IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
    Ако това е вярно, Чехльо е директно за въжето! Колеги, някой има ли повече информация за тая Лена Русенова? Наистина ли е от "бутачите" на борда?
    Не знам какво против имаш срещу падането на борда.
    Ако това стане, щемога да изкупя цели квартали за жълти стинки,

ПП
    На Лорда апартаментчетата също.

Коментар

• Съдят Борисов, очаква се да го арестуват

Прокуратурата готви няколко обвинения срещу Бойко Борисов и хора от най-близкото му обкръжение. Бившият премиер стигна дотам, че негови приближени го предадоха. Има много голяма вероятност дори да бъде поискан арест за Борисов – коментира Сотир Цацаров в четвъртък.

Една от многобройните причини за повдигане на обвинение е заради полетите на властта. „Подобно развитие е напълно възможно“, загадъчно коментира Цацаров. Той уточни, че бившият шеф на правителствения Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев не е единственият, който ще бъде обвинен.

Проблемът с неправомерното ползване на правителствения самолет не е единственият, който тегне над главата на Бойко.
      Името му е замесено в много сериозна схема, която ще го дискредитира завинаги, тъй като се доказват приятелски и бизнес връзки между него и знакови фигури от подземния свят.

Борисов и Цветанов са контролирали наркотрафика, което било заведено в ГДБОП. Те са имали пълните данни за трафик на хероин от Иран за Централна Европа. Камиони, номера, всичко. Как половин тон минава през нас, а в Австрия хващат 150 кг. Ето така: престъпна група, в която участвали Румен Николов-Пашата, Бойко Борисов, Цветан Цветанов и Димитър Стефанов – Митко Каратиста, действа.

Борисов е замесен в редица скандали с наркоканали. Източници от прокуратурата разкриват, че името му изскача около скандала със задържаните във Франция 1400 кг кокаин. След заседание на вътрешната комисия в парламента стана ясно, че заловената дрога е част от по-голяма схема, свързана с Евелин Банев-Брендо.

Мръсните пари от трафика са препирани чрез автокъщата на общинския съветник от ГЕРБ Орлин Алексиев. Разбра се, че при управлението на Бойко Борисов ГДБОП опънала чадър над канала. След залавянето на дрогата във Франция Орлин Алексиев имал среща с Брендо и по време на разговора общинският съветник получил заплаха за живота си.
      „Постъпила е информация, въпреки това не са последвали никакви действия от предишното ръководство на МВР, което ни кара да мислим категорично, че е осъществен политически чадър. Още повече че става въпрос за общински съветник“, коментира шефът на вътрешната комисия Атанас Мерджанов.

Покрай схемата на Орлин Алексиев изплува и името на бивша приятелка на Бойко, разкриват ченгета. Те допълват, че връзка е открита и към бившия бос на СИК Румен Николов-Пашата, за когото се твърди, че е доверен съветник на Бойко.
      Освен прането на печалбите разследващи подозират, че през дружества на Алексиев може да са минали част от парите, с които е купуван кокаинът от Южна Америка. Повод за това са съдружниците на общинаря в една от фирмите му „Билд-А2“, където той е съдружник с мистериозната швейцарска компания „Хербъс Ханделс“.

Интригата се заплита и става ясно, че нейният пълномощник за България е Стефка Боева, сестра на „кокаиновия крал“ Матей Боев, дясна ръка на Брендо.

Пълномощното на Стефка Бонева е издадено през 2006 г. от управителя на „Хербъс Ханделс“ Мартин Гросман.
      Гросман е също много интересна фигура, замесващ в цялата схема и името на Цветелина Бориславова.
      През годините са засечени негови контакти с босове на престъпни групировки от Източна Европа. Сред тях са и български мафиоти, на които е съдействал да легализират парите си от дрога. Преди години той е представител на офшорка, приватизирала курорта Пампорово, който в момента е собственост на Цветелина Бориславова. Разследващи подозират, че Гросман е подставено лице на бизнес кръга около Бойко Борисов.

Именно там те щели да търсят доказателства за връзка на бившия премиер с Брендо с помощта на швейцарските си колеги. Подозира се, че една от задачите на фирмите, представлявани от адвокат Гросман, била да пренасочва печалбите от трафик на дрога към всеки от партньорите в схемата.

