IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
    Пешо, жалко е за твоята България. Нашата е друга!
    Да твоята е друга.Напълно си прав.Само дето народа никога няма да позволи да се случи твоята....

    Коментар


    • Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнение
      Бе не е друга, същата е. Просто трябва да се отървем от червените.

      И в тая връзка да попитам, като съм в чужбина имам ли право да гласувам за европарламент?
      Факи искаш ли да спреш да се заяждаш.Нали твърдиш че си в Америка.Там комунисти червени и рубладжии няма.Успокой се.Решил си проблема.

      Коментар


      • Първоначално изпратено от sofiance Разгледай мнение
        Пешо, жалко е за твоята България. Нашата е друга!
        Бе не е друга, същата е. Просто трябва да се отървем от червените.

        И в тая връзка да попитам, като съм в чужбина имам ли право да гласувам за европарламент?

        Коментар


        • Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Жалко за България.Това са най крдливите и некадърни боклуци.40% за боклуците.
          Пешо, жалко е за твоята България. Нашата е друга!

          Коментар


          • Така се получава когато се хвърлят из медиите твърденият ,за които ответната страна явно няма доказателства .Иво Прокопиев осъди за клевета два вестника, близки до Делян Пеевски

            | 20.03.2014 | 1349

            Съсобственикът на "Икономедиа" - издател на "Дневник" и "Капитал" Иво Прокопиев осъди "Ню медиа груп", издател на вестниците "Уикенд" и "Всеки ден", за разпространение на неверни твърдения, обиди и причиняване на вреди, съобщиха от "Алфа финанс холдинг", собственост на Прокопиев. Двата вестника са близки до медийната група, контролирана от Делян Пеевски.

            В решението на Софийския градски съд от 7 март 2014 г. се казва, че "в два различни вестника, но по едно и също време и със сходни неверни изявления, ("Ню медиа груп")…причинява интензивна увреда на името, честта и достойнството на личността на ищеца, като същевременно създава доверие у читателите във верността на разпространените твърдения с повторението им“.

            Съдът постановява, че изявленията "фалирал бос“, "кредитен милионер“, "избягал поради стотици милиони кредити“, "че се укрива“, "напъни да граби отново и отново“, които изданията "Уикенд“ и "Всеки ден“ използват, са неверни и позорящи.

            В решението е записано, че "безспорно са неверни твърденията, че ищецът (Иво Прокопиев) се укрива, че е избягал поради неизплатени банкови задължения“ и че "съдът приема за невярно обстоятелството, че ищецът е фалирал“.

            Съдебният състав осъжда "Ню медиа груп“ АД да заплати на Иво Прокопиев обезщетение за претърпени неимуществени вреди по силата на чл.45 от ЗЗД за умишлено причинени вреди.

            От "Алфа финанс" напомнят, че това е първото решение по делата, които Прокопиев заведе срещу изданията от медийната група на семейството на депутата Делян Пеевски и други таблоиди заради водената срещу него масирана клеветническа кампания през последните четири години.
            http://www.mediapool.bg/ivo-prokopie...ews218166.html
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

            Коментар


            • Останаха няколко месеца до изборите. Надявам се, че народът ще постъпи правилно и ще покаже най-после за постоянно червения картон на тия мискини!

              Коментар


              • Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнение
                "Галъп интернешънъл": ГЕРБ с процент пред БСП преди евровота

                http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...rovota-6008005


                Дори червения шаман Андрей Райчев призна истината. А след като той е признал 1%, то реално са поне 5%!





                Жалко за България.Това са най крдливите и некадърни боклуци.40% за боклуците.

                Коментар


                • "Галъп интернешънъл": ГЕРБ с процент пред БСП преди евровота

                  http://www.vesti.bg/bulgaria/politik...rovota-6008005


                  Дори червения шаман Андрей Райчев призна истината. А след като той е признал 1%, то реално са поне 5%!





