IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• kony

Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
    Каращите се тук независимо от партийни пристрастия и изборен резултат,можете ли да се разберете поне по 1 или 2 въпроса с национално значение /т.е.КАКВО/ и конкретен план /т.е.КАК/?

Общи фрази като "реформа в съдебна, здравна и т.н.системи" да се считат за НЕ.
    Ето моите предложения.:

1. Свикване на Велико Народно събрание.

2. Изработване на нова Конституция.

3. Забрана на обществените поръчки.

4. Допълнение към Наказателния кодекс:
    а/ за корупция, независимо от размера на сумата сумата - доживотен затвор без право на замяна, поради липса на смъртно наказание. Същото наказание да се прилага и за финансови злоупотреби и далавери от какъвто и да е вид, например източване на ДДС.
    б/ служебно лице, което осуети наказание на престъпник да излежава двойния размер на предвиденото от Закона наказание за престъпника. /тази точка може да стане излишна, ако се приеме точка "а"/

5. Преразглеждане на всички концесионни договори и договори за приватизация и при откриване на съществени нарушения, договорите да се анулират.

Има още много, но дори и само горното да се осъществи, България бързо ще изгуби славата си на най-бедната страна в Европа.

ПП. Аз не се карам с никого, опитах се да поспоря с един, но това е невъзможно. Той просто е радиоточка.

Коментар

• Първоначално изпратено от kony Разгледай мнение
      Каращите се тук независимо от партийни пристрастия и изборен резултат,можете ли да се разберете поне по 1 или 2 въпроса с национално значение /т.е.КАКВО/ и конкретен план /т.е.КАК/?

1. Лустрация
      2. Кастрация
      3. Дерусификация

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
        Добре, бе човече, уважавам твоето мнение, имаш право на него. Добре зная, че Виденов, както и Филип Димитров дори и по една стотинка не откраднаха. Само че хората казваха "Гладната зима на Виденов". Щото той си беше една марионетка и послушно правеше това, което му казваха.
        За Софиянски не ми говори, зная го що за стока е. Той и Костов...хайде да не говоря.
        Но да казваш, че Софиянски е въртял курса е лаишко. Курсът се определя от пазара. А че Софиянски е опитвал далавери за "нашите", по точно за вашите е съвсем логично. Защото кръговете около Костов, например, гъмжаха от комунисти. И първоначалното СДС гъмжеше от комунисти , ама нали БКП го създаде? Примери - стотици - Петко Симеонов, Чавдар Кюранов, Румен Воденичаров, Стефан Гайтанджиев, който след като отмъкна архива с автобиографиите на 5000 активисти на СДС /включително и моята/ стана депутат от БСП. Просто си изпълни мисията и се завърна под родната стряха. Стигна се до парадокса на Координационен съвет Чавдар Кюранов да предложи Андрей Луканов за Председател на СДС. Това, както и някои последвали събития ме накараха да си счупя краката от бягане и да плюя завинаги на СДС. Върхушката бръкна дълбоко в кацата с мед, а милионите симпатизанти останаха с излъгани надежди.
        За Бойко Борисов винаги съм казвал, че не е идеален, но е най-малкото зло в настоящия момент. А за словосъчетанията Борисов и мутра - забрави. Това никого не впечатлява. Всеки човек има минало, всеки човек обаче търпи развитие. Все едно тебе да започнат да хулят, че си бил от другата страна, както сам казваш.

Но мене ме интересува друго. Какво е основанието ти да ми кажеш, че съм в час, като цитираш дословно следните ми думи:

"Дълбоко грешиш. Най-вече в изречението, което заслужено ти изтриха. Манипулираш хората. Пак се подпираш на опорните точки.

Ето какво не искат хората:

Хората искат да живеят достойно, а не унизени без хляб, ток и парно. Хората не желаят повече национални катастрофи. Две тежки национални катастрофи за седем години /1990 - 1997/ им стигат. Ако правителството на Орешарски беше продължило да управлява, нова национална катастрофа беше неизбежна. Тя и сега виси на косъм след принципа на "изгорената земя", който турксоциалистите приложиха и капаните за следващото правителство, които заложиха. Дано сами се хванат в тях!
        Хората не желаят повторение на статуквото.
        А за статуквото ще пиша по-късно, ако ми остане време, но както винаги се стремя - с факти и доказателства. А не с хвърлени на посоки думички, както правят някои драскачи тук, ползвайки социалистическата лексика едно към едно."

