Първоначално изпратено от Fiscalist
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Накъде отива България ?
Collapse
X
-
Fiscalist
Да така е и според мен това че икономиката е в тежка депресия е съвсем лек проблем..има няма кило и половина да тежи.
Вярно е само едно нещо трябва да се промени и няма да има кьорав протестиращ на улицата, дори няма да могат да ти кажат името на министър председателя.Слабо , ще ги интересува кой е .Като имат пари , имат доходи и деца ,ще почнат да си отглеждат много..Last edited by supertrader; 07.03.2013, 21:22.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнениеАз лично виждам съвсем малко проблеми в България, и не намирам нужда да протестирам за нищо. България е едно отлично място за живеене, доста по-приятно от редица западни дестинации. Смятам, че проблемът на повечето хора, които се чувстват нещастни тук е, че са доста наивни, и с неадекватни убеждения, които им пречат да се справят в живота.
Коментар
-
Накъде отива България ли ? Отива при държавите от "третия свят"! Защо?
1. Демографкия проблем ( застаряване + ниска раждаемост + циганизация)
2. Емиграцията (поне 50% от младите са готови да емигрират при първа възможност)
3. Безработицата (реалната безработица е около 20% и продължава да расте)
4. Ниските доходи ( реалните доходи (+инфлацията) не са мръднали оооот..... както се помня)
5. Западащата икономика (бизнеси масово фалират, предприемачите са на изчеване, все по малко произвеждаме и все повече внасяме)
6. Масовото отчаяние сред народа ( хората като цяло са се предали и не вярват на никого и нищо)
Има още много фактори но тези са основните които ще ни закопаят тотално в следващите 5-10 години.
Коментар
-
Аз лично виждам съвсем малко проблеми в България, и не намирам нужда да протестирам за нищо. България е едно отлично място за живеене, доста по-приятно от редица западни дестинации. Смятам, че проблемът на повечето хора, които се чувстват нещастни тук е, че са доста наивни, и с неадекватни убеждения, които им пречат да се справят в живота.Custodite sortem vestram
Коментар
-
Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ Разгледай мнениеЗа мен причините са в неспособността на хората да се организират и заедно да решават належащите проблеми. Доверието един на друг е загубено. Всеки сам се спасява по единично.И практиката и теорията са доказали че отборът е по силен от индивидуалният играч. Ако искаме да победим трябва да играем като отбор, а не като индивидуални играчи.
Коментар
-
Накъде отива България ?
22 години след падането на берлинската стена България се тресе от недоволството на народа си . Тези които са на улицата се чувстват жестоко ограбени. Причините са безработица, задлъжняластта и разрастваща се престъпност.В началото си мислихме че ни трябва съвсем малко за да се превърнем в Швейцария на Балканите, вместо това станахме гетото на Европа. Кои са причините за този печален резултат и кое е решението на проблема?
За мен причините са в неспособността на хората да се организират и заедно да решават належащите проблеми. Доверието един на друг е загубено. Всеки сам се спасява по единично.И практиката и теорията са доказали че отборът е по силен от индивидуалният играч. Ако искаме да победим трябва да играем като отбор, а не като индивидуални играчи. За да има отбор трябва да намерим целите които ни свързват и обединяват. За мен това са :
1. Обществен контрол върху дейността на монополите.
Но кои са монополите ? Полицията , съдът, прокуратурата общинската администрация, НАП и здравна система. Това са държавни монополи . Аз не съм доволен от тяхната работа, а вие доволни ли сте.
2. Да се опрости правенето на бизнес в България.
Най тежко е на малкият бизнес. Затварят семейни фирми, кафенета , ресторант чета малки работнички. Тежките бюрократични условия и солените глоби , които налага администрацията са причината за нарастващата безработица.
3. Поставяне на ясни стандарти за почистване и поддържане на улиците в населените места и тяхното осигуряване от общините. Не е справедливо в един град едни квартали да се поддържат добре а други не.Last edited by Andi11; 07.03.2013, 19:37.Тагове: Отмаркиране на всички
Коментар