IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Украйна (2)

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Русия ще започне колонизацията на Луната през 2030 г.
    http://www.mediapool.bg/rusiya-shte-...ews219968.html

Русия ще започне колонизацията на Луната през 2030 г., съобщи руският в. "Известия".

Според проекта на руската космическа програма за колонизиране на Луната, разработвана от руската космическа агенция Роскосмос, Русия планира да създаде лунен полигон и база за добив на полезни изкопаеми на Луната.

В статия от 11 април във в. "Росийская газета", руският вицепремиер Дмитрий Рогозин заяви, че стратегическите задачи на Русия за усвояване на космическото пространство са свързани с разширяване на руското присъствие в околоземната орбита, с колонизацията на Луната, с началото на усвояването на Марс и на други обекти от Слънчевата система.

Сега авторите на проекта за колонизиране на естествения спътник на Земята не изключват привличането на частни инвеститори.

Според Иван Мойсеев ръководител на Института за космическа политика на Русия, Луната е първата стъпка по пътя към далечния космос и може да се използва за перспективен космодрум.

Коментар

• Първоначално изпратено от DidoDinev Разгледай мнение
      Тъй, значи не е вярно това дето го изръси за страданията на Германия от санкциите, поне засега. Изказал си се неподготвен, случва се.

А кой е основният конкурент на САЩ ще разбереш като погледнеш с кой се съдят най-ожесточено за технологии американските компании за стотици милиони долари (пример - Apple vs. Samsung, ако загряваш бавно). А с нещастната Нокия се справиха ужасяващо просто - закупиха я от своите приятелски настроени партньори от ЕС Така че, ЕС и САЩ са конкуренти, но не основни и не ожесточени.

Не казвам дали това е добре. Честно казано мисля, че ЕС като цяло почти фатално изостава в надпреварата, а локомотивът (Германия) играе от години своя собствена игра, което съвсем подрива единството е ЕС. Но това е за друга голяма тема и няма отношение към Украйна.
      какво направи колега ,
      то бива ,бива тролене ама ти надмина всички платени...
      ще влезеш в топпет на някой агенция по набиране.

Украинските сили провеждат щурм срещу сградата на градския съвет в Мариупол
      8 Май 2014 | 14:35 | Агенция "Фокус"
      Москва. Силите за самоотбрана в украинския град Мариупол обявиха, че украинските сили провеждат щурм срещу сградата на градския съвет, предаде Интерфакс-Русия.
      По думите на членове на самоотбраната мъже в черни униформи щурмуват градския съвет, а улицата е отцепена. Федералистите, които заемат зданието, оказват съпротива.

Превод и редакция: Нина Лесева

Парубии отказа... даже и да се отложи референдума ,операцията продължава...
      Сиреч геноцида , той го прави...
      Last edited by Монти; 08.05.2014, 15:54.

Коментар

Груев, ти започна цялото си изявление с лъжата, че в Одеса имало "класическо етническо прочистване". Пълна лъжа. П
        Айде ти като си по сведуш да ни обясниш какво беше това в Одеса като не етнически геноцид ?
        Не спори с идиот-соросоид! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнение
          До колкото си спомням, Курт Бок се възпротиви на санкции, така ли беше!? До колкото си спомням шефовете на ЕОН и Сименс направиха същото!
          Що се отнася до данните, има си нет проверявай, но аз казвам, че ЕС е основния конкурент на САЩ! Също така, казвам че единствения губещ от това, което става в Украина е пак ЕС!
          П.п. Виж ако разглеждаме всяка страна в ЕС, като самостоятелна единица, да тогава Китай застава под ноер 2 в света!
          Тъй, значи не е вярно това дето го изръси за страданията на Германия от санкциите, поне засега. Изказал си се неподготвен, случва се.

А кой е основният конкурент на САЩ ще разбереш като погледнеш с кой се съдят най-ожесточено за технологии американските компании за стотици милиони долари (пример - Apple vs. Samsung, ако загряваш бавно). А с нещастната Нокия се справиха ужасяващо просто - закупиха я от своите приятелски настроени партньори от ЕС Така че, ЕС и САЩ са конкуренти, но не основни и не ожесточени.

Не казвам дали това е добре. Честно казано мисля, че ЕС като цяло почти фатално изостава в надпреварата, а локомотивът (Германия) играе от години своя собствена игра, което съвсем подрива единството е ЕС. Но това е за друга голяма тема и няма отношение към Украйна.

Коментар

• Браво момчета , не се давайте на фашагите.

