IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да им се спрат стипендиите и заплатите на стачкуващите

Collapse
Заключена.
X
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

  • В темата отдавна се пишат същите неща, каквито и в "Политика" - заключва се.
    रादोस्त

    Коментар


    • А БУДА ДА СИ ДОВЕДЕ ПАШАТА И СИК- да го лигитимират, А ЦВЦВ да доведе тъща си дето му даде 6те апартамента- да го лигитимират

      А ЗА ИСКРЕТО И ЛЪЧО МОЗЪКА ТИ КАЖИ КАК ДА СЕ ЛЕГИТИМИРАТ

      Коментар


      • Нервната акула
        преди около минута.

        Спас Русев си доведе Ани Лайбовиц да го легитимира като арт персона, Цветан Василев си доведе Пол Кругман да го легитимира като икономист, Боби Михайлов си води Мишел Платини да го легитимира като футболен шеф, само правителството остана да си доведе Путин и жена му Медведев да го легитимира като новото подчинено на СССР Политбюро. (*а всъщност не е никак смешно)

        Коментар


        • Първоначално изпратено от rew Разгледай мнение
          Каква пропаганда виждаш в това полицията да си върши работата и да пази реда?
          Някакви лумпени вчера хвърляха яйца по парламанета, и после учудени се пулеха що ги били задържяли ...
          Я иди хвърляй яйца по белия дом в щатите и гледай как хич ама няма да те задъжат ...
          Или по думата в Русия иди да хвърляш яйца, ама това е наистина нещо опасно.
          Ред трябва. Ако протестиращите наистина бяха мнозинство, поне 50-100 хил. души да имаше на площада, добре, ама те са 200-300 платени лумпена.
          Кой ред пази полицията и как си "върши работата".

          Без да ти изтъквам конкретните НАРУШЕНИ РАЗПОРЕДБИ ОТ КРБ, ЗСММ, ЗМВР и ред други закони и подзаконови нормативни актове, ще бъда малко по-теоретичен. Не за друго, просто отделните формални нарушения нямат значение на фона на генералното ПОГАЗВАНЕ на принципита на ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА. (Сигурен съм, че написаното дотук не ти говори нищо, ама карай, все някой ще ме разбере!).

          Затова ще си прехвърля последния пост от тема Политика:

          Комуняга сан,

          Законодателният орган (повече орган отколкото законодателен) е излъчен от народа. На него са му делегирани права, той НЕ ПРИТЕЖАВА СОБСТВЕНИ ПРАВА!
          И никоя част от народа, политическа партия или друга организация, държавна институция или отделна личност не може да си присвоява осъществяването на народния суверенитет.

          Ето ти малко цитати от лекции на Близнашки за легитинмата и нелегитимната власт:


          За първи път идеята за нелегитимност на властта и за правото на гражданите за съпротива срещу нея е формирано от средновековния учен-теолог Тома Аквински. Според него позитивно право са само тези разпоредби на светската власт, които съответстват на естествените закони. В противен случай разпоредбите на властващите нямат силата на закон и не са задължителни за спазване. Управление, което почива на незаконни (в този смисъл) разпоредби Тома Аквински определя като тирания и формулира правото на съпротива срещу тиранията.

          Друг аспект на възможно нелегитимно управление е заложен в английската Магна Харта от 1215 година. За разлика от идеята на Тома Аквински, който издига като критерий срещу тиранията правата на човека, то Хартата вижда тиранията във всяко нарушаване на установения правов ред.

          Проблемът за нелегитимността на управлението и естествено произтичащото от него право на съпротива е разглеждан и от Джон Лок. Той издига идеята за гражданското неподчинение. Законността на съпротивлението срещу деспотичната власт включва и правото на въстание срещу нея.

          Според Лок общественият договор не се сключва веднъж завинаги и без право на последващ контрол от страна на народа. Народът има право да го коригира и да премине от подчинение в неподчинение, ако се появи тирания и потисничество. Народът има право на корекции в договора, както и право да го прекрати в случай на преминаване на политическата власт в тирания и потисничество. Гражданите запазват правото си на контрол върху управленската дейност и една от формите на този контрол е “правото на съпротива”.

          Легитимно и нелегитимно управление

          Управлението е легитимно, когато е установено по волята на управляваните (суверена) и се осъществява в техен интерес. Във всички останали случаи държавното управление е нелегитимно.

