Първоначално изпратено от ravnovesie
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Украйна (2)
Collapse
Заключена.
X
X
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНямам идея колко, но ЛНГ флота е вече със свръх капацитет заради очаквания износ на шистов газ от САЩ. Терминали има в почти всяка държава на море - без България, прибалтийските и Германия. До България най-лесно ще стига през Солун, ако нашите продажни политици не бяха нарочно бавили връзката.
Аз ако съм на Путин....няма да им я спирам сега газта,,,,само ще им я намаля на половина....Свирки ще "дялат"...
...само да им я пусна
....Болният на легло,босият в тръните
Коментар
-
Първоначално изпратено от Макс Разгледай мнениеДаде, ама Рогозин вика, колкото повече санкции, толкова по-голям ущерб за западните партнъори.... Вежливи санкции, държи в ръкава си Владимир Владимирович, от които на този етап не се възползва. Мога да постна видео, ама в тези кални борби няма кой да го гледа
Това е война, така че какво значение има, колко капитал е изтекъл, дали 60 млрд или друга цифра.... Както се пее в песента, Один за всех мы за ценой не постим
Коментар
-
Другото нещо - потреблението на газ за енергетика реално веднага може да бъде заместено. Кво ги бърка пак да засилят централите на въглища. Единственото за което няма как да стане са торовите заводи - но това не е кой знае какъв проблем и съвсем лесно може да бъде поето просто като почнат да дават субсидии на торовите заводи и на други засегнати от санкциите за внос на ЛНГ газ. Все пак е просто една малка промяна в законодателството - не е екзистенциален проблем. Ще си вдигнат малко дефицитите, но ще е с по-малко от това което ще трябва да дават в повече за отбрана, ако не накажат русия сега.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениене виждам какъв е проблема - свързват се с Катар товарят танкерите пристига газа - малко по-скъпо ще им излезе но нищо особено за мащаба на икономиките им. нали разбираш че целия руски износ на газ за европа е всъщност 0,3% от БВП то на ЕС. Голям проблем голямо нещо 0,3%. То от Русия вече изтекоха 3% от БВП то и пък всичките русофили смятате че е в отлична форма.
Това е война, така че какво значение има, колко капитал е изтекъл, дали 60 млрд или друга цифра.... Както се пее в песента, Один за всех мы за ценой не постим
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеСамо да питам....Колко кораба ще са нужни на ден за да задоволят потреблението на ден идващо по тръбите.Къде и как и на кои терминали ще влизат и как ще се разпределя газта до цяла Европа.ДО БЪЛГАРИЯ как ще стигне (ЛНГ газта).Грубо Русия вкарва около 170млрд куб. метра.....Колко кораба ще трябват....Дай ми примерни цифри.Опиши ми го практически как ще се случи....и ми обясни ако е САМО за 7млрд ....защо не е направено до сега.Не искат...или не могат....или и ДВЕТЕ
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеА сега защо не го правят....за 7милиарда ли са....или ги е страх от нещо
Щото няма достатъчно такива кораби.
Щото да се направят терминали и кораби и газопроводи и ... ще изисква много пъти по седем милиарда.
Щото и няма толкова газ.
Щото ще бъдем зависими от чалмалиите и Ал Кайда.
Щото цената и ще подскочи до небето.
Щото до нас такава газ няма да дойде.
Щото неравновеснието си бълва глупост след глупост.
Русия щяла да фалира щото някакви санкции щели нещо си, пък неравновесието шортил рублата.
Се едно Бате Пешо да умре от глад, ако му намалят заплатата с 25%.Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениене виждам какъв е проблема - свързват се с Катар товарят танкерите пристига газа - малко по-скъпо ще им излезе но нищо особено за мащаба на икономиките им. нали разбираш че целия руски износ на газ за европа е всъщност 0,3% от БВП то на ЕС. Голям проблем голямо нещо 0,3%. То от Русия вече изтекоха 3% от БВП то и пък всичките русофили смятате че е в отлична форма.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеПЕ то нищо не значи когато Е то може да изчезне, а с него и дивидента и бук валюто ще падне което ще увеличи пък П/БВ
2% си е приемлив риск все пак, при потенциална печалба в пъти. Но аз поне не вярвам че нещата ще се оправят бързо, и поради тази причина не виждам никакъв катализатор за растеж и още много катализатори за спад.
PS А за Гилда трябва да те почерпя ! Яки са. Точно навреме ми насочи вниманието към тях. И вече 1/7 от нисето ми
Ако имаш път към Варна това лято ( без юни) - обади се. Ще ми е драго.Last edited by pipbel; 30.04.2014, 23:11.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Факушкa Разгледай мнениеНадзиравам как вървят нещата.
Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от BOBAN1 Разгледай мнениеПросто ще колабират за една зима....Ще купуват ама ....не тази зима....А и като ги гледам,явно не са готови и за война.Страх гие ...Тук става въпрос за година -две.Който оцелее,той ще дърпа конците.Ако Европа и Уса можеха.....за два месеца вече да са вкарали поне половин милион войска.Много мекушави са нещо.Не мога да ги позная....Не спори с простак.... Ще те свали на неговото ниво и ще те бие с опит
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеЕ ти и от земеделие взе да разбираш.Голем си.....смешник.Аз се занимавам със земеделие от 25 г ти си тръгнал акъл да ми даваш...Не се ли усещаш че си смешенМнението има аналитичен характер и НЕ ПРЕДСТАВЛЯВА препоръка за ВЗИМАНЕ на инвестиционно решение!
Коментар
-
Първоначално изпратено от markov Разгледай мнениеБе чудех се аз що ти си мълчиш пък то къде бил ключа за бараката
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеРавновеско ти си голям шегаджия и ще бъдеш добро попадение за Комиците
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеКолкото толковавсе е повече от това което изкарваш от трите ти овце и пет кокошки
Коментар
Коментар