Първоначално изпратено от Jimmy
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Политика (архив до 04.03.2015 г.)
Collapse
Заключена.
X
X
-
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеНе е лесно да си зомбирано парче и да си мислиш че като са ти промили мозъка си нещо.Що ли в тия класации най престижните университети са най скъпите?Досега не знаех колкото си по богат си по умен.Стига разсмива публиката с тия американски бичкии наречени университети.Да не би там законите на Ом и Кирхов да са различни.В техниката и математиката навсякъде е еднакво законите са еднакви по целия свят.Така че прибери си класациите за тебе
Класацията ARWU е най-престижната от този род, а американците нямат нищо общо с нея, защото се изготвя от Шанхайският университет по много ясни и точни критерии!
Няма нищо по-страшно от злобата не ограничените и прости хора по отношение на образованите!Last edited by Jimmy; 05.08.2014, 14:34.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеНе зная, Батка. И аз това се питам. Получавах най-висока заплата за бранша, в който работех, но фактът си е факт. Два пъти подавах молби в НОИ за преизчисление, но резултат нулев. Смутолевят нещо, че в годината в която се пенсионирах и една съседна всички са били ощетени. Законно при това. Началната ми пенсия 2004 г. беше 103 лв. И действително, моите колеги на същата позиция, пенсионирали се с мене имаха подобна пенсия. А тези, които се пенсионираха няколко години преди или след това имаха нормални пенсии. Чух някаква теория, че причината била в деноминацията на лева 1:1000 през 1999 г. и тя била в някаква фатална за самоосигуряващите се дупка. Действително след 1991 г. регистрирах фирма и се самоосигурявах на солидна сума, тъй като бизнесът ми беше повече от успешен, при това давах хляб на доста хора. Но след това се оказа, че за един дълъг период от време осигуровките ми също са автоматично деноминирани и отговарят на жълти стотинки или най-много левчета. Това е всичко, което успях да разбера. Няколко пъти в Парламента поставяха въпроса за изправяне на тази несправедливост, но нищо не стана.
На всичко отгоре Първа частна банка "фалира" и ми изгоряха много пари. МНОГО! Преминаха в джобовете на кредитните милионери. От тогава съм в постоянен стрес.
Много ми дължи тази държава, страшно много, с радост бих я удавил в капка вода.
Сега може би ще разбереш две неща. Първо, защо смятам, че преди Преврата съм живял по-добре и защо съжалявам за Т. Живков. Макар, че теоретически не би трябвало да е така. И второ. Защо гласувам за ГЕРБ / с изключение на 2013 г. в знак на несъгласие с Цветанов и Дянков/. И за дявола бих гласувал, Батка, стига да ми обещае възмездие. А след изборите 2009 видях, че Бойко /какъвто и да е, това не ме интересува!/ има политическа воля да го стори. Даде престъпниците на прокурор, но се оказа, че мръсниците са си гласували закон за амнистия. Сега обаче няма да е така. Никаква милост!
И още нещо. Помниш ли, че на Президентските избори 1992 г. за Жорж Ганчев гласуваха над 850 000 души. И аз гласувах за него Тогава той обеща да събере само за 24 часа на стадиона всички мутри и разбойници. И щеше да го направи, познавам Жорж /тогава Георги Петрушев/ добре още от 1963/4 г. и знам колко е луд. като нищо щеше да ги събере на стадиона с цената на всичко. Мисля, че тогава България пропусна големия си шанс.
Надявам се, че сега ти е ясно всичко около мене. Или почти всичко. За мене ГЕРБ не е политическо пристрастие. Той е сламката на надеждата, за която се хващам. Друга такава сламка няма, уви!
Това е мой отговор даден на 1 авг. на следния ти въпрос:
"Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
Доне не ми отговори на един въпрос.Затова питам пак.Как така си плащал големи отчисления за ДОО а пък пенсията ти няма 200 кинта?Не се заяждам повтарям не се заяждам.Аз намерих фиш на баща ми и там се вижда че е плащал ДОО."
Ако смяташ, че това предълго обяснение е "измъкване от въпроса", то аз нямам какво да добавя по въпроса. Ако ли пък не съм разбирал въпроса ти, би било редно да направиш пояснение, вместо да го повтаряш многократно в същата редакция.
При това положение не виждам повече смисъл занапред да контактувам с тебе.
Бъди здрав.
