IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Бате Пешо

Ако в Света има само малки държави никой никого няма да напада,ако няма и идиоти готови да си дадат живота за някаква кауза издънена няма да е възможно да се случи война. Единиствената кауза която си заслужава да се воюва за нея е да няма големи империи. ЕС също е империя и трябва да отпътува за там откъдето е дошъл.
    D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнение
      Нямам планове за след 15г защото не желая да развеселявам Бога.А неговите планове за мен не са ми известни.Може да не съм измежду живите.Каквото Бог е решил това.
      Със суеверие и лицемерна набожност оправдаваш измъкването си от отговор.

Аз те питам "Ако по улицата срещу теб лети камион какво ще направиш?", ти викаш "Каквото господ е решил". Хубаво, да приемем че ще стане каквото е писано, обаче аз не те питам какво ще стане, а ти какво правиш, след като твърдиш, че по улицата към тебе лети камион. Стоиш на улицата и се молиш да не те уцели?
      "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

Е тия две супердържави наистина са супер.Само че са супер задлъжнели.Това са най задлъжнелите държави по света.На кредит не може да се живее вечно.Никой не е над Природните закони и над Бог.
        Хем си прав, хем удобно премълчаваш половината истина. Ти се запитай защо имат толкова много дългове. Отговорът е - защото има кой да им даде заеми.

Примерно да вземем един богаташки квартал. Палати, лъскави коли, лъскави жени, натъкмени деца, и заробваща задлъжнялост. И из тоя богаташки квартал си върви клошаря, рови из боклука, и се присмива на богаташите колко са задлъжнели. Ето на тоя клошар приличаме ние с бедняшката си "гордост", че не сме били задлъжнели. Не сме задлъжнели, защото няма кой да ни даде изгодни кредити. А не ни дават, защото нямаме потенциал да печелим и да връщаме.

Така че преди задлъжнялостта да загроби САЩ и ЕС те трябва да изгубят способността си да си обслужват кредитите на някакво поносимо ниво. Като им гледам икономиките това няма да е скоро. Защото са водещи в прекалено много отрасли. Добива на суровини, производството - това са неща от миналото, с ниска добавена стойност. С тях се занимават страни от третия свят и развиващи се държави. Когато САЩ и ЕС загубят лидерското си място в технологиите и във високо-квалифицираните услуги тогава може да им поръчвате надгробния камък. Обаче не виждам как това ще стане скоро, защото тяхното лидерско място в тези области се дължи не само на вековна преднина в науката, а и на обществен и икономически модел, който насърчава иновациите - и частни, и държавни. Тоталитарните държави могат главно да крадат технологии, или да ги имитират, т.е. те не са технологични водачи, а лешояди и подражатели. Ако дадат прекалено много свобода и пари на изобретателите си те започват да създават средна класа и да пропукват тоталитарния си модел, която за Вожда и Партията е по-опасно отколкото изоставането във военната надпревара.
        Last edited by Pavlik Morozov; 30.04.2014, 17:59.
        "Если б захотеть одним словом выразить, что делается в России, то следует сказать: воруют!"

Коментар

• Първоначално изпратено от Pavlik Morozov Разгледай мнение
          Това е ясно, обаче се измъкваш, затова те питам направо - ти къде се виждаш след 15 години щом имаш такива апокалиптични прогнози за Европа и България?

Аз съм си в България именно защото очаквам Путлер да изяде бахура след кримската каскада, а Китай да продължи да се занимава най-вече със себе си.

Ти какво правиш, за да избягаш от пророчеството си? Или само си приказваш празни приказки за след много години, знаейки че каквото и да кажеш дотогава ще се забрави?
          Нямам планове за след 15г защото не желая да развеселявам Бога.А неговите планове за мен не са ми известни.Може да не съм измежду живите.Каквото Бог е решил това.

Коментар

Ако наистина вярваш, че двете супердържави - ЕС и САЩ, ще са китайски колонии, значи трябва да приемаш за даденост, че дотогава СССРусия ще е направо китайска територия
            Е тия две супердържави наистина са супер.Само че са супер задлъжнели.Това са най задлъжнелите държави по света.На кредит не може да се живее вечно.Никой не е над Природните закони и над Бог.

Коментар

Ще поживеем ще видим кой крив кой прав
              Това е ясно, обаче се измъкваш, затова те питам направо - ти къде се виждаш след 15 години щом имаш такива апокалиптични прогнози за Европа и България?

Аз съм си в България именно защото очаквам Путлер да изяде бахура след кримската каскада, а Китай да продължи да се занимава най-вече със себе си.

Ти какво правиш, за да избягаш от пророчеството си? Или само си приказваш празни приказки за след много години, знаейки че каквото и да кажеш дотогава ще се забрави?
              Last edited by Pavlik Morozov; 30.04.2014, 17:38.

Коментар

Ако наистина вярваш, че двете супердържави - ЕС и САЩ, ще са китайски колонии, значи трябва да приемаш за даденост, че дотогава СССРусия ще е направо китайска територия
                Ще поживеем ще видим кой крив кой прав

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
                  Пепо, тебе никой и няма да те пита, когато става дума за толкова важни държавни решения (и слава Богу). Но че ще воюваш, ако се наложи - бъди сигурен. Дезертирането все още е углавно престъпление и алтернативата няма да те грабне като идея
                  Може би ще воювам но не на страната на НАТО.Никой не може да ми налага какво да правя включително и главнокомандуващия Рошко интелекта

Коментар

Европа след 15г ще е китайска колония а американците ще са им роби.Еврейската върхушка ще я оправят арабелите

Коментар

Празни приказки Пепи, лаладжийстваш. Не сочиш нито един факт.

