IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Поредната серия от Сливенгейт или как другарите от БСП правят избори.

разговор между скандалния "бизнесмен" Галин Кънчев и Асен Гагаузов -министър от правителството на Сергей Станишев, бивш кмет на Сливен от БСП и депутат от БСП

26.09.2014 / 10:37

През 2012 г. "Седмица" публикува скандален аудиозапис, отекнал в политическото пространство като "Сливен гейт". В него лидерът на БСП в Сливен Мартин Славов и бизнесменът Галин Кънчев го бяха ударили на пазарлък относно кметския пост и какво ли още не.

Скандалът взе главата на Славов, а на "Позитано" охладняха към Гагаузов, чието име също бе в записа.

Но "Сливен гейт" е нищо пред това, което ще чуете от този запис, дами господа! Пишещият тези редове бе в потрес и прекара една безсънна нощ в апокалиптични размисли за политическото ни битие. Докато записът се въртеше, се прекръстих няколко пъти без да съм вярващ...

Дискът с настоящия разговор бе получен в няколко пощенски кутии, единият адресиран до мен. Убеден съм, че този акт на неизвестния подател, а може би и на самия Кънчев, е реакция срещу решението на Комисията по символика да предложи Асен Гагаузов за почетен гражданин на Сливен. Записът е дело на Галин Кънчев, според негово признание в скандално писмо, което ще публикуваме в по-следващо време.

Съдържанието на диска е актуално и сега, защото подобен род схеми, изборни пазарлъци, далавери и пр. не са секнали и няма да секнат нито на предстоящия вот, нито на общинските избори догодина, особено откъм БСП.

Драги читатели, ще трябва да се запасите с търпение от десетина минути с първите откровения на забегналия в странство Галин Кънчев. Ще се забавлявате с безпощадните оценки и на двамата за кандидат- кмета Кольо Милев, ще научите за признанието на генерала за едни 300 000 в Сотиря, които "не му излизали", та са го погнали, но се отървал… Малко след това започва, реденето на предизборния пъзел. В него се изброяват кандидати, като Гагаузов уверява Галин, че ако Иван Славов бъде избран, за него ще е по-добре. И забележете: стане ли Иван Славов кмет, до 6 месеца Мартин няма да е лидер! -казва депутатът. -Той ще бъде махнат с шут!

Но това дотук е нищо пред откровения цинизъм на Гагаузов, който предлага да бъдат дадени 300-400 хиляди на Мартин Славов, за да се види как ще реагира и дали ще се оттегли! В по- късен етап на разговора депутатът свежда сумата до "200 бона"!

След това започват пазарлъците: Галин Кънчев настоява да стане лидер на БСП-Сливен, Гагаузов му предлага да е омбудсман. Но първият не е съгласен: искам да изправя партията на крака, да въртя бизнес, наясно съм със схемите, с офшорните сметки, каналите и пр. из цял свят. Гагаузов го връща на болната нему тема: "Няма да му даваш /на Мартин Славов –б.р./ пари авансово... И стотинка няма да получи той!

Следват потресаващи откровения на Асен Гагаузов. Взел на мушка отново Мартин Славов, той се гаври с него по следния начин: ако влезе в парламента -какво? Ще взема 2 хиляди заплата. Според депутата 7-8 от управляващите и 2-3 от опозицията въртят големите "работи". Следва знамена¬телното му заключение: Другите лаят мъглата!

Отвреме навреме звучат и псувни по адрес на този или онзи, а що се отнася до изборите преди, Кънчев откровеничи: Инвестирал съм милиони в "Надежда”... И пак следва "колоритно" заключение отстрана на Гагаузов: "Вълна има ли, никой не те еб…ва!"

Но още по- скандално е изреченото от Гагаузов по адрес на червените дядовци и бабички, стотици от които помагат на БСП в Сливен в изборния процес. Чуйте го:

"По-добре ще платя на пенсионерите по 20 лева, но да се махат!"

Галин Кънчев допълва: "Трябват ни яки момчета, да бият!"

Разговорът завършва с предложение на Гагаузов как да бъде "дистанциран" от вота Марин Кавръков, та да не помага на Лечков.

-50 /хиляди -б. р./ ще му дадем преди, 50 след изборите! – заявява Кънчев.

Защо сметките и на двамата договарящи се не излязоха точни, защо кмет не стана Иван Славов, нито Кънчев, а Кольо Милев, е ясно: намесиха се други мощни фактори и обстоятелства...

