IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Добре е, че г-н Борисов казва че тефтерите са фалшификат, да се знае че в тях няма нищо важно и да се затвори и тази страници. Много друга работа има за вършене, няма нужда да си губим времето с тефтери и записки за минали неща.

Борисов: Тефтерите на Златанов са изчезнали, защото са фалшификат
    12 ноември 2014 11:57

Премиерът Бойко Борисов подозира, че тефтерчетата на Филип Златанов са фалшиви и затова са изчезнали. Това стана ясно от стенограма от вчерашното заседание на правителството, публикувана на неговия сайт.
    На заседанието Борисов сравнява историята с тефтерчетата с костинбродската афера, допълва „Труд". Ето какво казва той:
    „Аз моля и правосъдният министър, ако това е вярно, по тези тефтерчета, за които ние много пъти питахме истински ли са и да ни се дадат в парламента да ги видим. Ние още тогава питахме. И фактът, че бяха при Кирил Добрев достигнали, винаги това значи за мен много съмнителна работа. И ако това, което казва Вучков, аз не мога да допусна, че по това толкова обществено значимо дело на някакъв над 60 години човек ще му дадат - само на него - да ги носи в колата си из София, да разкарва тефтери! Това ако е истина, ако съдът или прокурорът са дали по този начин веществените доказателства, не знам дали това трябва да е така".
    Борисов прави препратка и към съдебната реформа по време на заседанието:
    „И съответно говорим за съдебна реформа - може да направиш най-добрата в света, но като изчезнат веществените доказателства, приключва процесът! Този процес е приключил, край! И ако е бил, както Костинброд, фалшифициран през цялото време, вече това при експертизата няма да се докаже".

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
      Андропов и диктатура, ахахахахаа, че той в момента, в който е поел властта не е знаел къде му е пикалото бе или пък коя му лявата и коя дясната обувка... аман от дисиденти с комсомолски книжки...
      Ти приятелю ако андропов беше на власт щеше да му бъдеш главно пикало.....

Знаеш ли бе пиле ,че в София по негово време на всеки три часа се правеше хайка за безработни тролове като теб....и който нямаше причина да се шляе по кафенетата , попълваше циганите в тухларната
      Алкохола беше табу в Кристал ....след 8 -9 часа...

Коментар

• Първоначално изпратено от Perun Разгледай мнение
        Аха, да бе.
        Аз на президента ни г-н Плевнелиев ли ще вярвам, или на теб?
        След като г-н Плевнелиев казва, значи е имало митинг и е бил от първите на него. Ти тогава може и да не си разбрал, нормално е.
        Президентът МУ си има навик да лъже или да забравя ...к'во да се прави, избрали сте си го...угажда ви

Пламен Орешарски
        Сред успехите на служебния кабинет президентът Росен Плевнелиев отбеляза финализирането и влизането в сила на Споразумението за партньорство с Европейската комисия за 2014-2020. Това пише в своя профил в социалната мрежа бившият министър-председател Пламен Орешарски.И веднага напомня, че Споразумението бе потвърдено на 7 август от ЕК, а до 6 август на власт е било оглавяваното от него правителство.

"Припомням и думите си от този ден: оставихме нивото на фискалните резерви над 8,5 млрд. лева, което гарантира не само успешното превъртане на стари правителствени дългове до края на тази и началото на следващата година, а и по-спокойното управление на ликвидността на публичните финанси", заявява Орешарски.

"А днес (7 август) дойде и новината от Брюксел, че Европейската комисия сключва споразумение за партньорство с България относно използването на структурните и инвестиционни фондове на ЕС за растеж и работни места през 2014 – 2020 г. за следващия програмен период. Благодаря за обективната оценка за работата на ръководеното от мен правителство, защото документът беше разработен в диалог и с широкото участие на всички партньори - държавната администрация, регионалните и местни власти, социално-икономическите партньори, академичната общност, редица неправителствени организации, медии и други", продължава още той.

