕНТУАЛНО ще стигне някога до бреговете на Европа. Надявам се, че ме разбираш правилно. А за това, че се опитаха да дупчат в БГ оставям без коментар. Аз бях сред малкото, които протестираха. ЩЯХА ДА НИ ИЗТРОВЯТ, мамицата им мръсна !!!! И опасността все още съществува. Просто изчакват да ни съсипят до етап, в който няма да можем дори да се съпротивляваме.

Коментар

Дидо, твърдя, че говориш пълни глупости. Можеш ли да преведеш данни, с които да докажеш, че греша.
                          Виж цените на шистовия газ в Щатите, какво има да се доказва.

И не ме разбирай погрешно - аз също не съм привърженик на добив на шистов газ в ЕС. Но това, че руския газ няма алтернатива на приемлива цена не е вярно.

Коментар

За протокола - шистовия газ е много по-евтина алтернатива.
                            Дидо, твърдя, че говориш пълни глупости. Можеш ли да преведеш данни, с които да докажеш, че греша.

Коментар

• Грешиш. Германия не е морален длъжник на когото и да е било. Нито, пък която и да е било друга държава.

Да оставим на страна и Русия. От кого ще се търсят алтернативни ресурси и пътища за да може реално зависимите да налагат условия ? Конфликта в Украйна пламна по видни за всички причини и по-умните вече си извадиха поуките. Това, че Полша ще бъде изхвърлена от лодката не интересува никого. Още по-малко пък такива дребосъци като България.

За шистовия газ и аз съм твърдо против. Инженер - химик съм и през годините съм следил абсолютно всичко в професионалните журнали за да се убедя, че това е една от най-нерентабилните и замърсяващи индустрии в световен мащаб. Щатите могат да си позволят да дупчат в някои ненаселени и пустинни райони, но идеята която се опитаха да прокарат за вододайна територия като България беше чисто БЕЗУМИЕ. Щяхме да отровим всичко безвъзвратно.

Коментар

Само да напомня. По-евтин заместител на руския газ към днешна дата няма.
                                За протокола - шистовия газ е много по-евтина алтернатива.

Коментар

Working...
                                X