Раздел 5 от Етичния кодекс на българските медии, който съм подписал гласи : "Нарушаването на условията на този Кодекс може да бъде оправдано, само ако се окаже недвусмислено, че е било в обществен интерес".

Убеден съм, че както в случая със "Сливен гейт” № 1, така и в настоящия, публикуването на аудиозаписа е оправдано както от професионален, така и от морален аспект.

"Седмица" научи, че има и други аудиозаписи и дори видео от есента

на 2011 г. Техен автор е Галин Кънчев, амбициран да стигне "върха" - било като кмет, било като лидер на БСП. "Аргументите" му срещу този и онзи обаче не бяха ползотворни, защото правосъдието го взе на мушка и той побягна извън страната.

Наред с всичко дотук, явно крайно разочарован от Гагаузов, неизвестно точно кога Галин Кънчев е написал „Отворено писмо до членовете и симпатизантите на БСП-Сливен”. В него той подлага на унищожителна критика Асен Гагаузов и мръсните игри в сливенската БСП. В писмото Кънчев признава, че по време на разговорите си с Гагаузов, Славов и пр., е правил записи.

Предлаганият от нас „Сливен гейт” №2 може да ви отврати дотам, че да прибягате до тоалетната, драги читатели! Моля ви за извинение!
    ЗАПИС

http://sedmica.sliven.net/index.php?id=151726
    Last edited by Jimmy; 30.09.2014, 12:43.
    Don't work hard, work smart!

Коментар

• За Германия инфото не е класифицирано,а за България е табу! Това обяснява и мястото, което имат двете държави в света!Докато имаме начело на страната мошеници, няма да тръгнем напред като държава!Служебното правителство не разкрива каква оръжейна помощ пращаме на кюрдите в Северен Ирак

30.09.14
      Служебното правителство отказва да разкрие какво оръжие ще изпрати в помощ на кюрдите в Северен Ирак. Решението за военните доставки беше обявено след призива през август на външните министри от Европейския съюз правителствата да помогнат във войната срещу групировката "Ислямска държава". От две седмици обаче списъкът с българската оръжейна помощ е засекретен.

България, чрез Министерството на отбраната, предоставя безвъзмездно на правителството на Ирак военна помощ. Това е узаконено чрез постановление на служебния кабинет "Близнашки" от 18-и септември. В различни интервюта на министри стана ясно, че пращаме леко стрелково оръжие и боеприпаси.

Въпреки писмената молба на "Хоризонт" да бъдат публикувани точните количества и модел на въоръжението, което държавата ни подарява спешно на кюрдските сили за сигурност, до момента Министерският съвет и Министерството на отбраната отказват да ги оповестят на обществото. Официално няма обяснение, но неофициално мотивите са, че въпросното приложение със списъка на оръжията е класифицирано като държавна тайна. Така българският данъкоплатец не може да узнае нито какво точно изпращаме на Ирак, нито колко ще ни струва, нито цената, която ще плати бюджетът за неговото транспортиране. За сравнение правителството на Германия публикува в интернет със снимки пълното описание на военната помощ на стойност 70 милиона евро, която Берлин изпраща за Северен Ирак.
      http://bnr.bg/post/100465999/slujebn...v-severen-irak
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Ето пътя напред, каза ни се че трябва да се работи за стабилитета на държавата ни, иначе няма да се оправим. Данъците ни са рекордно ниски, плоският данък е само 10%, а ДДС-то е рекордно ниско на 20%, така че при тези ниски данъци трябва да се стягаме и да работим. Успех.

29.09.2014
        Бойко Борисов: Няма ли стабилност след 5 октомври, няма оправяне