                  Коментар


                  • ГЕРБ: Проектът Карадере е акт на грабителство на управляващите, който не се е случвал от времето на Тройната коалиция

                    20-03-2014



                    При всички скандали, които има в държавата, Министерски съвет взима решение за застрояване на Карадере. В него роля има братът на г-н Станишев - арх. Георги Станишев. Това заяви на брифинг в Народното събрание заместник-председателят на парламентарната група на ГЕРБ Димитър Главчев. По думите му, управляващите са тактически много добре подготвени, за да заблудят обществото и да могат да ограбят каквото могат за краткия период, за който са на власт. „Неслучайно е избран да бъде стартиран тихомълком този проект, който унищожава българската природа. Такъв акт на "грабителство" не се е случвал от времето на Тройната коалиция“, посочи Главчев.

                    Народният представител от ГЕРБ Лиляна Павлова призова министъра на околната среда и водите, да спре проекта за застрояване на Карадере. „Не виждам кауза за спасение на Черноморието, а за унищожението му. Апелирам към министъра на околната среда, да спре този проект. Строителството и застрояването на Черноморското крайбрежие трябва да бъде наша обща цел и задача. Неслучайно, с промените в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие, въведохме забрана, която да предотврати застрояването и дозастрояването на малкото останали зелени кътчета на Черноморското крайбрежие. Това, което се вижда през последните 10 месеца, са поетапните систематични опити и малкото останало да бъде бетонирано. Целта на това правителство е бетон до дупка, да залее цялото Черноморие“, подчерта Павлова. Според нея управляващите започнаха през Иракли, Дюнигейт, парк Странджа, както и Карадере. „Очаквам и къмпинг „Корал”, Камчийски пясъци, и вместо плажове, да има бетон. Какво имаме при Карадере - голяма заменка.От тези заменки, за които България е съдена за много милиони от страна на Европейската комисия. Имаме плажна ивица и горска площ с променено предназначение. Територия от 210 дка. и 100 милионна инвестиция. От прекрасно място, Карадере ще се превърне в три огромни хотелски комплекса, с над 1200 самостоятелни жилищни сгради”, предупреди Лиляна Павлова.

                    „Двете основни характеристики на това управление са популизъм и цинизъм. В началото на 2013 г. Сергей Станишев провокира мораториум за забрана на строителството на някои от териториите по Черноморското крайбрежие. Специално упомената в проекторешението беше Карадере. Юли месец 2013 г., по популистки начин, беше прието решение за забрана на строителство по върху държавни имоти, а проблемните са частните. Какво ще се случи - бетонни джунгли по Черноморието ли, както в Слънчев бряг и на други места, или Черноморието, като безценно богатство“, попита народният представител от ГЕРБ Ивелина Василева. Тя призовава правителството да се вразуми и да обърне внимание на факта, че европейската политика е тази, която трябва да следваме. „Питането ми към г-н Станишев е, как той, в ролята си на председател на ПЕС и водач на листата за евроизборите, ще обясни това поведение в контекста на европейската политика”, заяви Василева.

                    Коментар


                    • Виж ги ти нагледците Депутати кръшкат от работа, но искат надница
                      Депутати, пропуснали заседания на парламента, постфактум внасяли молби отсъствията им да бъдат извинени по лични причини.В последните два месеца бюрото на председателя на Народното събрание Михаил Миков (БСП) било затрупано от подобни искания, пише "Труд".Избраниците молят отсъствията им от работа да бъдат оправдани, за да запазят възнагражденията си в пълен размер.......Според данните през февруари избраници са отсъствали без оправдание от работа 151 пъти.
                      http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=3730458

                      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                      Коментар


                      • Карадере. Станишеви. Заменките са живи
                        В община Бяла ще бъде реализиран инвестиционен проект за над 100 млн. лв. Това гласи съобщение от правителствената информационна служба, във връзка с решение на кабинета от 19 март.


                        На редовното си заседание правителството одобри Меморандум за разбирателство за изпълнението на приоритетен инвестиционен проект по реда на Закона за насърчаване на инвестициите.

                        Инвестицията е на стойност над 100 млн. лв. и предвижда изграждане на три хотелски структури и зони за обществено обслужване, част от голям комплекс с курортно предназначение, върху собствени имоти в община Бяла. Проектът ще се изпълнява от „Мадара Юръп“ АД и предвижда създаването на 500 работни места в общината, чието ниво на безработица към момента е над средното за страната, се казва в съобщението.

                        Още след публикуване на съобщението, в социалните мрежи се появиха коментари, че това е стар проект, който попада в зоната на „Натура 2000” и още преди години природозащитници са реагирали на бъдещо строителство.