          Има различни хипотези на нелегитимност на държавното управление:
          ако не е установено по волята на управляваните, т.е. чрез законни избори:
          когато е установено със сила когато е установено в резултат на фалшифициране на изборните резултати и ако се осъществява срещу интересите на суверена. Противопоставянето на обществените интереси е 2 вида:
          формално – когато управляващите се опитват да узаконят не свободата на гражданите, а нейната противоположност – ограничаването й чрез закона и
          реално – изразява се в пряко нарушение на конституционните права на гражданите. Нарушаването се изразява в незачитане или в отказ да се гарантират установени в Конституцията права.

          Обективният критерий за обществените и личните интереси на гражданите е законодателството и преди всичко Конституцията. Ето защо, нарушаването на закона, съответно на Конституцията, е индикатор за нарушени обществени интереси.
          Измежду всички възможни нарушения най-опасни са нарушенията на конституционните права на личността. Всяко посегателство върху тях е нарушение на обществения договор и автоматично обуславя нелегитимността на управлението.

          Единственото изключение за ограничаването на някои права се допуска при военно или друго извънредно положение.

          Правата на човека имат не национално, а международно измерение. Те са заложени в Международната харта за правата на човека и всяка държава, която е приела този международен акт, се самозадължава да ги спазва.

          Нелегитимното управление винаги е достатъчно основание за съпротива.

          Коментар


          • Бойко Борисов
            http://www.focus-news.net/news/2013/...irashtite.html


            По никакъв начин не си приписваме това, което правят студентите или протестиращите, абсолютно тяхна воля си е. Това заяви пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след среща с депутатите от парламентарната група, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Всичко останало, което говорят тук в парламента са триковете на Държавна сигурност. Те могат на бялото да кажат черно, те съдят по себе си. Това, което направиха февруари месец срещу нас – този метеж, искат да изкарат, че ние сме искали да го направим вчера. Това е абсолютна лъжа. Всякакви спекулации и лъжи не ги приемам”, заяви Борисов.
            На въпрос - дали протестът снощи е бил мирен Борисов заяви: „Това, което видях – полицията блъскаше гражданите. Тази наглост – да излизаш и да казваш на мирно протестиращите хора шести месец, че провокират полицията. Каква е тази държава, парламентът да работи в ограждения. Днес са докарали нови, по-модерни. Когато заградиха българския парламент и аз бях премиер, на третия ден си подадох оставката, за да работи държавата и да са спокойни хората”.
            „Дори сутринта декларацията на ГЕРБ не я излъчиха на живо по националното радио и телевизия, пуснаха само Станишев и Местан. Тази цензура продължава”, коментира Борисов. Той показа снимка на протестиращи студенти от вчера и попита дали това са ултраси. „Би ме поласкало, ако мога да мотивирам такива хора да излязат на улицата. Тези хора се ползват с пълната ни подкрепа, но всичко си правят самички”, каза той, визирайки студентите.
            Помолен да коментира изявление на Станишев, че „котараците” стоят зад протестите, Борисов заяви: „Я да си гледа работата. Да си отговаря за Хохегер. Аз водя над 10-15 дела в момента, така че ще си ги осъдя. Няма как да не бъдат признати за виновни от българския съд. И колкото и да се подмазва Местан на главния прокурор не може да излезе от сянката на „Мултигруп”, от сянката на обръчите на фирмите и на всичко това, което те сами са си казали”, посочи Борисов.
            ГЕРБ организира протест в Пловдив тази събота. Това каза пред журналисти в парламента лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, предаде репортер на Агенция „Фокус”. „Има важни послания, които трябва да се направят. Това го направих при депутатите. Хиляди хора призовават да оглавим протестите, да се намесим в тях. Ние до този момент не сме го правили. Затова сега дадох указания - в събота, в 12.00 часа ще направим един протест на ГЕРБ, със знамена, партиен протест, за да видят когато иска ГЕРБ да прави протест за оставка, как се прави. Протестът ще е в Пловдив, в 12.00 часа. След това имаме среща с всички кметове на ГЕРБ там”, заяви Борисов.
            На въпрос - защо протестът ще е в Пловдив, а не в София, Борисов заяви:
            „Снощи гледах по телевизията какво се случва по улиците в София. Пет години бях кмет на този град, не ми е приятно да го виждам непрекъснато затворен месеци наред. Това, което видях – как блъскат журналистите от Канал 1, Канал 3, това никога не е било. Видях какво правиха”, заяви лидерът на ГЕРБ.

            Коментар


            • Първоначално изпратено от kandid Разгледай мнение
              И каквато и пропаганда да ми ръсиш, и въпреки медийното затъмнение от вчера, има достатъчно кадри - тази сутрин и в българския ефир и в световните медии.
              Каква пропаганда виждаш в това полицията да си върши работата и да пази реда?
              Някакви лумпени вчера хвърляха яйца по парламанета, и после учудени се пулеха що ги били задържяли ...
              Я иди хвърляй яйца по белия дом в щатите и гледай как хич ама няма да те задъжат ...
              Или по думата в Русия иди да хвърляш яйца, ама това е наистина нещо опасно.
              Ред трябва. Ако протестиращите наистина бяха мнозинство, поне 50-100 хил. души да имаше на площада, добре, ама те са 200-300 платени лумпена.