Няма ли стабилност след 5 октомври, няма оправяне. От първостепенно значение е икономиката - на базата на това ще дойдат и данъци, ще дойдат и приходи, ще се повишат и заплати и пенсии. Това каза председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов на посещение в село Добри дол, област Монтана. „При 10% плосък данък, как още да облекчим бизнеса, както и 20% ДДС, най-ниският в Европа? Нашият бизнес е облекчен повече от всеки друг. При положение, че имаме 4 млн. пенсионери и деца - на един работещ се падат 4, колко още да ги облекчим? От къде да дойдат пари за други?“, посочи Борисов. Той призова да се сложат проблемите на масата и в съдружие народът да излезе от кризата. По думите му, това е единственото вярно решение.
        „Когато няма политическа стабилност, няма инвестиции. Цялата ни кампания не почива на анти-когото и да било. Аз съм човек, който 4 години е управлявал София, 4 години бях премиер. Знам какво означават тези дефицити в системата, знам колко трудно се излиза от кризата и колко време ще е нужно това да се направи”, подчерта още лидерът на ГЕРБ.
        Бойко Борисов беше категоричен, че необходимостта от актуализацията на бюджета показва, че се сбъдват най-тежките му прогнози. „Трябва да се опитаме да стабилизираме държавата. Работа му е лечението. Да констатираме само това, което беше направено във ДФ „Земеделие” е ясно за всички. Нужна е мобилизация и работа”, заяви Борисов.
        Председателят на ГЕРБ посочи, че няма система в държавата, за която можем да кажем, че е добре и допълни, че за една година, с приемането на Закона на МВР, без да бъде обезпечен, се трупат около 200 млн. лева на година нови пари и, че този закон незабавно трябва да бъде отменен. „Аз не съм присъствал на среща със Синдикатите, не знам точно какво се предлага. Във всички случаи, секторът е много объркан”, поясни Бойко Борисов.
        „Трябва да има заводи, да има предприятия, хората да работят и тогава ще дойде положителният ефект. Затова искам да задействаме максимално икономиката – финансова стабилност, икономика, туризъм, селско стопанство, археология. Всичко това продава, носи пари, а тези пари отиват в хазната. При тези ниски данъци, най-ниските в Европа, ако не се работи много и не се повиши събираемостта, няма как да се излезе от кризата. Затова стига политиканства”, призова още Борисов. По думите му, в сектор „Сигурност” последно трябва да се говори кога ще се пенсионират служителите. „При положение, че стотици бежанци се разхождат в Северен парк, трябва да се запитаме, те заслужават ли заплати, заслужават ли тези, които са ги допуснали“, каза Бойко Борисов. Той беше категоричен, че сектор „Сигурност” не съществува. „Какъв е продуктът на услугата, която дават в сектор „Сигурност”? Защитени ли сме? Нека тогава да си говорим за заплати и пенсии”, категоричен беше Борисов.

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
          Те ни мислят за прости бре !!!

Обаче ако го дигнат тока, ако ще и сички депутатбандити да гласуват с консенсус, то ще стане метеж бре !!!

МЕТЕЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖЖ !!!
          От тоз овчи народ ,не очаквай ти метеж .Он си няма никакво намерение да сменя статуквото .Гот му е да си живурка в псеводемокрацията, де другарите от дс си я спретнаха .
          Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
            Те ни мислят за прости бре .....

Време е вече да слагат загражденията пред парламента.
            СМЪРТ на комунизма!!!

Коментар

• Те ни мислят за прости бре !!!

Обаче ако го дигнат тока, ако ще и сички депутатбандити да гласуват с консенсус, то ще стане метеж бре !!!

Баба ме научи на много неща.
              tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                Батка, не от вчера или днес се досещам, че си енергетик или нещо сходно. И че работиш в някоя от тези структури, хайде да го наречем в тази област. И че огромният ти къшей хляб идва от непосилните сметки на хората за ток, парно, вода. Ако бъркам, извинявай, но ти си ми навял подобни мисли.
                Излагаш се ти. Преди 2007-ма, като го нямаше ЕСО на мрежата й нямаше нищо. Ама ще кажеш, че е било част от НЕК. Ето за туй говоря - нова структура, напълно излишна, паразитна, с нов отделен бюджет, с нов хрантутници. Приказките ти за преливанията на язовирите навяват смях и голяма тъга. Всички видяхме как ефективно се "управляват" язовирите - почти заличиха от лицето на земята цели села, че и градове. Както казва народът "девет баби, хилаво дете". Да беше обяснил, как ставаше работата преди 1989 година? За БЕХ, НЕК, ЕСО. ДКЕВР, ЧЕЗ, МЕЗ и ПЕС никой не беше чувал. Всичко беше единно и беше собственост на истинска Държава. Всичко се управляваше от едно място и резултатът беше налице, плащах за ток около 1 стотинка крайна цена. Без пренос-превоз, достъп, баланс и подобни измишльотини. Дори без ДДС. Само не ми казвай, че всичко това е било на дотации. До 1985 г. България нямаше един лев дълг, само имаше да взема. С горните "сложни обяснения" и шменти-капели предизвикваш гняв у мене и у всички българи, които се "надемократиха". Не желая насила да пълня гушките на овчари, ковачи и на десетки хиляди хрантутници покрай тях. Аз вече съм стар за такива работи, но ми помни думата, че не е далече денят, в който народът ще се вдигне и ще помете цялата тази енергийна измет от най-големия до най-малкия. Хората не са идиоти и добре знаят кой е виновникът за всичко това. Казах вече - последната гавра беше през 2007 г. А за ЕС и за тромавата му лапаческа средновековно-чиновническа бюрократична машина ми пука колкото за ланшния сняг. Не може хем доходът ми да е 10 пъти по-малък отколкото в прехваления ЕС, хем да ме ограбват разбойнически.
                Остани си със здраве!
                +++++++++111111111111

