IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Марин Райков - служебен премиер

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
    Не би трябвало да има. Толкова да е задължителната осигуровка, а останалото го прави каквото си искаш. Ако щеш се самоосигурявай по лична наследяема партида в частно пенсионно дружество. Или си трупай в банка. Или след като спреш да работиш, а нямаш друг доход, то държавната пенсия да ти гарантира парче хляб, ама без салам.
    Гигов хората имат различни доходи как така ще вземеш от някой който поличава 320 кинта 150 кинта за пенсия?????Ми здравната ми другите осигуровки ми ДОД???Ойде коньо у ряката

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
      Казваш, че се издържа от лихви и наеми.Какъв е казусът при такъв човек ? Може би искаш да кажеш, че някой може да има пенсия плюс доход от лихви и наеми ,а друг не може да има пенсия плюс заплата и другия вариант - пенсия плюс бизнес. Ами и такъв човек, който има доходи от лихви и наеми първо не трябва да се осигурява и в никакъв случай да получава и пенсия.
      Tрейдърко симпатяго искам да кажа следното.Да предположим че лицето Х не работи в смисъл няма сключен трудов договор с работодател не е и в сивата икономика.Това лице има влог примерно 500 000 евро в пет банки и да речем получава 30000 евро годишна лихва.Освен това лицето дава и пет имота под наем от което годишно изкарва 15000 евро.И това лице иска да се осигурява за пенсия.Няма собствена фирма.Как може да се осигури и какво трябва да направи?

Коментар

• Не съм те разбрал, Пешов - мислих - никакви доходи.

Ами като иска пенсия - да си направи едно ДПФ - баси якото - тъмън няма да налива пари в пробитата каца НОИ.
        Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
          А някаква връзка с дохода ще има ли?Между другото някой знае ли как може да се осигурява за пенсия човек който не работи а се издържа от лихви и наеми?И няма регидтрирана фирма.
          Не би трябвало да има. Толкова да е задължителната осигуровка, а останалото го прави каквото си искаш. Ако щеш се самоосигурявай по лична наследяема партида в частно пенсионно дружество. Или си трупай в банка. Или след като спреш да работиш, а нямаш друг доход, то държавната пенсия да ти гарантира парче хляб, ама без салам.
          Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Батко Пешо

Казваш, че се издържа от лихви и наеми.Какъв е казусът при такъв човек ? Може би искаш да кажеш, че някой може да има пенсия плюс доход от лихви и наеми ,а друг не може да има пенсия плюс заплата и другия вариант - пенсия плюс бизнес. Ами и такъв човек, който има доходи от лихви и наеми първо не трябва да се осигурява и в никакъв случай да получава и пенсия.
            Last edited by supertrader; 12.03.2013, 21:46.
            D.Y.F-091066

Коментар

А някаква връзка с дохода ще има ли?Между другото някой знае ли как може да се осигурява за пенсия човек който не работи а се издържа от лихви и наеми?И няма регидтрирана фирма.
              Е, от какво се издръжа он? Ако от нищо - пенсия тоже му не требе - та он се е научил да не яде.

Коментар

• Дявол да го вземе - невъзможно е да обесим Тимберицата.

Негодникът няма врат !!!!

Коментар

• Батко Пешо

Размера на осигуровките също трябва да се ограничи, тези глупости че трябва да се поощряват хората да внасят повече и да вземат пенсии от които могат да спестяват ги мразя.Внасял си пари , когато икономиката е произвеждала компоти и да искаш да ти изплащат пари в икономика която произвежда компютри - това не може да стане , това е утопия. Също така пенсижнери, които работят не трябва да вземат пенсия или пък имат бизнес на свое име.А за големите осигуровки просто нямам думи - таван за тях.
                  D.Y.F-091066

Коментар

Не е вярно положението може да се промени към много по добро за дни, дори за часове. България не е Шумен, виж там към по добре промяна няма от 30 години.
                    Супертрейдъров - аферим - ти - от мойто кръвно група. Ама се пак това за часовете го казваш метафорически, нали? За няколко часа можем да обесим Тимберицата, ама не и да поправим безобразията му. Но от туканка до Нова година, при решителни действия, промяната може да се усети осезателно.

Коментар

• Първоначално изпратено от gigow Разгледай мнение
                      Около 100-150 лв. Ако ще вземаш пенсия 350...

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
                        Аз съм твърдо против пенсиите по принцип. Ако изобщо трябва да ги има, да бъдат максимално ниски, не искам да издържам избушени пенсионери.
                        А пенсионерите дето ти платиха образованието да се дадат за храна на лъвовете!

Коментар

• Абе кво стана пак....на комунистите отрочетата пак във власта....???
                          Народе изстрадал неразбра ли че без кръв няма да я дадат власта???
                          http://selfielifes.com

Коментар

A с осигуровките какво правим?Там тавана колко да бъде?
                            Около 100-150 лв. Ако ще вземаш пенсия 350...
                            Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнение
                              Едно поне е сигурно - в служебния кабинет няма калинки, всички са хора с добро образование и прилични професионални биографии. Може да имат кусури - лични, политически и т.н., но с "ерата на калинките" май е приключено.
                              Чакай не бързай.Да не се окаже друго нещо.А някой разбра ли кой е министър на енергетиката?

Коментар

Таванът на пенсиите трябва да падне до 350лв., аз съм против високите пенсии и най ниската да стане 250. Пък и няма значение , какво поддържам..просто това е бъдещето.
                                A с осигуровките какво правим?Там тавана колко да бъде?

Коментар

Working...
                                X