Може би ти отричаш двете национални катастрофи, както и това кой ги причини? Или отричаш гладните Луканова и Виденова зими? Тях дори и във Висшия съвет на БСП не отричат. Или отричаш глада, купонната система, режима на тока 3:3 и липсата на парно по време на режима? Питай Г-н Миков дали ще ги отрече.

Аз все пак държа да зная с какво от горецитираното не съм в час. Без да намесваш ГЕРБ, защото няма и думичка за него там.
        Чакам.
        А ако не успееш да кажеш, в което не се и съмнявам, това означава, че не знаеш как се разговаря. По човешки. С хората.

ПП. И няма да е зле да си пооправиш правописа. Ще ти е от полза.

така ли .... маркет от 3 милиона долара...
        като изкупят доларите и пуснат нефтохима да търсят 5 и той ги качи на 2,800- на другия ден интервенират с милион и почнат пак да купуват нашите хора ..не нам...с курсовете...

Коментар

• въпрос

Коментар

• Добре!

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
            Защото да пропагандираш една партия с мутра като Борисоф и танов ,кандидат затворник като Цветанов и найденов и куп калинки като почнеш от Павлова и свършиш с Плевналиев си е за гинес ....
            В бсп има по малко членове на бкп от герб...
            Вервай ми...
            А при червените на Виденов съм бил от другата страна и знам ,че виденов един леФ нее откраднал за разлика от твойте чисти хора..
            както знам ,че Софиянски въртя куп далавери с курса за да се облажат нашите хора--беше много интерес курса от 600 до 3К при Софиянски ,после спадане до 2200 и връщане до 2600 и накрая нулиране на 1470.....
            Добре, бе човече, уважавам твоето мнение, имаш право на него. Добре зная, че Виденов, както и Филип Димитров дори и по една стотинка не откраднаха. Само че хората казваха "Гладната зима на Виденов". Щото той си беше една марионетка и послушно правеше това, което му казваха.
            За Софиянски не ми говори, зная го що за стока е. Той и Костов...хайде да не говоря.
            Но да казваш, че Софиянски е въртял курса е лаишко. Курсът се определя от пазара. А че Софиянски е опитвал далавери за "нашите", по точно за вашите е съвсем логично. Защото кръговете около Костов, например, гъмжаха от комунисти. И първоначалното СДС гъмжеше от комунисти , ама нали БКП го създаде? Примери - стотици - Петко Симеонов, Чавдар Кюранов, Румен Воденичаров, Стефан Гайтанджиев, който след като отмъкна архива с автобиографиите на 5000 активисти на СДС /включително и моята/ стана депутат от БСП. Просто си изпълни мисията и се завърна под родната стряха. Стигна се до парадокса на Координационен съвет Чавдар Кюранов да предложи Андрей Луканов за Председател на СДС. Това, както и някои последвали събития ме накараха да си счупя краката от бягане и да плюя завинаги на СДС. Върхушката бръкна дълбоко в кацата с мед, а милионите симпатизанти останаха с излъгани надежди.
            За Бойко Борисов винаги съм казвал, че не е идеален, но е най-малкото зло в настоящия момент. А за словосъчетанията Борисов и мутра - забрави. Това никого не впечатлява. Всеки човек има минало, всеки човек обаче търпи развитие. Все едно тебе да започнат да хулят, че си бил от другата страна, както сам казваш.

Но мене ме интересува друго. Какво е основанието ти да ми кажеш, че съм в час, като цитираш дословно следните ми думи:

"Дълбоко грешиш. Най-вече в изречението, което заслужено ти изтриха. Манипулираш хората. Пак се подпираш на опорните точки.