Коментар

Ти наистина ли питаш?! Ами тогава аз за какво се мъча да пиша, като нe четеш?! Жалко, много жалко! Ще се самоцитирам, но за последен път:
                  "Аз вече съм стар за такива работи, но ми помни думата, че не е далече денят, в който народът ще се вдигне и ще помете цялата тази енергийна измет от най-големия до най-малкия. Хората не са идиоти и добре знаят кой е виновникът за всичко това. Казах вече - последната гавра беше през 2007 г."
                  "...Защото ще стане такова чудо, дето Баташкото клане ще изглежда като пролетна милувка, а тези структури ще бъдат чисто физически унищожени"
                  "Вчера по ДКЕВР хвърляха яйца, утре ще хвърлят камъни, а вдругиден... Не ми се мисли...
                  Доне аз това го чакам от поне 15г и никой не се вдига.Както е казал поета а дано ама на дали.Камъните не трябва да се хвърлят по ДКЕВР щото там са машите.То не е само с тока с парното е още по зле.

Коментар

• Бате Пешо

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                    Доне и кой е тоя дето ще развърти гьостерицата в НЕК?Много искам да разбера

Ти наистина ли питаш?! Ами тогава аз за какво се мъча да пиша, като нe четеш?! Жалко, много жалко! Ще се самоцитирам, но за последен път:
                    "Аз вече съм стар за такива работи, но ми помни думата, че не е далече денят, в който народът ще се вдигне и ще помете цялата тази енергийна измет от най-големия до най-малкия. Хората не са идиоти и добре знаят кой е виновникът за всичко това. Казах вече - последната гавра беше през 2007 г."
                    "...Защото ще стане такова чудо, дето Баташкото клане ще изглежда като пролетна милувка, а тези структури ще бъдат чисто физически унищожени"
                    "Вчера по ДКЕВР хвърляха яйца, утре ще хвърлят камъни, а вдругиден... Не ми се мисли...

Коментар

• Я внимаваааай, мирррррнооооо!