Интерфакс-Русия: „Донецката народна република” няма да отсрочи референдума

8 Май 2014 | 13:07 | Агенция "Фокус"
            Москва. Членовете на Народния съвет на „Донецката народна република” са решили да не отлагат датата на референдума за независимостта на региона, заяви пред Интерфакс-Русия съпредседателят на правителството на непризнатата република Мирослав Руденко.
            Той съобщи, че референдумът ще се проведе на 11 май.
            Днес ръководството на самопровъзгласилата се република обсъди призива на руския президент Владимир Путин за отлагане на насрочения за 11 май референдум. Вчера Путин се обърна към Югоизточна Украйна с призив за отлагане на референдума, за да се създадат условия за провеждане на диалог с властите в Киев.

Коментар

Груев, ти започна цялото си изявление с лъжата, че в Одеса имало "класическо етническо прочистване". Пълна лъжа. Повече няма какво да се коментира мнението ти, нито туй "нящо" дето си го нацъкал по-долу. Кръчмарски стил - цигански катуни, ръгаме малко Ердоган в манджата, отгоре туряме малко Конситуция да звучи купешко и сервираме на порядъчно пийналия Ланлорд еди-си-колко, който се просълзява и ти целува .... ръката

Ай стига, върни си се в родната тема, там си по-силен.
              жалко, очаквах да стане аргументиран спор, но пак стигнахме до опрните точки за това как да накараме опонентът ти да престане да пише, като го заливаме с помия и го откажем. Ок, аз съм до тук - за твое сведение, само информативно: единият от дядовците ми е лежал в Белене, а след това 20 години е бил без граждански права, само защото е бил царски офицер, независимо, че се е бил при Стражин. След 1989 той не осъди България, за разлика от знайни и незнайни "Демократи", защото той обичаше Родината си и се беше "заклел да я пази, а не да я съди". Родът на баща ми са изселници от Македония. Аз съм с две висши - Право и Финанси (не са от НБУ, БСУ, ВСУ и прочие смешки), но предполагам, че всичко по-горе ме прави полуграмотен комунист, който бърка торлю гювечи и скалъпва истории. Дядо ми знаеше значението на думите "чест и достойнство", наследникът му - също, така че ти пожелавам приятно тролене и хубав ден!!!
              Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• ЕС: Референдумът ще влоши ситуацията в Украйна

http://www.focus-news.net/news/2014/...v-ukrayna.html

Провеждането на референдум в неделя в Източна Украйна ще влоши допълнително ситуацията в страната. Това заяви днес говорител на ЕС, след като проруските сепаратисти решиха да проведат референдума за статута на Донецката и Луганската област въпреки призивите на руския държавен глава Владимир Путин, съобщи френската агенция AFP.

„Настояваме категорично, че този референдум не трябва да се състои, тъй като ще влоши положението” и „може да доведе до нова ескалация” на насилието, заяви Мая Косянчич, говорител на дипломатическата служба на ЕС.

Коментар

• Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение

"Дума" възхвалява руското образование със статия от 1961 г.

Не виждам защо трябва да се омаловажава постижението, ако наистина са задминали нивото на американското образование от '61.

Коментар

• Фашагите не щат мир:

Интерфакс – Русия: Киев ще продължи спецоперацията в Югоизточна Украйна независимо от решението за референдума

8 Май 2014 | 11:46 | Агенция "Фокус"
                    Киев. Секретарят на Съвета за национална сигурност и отбрана на Украйна Андрей Парубий заяви, че спецоперацията в източната част на страната ще бъде продължена, независимо от решението на представителите на самопровъзгласилата се Донецка народна република за референдума, насрочен за 11 май, предаде Интерфакс – Русия.
                    „Антитерористичната операция ще бъде продължена независимо от решенията на тези или онези диверсионни или терористични групи, каквито има в Донецка област”, каза Парубий, отговаряйки на въпрос относно действията на силите за сигурност в случай на отказ на представителите на Донецката народна република от провеждане на референдума.

Коментар

• И понеже някой тук ползва Карибската криза като незнайно къв аргумент, ето и нещо от днешната Дума (1961????)

"Дума" възхвалява руското образование със статия от 1961 г.

Публикация в притурка на в. "Дума" твърди, че руското училище е по-силно от американското, като прилага доказателства за това от статия от 1961 г.

Публикацията в "Руски дневник - печатно приложение на вестник "Дума" - е под заглавие "Руското училище е по-силно от американското". Вътре се цитира статия от "International Herald Tribune" на д-р Анели Лакс, математик от Нюйоркския университет, която изразява разочарование от американската образователна система.

Крайната констатация е, че "образователната система в САЩ е много проста и че руското училище е по-силно".