Замисли ли се, че американската армия не е спирала да воюва реално от десетилетия и най-малко едно очевидно невъоръжено СУ може да ги уплаши? Бойците бягали насрани от рева на машината - на това и дете няма да повярва Пепи, тия бойци са водили реални бойни действия и едно налитащо СУ без ракети може само да ги вбеси (каквато е била целта), но не и да ги уплаши.

А по-общо погледнато истината е, че руската авиация, освен като обща бройка на хартия, не е способна да уплаши вече никого, камо ли американците - нямат нови технологии (освен на компютърна картинка), не са тренирани в истински бой, а и прословутата надеждност на техниката им тежи много. Нека да те питам и тебе - колко реални въздушни боеве е печелил гордостта на руската авиация МИГ 29? Истината е тъжна и жалка...

П.С. Някой спомена по-долу Китай. Виж там нещата са други...
                      Дидо свободен си да вярваш в каквото искаш.Чест ти прави че признаваш че американската армия не е спирала да воюва от десетилетия.Е завалийките воюваха с аборигени.И предполагм ще признаеш че не е воювала на собствена територия да защитава страната си.То аз и не знам тази армия да е воювала в защита на САЩ изобщо някога.Нямам и ни най малкото желание да те убеждавам в неща в които не вярваш.Знам са,п че американците са страхливи и едва ли ще посмеят да нападнат Русия.А това какви технологии имат американците е едно и съвсем друго е пропагандата на Холивуд Дискавъри и Нешънъл Джиографик.А с тия 20 трилиона дългове са пътници.Китай изгрява на небоскона.Казах го на Факиту казвам и на теб.Европа след 15г ще е китайска колония а американците ще са им роби.Еврейската върхушка ще я оправят арабелите

Коментар

Пепо, тебе никой и няма да те пита, когато става дума за толкова важни държавни решения (и слава Богу). Но че ще воюваш, ако се наложи - бъди сигурен. Дезертирането все още е углавно престъпление и алтернативата няма да те грабне като идея
                        Президенти като Чехльо могат в много неща да ни забъркат, знаеш ли кога ще воювам с някой щото било еди какво си престъпление... никога

Коментар

Господин Динев мен никой не ме е питал дали искам в НАТО и в ЕС.Договори с никого не съм сключвал.И никога няма да воювам на страната на НАТО.Ама никога.

Коментар

Господин Динев мен никой не ме е питал дали искам в НАТО и в ЕС.Договори с никого не съм сключвал.И никога няма да воювам на страната на НАТО.Ама никога.
                            Тогава, дрогарю, или си основете своя държава, или станете гражданин на държава, която не е в НАТО, или си скъсайте документите и заживейте в гората.

И на мен не ми се хранят крадливи червени питекантропи, обаче такъв е животът в общество - безкраен компромис. Ту управляват едни, ту други, и някой е все недоволен, затова трябва да има правила, и така живота е горе-долу нормален и поносим.

Може разбира се и да продължите по пътя на путинославен талибан, обаче в тоя случай си спестете всяккви позовавания на право и справедливост, защото в склоността към държавна измяна в полза на агресивен съсед няма нищо праведно.

Има и още един път, но той не е за мишоци - пътят на гражданската дейност и борба. Само че той е затворен за хора с робска психика. Гражданина се бори за свобода, робът - за по-"хубав" господар. Единия действа по своя воля, другия - по команда и опорни точки.
                            Last edited by Pavlik Morozov; 30.04.2014, 17:30.

Коментар

Руските войски са си на тяхна територия и мое си правят учения където искат.За кораба и аз съжалявам.Нямах си и представа че прехвалената американска армия мое да се оака така.А това кой организира евромайдана е очеизвадно не се нуждае от доказателства
                              Празни приказки Пепи, лаладжийстваш. Не сочиш нито един факт.

Замисли ли се, че американската армия не е спирала да воюва реално от десетилетия и най-малко едно очевидно невъоръжено СУ може да ги уплаши? Бойците бягали насрани от рева на машината - на това и дете няма да повярва Пепи, тия бойци са водили реални бойни действия и едно налитащо СУ без ракети може само да ги вбеси (каквато е била целта), но не и да ги уплаши.

А по-общо погледнато истината е, че руската авиация, освен като обща бройка на хартия, не е способна да уплаши вече никого, камо ли американците - нямат нови технологии (освен на компютърна картинка), не са тренирани в истински бой, а и прословутата надеждност на техниката им тежи много. Нека да те питам и тебе - колко реални въздушни боеве е печелил гордостта на руската авиация МИГ 29? Истината е тъжна и жалка...

П.С. Някой спомена по-долу Китай. Виж там нещата са други...

Коментар

• Първоначално изпратено от barbaron
                                Бисерче Спи сладко сега, разбрахме, че си в апогея след полунощ
                                Разбрал си грънци - следобеда и вечерта бях при розово-кафевите деменции в "Сега", и затова тука стигнах към полунощ. А иначе да, не съм по раното ставане.

Коментар

Working...
                                X