Коментар

• Доне и кой е тоя дето ще развърти гьостерицата в НЕК?Много искам да разбера

Коментар

• Бате Пешо

Доне доне язък ти за големия житейски опит.Ти явно си наивен човек.Бойко нито ще разтури БЕХ нито ще изгони ЧЕЗ.Живееш в някакъв твой си свят който няма нищо общо с реалността.При тия цени на изкупуване на тока от перкопанелите американските тецове заводските централи и топлофикациите на НЕК му трябват 18 стотинки продажна цена.После като сложиш пренос и достъп през мрежа високо напрежение и електроразпределителните мрежи цената отива над 30 стотинки.Качеството на тока не зависи от доставчика а от мрежовите предприятия и електрическите централи.Ако не се вдигнат цените или не се свалят изкупните цени имаме един единствен вариант и то е трупане на загуби.ДКЕВР играе с цените като за всеки регулаторен период решава в кой да нахендри загубите.Тази година е НЕК миналата ЕСО по миналата ЧЕЗ и те така.Дадат глътка въздух и на следващата година дум.Така дружествата натрупват загуби.А твоя приятел Бойко със зелената приятелка банкерка просто заби ножа на енергетиката като вкара 1000 мегавата солари на неговите хора.Това че на теб не ти харесват цените си е твой проблем и на мен не ми харесват но няма кой да ги плати освен народа.Или ще ги плати през цената на тока или чрез дълговете на държавните фирми.Иначе губи мрежата и електрическите централи.После идват частниците с пазара и ще ни спукат .......пазарите.щото тока не е като другите стоки.Който контролира цените на тока контролира икономиката на страната.
                          Хайде да не пишеш шменти-капели, дето и дечурлигата ги знаят. Погледни проблемите в очите. На НЕК не и трябват 18 ст., а дебела неокастрена гьостерица. В НЕК има Управление Обществени поръчки. Не отдел, Управление. Със свой директор и пълно дублиране на всички службици. Та случайно знам, че заплатата на един мижав технически сътрудник там е 3000 лв. месечно. С осигуровките и някои други разходи, стават минимум 4000. Разходите за режийни и работно място няма да ги броим. Но и само 4000 лева представляват по 10 надписани лева в сметките за ток на 400 български семейства! Само от един кракоклатец. Да не говорим, че цялото това Управление е паразит, защото обществените поръчки трябва да бъдат забранени със закон под страх от смъртно наказание. Вместо цяло Управление и огромните пари, които се пилеят за него, НЕК да си поддържа собствени бригади, които да вършат работата. Така ще се спестят и десетки, стотици милиони които дават на външни изпълнители над масата, а получават за джоба си под масата. Ще се спести и време за сроковете за изпълнение и обжалванията, които допълнително спират работата. Съвсем в скоби - защо за случая Доган и неговите хидро-умения няма обесени с краката нагоре? По 10 лева в сметките на 150 000 български семейства за вода или ток, все едно. 21000 служители в БЕХ?! Средно по 700 във всяка област. Е, голямо клатене на крака пада! Аз съм убеден, че и 1/3 от тези хора могат да вършат работата. Но хора, които наистина работят, да речем пряко свързани с поддръжка. От чантаджии и писарушки няма никаква полза. На тебе оставям да изчислиш само от фонд работна заплата, от режийни, представителни, леки коли, химикалки, компютри и пр. с колко ще намалеят сметките на българските семейства и бизнеса. Отделно колко ще намалеят от милионите за обществени поръчки.
                          А от ЧЕЗ-овете? Дето на всичкото отгоре техни служители крадат скъпи части от трафопостовете? И откъдето им падне? Съвсем наскоро четох нещо по въпроса. Преди известно време хората се оплакваха, че в течение на седмица или две всяка вечер токът им е спирал за по 10 мин. Ти може би ще се досетиш защо.
                          Като чуя за тези обществени поръчки /заложени в Конституцията и законите корупционни грабителски схеми/ и ми пада червена кървава пелена пред очите. Държавата е длъжна да има свои изпълнители за всички тези неща, за да бъдат спестени милиарди и още толкова подкупи. Освен в много специални случаи.Какво стана със строителни войски, които вършеха толкова работа, а и момчетата бяха предоволни, защото излизаха със занаят? Как е възможно за детски градини с обществени поръчки да купуват продукти на тройни цени? Когато домакинът или готвачът на градината може да ги купи от близката бакалия на нормални цени? Как е възможно за доставка на лекарства да се правят обществени поръчки, а през време на многомесечната процедура болните да мрат като мухи? Ще ме прощаваш за "едно време", но едно време с тази задача се справяха успешно няколкото служители в Отдел "Народно здраве" в съвета. Справяха се и със заплатите на всички лекари и всички разходи на болници и поликлиники. Разбира се и с участието на съответния отдел в Министерството, състоящ се също само от няколко души. Отделите Народна просвета, Търговия, Строителство, Култура, Транспорт и пр. с щат от по няколко души въртяха всичко на територията си и то без никакъв проблем. Обществени поръчки, НЗК, НОИ, НАП, БЕХ, десетки други тунеядци - де пуста гьостерица неокастрена. Всичко това е напълно излишно и губещо. Стигнахме до там, че заплатите на хората не могат да платят.
                          Имаш ли представа без тези паразитни структури, без корупционните им схеми и всевъзможните им далавери с държавни пари колко ще се вдигнат доходите, с колко ще се вдигне стандарта? Аз имам представа. И още десетки неща трябва просто да се заличат, за да се вдигне жизнения стандарт много. Много!
                          При това въобще без да се връща комунизма, както си мислят някои. Върви в САЩ, най-антикомунистическата страна в света, за да видиш що е стандарт, на какво се казва социални програми - всяко домакинство, което има чист доход под 2000 и нещо долара месечно, до колкото си спомням, без да си мърда пръста получава всевъзможни социални помощи, вкл. и безплатни ваучери за хранителни стоки. Всеки месец! А от тяхното Енерго минават периодично и подменят безплатно всички уреди, които са започнали да дават преразход по някаква причина или пък са повредени - перални, хладилници, ел. печки и пр. Сменяват безплатно дори изгорелите крушки, а обикновените подменят с енергоспестяващи. Същото прави и тяхното ВиК с повредените и капещи уреди - казанчета, батерии, душове. А ако си купиш водоспестяваща тоалетна чиния с казанче, дори и да не си на помощи, ВиК ти изпраща до една седмица чек за 50% от стойността. Магазинът е длъжен да им изпрати копие от фактурата. Новородените също получават ваучери за храна, мисля до навършване на 1 година. Без заявление, болницата изпраща на социалните известие. Иди в САЩ, за да видиш и колко предприятия и цели отрасли са държавна собственост.
                          Хайде със здраве!
                          ПП. Та като писах за неплащането на заплатите, си спомних за един епизод от 1962 г. Тогава Управление Монтажи забавиха заплатите с 2-3 дни, защото бяха допуснали счетоводна грешка. Уж протестите и стачките бяха забранени, ама целият площад Ленин / Света Неделя/, се изпълни с хиляди протестиращи хора /там беше Управлението/. Бяха дошли бригади от цяла България. Не мръднахме от там, докато не започнаха да плащат. Тогава аз работех в ТЕЦ София. А ТЕЦ-а пък работеше тогава на въглища. Ех, спомени!