Авторката на текста, който "Руски дневник“ използва като актуално доказателство за предимствата на руската образователна система, д-р Анели Лакс е починала преди почти 15 години. Освен това статията на Лакс е била отпечатана във вестник "The New York Herald Tribune" на... 13 април 1961 г. Самият вестник не се издава от 1966 г. насам, отбелязва агенция "Фокус", която забеляла тези факти.

http://offnews.bg/news/%D0%9D%D0%BE%...B3_332033.html

Коментар

За Германия и санкциите нещо да беше казал също, а ?

И къде съм казал, че ЕС не е икономически конкурент на САЩ? Ти говориш за основния и аз ти казах кой е. Ако смяташ, че САЩ и Англия или САЩ и Германия са най-жестоките и безмилостни конкуренти в света, то го кажи ясно, за да стане ясно на всички колко ти е акъла, не ми давай статистики кой колко произвежда (които отгоре на всичко ме съмнява, че са неверни).
                        До колкото си спомням, Курт Бок се възпротиви на санкции, така ли беше!? До колкото си спомням шефовете на ЕОН и Сименс направиха същото!
                        Що се отнася до данните, има си нет проверявай, но аз казвам, че ЕС е основния конкурент на САЩ! Също така, казвам че единствения губещ от това, което става в Украина е пак ЕС!
                        П.п. Виж ако разглеждаме всяка страна в ЕС, като самостоятелна единица, да тогава Китай застава под ноер 2 в света!

Коментар

• Да админа като банна по симпатизиращите на Русия тук явно се възцари демокрация.....с про-американски привкус.

Коментар

• Първоначално изпратено от thaddeus Разгледай мнение
                            Казваш ЕС не основния икономически конкурент на САЩ! При положение, че произвежда над 25% от световния икономически продукт, никак не е! Дали не е най-големия износите на стоки и услиги а? Дали не е най-големия вносител?!
                            Айде пак да ми обясниш за фауната в Азия!
                            За Германия и санкциите нещо да беше казал също, а ?

И къде съм казал, че ЕС не е икономически конкурент на САЩ? Ти говориш за основния и аз ти казах кой е. Ако смяташ, че САЩ и Англия или САЩ и Германия са най-жестоките и безмилостни конкуренти в света, то го кажи ясно, за да стане ясно на всички колко ти е акъла, не ми давай статистики кой колко произвежда (които отгоре на всичко ме съмнява, че са неверни).

Коментар

• (За)слугите на Путин

ИВО ИНДЖЕВ
                              http://ivo.bg

Путин успя да унижи външния си министър Сергей Лавров, който заяви пред целия свят отрицателното отношение на Русия към планираните за 25 май президентски избори Украйна.

“Ще бъде необичайно организирането на президентски избори в Украйна, докато правителството е изпратило армията срещу собствения си народ”, обяви руският външен министър Сергей Лавров след заседанието на министрите на външните работи на Съвета на Европа.

Дипломат №1 на Москва заяви, че провеждането на нов кръг международни разговори за Украйна в Женева ще бъде като въртене в кръг и напредък би могъл да се постигне единствено на такива разговори, на които представители на рускоезичните райони в Украйна също участват, предаде Ройтерс.

“Докато представители на Юга и на Изтока не участват, ние няма да постигнем напредък по прилагането на каквото и да е споразумение”, заяви Лавров, цитиран от ДПА.

Буквално часове по-късно Путин се отметна от тази позиция, на която увисна обесения авторитет на Лавров.

Самодържецът Путин обяви за изненада на целия свят, че президентските избори в Украйна са „стъпка в правилна посока”.

Само самодържец може да си позволи подобен рязък завой и само държаният от него слуга може да издържи унижението да бъде бламиран по този начин без да си вземе ушанката.

Слугите в България никой няма дори да забележи. Поради което отбелязвам, че слугата Страхил Ангелов, депутат от БСП, прогнозира тази сутрин в българския телевизионен ефир, че няма да има избори в Киев на 25 май.

Коментар

Айде следващия Кой е основен икономически конкурент на САЩ? Аз казвам Азиатските тигри начело с Китай. Ти какво казваш?
                                А за германците що рече? Кое по-точно ги е заболяло от санкциите? А?

Кефите ме колко сте умни и интелигентни, ну, мужики
                                Казваш ЕС не основния икономически конкурент на САЩ! При положение, че произвежда над 25% от световния икономически продукт, никак не е! Дали не е най-големия износите на стоки и услиги а? Дали не е най-големия вносител?!
                                Айде пак да ми обясниш за фауната в Азия!

Коментар

Working...
                                X