Ето какво не искат хората:

Хората искат да живеят достойно, а не унизени без хляб, ток и парно. Хората не желаят повече национални катастрофи. Две тежки национални катастрофи за седем години /1990 - 1997/ им стигат. Ако правителството на Орешарски беше продължило да управлява, нова национална катастрофа беше неизбежна. Тя и сега виси на косъм след принципа на "изгорената земя", който турксоциалистите приложиха и капаните за следващото правителство, които заложиха. Дано сами се хванат в тях!
            Хората не желаят повторение на статуквото.
            А за статуквото ще пиша по-късно, ако ми остане време, но както винаги се стремя - с факти и доказателства. А не с хвърлени на посоки думички, както правят някои драскачи тук, ползвайки социалистическата лексика едно към едно."

Може би ти отричаш двете национални катастрофи, както и това кой ги причини? Или отричаш гладните Луканова и Виденова зими? Тях дори и във Висшия съвет на БСП не отричат. Или отричаш глада, купонната система, режима на тока 3:3 и липсата на парно по време на режима? Питай Г-н Миков дали ще ги отрече.

Аз все пак държа да зная с какво от горецитираното не съм в час. Без да намесваш ГЕРБ, защото няма и думичка за него там.
            Чакам.
            А ако не успееш да кажеш, в което не се и съмнявам, това означава, че не знаеш как се разговаря. По човешки. С хората.

ПП. И няма да е зле да си пооправиш правописа. Ще ти е от полза.

Коментар

• Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
              Мен не ме интересува кой и как ще чупи пръсти от червените
              И мен ... , но това не пречи най-злорадо да се сетя за тях в няколкото секунди, докато отварям шампанското след изборния ден ..
              Yeah

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                Така е пиленце червеничко, хората знаят, кой е отговорен, ти не бери грижа...оценката ще я получите на 05.10....

А на 06.10. кънчо-кольовците ще чупят пръсти и ще се пънат да обясняват, що така...
                Мен не ме интересува кой и как ще чупи пръсти от червените ,знам че тиквата ще е един от чупещите ...което ще ми даде удовлетворение ,че е спрян един хамелеон и простак от властта.....

Коментар

пиленце ,хората знаят кой нареди свойте хора във веитата....
                  Борисоф и ще го линчуват пак.....
                  Сега трябва герб да ЗАБРАНЯТ всякакви увеличения на ток, вода, парно, газ...цигари и алкохол, да увеличат пенсиите с 20%, да ЗАБРАНЯТ актуализация на бюджет и взимане на нови заеми и.....да подадат оставка!!!
                  Ха да видим кутевчетата, как ще гледат като насрани, като им дадат мандата

Коментар

Така е пиленце червеничко, хората знаят, кой е отговорен, ти не бери грижа...оценката ще я получите на 05.10....

А на 06.10. кънчо-кольовците ще чупят пръсти и ще се пънат да обясняват, що така...

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      Почна се! Отново да плащаме сметката на комунистическия грабеж...при това тези 17 % са само резултат от по-малко от година управление, а когато ни представят сметката за Големия шлем и проектите на хидроинженера ще стане направо страшно...

Коментар

ЕВН поиска със 17.9% по-скъп ток от 1 октомври

Прочети още на: http://www.dnes.bg/index/2014/09/02/...ktomvri.237596

Почна се......
                        Почна се! Отново да плащаме сметката на комунистическия грабеж...при това тези 17 % са само резултат от по-малко от година управление, а когато ни представят сметката за Големия шлем и проектите на хидроинженера ще стане направо страшно...

Коментар

• ЕВН поиска със 17.9% по-скъп ток от 1 октомври

Прочети още на: http://www.dnes.bg/index/2014/09/02/...ktomvri.237596

Почна се......

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                            И какво общо има с ГЕРБ моят пост и това което цитираш? Абсолютно нищо. Пишеш "въобще", без никакви мотиви. Държа да обясниш защо не съм в час. Ако можеш.

А това, което си писал за ГЕРБ е съвършено различна тема от това, което съм писал аз. Но пък много хубава тема! На 5 октомври вечерта ще видим кой не е в час.