Коментар

Никога цените няма да станат такива, батка, при сегашните доходи.Това пък го запомни от мене. Защото ще стане такова чудо, дето Баташкото клане ще изглежда като пролетна милувка, а тези структури ще бъдат чисто физически унищожени. Защото тяхното мото е кражбата.
                            А то иначе и при сегашните структури цените на тока, вода, парно могат да бъдат поне 2 пъти по-ниски.
                            ПП. Вчера по ДКЕВР хвърляха яйца, утре ще хвърлят камъни, а вдругиден... Не ми се мисли...
                            Дано този път Бойко Борисов да може да преодолее техническите пречки и да успее да закрие БЕХ. През 2009 г. опита, но не успя. А ЧЕЗ-овете да бъдат изхвърлени от България завинаги.
                            Доне доне язък ти за големия житейски опит.Ти явно си наивен човек.Бойко нито ще разтури БЕХ нито ще изгони ЧЕЗ.Живееш в някакъв твой си свят който няма нищо общо с реалността.При тия цени на изкупуване на тока от перкопанелите американските тецове заводските централи и топлофикациите на НЕК му трябват 18 стотинки продажна цена.После като сложиш пренос и достъп през мрежа високо напрежение и електроразпределителните мрежи цената отива над 30 стотинки.Качеството на тока не зависи от доставчика а от мрежовите предприятия и електрическите централи.Ако не се вдигнат цените или не се свалят изкупните цени имаме един единствен вариант и то е трупане на загуби.ДКЕВР играе с цените като за всеки регулаторен период решава в кой да нахендри загубите.Тази година е НЕК миналата ЕСО по миналата ЧЕЗ и те така.Дадат глътка въздух и на следващата година дум.Така дружествата натрупват загуби.А твоя приятел Бойко със зелената приятелка банкерка просто заби ножа на енергетиката като вкара 1000 мегавата солари на неговите хора.Това че на теб не ти харесват цените си е твой проблем и на мен не ми харесват но няма кой да ги плати освен народа.Или ще ги плати през цената на тока или чрез дълговете на държавните фирми.Иначе губи мрежата и електрическите централи.После идват частниците с пазара и ще ни спукат .......пазарите.щото тока не е като другите стоки.Който контролира цените на тока контролира икономиката на страната.