                        Местността Карадере попада в екомрежата "Натура 2000", в защитена зона "Камчийска планина" за опазване на дивите птици и защитена зона "Плаж Шкорпиловци" за опазване на природните местообитания и на дивата флора и фауна.


                        Всъщност това е едно от най-скандалните и спорни строителни начинания, които от 7-8 години се свързват с брата на лидера на БСП и бивш премиер Сергей Станишев – арх. Георгий Станишев.


                        Неговият „рестарт” е от края на май миналата година, когато става ясно, че споменатата от кабинета фирма „Мадара Юръп” отново се заема с неговата реализация.

                        Под заглавие „Курортното бъдеще на Карадере”, на 25 май 2013 г. Капитал информира, че "Мадара Юръп" възражда проекта за застрояване на последното диво място на Черно море.


                        Ваканционен комплекс за 220 млн. евро ще бъде изграден в една от последните незастроени местности на Черноморието – Карадере, до варненското село Бяла, пише в информацията. Проектът кандидатства за сертификат от правителството за приоритетен инвестиционен проект и така има шанс да се възползва от редица държавни преференции, включително и финансови (виж и информацията от МС от днес). Въпреки чувствителността на обществото към посегателствата върху природата, уточняват от Капитал „Съобщението е истинско и идва от инвеститорите в проекта Black Sea Gardens - "Мадара Юръп".

                        Става въпрос за небезизвестния, спрян преди четири години проект Black Sea Gardens, изработен от едно от най-големите архитектурни бюра в света – Foster + Partners. Основен инвеститор в комплекса беше инвестиционният фонд Madara Bulgarian Property Fund, който доскоро се търгуваше на неофициалния сегмент на Лондонската борса, обясни пред "Капитал" директорът й Скот Пъркинс. Тя остава в проекта Black Sea Gardens с партньор – регистрираната в Малта Rainbow Malta (Holdings). Офшорното дружество стои зад проекта yooBulgaria – комплекс от 257 апартамента в Обзор.


                        Но сигнал за цялата скандална операция дава през 2008 година вестник „Експрес”. В свое разследване редакцията установява, че в местността Карадере край Бяла започва изграждането на жилищния и ваканционен комплекс "Блек сий гардънс" (Black Sea Gardens).

                        Теренът, върху който ще бъдат построени, представлява гориста местност с голям плаж, която до този момент е девствена природа.
                        Цялата тази зона е защитена и влиза в “Натура 2000”. Проектът за застрояване е одобрен 2007 година от Община Бяла.

                        Като главен проектант в изграждането на жилищния и ваканционен комплекс "Блек сий гардънс" участва Георгий Станишев, брат на тогава премиера на България Сергей Станишев.

                        Бизнес-партньор на премиерския брат Георги Станишев е световноизвестният архитект Норман Фостър, пише тогава „Експрес”.
                        Основните инвеститори на проекта са "Бибити проджектс" и "Мадара бългериан пропърти фънд".

                        След идването си на власт ГЕРБ атакува тогавашната тройна коалиция за една от най-големите и скандални далавери превърнала се в символ на корупцията – заменките. Щетите за държавата се оценяват на милиарди, а санкциите от ЕС по въпроса дали това е държавна помощ още не са ни се разминали. А в случая с терените около Бяла става дума именно за земя, придобита по системата на скандалните заменки. Естествено реализацията на проекта се отлага.

                        Името на проекта и на брата на Сергей Станишев, Георгий, изплуваха отново в публичното пространство през януари 2013 година, когато Бойко Борисов отново напомня за скандалните заменки при тройната коалиция.

                        Според БЛИЦ от 7 януари „Архитект Георгий Станишев е сочен от някои като купувач, а от други като консултант по придобити 707 дка до град Бяла, които са близо до морето. Върху тях фирмата "Бяла бийч турс проджект" има проект да строи еко селище с вили до три етажа за ваканция и за постоянно обитаване. Според брата на бившия премиер приликата с името на неговата собствена фирма "Проджект" ЕООД вкарвала хората в заблуждение.

                        Фирмата, която е добила земята срещу 1900 дка неатрактивни гори във вътрешността на страната, е собственост на "Титан". Самият Георгий Станишев не отрече да знае чия е собствеността, макар да направи уговорката, че един архитект по принцип не се занимава със сделката.