Запознати разкриват, че част от капиталите били превеждани към офшорки, сочени за близки до Румен Николов-Пашата. Ченгета многозначително припомнят, че при управлението на ГЕРБ братът на Пашата – Николай Николов, е станал собственик на няколко офшорки в Швейцария. Те са изкупени чрез регистрираната в щата Невада „РГЕ Груп Корпорейшън“. След сделките през част от офшорките започнали да преминават сериозни финансови потоци. Какъв е произходът им, тепърва ще се изяснява.
      Брендо препирал част от парите от дрога през фирми в Австрия. Негов пълномощник в тамошните дружества бил друг скандално известен адвокат, разкриват ченгета. По думите им австрийският юрист също имал много добри контакти в България. През годините той съдействал на множество политици и известни бизнесмени да избелват парите си. За последно била засечена връзка на юриста със съпругата на депутат. Ченгетата не уточняват кой е народният представител, но обясняват, че не е от опозицията. Допълват, че името на съпругата му изплувало около няколко скандала с държавни средства през последните месеци.

http://bgnews.me/%D1%81%D1%8A%D0%B4%...3%D0%B2%D0%B0/

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
        .... Колеги, някой има ли повече информация за тая Лена Русенова? Наистина ли е от "бутачите" на борда?
        Никой нищо не знае - вероятно това,че е завършила института"Ломоносов" -Москва,за момента й играе "курт"-капан,но мисля че номинацията е подходяща,което не означава,че чехлю е независим :

...Лена Минкова Русенова е назначена за първи път за член на УС на БНБ през юли 1996 г. с указ на президента Желю Желев. Другите трима членове на БНБ са Здравко Бальозов, Николина Мичева и Андрей Николов. Русенова става главен икономист на БНБ по времето, когато на власт е социалистическото правителство с премиер Жан Виденов.

Тя подава оставка през декември същата година. В интервю за в. "Капитал" обяснява защо.

"Оставането ми в УС на БНБ е несъвместимо с моята морална позиция и професионални разбирания. Винаги съм смятала, че независимостта на БНБ трябва да се отстоява. Такава е позицията на много от членовете на УС, но не всеки може да я отстоява и това е свързано както с начина на избиране в УС, така и с личните морални устои.

...

От самото начало съм отстоявала позицията си, че УС би трябвало да действа съобразно Закона за БНБ. Едно от сериозните противоречия възникна през октомври, когато беше направен опит УС да бъде подведен и без да има яснота, той да гласува за фиксиране на валутния курс. Впоследствие стана ясно, че това е бил първият опит за въвеждане на валутен борд тихомълком. Ако бяхме гласували тогава, БНБ щеше да влезе в нарушение на Закона за БНБ и да приеме решение, което е единствено в прерогативите на парламента.

...

Правителството е готово да въведе валутния борд, без да отчита рисковете, свързани с това. Въвеждането на валутен борд в този момент и без нужната подготовка е компромис, в който аз не бих искала да участвам.".....
        Тука в БГ евро-идиотите,привърженици на евро-натегацията са достатъчно прости за да отчитат,че преди въвеждането на еврото левът трябва да се отвърже от фиксирания курс и оттам насетне си има механизми....Съвсем друг въпрос е,че спрямо текущите условия в Европа да приемеш еврото е все едно да си купиш фабрика на 8.09.1944 г. ..Неслучайно сърби и турци замразиха преговори с ЕС,щото са исторически прозорливи.Само Бай Ганьо хълца от удоволствие:

- Чухте ли новината? - извика Марк Аврелий, щом отвори вратата и се втурна запъхтян в стаята.
        - Каква новина? - обадихме се всички.
        - Бай Ганьо се върнал от Европа!
        - Не може да бъде!
        - Как "не може да бъде" бе, господа, аз го видях, говорих с него... Първата му дума... ха-ха-ха!... Първата му дума: оплес... ха-ха-ха!... Оплескахме я, кай, ний нея... ха-ха-ха...
        - Стига си се кикотил бе - извика с нетърпение Арпакаша, - разказвай. Искаш ли чай?
        - Арпакаш, дай да те цункам между очичките...
        - Говедо! - изпусна с добродушна усмивка Арпакаш и подаде една чаша чай на Марк Аврелия, като го дръпна със свободната си ръка за къдравия мустак. - Оберговедо!...

