IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Между другото има още една реалистина коалиция

ГЕРБ + Бареков + негласна подкрепа на ДПС

което е всъщност сценария на ДПС. И е доста вероятно да го направят. Бойко е тъпичък и ще го вържат този път много здраво.

Коментар

• 2009 емоциите за парламентарните избори бяха изключително високи. Сега ги няма никакви. Без емоции излизат д агласуват хората които гласуват защото се чувстват длъжни да гласуват. А това са твърдите ядра и платения вот. Твърдия вот отива в БСП и ДПС, Бареков в момента е концентрирал платения вот доста силно, 2009 бе по разкъсан между поне две или три партии. ГЕРБ на европейските избори взе само 30%. Ако активността сега отсане ниска пак ще е някъде там. Не мисля че много им се е подобрил имиджа от тогава. Но да кажем че все пак активността е по-висока и вземат по средата между 36% на алфа рисърч и това което показаха на европейксите т.е. към 33%. На ДПС резултата леко ще падне спрямо европейските, но при ниска избирателна активност ще вземат едни 14-15%, може и до 16 да достигнат, тъй като за европейските избори нямаха право да гласуват в Турция. БСП да кажем че също хване по средата между алфа и европейските - стават 20-21%. Така че реално БСП + ДПС има много сериозен шанс на идмат повече от ГЕРБ. Остават другите две партии РБ и Бареков. Бареков, може Цветан Василев вече да не дава кинти, но покрай бареков са в момента всичките партии дето купуват гласове. Хората които си продават гласа няма да кажат че ще гласуват за Бареков, но реално ще го направят. Т.е. при него ще има изненада нагоре спрямо социологическите проучвания. Той хвана 10% на европейските и му дават 4% - някакви балъци предполагам, които са решили да гласуват за него. Като сложиш и още 5% платен вот и ето ти 9%. РБ да кажем че вземе колкото му дава алфа 5%. И останалите не влезат.

Така какво се получава в крайна сметка
      ГЕРБ - 33%
      БСП - 21%
      ДПС - 14%
      Бареков 9%
      РБ 5%

Както ще да го гледаш това възможните коалиции са
      ГЕРБ +БСП
      ГЕРБ + ДПС
      БСП + ДПС + БАреков
      ГЕРБ + РБ + Бареков

Тази коалиция където много от инвестиращите на борсата смятат че е най-вероятна и най-благоприятна
      ГЕРБ + РБ
      Към момента ми изглежда невъзможна

Да кажем ГЕРБ не иска да прави коалиция с БСП или с ДПС а РБ не иска с Бареков. И остава една възможна коалиция БСП+ДПС+Бареков.

Ниската избирателна активност почти сигурно ще доведе до този резултат. А споделям мнението на РБ че всички партии освен те работят за ниска активност.

Коментар

• Който и да спечели , печели кошница вунящи плесени....аругантно комерсиялна наркоманска младеж ..,,средна класа ракиджии чени потници все мислещисе за всичко знаещи тарикати.... Песионери изпълнени със злоба и червена олигофрения.... 10% обезверена интелигенция и 30% роми и ДПС ... Родопско неграмотно население...,,Общо взето лайна.
        Животът е огледало.....усмихвай се

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovеsie Разгледай мнение
          Ако например се запазят резултатите от европейските избори ще ни управлява тройна коалиция. БСП+ДПс+Бареков
          Няма да споря, съвсем скоро ще стане ясно.
          Малка справка:
          ЕП избори 2009
          Герб - 24 %
          БСП - 18,5 %
          ДПС - 14,14 %
          Атака - 11,96 %
          СК - 7,95 %
          НДСВ - 7,96 %

Парламентарни избори 2009
          Герб - 39,72
          БСП - 17,70
          ДПС - 14,45
          Атака - 9,36
          РЗС - 4,13
          СК - 6,76
          Yeah

Коментар

• Ако например се запазят резултатите от европейските избори ще ни управлява тройна коалиция. БСП+ДПс+Бареков

Коментар

• Кампанията е отчайващо анемична. И според мен може да създаде доста странни резултати на самите избори. Особено за партии които не са си разчели добре твърдото ядро.

Да не се окаже че ДПС се приближава до това да е първа сила - както се случва на европейски избори.

Коментар

Прави ли ви впечатление че тази предизборна кампания минава как да го кажа - незабелязано. Че то дори за европейските избори се вдигна повече шум.

На мен ми се вижда че единствената причина за подобна незаинтересованост на основните партии е защото вече всичко е разпределено.
                Кампанията не е особено стандартна, но не бих я нарекла незабелязана. Манфред Вебер, Антонио Лопез, утре пристига Жозеф Дол, обиколиха градове, села и паланки, всичко е отразено надлежно в сайта им ... който го интересува - да гледа.

Разбира се, кампанията на другите големи политически партии ми се вижда отчаяно неглижирана - безпомощно помръдване, като предусетили падението ...
                Yeah

Коментар

Прави ли ви впечатление че тази предизборна кампания минава как да го кажа - незабелязано. Че то дори за европейските избори се вдигна повече шум.

На мен ми се вижда че единствената причина за подобна незаинтересованост на основните партии е защото вече всичко е разпределено.
                  Всичко вече е уточнено .

Чакаме да ни представят сметката за плащане .

Коментар

• Прави ли ви впечатление че тази предизборна кампания минава как да го кажа - незабелязано. Че то дори за европейските избори се вдигна повече шум.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                      Кражби и енергетика се комбинират само ако в изречението присъстват имена като Стнишев или Р.Овч.
                      Кражби , енергетика се комбинират с всяко име заемащо отговорен пост в енергетиката !

Коментар

• Кой за кого ще гласува на изборите в неделя! http://investments.dir.bg/_wm/librar...3&df=8&dflid=3

http://investments.dir.bg Глупавият проумява само онова, което вече е станало! - Омир

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
                          Кражби и енергетика се комбинират само ако в изречението присъстват имена като Стнишев или Р.Овч.
                          Не си спомням Папа Франциск, от който мнозина трябва да се поучат, да е дал индулгенция за кражби на ББ и ЦЦ..
                          Ако бъркам, поправи ме.
                          Апропо, днес е имало комични моменти в чистката на служители за овладяване на евро фондовете. Там повечето са хора назначени предимно от герб, ама докато вдянат кое наше кое чуждо.. ,
                          Явно не ги ебе за нищо и директивата е - да рушим, тъжно, но факт.
                          Толкова си могат, това го видяхме вече - партия на службогонци с лидери баш айдуци.

Та, турбо съсипия са твоите хора, факт!

Въпросът е дали има смисъл да се полагат усиля за матеряла, както го наричате "тарикатите"?!

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                            Бате,коя е тая малката партия дето ще дойде ще вземе власт и ще нареди пицата.не виждаш ли че не ги броят малките
                            Писах какво ми се иска.А какво ще се случи е друга работа.много ми се иска мутрите фесовете и комунистите да ги няма в парламента или да са в опозиция завинаги.

Коментар

• Първоначално изпратено от prodigal Разгледай мнение
                              М да, не е лесна работа да се управлява държава! Обаче доста по-лесно е да се краде от нея, докато има какво.., справка герберите и запознанството и с енергетиката, заеби..

Коментар

• Първоначално изпратено от andi Разгледай мнение
                                Бате,коя е тая малката партия дето ще дойде ще вземе власт и ще нареди пицата.не виждаш ли че не ги броят малките
                                М да, не е лесна работа да се управлява държава! Обаче доста по-лесно е да се краде от нея, докато има какво.., справка герберите и запознанството и с енергетиката, заеби..

Коментар

Working...
                                X