                        "Нито съм купувал, нито съм продавал, нито съм светил за тази сделка", категоричен е архитектът. Той потвърждава, че участва в проектирането на селищата, но не е пряко нает от собствениците, а чрез британската компания Фостър и партньори, с която работил във Великобритания.

                        Твърденията, че имам общо със заменката, са кал по брат ми, уверен е Георгий Станишев”, пише БЛИЦ.

                        Пак по същия повод – упреците за заменки и участието на Станишеви и възможно облагодетелстване от тях, Георгий Станишев заявява, цитиран от МИГНюз, че единствената му връзка с проекта за застрояване на продадените на безценица дюни е партньорството му с лондонска фирма. „Норман Фостър“. Създадохме екип, който направи проект на градоустройствено ниво на територията, принадлежаща на нашия клиент. Ние свършихме нашата работа. Има българска компания, която владее цялата тази територия от 2000 декара.

                        И така – първоначален проект, свързан със скандални заменки, в „Натура 2000” и с главен проектант Георгий Станишев, се връща за строителство, макар и в „редактиран” вид. Играчите са същите – от инвеститора – „Мадара Юръп – през проектанта – фирмата на Георгий Станишев като партньор на Фостър до правителството с лидер на партията-мандатоносител Сергей Станишев. Той е започнат по времето на Тройната коалиция (с премиер Станишев), спрян по времето на ГЕРБ и отново придвижен незабавно след идването на новата тройна коалиция още в края на май 2013 година. (на 25 май, когато това е обявено, служебният кабинет вече е с изтекъл мандат, а новият, с премиер Орешарски, полага клетва на 29 май). И официално одобрен 9 месеца по-късно.

                        Може би всичко това е съвпадение? Едва ли.

                        Коментар


                        • http://www.frujin.com/?p=1708
                          Мнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!

                          Коментар


                          • То за туй е на тоя хал държавата ,защото се назначават правилните хора,а не знаещите и можещите .Приятелка на министър Стоянович „печели“ конкурс в НУИИ "Илия Петров", нагласен специално за нея http://glasove.com/interviuta/34517-...ecialno-za-neq
                            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                            Коментар


                            • Политика

                              Линк към старата тема:
                              http://www.investor.bg/forum/showthr...05#p1395244924
                              रादोस्त

                              Коментар


                              • В случая е прав Радан Кънев: Русия означава бедност и разврат, Европа е богатство и добро образование. Едва ли промитите русофилски чугунени глави , ще се съгласят ,че е така
                                | 19.03.2014

                                Кримската криза разкри истинските намерения на управляващата коалиция БСП-Атака-ДПС/Бареков и на подкрепящите я "обществени" и "медийни" кръгове:
                                Властта и антуражът ѝ налагат образ на България не като част от единна и силна Европа, а като посредник. Като "ничия земя" на "търговия с политически целувки" между Русия и ЕС (сякаш не сме в ЕС...).” Това пише лидерът на ДСБ и Реформаторския блок Радан Кънев във Фейсбук.

                                „За да се оправдае този силен завой, се лансират Путинските пропагандни клишета за Европа като земя на безбожници, "педерасти", бюрократи и упадък. По същество това е атака срещу установените от българската конституция свободи, в полза на въображаем свят на морал и сигурност, осигурен от руския самодържец.
                                Нищо по-далеч от истината: Русия и нейната периферия са терен на бедност, корупция, неравенство и разврат, във всеки смисъл на думата.
                                Европа е общност на строги правила, на широки свободи, на значително богатство, на добро образование, здраве и непознато в човешката история дълголетие”, пише още Кънев.


                                Според него - българският избор е или пълноценно участие в тази общност, или битие на пиратска република на контрабандата, мутрите и проституцията, във всеки смисъл на думата.
                                „Българските граждани нямаме проблем с този избор - ние искаме свобода, добри доходи, честни правила, равенство пред закона, учение и здраве. Въпросът е този избор да не налага преминаване на държавни граници”
                                http://pik.bg/%D1%80%D0%B0%D0%B4%D0%...ews159490.html
                                Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

                                Коментар

                                Working...
                                X