.................................................. ..............................
        .................................................. ..............................

Между пътниците се почна един таинствен сериозен разговор, от който не всички думи долетяваха до нас.
        - Тази вечер надали ще видим големеца, късно ще бъде - шепнеше бай Ганьо, - ще му пратим армаганите и ще му сторим хабер за утре; па той ще ни нареди кога да идем при княза.
        - Ами за княза нещо армаганец? - попита предпазливо бай Михал.
        - Не трябва - отговаря авторитетно бай Ганьо, - тука всичко е големеца; замажеш ли му очите - тръгни по бели гащи. Ний ще му дадем туй, дето ни го написа адвокатина, да го прочете и ако има нещо да поправи - негова работа! Пред княза да се държите., брей, да не се уплаши някой. Вие мене гледайте какво правя. Като кажа, както ни казаха да кажем: "Ваше Царско Височество, сакън да не му приемете оставката, зере Задунайская губерния", и вий подир мене: "Сакън, Ваше Царско Височество!"
        - Хелбетя, друго какво ще речем - покорно отговаря бай Михал.
        - А бе ти, Михале, малко на ботуш миришеш, че кой те знай? Опичай си акъла! - предупредява наставнически бай Ганьо.
        - Кой? Аз ли? - оправдава се бай Михал. - Не думай така, братко, ще чуй някой. И стените имат уши. Аз като чуя името "казак", треска ме хваща.
        - Треска те хваща, а? - шепнеше тихо, с подмигване бай Ганьо. - А като дойдоха русите, кой обра говедата по турските села, а? Откога имаш ти тези богатства, а? Кажи де!
        - Ама че и ти бе, бай Ганьо, правичката да си говорим - шепне бай Михал, - нали от руско време ти останаха водениците. Кажи, не е ли тъй?
        - Хайде, хайде, то с тебе не може човек дума да прохортува. То било, каквото било. Сега не е тъй. Сега Задунайская губерния, разбираш ли?
        - А бе как да не разбирам! - каза бай Михал и дяволски подмигна на другарите си.

Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Отрязахте "баничарите" и назначихте мазни "бюреци"....... http://www.faktor.bg/novini/balgariy...arzhavata.html

Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Чудесна новина !Въобще няма да ми липсват .Путин да си прибира хората от нашата си земя , барабар с българските мекерета и службите и ...Халал да са му!Москва предупреди руснаците да не идват в България

http://btvnews.bg/article/svetut/mos...balgariya.html
            Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Life won't wait for you.

Коментар

• Румен Йончев: Предложението на президента за подуправител на БНБ носи огромен риск за България
                11 Април 2014 | 18:13 | Агенция "Фокус"
                Румен Йончев: Предложението на президента за подуправител на БНБ носи огромен риск за България
                Перник. Предложението на президента за подуправител на БНБ носи огромен риск за България, каза независимият депутат Румен Йончев на извънреден брифинг на "България без цензура" в Перник, предаде репортер на Агенция „Фокус”. Аз съм дълбоко разтревожен като финансист, относно действията на президента. Особено от последната седмица, може би много от вас не обърнаха голямо внимание на предложението на президента, във връзка с подуправителя на БНБ. За мен, това носи огромен риск в България, защото последната седмица, президентът направи предложение за една дама, която е най-големият противник на валутния борд в България. За съжаление, никой не даде гласност, и не се замисли, какво би станало, ако ние в момента разрушим Валутния борд, в момент, в който все още нито банковата система, е достатъчно стабилна, нито икономиката може да си позволи такива маневри. Но от друга страна, стоят едни 3 млрд. лева кредити, които трябва да връщат от един кръг като капитал и логично е да се предприемат такива действия. Надявам се по-бързо да съберем подписите и за анкетната комисия, за да може наистина някои от тези неща да се предотвратят, защото това и било наистина национална катастрофа ако едно такова нещо се случи в момента, каза още Румен Йончев.
                Ели ЩЕРЕВА

