IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Политика (архив до 04.03.2015 г.)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Чехльо ме е срам че ми е президент ...
    Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит

Коментар

• Явор Дачков:Имаме президент - олигофрен.Нямам думи!
      http://bulgarski.pogled.info/news/59...dent-oligofren

Фейсбук изригна: Плевнелиев пренаписа историята
      Лапсус, незнание или обикновена лъжа. Това са щрихите от коментарите във Фейсбук през последните часове. "На 10 ноември 1989 година бях на площада на митинг с плакати "Съд за виновниците. С моя приятел Илиян Попов ремонтирахме неговата стая в студентското общежитие. Когато чухме по новините, аз бях студент 5-ти курс, че има събиране в Народното събрание и ще се извършва промяна в държавата. Като студенти, двамата с него нарисувахме на два тапета два плаката. Единият беше „Съд за виновниците“, а на другия написахме: „Дворците на БКП да станат болници и училища“. С тези два плаката отидохме на прословутия митинг“, разказа Плевнелиев.

На кой митинг е присъствал президента преди 25 години?

Росен Плевнелиев вероятно бърка датите. Първият свободен митинг след 10 ноември бе на 18-и ноември пред „Александър Невски“. В Народното събрание на 10 ноември нямаше никакво събитие, а Тодор Живков падна на пленум в Бояна.

Първият казионният митинг беше организиран от Пенчо Кубадински, по негова инициатива на 17 ноември. Поискал в Политбюро да направи митинг, след като обсъждали, че се готви опозиционен. Казал - дайте и на мен да направя един митинг. Луканов и Младенов с неохота се съгласили.

Трибуната беше на официалния вход на парламента, срещу паметника. Там бяха Добри Джуров, приветстваха го с викове, като взе думата. Беше и самият Пенчо Кубадински. Гена Димитрова изпя химна по микрофона, без музика. Събра се много народ. Бяха докарани плакати от партийни организации, градския комитет на БКП нещо беше организирал изглежда, имаше добре подготвени плакати, правилно рисувани, с дръжки, летви.

Плевнелиев, ако се съди по снимката и плакатите, които цитира, е бил организиран да иде там от партийната организация.
      Бдителни журналисти са забелязали, че лозунгите, които Певнелиев твърди, че е писал и държал на несъществуващия митинг на 10 ноември, всъщност се виждат на снимка на един от първите митинги, публикувана днес във в-к "24 часа".

Ето какво пишат на стените си журналисти:

Иван Бакалов: В случая с митинга нещо се е объркал. Очевидно датата 10 ноември не е била впечатляваща за него, объркал я е с първия митинг. Но аз си правя извод, че той е отишъл на този митинг по партийно поръчение. Па първия митинг имаше докарани от градски комитет на БКП, от община, партийни организации по места, имаше съвсем организирани хора, които например не ме допускаха близо до парламента с моя плакат. Като се придвижвах напред, ме ръгаха с лакти в ребрата. На моя плакат пишеше "Панев, Йотов, Кубадински, подайте си оставката". Бахме трима, всеки с плакат - Мишо Вешим, Росен Янков и аз. Тогава си мислех, че Панев, Йотов и Кубадински са най-близките хора на Тато в политбюро, които също трябва да се махат, чистката да продължи с тях, че ще пречат. Де да знам в озни момент, че Панев е тежко болен, Йотов е подкрепил оставката на Живков, Кубадински - също. Както и да е, блъскаха ме и не ме пускаха наблизо до парадния вход на парламента, ама аз успях накрая да се кача на ограда на паметника на един от камъните там. Та, като помня какво беше, Плевнята е бил там по партийна линия. Имам снимки от тогава.

Николай Слатински: Не знам дали това има значение, но в Перник ние на такъв човек казваме шмекер, да лъжеш е по-сложно усилие, изисква известен интелект - да съчиниш достоверна версия...

Петьо Цеков, в. "Сега": "Не може да бъде... Всъщност, "спомените" на Плевнелиев за двата плаката, които написал на тапет и митингувал с тях уж на 10-и ноември, се появяват няколко часа след като Мила пише коменттар в "24 часа" и пуска към него снимка от един от първите митинги. На снимката са въпросните плакати/тапети. Президентът очевидно се е подсетил за биографията си, докато е пиел сутрешното си кафе и е четял вестник...."

