IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
    Ко стаа матриал? Размислихте лЕ?
    Пием, тропаме по масите и ..мислим....

Коментар

• Ко стаа матриал? Размислихте лЕ?

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
        Има лек за всички по-долу описани болежки ...
        Пускат се на борсата 25 % от БЕХ, НЕК, АЕЦ, ВЕЦ, мец и т.н и парите ще дойдат.....
        Беше то, ако бе преди 2-3-4-6 г. Вече не... Късно е.. Който и да го вземе сега няма полза да влага пари в курвите на НЕК с 3000 лв. заплати и в жици. По-скоро би източил което може преди да се разпаднало изцяло - като Кремиковци и Химко Враца, но в много по-голям мащаб.

Това са дългове с Евро и САЩ мащаби, а ние тук сме едно бедно село в Източна Европа, на гъза на географията при това с разпадаща се държава, тъпо население с IQ колкото на алабанците и с най-корумпираните политици и вече почти без частен бизнес. БЕХ е празна каца, НЕК разпадащ се бидон за зеле, Булгаргаз издишал балон. Банковата система до колкото я има се вижда, че също издиша, а и как би реагирал ти ако си вложител и знаеш, че банката ти купува ДЦК (с които се спасяват други фалирали банки или фалиралата енергетика), облигации на БЕХ или техни акции? Ще си държиш ли парите на депозит в нея, като знаеш, че са каци без дъно? Кой и за какво да купува нещо, което трупа и ще трупа само дългове - освен ако не е решил да го доограби?! Ако се продава на части да - тогава ще купят на безценица активите които си струват, а което не става, за скрап и цветни метали. Ако се продават изцяло, то който и да иска да ги вземе и да е биг инвеститор, няма да има друг изход, освен да ги плячкоса. Това вече не може да работи! 25% казваш Че за какво да си купя акции в компания, в която това е шефът с повече права от мен?! Колко ще са лудите инвеститори и какви пари биха дали на акция?

Служителка в НЕК с голи снимки и заплата 3000 лева? http://www.sofia.utre.bg/2013/10/21/...00_leva_snimki Егати, мажоритаря и биг-боса в компанията Дивиденти ли ще дават, или свирки?

Колко биха стрували акциите на НЕК и КТБ ако излязат сега на борсата? Защото НЕК - това е КТБ в енергетиката. Нищо повече. Това да не е 2000 г. че да е вадила по 300 милиона печалба годишно.. Не - сега сме 2014. Както казах вече и да качат и да намалят цените - все тая - ще фалират, защото не знаят какво да правят, дълговете се увеличават от ден на ден, а кредитния рейтинг пада, въпреки, че са с държавни гаранции... Обаче не случайно точно заради тях съм добавил и това - http://www.reuters.com/article/2014/...0HK11L20140925 Всеки да си има на ум, какво значи "държавна гаранция"

След изборите със сигурност ще е весело!
        Last edited by Jay Gould; 04.10.2014, 19:42.
        http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Мутренската партия ГРОБ за сетен път показа, що за тъпанари са поставили в листите. Жена ми днес, в деня в който е забранена агитация, получи СМС със следното съдържание:
          Vreme e! Za stabilna Balgaria glasuvai za GERB! nomer 9 s preferenciia 4. Tvoiat glas e vajen!
          Оригиналният правопис е запазен.

Оставям настрана нарушаването на закона, то не ме учудва. Но колко трябва да си тъп да разпратиш покана за преференциално гласуване без да знаеш в кой район ще гласува получателят? Телефонът на жена ми е фирмен и няма начин да бъде свързан с конкретен избирателен район. То бива тъпота, бива, ама чак пък толкоз ...
          He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Има лек за всички по-долу описани болежки ...
            Пускат се на борсата 25 % от БЕХ, НЕК, АЕЦ, ВЕЦ, мец и т.н и парите ще дойдат.....

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
              И тя ще се срути. Този път още на 7мия ден. Имам чувството, че само форумните тролове не разбират какво означава да се вдигне цената на тока, при положение, че и сега цената на тока в България е безбожно висока.
              За троловете си прав, но и да се очаква повече от тях, значи ги надценяваме. Самата идея, цените на тока да са високи и да се гонят цените в Италия, при условие, че ние сме на Балканите и в България, е все едно да искат цените на земята да стане като тази във Франция, а цените на имотите като в Милано.. Няма как... Има си туземни особености. На умрелите в Горни Лом, които са със 120 лв. заплата ли ще вземат парите или ще се оправят като ги карат да гласуват? Вицове!