ПП. Поразрових и намерих доказателства, че няколко години /не само аз!/, до деноминацията на лева осигуровките са ми били преизчислени 1:1000, т.е. осигурявал съм се със жълти стотинки.
.http://www.tretavazrast.com/статии/и...сиите”
Коментар
-
Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнениеКристалинка има голям авторитет ,най много след българските граждани пострадали от бедствията и аварията......
да му мисли майка и........
Българските граждани няма как да се обърнат пряко към комисар, затова има правителство...
Ето, например, днес същата Кристалина беше публикувала един статус за действията на Шведското правителство, което се обърна по реда на механизма за европейска взаимопомощ във връзка с горските пожари в Швеция...барем някой тука се сети да ползва същия механизъм за наводненията...
Ама нейсе, радвам се, че имаме такъв представител, който ежедневно ме кара да се гордея, че съм българин! Слава Богу, че се разминахме с Вагинина на Станишев!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Jimmy Разгледай мнениеОффф, хич не е лесно да си тъпо парче, но което кръгозорът се простира някъде до Брезник.
Университетът в Пенсилвания е на 15-то място в света!, MIT - на 4-то място в света!
http://www.shanghairanking.com/ARWU2013.html
Дааа, ама как да знае някой, който я е изкарал три семестъра в Благоевградския, я не.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеПърво, говорим за Министерство на икономиката и енергетиката. Тук енергетиката е само една част от стопанството. И не разбирам защо според теб задължително шефа на това министрество следва да е инженер по топлотехника като теб. Според мен следва да е доказал се мениджър.
Второ, Щонов е завършил Английската езикова гимназия в Пловдив и "Телекомуникации и финанси" в Университета на Пенсилвания във Филаделфия, който има световна известност, за разлика от Пернишкия Университет. Щонов има MBA от един от най-престижните университети - Масачузетския технологичен институт (MIT).
Трето, Кристалина има не само авторитет в ЕК и Европа, но и достатъчен престиж сред българските граждани, регистриран регулярно от социологическите проучвания.
да му мисли майка и........
Коментар
-
Първоначално изпратено от Стамболов Разгледай мнениеПърво, говорим за Министерство на икономиката и енергетиката. Тук енергетиката е само една част от стопанството. И не разбирам защо според теб задължително шефа на това министрество следва да е инженер по топлотехника като теб. Според мен следва да е доказал се мениджър.
Второ, Щонов е завършил Английската езикова гимназия в Пловдив и "Телекомуникации и финанси" в Университета на Пенсилвания във Филаделфия, който има световна известност, за разлика от Пернишкия Университет. Щонов има MBA от един от най-престижните университети - Масачузетския технологичен институт (MIT).
Трето, Кристалина има не само авторитет в ЕК и Европа, но и достатъчен престиж сред българските граждани, регистриран регулярно от социологическите проучвания.
Last edited by Бате Пешо; 05.08.2014, 14:15.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение....А този университет в Пенсилвания е престижен колкото оня Пернишкия Университет по Телекоминикации Компютри и Архитектура.....
Университетът в Пенсилвания е на 15-то място в света!, MIT - на 4-то място в света!
http://www.shanghairanking.com/ARWU2013.html
Дааа, ама как да знае някой, който я е изкарал три семестъра в Благоевградския, я не.Last edited by Jimmy; 05.08.2014, 14:11.Don't work hard, work smart!
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДоне понеже не получих отговор да питам пак как така пенсията ти е 180 кинта а си плащал големи осигуровки?Не се заяждам просто се чудя.Открих фишове на баща ми и там си пише какво е внасял пише отчисления ДОО.Сега на въроса ти няма нищо страшно да работиш в Близу но за министър на енергетиката не ставаш защото не познаваш нито хората в бранша нито мрежата нито централите и не ти е ясно как функционира това нещо.Какъв университет е завършил не знам диплома не съм видял а къде е работил са голи приказки.Ако е работил това което твърди и се е върнал да работи в Близу нещо не се връзват нещата.А този университет в Пенсилвания е престижен колкото оня Пернишкия Университет по Телекоминикации Компютри и Архитектура.Голи приказки и хвалби.Разчита че за три месеца никой няма да му търси дипломите..Герберските специалисти са ми ясни.А що се касае до Кристалина тя просто е българоубиец.Служи на чужди и враждебни нам интереси
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеБатка и тебе ли те хвана склерозата? Нали много пространно ти обясних за пенсията, а ти ми отговори, че важно колко дълго ще я получавам? За което ти благодаря.