Александър Симов от в. "Дума" е доста по-емоционален: "Сега забележете - тази снимка с двата лозунга, които е държал Плевню излиза в днешния брой на "24 часа". Само няколко часа по-късно, хахах, президентът си приписва два от лозунгите на тази снимка. Но се оплита като пате в кълчища. В разказа му има поне две лъжи - първо това не е снимка от митинг на 10 ноември и второ - той твърди, че двата лозунга "Съд за виновните" и "Дворците на БКП да станат болници и училища" са били държани само от него и от неговия приятел, а останалите се страхували. Хахахаа - от снимката ясно се вижда, че за държането на двата лозунга са необходими поне 4 души. Пълен лъжец се оказа тоя."

На ход са президента Росен Плевнелиев, както и пиарите, и съветниците му.
      http://www.faktor.bg/novini/balgariy...storiyata.html
      Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Явно ирландската пастирка е видяла някъде тази снимка и набързо е решила да си направи героична биография. Снимката е очевидно от митинг пред парламента, каквито имаше чак през декември. Най-вероятно е от прословутия митинг на 14 декември, когато Пешо Дамаджаната рече за танковете. Но във всички случаи не е на 10 ноември. Не е и на 18-ти - тогава беше пред храма "Александър Невски". И плакатите са огромни - няма как и двата да ги държат двама души - нали се опитали да дадат единия на други хора и всички ги било страх .... Ако се намерят свестни журналисти, биха могли да издирят хората, които държат плакатите.

Да не говорим, че много малко хора биха си спомняли какво точно са били написали на на набързо направени плакати .... Работата е ясна - Чехлю е мернал снимката някъде тия дни, по време на медийната истерия около 25 годишнината от 10 ноември и му е харесала за пиар Жалка работа ... Или може би медицински проблем?

P.S. А плакатът "Съд за милионерите" е доста нетипичен за онова време и се сетих, че много по-подхожда на протестите от 1996-97 по време на Виденовата зима ..... Ако това се окаже така, ще падне голям майтап!

Last edited by netware5; 12.11.2014, 00:33.
        He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Бате Пешо

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
          Доне пак се обърка.мен ма боли фара за Доган и за Местан за Гея и дамаджаната също.Ама ти оди пишеш тука за тиквуняка и тичаш да го изнасилваш.Направи му предложение мое да те вземе.Не съм си представял че човек на възраст мое така да се излага.Зимъска като го изгонят с камъни сигурно ще ревеш
          Батка, недей да лъжеш! Ти си депесарче и в червата!

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
            Веднага, Пешка! Веднага щом ти се омъжиш за Местан. Или за Доган.. Тъй де, крайно време е да се събереш с някой от любимите си!
            Доне пак се обърка.мен ма боли фара за Доган и за Местан за Гея и дамаджаната също.Ама ти оди пишеш тука за тиквуняка и тичаш да го изнасилваш.Направи му предложение мое да те вземе.Не съм си представял че човек на възраст мое така да се излага.Зимъска като го изгонят с камъни сигурно ще ревеш

Коментар

• Първоначално изпратено от OMG Разгледай мнение
              Ако много ти трябва тефтерчето, търси го при документите, които станишов загуби ... Така ще стигнеш и до #КОЙ.
              СтаниШеф и Тиквун сърбат бобена чорба от едно гърне.
              Само че единия ползва вилица, а другия лъжица.
              Сега си размениха приборите.
              А #КОЙ казва кой с какво ще сърба!

Коментар

• Бате Пешо

Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                Доне що не вземеш да се ожениш за Бойко?
                Веднага, Пешка! Веднага щом ти се омъжиш за Местан. Или за Доган.. Тъй де, крайно време е да се събереш с някой от любимите си!

Коментар

• Real GDP growth https://www.gfmag.com/global-data/co...country-report
                  2003 2004 2005 2006 2007 2008 2009 2010
                  5% 6.6% 6.4% 6.5% 6.4% 6.2% -5.5% 0.4%

2011 2012 2013 2014*
                  1.8% 0.6% 0.9% 1.6%

За 2014 ръстът вече е ревизиран до 1,2%
                  Предположения за следващата година?
                  Какво мислят финасовите гении на Герб?

