IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива България ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
    Аз лично виждам съвсем малко проблеми в България, и не намирам нужда да протестирам за нищо. България е едно отлично място за живеене, доста по-приятно от редица западни дестинации. Смятам, че проблемът на повечето хора, които се чувстват нещастни тук е, че са доста наивни, и с неадекватни убеждения, които им пречат да се справят в живота.
    Както почти винаги си доста далеч от истината. Но си щастлив човек, за което всеки трябва да ти завижда благородно и да взема пример.

Коментар

• Fiscalist

Да така е и според мен това че икономиката е в тежка депресия е съвсем лек проблем..има няма кило и половина да тежи.
      Вярно е само едно нещо трябва да се промени и няма да има кьорав протестиращ на улицата, дори няма да могат да ти кажат името на министър председателя.Слабо , ще ги интересува кой е .Като имат пари , имат доходи и деца ,ще почнат да си отглеждат много..
      Last edited by supertrader; 07.03.2013, 21:22.
      D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от Fiscalist Разгледай мнение
        Аз лично виждам съвсем малко проблеми в България, и не намирам нужда да протестирам за нищо. България е едно отлично място за живеене, доста по-приятно от редица западни дестинации. Смятам, че проблемът на повечето хора, които се чувстват нещастни тук е, че са доста наивни, и с неадекватни убеждения, които им пречат да се справят в живота.
        Виж сега. И аз изкарвам добри пари, но съм съпричастен с исканията на сънародниците си за по-добър живот, тъй като виждам, че сме се подкарали баш към пропастта. И това, че в момента изкарваш някакви парици и тънеш в самодоволство не означава, че схемата ще продължи вечно. Все пак сме на една и съща лодка и ако нямаш бързи опции за измъкване ни ми разтягай локуми от сорта на "Аз лично виждам съвсем малко проблеми в България", защото ако проблемите бяха малко, хората нямаше да са на улиците и да се палят през ден, два. А за търпеливо стадо като българите, това с шибана революция и симптом за далеч по-задълбочаващи се проблеми.

Коментар

• Накъде отива България ли ? Отива при държавите от "третия свят"! Защо?
          1. Демографкия проблем ( застаряване + ниска раждаемост + циганизация)
          2. Емиграцията (поне 50% от младите са готови да емигрират при първа възможност)
          3. Безработицата (реалната безработица е около 20% и продължава да расте)
          4. Ниските доходи ( реалните доходи (+инфлацията) не са мръднали оооот..... както се помня)
          5. Западащата икономика (бизнеси масово фалират, предприемачите са на изчеване, все по малко произвеждаме и все повече внасяме)
          6. Масовото отчаяние сред народа ( хората като цяло са се предали и не вярват на никого и нищо)

Има още много фактори но тези са основните които ще ни закопаят тотално в следващите 5-10 години.

Коментар

• Аз лично виждам съвсем малко проблеми в България, и не намирам нужда да протестирам за нищо. България е едно отлично място за живеене, доста по-приятно от редица западни дестинации. Смятам, че проблемът на повечето хора, които се чувстват нещастни тук е, че са доста наивни, и с неадекватни убеждения, които им пречат да се справят в живота.
            Custodite sortem vestram

Коментар

• Първоначално изпратено от ОПТИМИСТ Разгледай мнение
              За мен причините са в неспособността на хората да се организират и заедно да решават належащите проблеми. Доверието един на друг е загубено. Всеки сам се спасява по единично.И практиката и теорията са доказали че отборът е по силен от индивидуалният играч. Ако искаме да победим трябва да играем като отбор, а не като индивидуални играчи.
              Сам си си отговорил. С егоисти и идиоти държава не се гради.

Коментар

• Накъде отива България ?

22 години след падането на берлинската стена България се тресе от недоволството на народа си . Тези които са на улицата се чувстват жестоко ограбени. Причините са безработица, задлъжняластта и разрастваща се престъпност.В началото си мислихме че ни трябва съвсем малко за да се превърнем в Швейцария на Балканите, вместо това станахме гетото на Европа. Кои са причините за този печален резултат и кое е решението на проблема?
                За мен причините са в неспособността на хората да се организират и заедно да решават належащите проблеми. Доверието един на друг е загубено. Всеки сам се спасява по единично.И практиката и теорията са доказали че отборът е по силен от индивидуалният играч. Ако искаме да победим трябва да играем като отбор, а не като индивидуални играчи. За да има отбор трябва да намерим целите които ни свързват и обединяват. За мен това са :

1. Обществен контрол върху дейността на монополите.
                Но кои са монополите ? Полицията , съдът, прокуратурата общинската администрация, НАП и здравна система. Това са държавни монополи . Аз не съм доволен от тяхната работа, а вие доволни ли сте.

2. Да се опрости правенето на бизнес в България.

Най тежко е на малкият бизнес. Затварят семейни фирми, кафенета , ресторант чета малки работнички. Тежките бюрократични условия и солените глоби , които налага администрацията са причината за нарастващата безработица.

3. Поставяне на ясни стандарти за почистване и поддържане на улиците в населените места и тяхното осигуряване от общините. Не е справедливо в един град едни квартали да се поддържат добре а други не.
                Last edited by Andi11; 07.03.2013, 19:37.
              Working...
              X