Орешарски посочва още един факт – ускоряването на усвояването на европейските фондове в съответствие с реалните предизвикателства на закъсненията и късите срокове. "Само за година разплатихме близо 20 % при под 40 % за предишните шест години. Зинаида Златанова и ресорните министри с техните екипи заслужават поздравления.

С одобреното днес, 7 август, Споразумение се трасира пътят за инвестиране на общо 7,6 млрд. евро финансиране по линия на политиката на сближаване в периода 2014 – 2020 г. България също така получава 2,3 млрд. евро за развитие на селските райони и 88 млн. евро за рибарство и морско дело", заявява бившият министър-председател
        .

Коментар

• [QUOTE=съни(тя);1059723268]Добър ден на всички

не се коси, ....ако имаш голям срам от президента....сети се за премиера мутра и ще ти олекне[/QUOTE]

Така погледнато си е за смях..( през сълзи..)
          Last edited by 4i40; 12.11.2014, 12:16.

Коментар

• От комунисти и Д/п/С в опозиция се пръкват най-големите демократи ...
            жас сейн ...
            Yeah

Коментар

Аха, да бе.
              След като г-н Плевнелиев казва, значи е имало митинг и е бил от първите на него. Ти тогава може и да не си разбрал, нормално е.
              Тъпоъгълник .

Коментар

• Андропов и диктатура, ахахахахаа, че той в момента, в който е поел властта не е знаел къде му е пикалото бе или пък коя му лявата и коя дясната обувка... аман от дисиденти с комсомолски книжки...

Коментар

• Добър ден на всички
                  Първоначално изпратено от 4i40 Разгледай мнение
                  Добро утро !
                  Станах неестествено рано с усещането, че чехльо ще си поправи грешката....
                  Грешката, че стана президент....
                  Грешката, че стана политик....
                  Беше ми смешен, стана ми жалък....
                  Тъпото е, че ме е срам от и за такива политици. Срамувам се като българин....
                  не се коси, ....ако имаш голям срам от президента....сети се за премиера мутра и ще ти олекне

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                    Абе приятелю..
                    На 10 ноември бях със Съби в младежкия дом и се чудехме дали е за добро или за лошо и да не дойде диктатура като Андропов...
                    На Александър Невси нямаше живо пиле ....... минах там някъде към 7 часа....
                    Аха, да бе.

Коментар

Не е добре да се говори така за президента ни, г-н Плевнелиев. Той е ходил на митинга, още на първия митинг на 10.Ноември., защото явно е знаел. А тогава малко хора знаеха.
                      Абе приятелю..
                      На 10 ноември бях със Съби в младежкия дом и се чудехме дали е за добро или за лошо и да не дойде диктатура като Андропов...
                      На Александър Невси нямаше живо пиле ....... минах там някъде към 7 часа....

Коментар

• Първоначално изпратено от коки Разгледай мнение
                        Казах депесарска калинка защото дълги години бе член на тая партия .И за сетен път се убеждавам ,чеДоган както каза оно време Бацето за него, е най- умният политик .Накара неговите хора да създадът НПСД и чрез тях да си действа.
                        А Луканов създаде СДС и ДПС. Какво следва от това?

ПП. Иначе имаш страхотни, световни знания. Евала! Преписваш всичко от google и повтаряш всичките грешки, които правят там. ЖИстоко!

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                          На какъв протест е ходил Плевнелиев на 10 ноември?
                          С кой си ги почнал бе ,с този потурнак и лъжец.....
                          Не е добре да се говори така за президента ни, г-н Плевнелиев. Той е ходил на митинга, още на първия митинг на 10.Ноември., защото явно е знаел. А тогава малко хора знаеха.

Коментар

• Бе ти по-добре кажи, БСП-то ше работи ли за сваляне на валутния борд или как...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                              Почнахме ги... засега само 96 депесета...