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение
                    Добре , добре , Роско е най-големият демократ !

И е бил на митинг на 10.11.1989 г !
                    Само дето първият митинг е на 18 ноември 1989г ,а не както казва чехльо на 10- ти . http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4420461
                    Last edited by коки; 11.11.2014, 21:39.
                    Всичко е много просто. Искаш ли нещо - бориш се...Не ти ли стиска - губиш го!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                      А тука май не позна.На 14.12.1989г беше митинга за отмяната на член първи.....
                      Няколко дни разминаване,не са от значение! По-важното е,че голяма част от днешните управляващи изобщо не са от Списъка на Одобрената Опозиция,нито пък са част от Бъдещия стопански елит (по Иво Недялков)....

Върни се назад в темата от днес и виж Кандитко какъв хубав линк с таблици ми е пуснал за икономическия растеж на България от 1970 до 1989 и от 1989 до 2012 ....
                      Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от vinkel Разгледай мнение

Като ДЕМОкрат да вземе да извади стенограмата от лятото да види и Демос-а му КОЙ какви банкови ваканции е искал!

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
                          Доне що не вземеш да се ожениш за Бойко?
                          ХАХАХАХАХАХА

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                            Ами така е, драги, като пишеш "въобще" и немарливо и не обясняваш какво искаш да кажеш,не се и аргументираш. За щатните комсомолски секретари спор няма.
                            Но я прочети какво си написал? Създаваш впечатлението, че говориш за всички комсомолци, а това звучи обидно. Човек не избира времето в което да се роди.
                            Колкото до това, че 90% са били топачи е смешновато. Значи 9 души са топили един?! Брех, да му се не види! Слушай, брато, това ти твърдение говори за не дотам здрав разум.
                            Колкото до щатните комсомолски секретари, не бяха чак толкова много. Училищният беше ученик, в казармата беше войник, но задължително член на БКП, Във ВУЗ-овете вузовският също беше студент или млад асистент, но също задължително член на БКП, в предприятията до еди колко си работници и служители също беше работник, член на БКП, ако въобще имаше комсомолска организация, защото комсомолската възраст беше до 24 годишна възраст, по изключение до 26. Щатните бяха в Окръжните и районни комитети на Косомола, не броя ЦК на ДКМС, защото там имаше секретар с двама или трима заместници.

Коментар

• Ся ако се обади и на Путин - значи е усеща какво ще е ако си Коледна украса в центъра на София!

Не че нещо,ама предния път като му се обади,след една седмица го свалиха с камъни!

Но интересното е друго - как борисоф ще управлява като няма нищо за крадене!

Томето изока,че евро"средствата" са спрени и за догодина,лизашки опука и малкото което му остави орешака и сега мутрата,понеже е прос и некадърен извън политиката,изтегли Черния Петър и се заусуква около "чужденците" с хленчове колко ще му е трудно!
                              Доказателство за доверие дава първо оня, който го търси!

Коментар

• Първоначално изпратено от SPART Разгледай мнение
                                Тия събрания бяха на 17.11. - денят в който отпадна и чл.1 за Ръководната роля на Партията!

Горе-долу по същото време ДКМС стана БДМ (Българска Демократична Младеж),а Андрей Бунжулов допреди скоро кръжеше около сегашните деформатори на кунева-мунева.Тъй че съвсем нормално е мухляри като плевнята и мутрата сега да са анти-комунисти по "рождение"....

Апропо ,коя е лелята на Къневата Радан,дето била нещо като пловдивските "Черни ангели" преди 9.09.1944 г.,че била по-безмилостна и от софийските си оригинали по отношение на уличните разстрели в стил "Митка Гръбчева"?....За съжаление тя била заловена или разстреляна при акция,без значение - след като тоз плешив траверс сега е пръв лизач на мутрата и сродните му тъпаци!
                                А тука май не позна.На 14.12.1989г беше митинга за отмяната на член първи.От следобяд започнахме избягахме от училище Кошлуков и Желю бяха там.Като се мръкна се събраха много хора и ни натикаха в Парламента аз бвх буквално натикан в прадния вход.

Коментар

Working...
                                X