              Коментар


              • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                Тази сутрин по БТВ и Нова се скъсаха да показват едни и същи трима брадати хипари!
                Движението "ОКЮПАЙ" в български вариант е "ОКЮЛАЙ"
                Другарю, от твоите уста това звучи жалко.

                И каквато и пропаганда да ми ръсиш, и въпреки медийното затъмнение от вчера, има достатъчно кадри - тази сутрин и в българския ефир и в световните медии.

                Например много ми хареса Орангутана - Главсек на МВР (но с основно качество - зет на Камен Пенков). Искам когато казваваш мутра в съзнанието ти винаги да изниква неговия образ, щото това е класическа мутра - малка главица със стърчащи ушета, които късоподстриганата косица и ниското чело допълнително подчертават; беден речник, състоящ се основно от буквата "ъ" и две три междуметия; кожено якенце и празен поглед. Та този точно орангутан днес избяга от журналистите и от въпросите за снощните изстъпления в столицата на една европейска (уж) държава.

                Снощи пък Иво Никодимов от БНТ има смелостта да каже в ефир, че полицията е действала брутално и по отношение на граждани и по отношение на журналисти. Каза, също и че е получил по телефона ЗАБРАНА ОТ ПРЕС СЕКРЕТАРЯ НА МВР ДА СНИМА ДЕЙСТВИЯТА НА ПОЛИЦИЯТА.

                Малко преди това Маяма Нолова, следвайки светлия пример на Деско Чуколов, ПОКАЗА СРЕДЕН ПРЪСТ на протестиращите.

                Криско Вагината пък блесна с пореден бисер, наричайки българските граждани БЕСОВЕ.

                За другаря Жаблянов ти обясних подробно.

                Искаш ли още примери, КОМУНЯГА САН, или това ти е достатъчно да си направиш сепуко!!!!

                Коментар


                • Орешарски си подписа оставката с полицейска палка



                  ИВО ИНДЖЕВ
                  http://ivo.bg

                  Предупреждавам читателите със силни нерви да не четат, ако се самоопределят като националисти- каквото и да означава това самоопределение с днешна дата на фона на историческата традиция българите да се делят на русофили и патриоти (като националисти са определяли себе си противниците на русофилството по времето на Стамболов).

                  Горчива ирония по линия на деградацията на нацията е фактът, че днешните български бръснати, блъснати и откъснати (от историческата ни традиция) глави, определят себе си като националисти и едновременно с това-русофили.

                  Ретроспективно погледнато, това не е за е за гледане…

                  Явно и други, освен ivo.bg, са забелязали обаче, че България е разделена и днес на проруска и прозападна.

                  Доколкото в западните страни не са възприели нищо руско, докато в Русия културата и всичко рационално има изцяло западен произход, няма да уточнявам коя „половина” заслужава подкрепата на давещата се в мъртвото вълнение на демографията българска нация.

                  Определящ себе си като националист учредител на поредната формация, зачената в пренаселената зона на политическия национализъм, изненадващо напусна територията на забраната и призна в телевизионно предаване, че тук има проруска олигархия (която се борела с прозападната в България).

                  Същевременно в предаването „Референдум” на БНТ на 12 ноември ляв социолог също застъпи тезата за разделението на България между западната и проруската ориентация.

                  Множат се гласовете на това признание. То си пробива път по разни причини и с различни окраски, мотиви и аргументации, заседнали в плитчините на все по- дълбоки прозрения.

                  Време е да осъзнаем съществуващата на ментално ниво двупартийна система и да се определим ясно по този признак, валиден от времето на Стамболов: патриоти, срещу русофили.

                  Русофилите са на власт и заповядват да бъдат бити български студенти, които им се противопоставят.Иначе казано, проруската ориентация на България се опитва да се закрепи на върха на полицейските палки.

                  Надявам се ранобудните българи да разбират какво иска да им каже назначеният да управлява тази политика от върха на изпълнителната власт Пламен Орешарски, който отново не пожела да ни каже нищо (говорил е обаче – в стила на „царя”, пред чужди журналисти, както разбираме от агенция Блумбърг). Идвайки на работа тази сутрин той подхвърли към камерите и микрофоните на медиите едно лаконично „добро утро” и ни показа гърба си.