http://www.focus-news.net/news/2014/...balgariya.html
                Ако това е вярно, Чехльо е директно за въжето! Колеги, някой има ли повече информация за тая Лена Русенова? Наистина ли е от "бутачите" на борда?
                He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Пеевски може да смени Местан, а Местан не може да направи нищо

http://www.dnevnik.bg/bulgaria/citat...stan_a_mestan/

По-скоро Пеевски може да смени и каквото иска да направи с Лютви Местан, но не Лютви Местан може да направи нещо с Пеевски. Лютви Местан, за да влезе при Пеевски, иска среща от него, а Пеевски, без да чука на вратата си влиза, когато си иска, без да се интересува дали вътре има някаква среща.

Коментар

• НАТО мисли за повече войски в България заради руската агресия

http://offnews.bg/news/%D0%9E%D0%B1%...8F_321965.html

Засилване на военното присъствие на НАТО на българска територия заради събитията в Украйна - това е един от възможните варианти за отговор на руската агресия в Черноморския регион, стана ясно днес след срещата на президента Росен Плевнелиев с генералния секретар на НАТО Андерс Фог Расмунсен.

Коментар

• Първоначално изпратено от 123456 Разгледай мнение
                      Тримата глупаци
                      Грешиш, глупакът е само един - тоя в средата.

Коментар

• Тримата глупаци
                        Game Over...

Коментар

• Като няма тема "Енергийна политика" ще го пусна в "Политика".

Япония се завръща към ядрената енергия

Още една крачка към нормалност.
                          Защото точно ядрената енергия е най-чистата и най-еколгичната енергия.

И Евросъюзът наскоро обяви, че ще преразгледа политиката си по отношение на стимулирането на т.нар. "зелена енергия".
                          Аз всъщност нямам нищо против зелената енергия. Аз съм против нейното субсидиране. Ако може да се състезава на пазара на енергия- МОЛЯ!
                          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Любовта ни с Р.Б. беше като по учебник - от пръв поглед. Той красив, добре облечен, строен. Говореше със стилен софийски сленг. Пътувал из света, опитен, знаеше как да ме накара да се усмихвам, да се надявам, да се чувствам щастлива и с бъдеще. Не беше като другите - балкански селяци или мутрафони. Фин, изтънчен, знаеше чужди езици. Любовта ни беше от пръв поглед. Влюбихме се. Обещахме се един на друг. До първия шамар точно преди сватбата. Първо почна със скандали - защо си позволявам да го критикувам, защо имам различно мнение, на старите ли гаджета пак се обаждам. Какво правя зад гърба му. Ако не се оженя за него, светът ще ми пропадне. Лошо ми се пише. Той е единственият ми изход и е по-добре да внимавам в картинката. Но, пусто, аз съм дивачка. Свободолюбива до загуба на съзнание. Не го послушах. Изплющя първия шамар. После втория. Не се оженихме. Слава Богу! Мъчно ми е! Чувствам се измамена! Как може?! Толкова готин, толкова смислен, а накрая - най-обикновен егоистичен ревнивец, който не понася чуждо мнение и заплашва като всички останали. Ми то все тая дали ми мирише на чесън или на пиер карден. Имам дупка в сърцето. Страдам. Боли ме. Но ще ми мине, защото мъже бол. Само трябва следващия път да не се заплесвам толкова по външния вид. Разговори до загуба на съзнание, пък тогава ще видим

https://www.facebook.com/adelina.mar.../4035208135929

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                              Ако Делянчо Намамахипопотамчо стане евродепутат ще гледаме "Бай Ганьо из Европа 2.0 - Презареждане".
                              преяждане 2
                              Чрез коя партия ще се намъкне у парламенто
                              Не е препоръка... !!!
                              "Най-сигурната спирачка на дивия спекулативен бяс е загубата." - A. Kostolany

Коментар

• Първоначално изпратено от B.Graham Разгледай мнение
                                Ако Делянчо Намамахипопотамчо стане евродепутат ще гледаме "Бай Ганьо из Европа 2.0 - Презареждане".
                                Предлагам ти авторско заглавие - "Отвръщаме на удара на империята"
                                Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

Working...
                                X