Винаги на определени % от цените в чужбина и всеки опит за тяхното минаване изкривява пазара и води до срив. Това се получи и с тока - Сега и да качват и да намалят - ще го духат! Алчно дупе, кръв сере! Вече са умрели, просто още не го съзнават напълно! НЕК има дългове - официално 3.5 милиарда, а реално може би около 4.2. Покрай срива с КТБ ще се наложи да се изръсят още с 5-6 милиарда. До колкото разбрах са взели и заем от 980 милиона евро за Южен поток, а ЕК го спря. Булгаргаз няма пари вече за семки и също е потънал в дългове. БДЖ също. Здравната им каса е издънена, издънена е и пенсионната система, в хазната има вече само дребни монети. В банките има още пари и те ще купуват ДЦК но до кога? И да качат тока - на тия умрелите в Горни Лом с 240 лв. заплата, колко ще им вземат? Или на някоя баба в Странджа.. Тия дни гледах Васил Филипов бившия шеф на Булгаргаз - Според него БЕХ дължи още повече пари от НЕК който му е вътре в структурата. Тоест до 2015-2018 г. ще се наложи който и да е на власт да изкара едни поне 20 милиарда кеш, че дори повече, а дълговете са вече на 23% от БВП - това са проценти при които винаги са следвали фискални и парични проблеми в страната. Сега ще ги качат - БВП е малко по-голям и ще ги поеме, но до кога? А за тока - Поех грижата тия дни, да съобщя на колкото се може повече инвеститори какво е реалното състояние на БЕХ. Тук е английската версия на това което пуснах до някои инвеститори в чужбина по повод техни питания http://investments.dir.bg/_wm/pbasic...Energy_Holding Не зная има ли ефект или не, но мисля, че облигациите вече се гледат с друго око, те падат на борсите в Белин и Франкфурт и мисля, че е само въпроса на още дни да се свлекат, а това е съчетани с новините които идват от България и за самата енергетика.

От дни и ЕК ни споменава! А, честито! Смятам, че още един опит за рефинансиране на дълговете на БЕХ вече няма да се получи, или поне не на тия ниски лихвени нива. Тоест - който и да управлява, или трябва да намери отнякъде пари, или ще падне. Качването на тока няма да ги спаси, а вече и свалянето му няма да ги спаси, защото те не знаят как да издържат, докато конете отново започнат да пият вода и колелото отново се завърти. Така, че който и да е на власт сега - едва ли ще е за дълго.. И мисля, че още догодина ще има нови избори.
              Last edited by Jay Gould; 04.10.2014, 19:01.
              http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

За комунистите, да се свети името им !!!
                Миии, гласувай за мутрите или за турците, като искаш.....Демокрация....
                Нали затова ходих по първите митинги, когато ти играеше на конче по надолнището на солниците...

Коментар

• Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Аз мисля така - който не гласува не трябва не само да пише , но и да мисли за политика.....
                  Утре никакви гъби, риби, диви прасета ! Трябва да се гласува !
                  За комунистите, да се свети името им !!!
                  Баба ме научи на много неща.
                  tnm

Коментар

• Аз мисля така - който не гласува не трябва не само да пише , но и да мисли за политика.....
                    Утре никакви гъби, риби, диви прасета ! Трябва да се гласува !

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                      Здравейте колеги, знае ли някой със сигурност в кои случаи бюлетината е недействителна? Изключвам попълване със знак, различен от Х и чавка, химикалка с цвят, различен от синия, попълване извън квадратчето или кръгчето и пр.
                      Интересува ме конкретно следния казус. В даден избирателен район партия Х има примерно 15 кандидати. Избирател попълва коректно номера на партия Х, освен това упражнява и преференциален вот, като това очевидно трябва да бъде и задраскване и на кръгче с номер от 1 до 15, защото толкова са кандидатите. Но поради невнимание или друга причина избирателят задрасква кръгче с номер 18 или 19 или 20.
                      Въпросът ми е прави ли това бюлетината недействителна? Очевидно, макар и грешка, това е некоректно попълване. Всяка друга грешка - черна химикалка, излизане от квадратчето, ползване на друг знак за попълване и пр. правят бюлетината недействителна.
                      И така, действителна или недействителна е бюлетината в посочения пример?
                      За герберите е без значение какво ще зачеркнете. Все бат Бойко ще сънувате.Ако Боко скочи от нос Калиакра в морето сигурно цялото стадо ще го последва.
                      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Те и други мегапростотии ще направят, помни ми думата. Още с влизането в парламента ще се осер@т.

Те за това се подготвят.
                        tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от Jay Gould Разгледай мнение
                          Не ти ли се струва, че на тия избори никой не си дава зор! Дори Боковата кампания е постна и евтина, което ме навежда на мисълта, че на на никой не му се иска да е на топа на устата, когато цялата кула от карти се срути
                          И тя ще се срути. Този път още на 7мия ден. Имам чувството, че само форумните тролове не разбират какво означава да се вдигне цената на тока, при положение, че и сега цената на тока в България е безбожно висока.
                          tnm

Коментар

..
                            Не ти ли се струва, че на тия избори никой не си дава зор! Дори Боковата кампания е постна и евтина, което ме навежда на мисълта, че на на никой не му се иска да е на топа на устата, когато цялата кула от карти се срути

Коментар

Ко стана ве ??? Бате Разбойко ще го дигне ли ТОКА ???
                              Да дига... Аз искам Бойко, Бареков, Волен, Лудото Яне, Татяна Дончева и Пеевски в парламента, че поне да гледаме сеир. Това са ни най-добрите актьори Токът, ще скача, следователно ще има екшъни следващата година, а софиянци пак ще се пулят завалийките - какво толкоз става у прованса и що там хората не им харесват шопския евро-избор
                              Last edited by Jay Gould; 04.10.2014, 18:03.

Коментар

• Ко стана ве ??? Бате Разбойко ще го дигне ли ТОКА ???
                                tnm

Коментар

Working...
                                X