                  Има гръб, облегнат на петата колона, показва си го…Но „времевия му хоризонт” от четири години, за който той е говорил пред Блумбърг, не зависи само от русофилски обърнатата към миналото България.

                  Вчера, когато на полицаи беше наредено да бият бъдещето на България в лицето на протестиращите студенти, Орешарски си подписа оставката. И е въпрос на доста по-кратък „времеви хоризонт” тя да стане факт. Под подписа му, сложен с палка, остава само да се добави датата.

                  Коментар


                  • Първоначално изпратено от rew Разгледай мнение
                    Доживяхме най-после. След малко се чака ранобъдните буда-ли да смъкнат окупацията. Последните 2 дни не пускаха никой вътре, щото не останаха вътре почти никакви ранобудни буда-ли и да не се види колко е оредяла и без това рядката окупация.
                    Сега да вземат списъка на буда-лите и да им търсят пари за причинените загуби.
                    Така би трябвало да стане ако сме правова държава, време е да се плати сметката.
                    Тази сутрин по БТВ и Нова се скъсаха да показват едни и същи трима брадати хипари!
                    Движението "ОКЮПАЙ" в български вариант е "ОКЮЛАЙ"

                    Коментар


                    • Първоначално изпратено от luboil Разгледай мнение
                      Интересно, ако някой окупира Харвард и декларира открито по всички медии, че е окупант, какво ли ще му се случи? И дали полицията или home land security ще чакат да бъдат извикани?

                      Ако тези студенти са независими (окупиращите), трябва да освободят университета веднага и да окупират Народното събрание. Така ще докажат независимостта си. Ако окупират Народното събрание целия народ ще се вдигне и надали полицията ще излезе тогава срещу народа да защитава една шепа олигарси, по простата причина, че и полицията ще бъде пометена. И полицаите си знаят интереса.
                      Та докато са в университета окупаторите, никога, ама НИКОГА няма да имат 100% подкрепа на народа.
                      Ах тази думичка,ако!!!

                      Коментар


                      • Доживяхме най-после. След малко се чака ранобъдните буда-ли да смъкнат окупацията. Последните 2 дни не пускаха никой вътре, щото не останаха вътре почти никакви ранобудни буда-ли и да не се види колко е оредяла и без това рядката окупация.
                        Сега да вземат списъка на буда-лите и да им търсят пари за причинените загуби.
                        Така би трябвало да стане ако сме правова държава, време е да се плати сметката.

                        Коментар


                        • Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                          Полицията няма право да се намесва без изричното нареждане на прокуратурата. А прокуратурата трябва да бъде сезирана от ректора, че в Университета се извършва самоуправство и ректорът да поиска намеса на прокуратурата за възстановяване на законността. Университетите имат самостоятелно управление. Това е положението. Пък за Фандъкова да не говорим. Тя изобщо няма място в тази схема.

                          Така че щом вие разрешавате на няколко десетки фанатизирани гамена да ви се качват на главите, ще отучвате през ваканцията. Сами сте си виновни.
                          Интересно, ако някой окупира Харвард и декларира открито по всички медии, че е окупант, какво ли ще му се случи? И дали полицията или home land security ще чакат да бъдат извикани?

                          Ако тези студенти са независими (окупиращите), трябва да освободят университета веднага и да окупират Народното събрание. Така ще докажат независимостта си. Ако окупират Народното събрание целия народ ще се вдигне и надали полицията ще излезе тогава срещу народа да защитава една шепа олигарси, по простата причина, че и полицията ще бъде пометена. И полицаите си знаят интереса.
                          Та докато са в университета окупаторите, никога, ама НИКОГА няма да имат 100% подкрепа на народа.

                          Коментар


                          • Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                            Ми,айде де!!!Кво чакате!!!Или дай ви само да се ежите!!!
                            Ами аз не съм от академичния съвет. Нещо си се объркал. Само казвам какво трябва да се случи.

                            Коментар


                            • Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнение
                              Ми,айде де!!!Кво чакате!!!Или дай ви само да се ежите!!!
                              Е те пробваха с червено-кафявите си хунвейбини вече. Ама не стана деееаа.
                              Сега се надат на полицията, ама на мен ми се струва, че скоро и тя ще обърне палките. Пък тогава ти да видиш.

                              Коментар


                              • Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнение
                                Така е, сградата е на СУ и автономията му се състои от управлението на академичния съвет. Той изглежда все по-безпомощен! Ако аз бях на мястото на съвета досега да сме ги разгонили, дори изключили от университета.
                                Ми,айде де!!!Кво чакате!!!Или дай ви само да се ежите!!!

                                Коментар

                                Working...
                                X