Кристиян Флейтата възропта срещу 96 уволнения

http://frognews.bg/news_80075/
                              Президентът: Датата е символична, не просто квадратче в календара
                              Обновена: 12 ное 2014 11:11 | 12 ное 2014 11:04, Мария Нестерова
                              35
                              Снимка: БТА

Десети ноември е възприемана като символична дата за началото на прехода, а не просто квадратче от календара. Това написа президентът Росен Плевнелиев в своя профил в социалната мрежа Туитър.
                              Време е комунизмът да влезе в учебниците, каза Плевнелиев
                              11 ное 2014 17:58
                              245
                              Откриха двуметров паметник на Георги Марков в София
                              11 ное 2014 14:34
                              165

Вчера Плевнелиев носталгично сподели с журналисти своя тайна. "Питате къде бях на 10 ноември? Да ви кажа една тайна - бях на площада и бях на митинга".

"Точно в този ден с мой приятел - Илиян Попов, ремонтирахме неговото студентско общежитие. Когато чухме по новините - аз тогава бях пети курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата", разказа държавният глава.

По думите му с приятеля са се присъединили към протеста пред парламента. Носили и ръчно нарисувани плакати. На единия пишело "Съд за виновниците", а на другия "Дворците на БКП да станат болници и училища".

Президентът най-вероятно бърка датите, тъй като първият свободен протест в България се състои 8 дни по-късно и е пред храм-паметника „Св. Александър Невски“. В парламента на 10 ноември няма събитие, а Тодор Живков пада от власт на пленум на ЦК на БКП, проведен в резиденция "Бояна".

„След новината за промените с моя приятел направихме плакати. И спонтанно, без да е нужно някой да ни организира, отидохме пред парламента. Отидохме, за да изразим публично реакция и позиция! С нашите плакати! И не бяхме сами! Тогава аз имах смелостта да изляза с ясна гражданска позиция”, пише Плевнелиев в Туитър.

“Това е историята ми, която днес се опитват да обърнат срещу мен, както се опитват да подменят и истината за 25-те години преход. И нека тези, които сега иронизират, да кажат как са реагирали на тази новина”, призовава още държавният глава.

Прочети още на: http://www.dnes.bg/politika/2014/11/...noemvri.245045
                              С кой си ги почнал бе ,с този потурнак и лъжец.....

Коментар

• БСП почти обяви атака срещу валутния борд

ИВА КАПКОВА

Непремерено изказване на лидера на БСП Михаил Миков пред медиите, с което той почти обяви атака срещу валутния борд, втрещи вчера както експертите, така и негови съпартийци. Миков обяви, че БСП внася законопроект, чиято цел е да осигури средства във Фонда за гарантиране на влоговете, с които да се платят влоговете в КТБ, без да се надвиши бюджетният дефицит от 3%.

В законопроекта, който трябва да бъде официално внесен и представен днес, били разработени два варианта за набавяне на необходимите пари. "Смятаме, че има възможности от резерва на Управление "Банково" в БНБ да бъдат осигурени средства за допълване на Фонда за гарантиране на влоговете. Там, по наша информация, има около 4 млрд. лв., а са необходими далеч по-малко", заяви Миков. Това обаче означава директно нарушаване на правилата на паричния съвет, който у нас наричаме "валутен борд".

Вторият вариант, лансиран от Миков, е да се търси ресурс от частните пенсионни фондове, който да се използва за повишаване на капитала на фонда. "Тук не става въпрос социалистите да посягат на натрупаните пари, а да се създадат условия за инвестиции от страна на тези фондове в помощ на Фонда за гарантиране на влоговете - едни вземания, които при всички случаи са осигурени и обезпечени от държавата", застрахова се Миков. Той призна, че предпочита първия вариант, а именно да се пипне резервът на БНБ, откъдето да се допълни фондът и да се плати на гражданите с депозити в затворената банка.

http://www.segabg.com/article.php?id...Ouvx4.facebook

Коментар

Working...
                                X