За служебния министър ти напомням, че той е само за 60 дни и функциите му са различни от тези на постоянния министър.
Коментар
-
Бате Пешо
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеДоне понеже не получих отговор да питам пак как така пенсията ти е 180 кинта а си плащал големи осигуровки?Не се заяждам просто се чудя.Открих фишове на баща ми и там си пише какво е внасял пише отчисления ДОО.Сега на въроса ти няма нищо страшно да работиш в Близу но за министър на енергетиката не ставаш защото не познаваш нито хората в бранша нито мрежата нито централите и не ти е ясно как функционира това нещо.Какъв университет е завършил не знам диплома не съм видял а къде е работил са голи приказки.Ако е работил това което твърди и се е върнал да работи в Близу нещо не се връзват нещата.А този университет в Пенсилвания е престижен колкото оня Пернишкия Университет по Телекоминикации Компютри и Архитектура.Голи приказки и хвалби.Разчита че за три месеца никой няма да му търси дипломите..Герберските специалисти са ми ясни.А що се касае до Кристалина тя просто е българоубиец.Служи на чужди и враждебни нам интереси
За служебния министър ти напомням, че той е само за 60 дни и функциите му са различни от тези на постоянния министър.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеСпокойно Бат'Пеше ние ще го преживеем - 2 месеца е. Обаче за едно сте прави - ренегат е, имам впечатления, че е леко честолюбив и маааалко отмъстителен...
Така че дупе да им е яко на Станишевата шайка, одитът ще е сериозен...
А иначе човека Близнашки си е ок, цяло лято миналата година го засичах по центъра, може да не ме помни, кой съм, но поне на физиономия ме познаваше и всеки път се поздравявахме по протестите...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнениеИзвинявай, Батка, но ще ти кажа направо - не се държиш адекватно. Можеш ли да обясниш какво е престъплението да е работил човек в Близу? Не е ли "по-странно" да станеш премиер, без да си работил никъде, нито в Близо, нито в Далече дори и един ден? Ти кръстник ли си на Щонов, та знаеш, че не разбира от енергетика? А квалификациите за мангал каруцар от факултето са меко, ама много меко казано хашлашки. Освен това не забравяй, че министърът / нямам предвид служебния кабинет, а по принцип/ е политическо лице. Професионалистите в едно министерство са на други длъжности.
Когато завършиш престижния университет на Пенсилвания, когато поработиш в САЩ като инвестиционен банкер в областта на енергетиката и най-вече когато станеш министър, може би ще имаш морално право да даваш оценки за Щонов. Но тогава нивото ти ще бъде друго и няма да си позволяваш груби каруцарски оценки. Дотогава ще бъдеш само бате Пешо.
Същото се отнася и за оценките ти за Кристалина Георгиева. Нито за миг не забравяй, че тя е личност, известна и ценена в най-висшите кръгове на Европа и света, докато ти си световно неизвестния Бате Пешо.
Държиш се като бабичка от Женския пазар, която одумва всички и всичко, което не й е по гайдата. Добре си помисли, дали имаш каквото и да е право да заемаш позицията на "Последна инстанция".
Поздрави и успех!
Коментар
-
Спокойно Бат'Пеше ние ще го преживеем - 2 месеца е. Обаче за едно сте прави - ренегат е, имам впечатления, че е леко честолюбив и маааалко отмъстителен...
Така че дупе да им е яко на Станишевата шайка, одитът ще е сериозен...
А иначе човека Близнашки си е ок, цяло лято миналата година го засичах по центъра, може да не ме помни, кой съм, но поне на физиономия ме познаваше и всеки път се поздравявахме по протестите...
Last edited by kandid; 05.08.2014, 13:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнениеАз на Близнашки вярвам, понеже ми е преподавател и съм имал възможност да опозная...Честно казано, като студент съм влизал в множество спорове с него поради различия, които имаме във възприятието на историята (например)...да ти кажа, малко ме дразнеше с превъзнасянето на Петко Каравелов, докато аз винаги съм предпочитал примера на Ст. Стамболов...обаче човека е принципен...накрая той ми се падна и на изпита по КП вместо титуляра Танчев...
На пръв поглед от състава на правителството симпатизирам на министрите на културата, на образованието и на здравеопазването...много добър избор и тримата...
А засега единствен не одобрявам Шаламанов на отбраната - ако не се лъжа беше зам. при Костов и направи доста поразии!
Коментар
Коментар