If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
ТИХО ВЕ ВОЛЕН ГОВОРИ. ШИ ГОНИ ЕРЕПЕТАТА И ША ДИГА ДОХОДИТЕ.
РЕВА С ГЛАС. С НАМИ БОК
Този трябва да го махнат от парламента, да се вдигнат хората пред парламента и да кажат че не го искат. Ще иска да отрича евро-атлантическите идеи и ценности, е как?
Ние навремето нали всички гласувахме на референдума да се присъединим към ЕС и към НАТО? След като народа е казал, той да мълчи.
Добре тръгна новия парламент, макар и с 2-3 седмици закъснение, защото президента реши така.
Много нови закони да се приемат, да има всеки ден по 2-3 закона на гласуване, за да може да имаме повече закони и законност.
Хайде, тръгнахме.
Да пожелаем спорна работа на избранниците ни и скоро да има добри резултати. С вас сме, да работим и да вървим с ускорени крачки по пътя на прехода и реформите у нас.
Успех.
Най-възрастният народен представител от новия парламент - 71-годишният Стефан Данаилов от БСП, даде началото на днешното тържествено първо заседание на Народното събрание.
240-те депутати в 43-ото Народно събрание положиха клетва, а веднага след това в пленарната зала прозвучаха българският химн и химнът на Европа. Депутатите се заклеха да спазват Конституцията на страната и да се ръководят от името на народа.
„Сериозно или на шега се оказа, че аз пак към най-възрастният депутат и това ми даде правото да се обърна към вас с надеждата този път да съм по-добър орисник за бъдещето на парламента“, заяви преди клетвата Ламбо и така напомни за краткия живот на 42-то Народно събрание, който също беше открит от него.
Според него букетът от партии, които изпратиха свои представители в парламента, е пъстър, както и са различни посланията, с които убеждаваха своите избиратели, но въпреки това той ги призова да върнат самочувствието на хората.
„Трудното раждане на този парламент показва, че сме занемарили много от така жадуваната демокрация и вече не може да отлагаме лечението на народа“, призна Данаилов и призова депутатите крака по крачка да върнат доверието на хората, защото много още очакват промяната, която им обещаваха политиците.
Коментар