If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
И без да ни го казват от S&P си го знаем .,,Ръстът на българската икономика през следващите няколко години ще е по-нисък в сравнение със страни като Латвия, Литва и Румъния. Потенциалът й е ограничен заради нерешени икономически и институционални структурни пречки, които възпрепятстват инвестиционните потоци към държавата.
Това е един от изводите в анализ на Standard and Poor's (S&P) за България, публикуван през юли. Той е разширен вариант на доклада, който съпътстваше решението на агенцията от 13 юни 2014 г. да понижи кредитния рейтинг на страната до BBB- със стабилна перспектива, т.е. една степен преди т.нар. боклук (junk).http://www.capital.bg/politika_i_iko...ji_da_e_nisuk/
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Разтуриха държавата и ще ни остават в наследство милиарди дългове!Последният изстрел на Орешарски: 6 млрд. долара за АЕЦ "Козлодуй"Цената на новия реактор ще е по-висока от очакваното http://clubz.bg/6286-posledniqt_izst...a_aec_kozloduj
Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!
Едно мнение от нета за нещата от живота, което е далеч по-интересно от мятаните тук медийни изяви на видните ни политици ...
"...
Как да ги обидя персонално, като са non-persons. Никове. Като будните съвести, които пускаха в пощенската кутия анонимки "до където трябва". Че никога не споменавам Тодор Живков. Скритите зад никове non-persons казват неща, които не биха казали в лицето на човек, на чиято маса са седнали, защото той ще им забие юмрук в лицето. Абе, сложете ме на ignore и не ме четете. А вие ми сядате на масата, че и вашите постинги да прочетат.
Някои като Вени Марковски пишат с имената си. Привет, Вени. В последната моя писанинца аз казах, че българският "капитализъм" е на акъла на капитализма в САЩ през 1901 г., ти възрази - през 1762-ра. Прав си. Тогава Дантон бил предизвикан на дуел. Пратили му секунданти да избере оръжието, защото предизвиканият избира оръжието - шпага, сабя или рапира. Ораторът Дантон бил богаташ от затънтения градец Арси сюр Об, впечатлявал простолюдието като сегашните комедийни персонажи - "ирландската пастирка", преродена в български президент, и "генерала наш" Боко. Дантон казал грубиянски: Не зная фехтовка, боравя с брадва. Секундантите се почесали по перуките. Не се състоял дуел с балтии. През 1794 г. и на Дантон естествено му отрязали главата с гилотината. Важното е, че той дал асиметричен отговор. Asymmetric Response in Warfare. Китай е наясно; Xinhua съобщи, че Putin Warns of Asymmetric Response to U.S. Missile Shield.
САЩ и Израел имат безпилотни дронове and other sophisticated weapons. Една красива ислямска фанатичка се гордее, че хвърлила граната и изтрепала десетина души, сред които три деца. Не е ли това Asymmetric Response to Israel? Правоверните са правоверни, защото права е само тяхната вяра. Досущ като евреите, които са богоизбран народ. И едните, и другите са семити. Антисемит ще да е човек, който еднакво мрази евреи и мюсюлмани.
Тероризмът е вносна болест. Като СПИН-а. В България нямаше СПИН. Когато се появи, аз по телевизията го кръстих СПИН и приятели физици ме калайдисаха - СПИН било въртенето на електрона. Но си остана СПИН вместо СПИД.
Ливан го дехристиянизираха, сега гонят християните от Мосул и Киркук. Войнстващият ислям лази насам. В Косово мюсюлманите взривиха християнските черкви, но в България - красиви жестове - нашите турци помагаха при ремонтиране на черквички. Защо така? Защото фанатиците и бомбаджиите са вносни като СПИН-а. Доказа се за сетен път при разследването на атентата в Сарафово. А нашите турци са наши. Местни хора, добри хора. Искам с тях заедно да не гласуваме и да разкараме ДПС и другите. Едно момче сваляше гаджетата така: Искаш ли да ходим на кино? - Не. - Искаш заедно да не ходим на кино?
Който гласува е глупак. Ама турците щели да вземат властта. То пък една власт! То пък една гара, казал Гарабед, когато Киркор му казал, че е#ал жена му на еди- коя си гара.
Не съм бил посочвал изход какво да правим. "Что делать". Туй беше май роман от Чернишевски. Отново и отново казвам какво да правим и да не правим. Не трябва да гласуваме, а да бойкотираме крадливата "демокрация" - все едно дали е обяздена от "генерал" Борисов, псевдолеви комунисти, "хидроинженер" Доган, лакомия за имоти "цар" Симеон, премятащия се като палачинка Бареков & ко.
Вместо "майната му на православието", както каза Соломон Паси, аз казвам майната й на тази крадлива "демокрация", не трябва да гласуваме.
Ще ме послушате ли? No chance. Анархистът Бакунин казал: "Когато нямаш шанс, използвай го." Така правя. Аз съм свободният стрелец. Der Freischuеtz. На български е "Вълшебният стрелец", а той бил просто снайперист.
И легендата за Вилхелм Тел е красива. Швейцарците казват, че стрелял с арбалет. Арбалетът е страшно оръжие в ръцете на добър стрелец. Един американски простак се обзаложи, че ще убие слон с арбалет и го уби. Всички ловци са простаци. Тодор Живков, който уби благородния елен с най-хубавите рога, Пенчо Кубадински, който ходеше на сафари, Първанов, които уби архар в Узбекистан, английската кралица, която жестоко претрепа с бастуна си ранена яребица и хвърчеше кръв и перушина.
Вилхелм Тел не се поклонил пред шапката на Геслер, поставена на един кол. За неуважение към австрийския господар трябвало да уцели ябълка на главата на синчето си. Уцелил ябълката и когото Геслер го попитал: Защо взе две стрели?, казал: "Ако с първата бях убил сина си, с втората щях да убия теб". В "Идиот" на Достоевски пише, че красотата ще спаси света. Невъзможно е светът да бъде спасен, но красивият жест се помни. Бо Джест, а не Джеймс Бонд е най-филмираният герой. Красив хаир правеха нашите турци, помагайки на съселяните си християни.
Виждам, че форумците виртуално се черпят. Я и аз да почерпя... кого... кого? Сетих се. Човека, когото обидих. Той каза, че писаниците ми са като претоплена манджа, забъркана от вчерашни остатъци. Yesterday's leftovers. Аз му отговорих, че той знае как се прави претоплена манджа от leftovers, понеже сигурно така се хранят в неговото семейство. Не трябваше аз така с балтията. Затова сега - от сърце: - Наздраве!
Той е анонимен, неизвестно е къде е. Но аз съм стар шпион. Той казва забъркваш leftovers и macedoine, както наричат тук руската салата. Издал се е, че е във франкофонска страна; руснаците казват "Оливие", франсетата казват macedoine, понеже македонците са мешавица от всякакви, както руската салата е от всякакви неща. Сега се правят на потомци на Александър Македонски. Майтап бе, Уили.
Щом аз съм природозащитник, а той франкофон, освен "Наздравето" ето за него и стихче на Бодлер:
La Nature est un temple ou de vivants piliers
Laissent parfois sortir de confuses paroles;
Наздраве на цялата маса! Ще чуете дъртия петел следващата сряда. Пускам си "Вълшебният стрелец" от Карл Мария фон Вебер, да ми мине свирепото настроение срещу бройлерите. Оти да се косим, като че ми мине, рекъл Вуте." http://www.segabg.com/article.php?id=709076
Коментар