Коментар

• Бате Пешо

Доне аз наистина работя в една от тези структури.Но ти продължаваш да се излагаш.Тия язовири за които говориш и които правят наводненията никога не са били собственост на НЕК а на Напоителни системи и бившите текезесета.До 2000г всичко беше НЕК централи мрежи разпределения....ама нали ти и такива като тебе искаха в ЕС и НАТО а сега плачат.Вземи преговори форума и прочети какво съм писал преди година пък и сега.Колко време разправям как либерализацията на пазара ще повиши цените ама тука чугуните ми викат комунист.Специално за тебе пак повтарям че няма да мирясат докато цените не достигнат минимум 25-27 стотинки киловата.Хубаво го запомни щото аз прогнозирам и 30 и над тази цена.Честито на всички почитатели на ЕС НАТО и свободната далавера наречена пазар.Сега няма да ревеш.
                              Никога цените няма да станат такива, батка, при сегашните доходи.Това пък го запомни от мене. Защото ще стане такова чудо, дето Баташкото клане ще изглежда като пролетна милувка, а тези структури ще бъдат чисто физически унищожени. Защото тяхното мото е кражбата.
                              А то иначе и при сегашните структури цените на тока, вода, парно могат да бъдат поне 2 пъти по-ниски.
                              ПП. Вчера по ДКЕВР хвърляха яйца, утре ще хвърлят камъни, а вдругиден... Не ми се мисли...
                              Дано този път Бойко Борисов да може да преодолее техническите пречки и да успее да закрие БЕХ. През 2009 г. опита, но не успя. А ЧЕЗ-овете да бъдат изхвърлени от България завинаги.
                              Last edited by Дон Карлос; 29.09.2014, 09:01.

Коментар

Батка, не от вчера или днес се досещам, че си енергетик или нещо сходно. И че работиш в някоя от тези структури, хайде да го наречем в тази област. И че огромният ти къшей хляб идва от непосилните сметки на хората за ток, парно, вода. Ако бъркам, извинявай, но ти си ми навял подобни мисли.
                                Излагаш се ти. Преди 2007-ма, като го нямаше ЕСО на мрежата й нямаше нищо. Ама ще кажеш, че е било част от НЕК. Ето за туй говоря - нова структура, напълно излишна, паразитна, с нов отделен бюджет, с нов хрантутници. Приказките ти за преливанията на язовирите навяват смях и голяма тъга. Всички видяхме как ефективно се "управляват" язовирите - почти заличиха от лицето на земята цели села, че и градове. Както казва народът "девет баби, хилаво дете". Да беше обяснил, как ставаше работата преди 1989 година? За БЕХ, НЕК, ЕСО. ДКЕВР, ЧЕЗ, МЕЗ и ПЕС никой не беше чувал. Всичко беше единно и беше собственост на истинска Държава. Всичко се управляваше от едно място и резултатът беше налице, плащах за ток около 1 стотинка крайна цена. Без пренос-превоз, достъп, баланс и подобни измишльотини. Дори без ДДС. Само не ми казвай, че всичко това е било на дотации. До 1985 г. България нямаше един лев дълг, само имаше да взема. С горните "сложни обяснения" и шменти-капели предизвикваш гняв у мене и у всички българи, които се "надемократиха". Не желая насила да пълня гушките на овчари, ковачи и на десетки хиляди хрантутници покрай тях. Аз вече съм стар за такива работи, но ми помни думата, че не е далече денят, в който народът ще се вдигне и ще помете цялата тази енергийна измет от най-големия до най-малкия. Хората не са идиоти и добре знаят кой е виновникът за всичко това. Казах вече - последната гавра беше през 2007 г. А за ЕС и за тромавата му лапаческа средновековно-чиновническа бюрократична машина ми пука колкото за ланшния сняг. Не може хем доходът ми да е 10 пъти по-малък отколкото в прехваления ЕС, хем да ме ограбват разбойнически.
                                Остани си със здраве!
                                Доне аз наистина работя в една от тези структури.Но ти продължаваш да се излагаш.Тия язовири за които говориш и които правят наводненията никога не са били собственост на НЕК а на Напоителни системи и бившите текезесета.До 2000г всичко беше НЕК централи мрежи разпределения....ама нали ти и такива като тебе искаха в ЕС и НАТО а сега плачат.Вземи преговори форума и прочети какво съм писал преди година пък и сега.Колко време разправям как либерализацията на пазара ще повиши цените ама тука чугуните ми викат комунист.Специално за тебе пак повтарям че няма да мирясат докато цените не достигнат минимум 25-27 стотинки киловата.Хубаво го запомни щото аз прогнозирам и 30 и над тази цена.Честито на всички почитатели на ЕС НАТО и свободната далавера наречена пазар.Сега няма да ревеш.

Коментар

Working...
                                X