Но аз мога да ти дам пример какво пише човек, който наистина не е в час:

"Гласувай за ГЕРБ и няма да имаш нужда от ток и парно и ще се научиш да не ядеш."

Това да ти е познато? Вече ти обясних, че това е специалитет не на ГЕРБ, а на БСП, при това вече случило се, с цената на две национални катастрофи и много мъка за хората. Още никакво обяснение не си дал по този въпрос. Зная, че си хлъзгав като пъстърва, но аз имам търпение и чакам. Дължиш и едно извинение на хората, в чиято рана си бръкнал с мръсния си пръст. Хората, които изгубиха парите си до стотинка по времето на Виденов чрез фалитите на банките, хиперинфлацията и последвалата деноминация на лева 1000:1. А парите на хората преминаха в джобовете на кредитните милионери - днешните червени олигарси, чиито интереси и позиции защитаваш незнайно защо толкова яростно.
                            Всъщност знайно е...
                            Защото да пропагандираш една партия с мутра като Борисоф и танов ,кандидат затворник като Цветанов и найденов и куп калинки като почнеш от Павлова и свършиш с Плевналиев си е за гинес ....
                            В бсп има по малко членове на бкп от герб...
                            Вервай ми...
                            А при червените на Виденов съм бил от другата страна и знам ,че виденов един леФ нее откраднал за разлика от твойте чисти хора..
                            както знам ,че Софиянски въртя куп далавери с курса за да се облажат нашите хора--беше много интерес курса от 600 до 3К при Софиянски ,после спадане до 2200 и връщане до 2600 и накрая нулиране на 1470.....

Коментар

• Постове на принципа "ВЪОБЩЕ"

Първоначално изпратено от Монти Разгледай мнение
                              Нали знаеш ,че не си в час.....
                              ГЕРБ се подкрепя от шепа общинска администрация в големите градове и няколко големи групи Котараци......
                              Зад нея не стоят нито бедните ,нито пенсионерите ,, нито дребните фирмаджии ,нито турците ,даже и циганите не стоят вече....
                              И какво общо има с ГЕРБ моят пост и това което цитираш? Абсолютно нищо. Пишеш "въобще", без никакви мотиви. Държа да обясниш защо не съм в час. Ако можеш.

А това, което си писал за ГЕРБ е съвършено различна тема от това, което съм писал аз. Но пък много хубава тема! На 5 октомври вечерта ще видим кой не е в час.

Но аз мога да ти дам пример какво пише човек, който наистина не е в час:

"Гласувай за ГЕРБ и няма да имаш нужда от ток и парно и ще се научиш да не ядеш."

Това да ти е познато? Вече ти обясних, че това е специалитет не на ГЕРБ, а на БСП, при това вече случило се, с цената на две национални катастрофи и много мъка за хората. Още никакво обяснение не си дал по този въпрос. Зная, че си хлъзгав като пъстърва, но аз имам търпение и чакам. Дължиш и едно извинение на хората, в чиято рана си бръкнал с мръсния си пръст. Хората, които изгубиха парите си до стотинка по времето на Виденов чрез фалитите на банките, хиперинфлацията и последвалата деноминация на лева 1000:1. А парите на хората преминаха в джобовете на кредитните милионери - днешните червени олигарси, чиито интереси и позиции защитаваш незнайно защо толкова яростно.
                              Всъщност знайно е...
                              Last edited by Дон Карлос; 02.09.2014, 15:06.

Коментар

Нали знаеш ,че не си в час.....
                                ГЕРБ се подкрепя от шепа общинска администрация в големите градове и няколко големи групи Котараци......
                                Зад нея не стоят нито бедните ,нито пенсионерите ,, нито дребните фирмаджии ,нито турците ,даже и циганите не стоят вече....
                                Нито съм беден, нито съм пенсионер, нито работя в администрация - държавна или общинска (за разлика от някои съфорумци), нито съм "котарак"...не съм и циганин или турчин...

* не че има лошо да си беден, пенсионер или пък представител на малцинство...

Коментар

Working...
                                X