IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Накъде отива България ?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
    И как според тебе можех преди 4 години да забраня на стадото да гласува за бойкоборисов? Може би да заплаша, че ще се самозапаля, ако го сторят?
    Импе, като кандидат за "Дуче" е наистина много тъпо да НЕ МОЖЕШ да формулираш своето поведение на водач, а да задаваш въпроси към своите избиратели /кухи - както сам ги характеризираш/, досущ като ученичка, която се страхува, че майка й ще й се кара, след като не е знаела...

Значи, ако избирателите са кухи, то какви са пък ония, които задават елементарни въпроси, към същите "кухи" СВОИ избиратели, с което показват, че нямат понятие за пътя, по който тръгват като водачи на тия "кухи" избиратели? Кой трябва да знае пътя - избирателите, или самопредлагащи се под различна форма "избраници"? Защото наистина е диагноза пълното безхаберие на "избраниците", които ИЗдрапват пътя до властта - на основа на фалшифицирани избори, след което се оставят на гребена на вълната, за да изчакат края на мандата си...

Защо аз, като избирател - трябва да казвам как трябвало да постъпи кандидат за избраник? Ай сикт.р оттук!

Май е всеобща диагноза в тая страна поведението на т.нар. избраници на хората, които нямат понятие какво е необходимо за същите тия - най-обикновени техни избиратели, за да притежават някаква основа за живот, определяща т.нар. жизнен минимум, за да е възможно тия хора да се концентрират върху пряката си работа, за да увеличават производството и брутният вътрешен продукт на страната ... Но е много важно за "избраниците" - постоянно да изтъкват, какви точно "отличници" били самите те при различни ситуации, а ония, които не са успели да влязат във властта, пък - да повтарят постоянно НАЗИДАТЕЛНО: "Ама, ние нали преди 4 години ви казвахме, че ще стане така!"

Първо, което е необходимо - Национален консенсус и включване на Наказателна отговорност за продажба на национални интереси, вкл. - за сключване на договори за лично облагодетелстване и срещу интересите на страната - за в бъдеще, но и с 25 години назад във времето /т.е. - от т.нар. "преход"/. Всички т.нар. "народни представители" и членове на правителства, освен задължителната клетва при встъпване в длъжност - се подписват да потърсят отговорност на предалите интересите на страната /и на хората в тая страна/ - и до месец, след встъпване в длъжност, ако не правят това, което са длъжни - т.е. - не защитават националните интереси, за които получават заплатите си от нас - след отнемане на незаконно придобитото имущество, отиват да чукат камъни по пътищата през деня, а нощем са на почивка в ония заведения със специална възпитателна цел - затворите..., докато не изплатят с труда си зулумите, кражбите и опропастяването на тая страна и обедняването на хората.

Да видим при тия начални условия, кой политик ще положи подписа си, преди да се кандидатира, без да си е дал сметка, какво го очаква... , същото ще важи и за ония, които си чупят пръстите в клавиатурата, за да ни доказват колко са велики...

Не мислех да пиша, но пък не казвам нещо неприемливо, което трябва да положи основата на някаква що-годе - различна система, чрез която да се гради в тая страна, а да не се разграбва, пропилява и доопропастява всичко...

Импе, теб те пенсионирахме вече с президентската пенсия, но предлагам това да стане тържествено, в подходящата /бирена/ обстановка - окончателно на 25 000 - ят ти пост: заслужил си, след като и сега пишеш неуморно със счупените си от писане по клавиатурата пръстчета...
    If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от mechobikov Разгледай мнение
      Управляващите и опозицията са от един червен дол дренки. Те нямат интерес от продължаването на протестите. Просто не могат да ги спрат. Властта няма полезен ход. Колкото повече време минава, гражданите толкова повече се усещат, че в тях е силата. В добавка, в България има още много неразрешени конфликти за които гражданите все още си мълчат по инерция. Неплатени с месеци заплати и други подобни. Онеправданите в тези конфликти постепенно почват да се ослушват. Виждат какво става във Варна и София, а напоследък и в Пловдив и започват и те да се бунтуват, като увеличават общата енергия на протестите. Доказателство за това е, че всяка следваща неделя протестите са все по масови. Оставката на правителството и на варненския кмет допълнително показва, че силата е на страната на гражданите и управляващите все още са в паническо отстъпление, стремейки се с печелене на време, медийни манипулации и активни мероприятия да задържат вълната на нарастващото недоволство. Очаквам Пловдив да настигне Варна, а в София да се тръгне към гражданско неподчинение, тъй като политиците вече дадоха ясно да се разбере, че нямат намерение да променят изборния закон и с това дръпнаха много болезнено опашката на Лъва.
      Бахти, ти няма ли да спреш да мрънкаш бе човек??? Как пък едно градивно предложение не чух от теб, само критики и спам... ОК, ситуацията е трудна но ти какво предлагаш а? Анарния? Както сте го подкарали натам отиваме....
      Затова и подкрепата за протестите е малка...
      Още чакам отговор от тебе по въпроса за мнението ти за национализацията на ЕРП - тата...,
      И по твоята теза че понеже хората искали по- високи заплати, значи трябва да получат по-високи... Аааа?

Коментар

• За мен изходът най-общо казано е само един - общоприети национални приоритети, осъзнаване на националните интереси в името на всички българи и от всички българи, и на тази основа максимална децентрализация и взаимен контрол.
        +
        Създаване на електронно правителство, спешно, а не както досега само да се баламосваме, че видите ли ние правим всичко възможно, но то някак си не се получава. Изграждането на работеща платформа, която да замени функциите на иначе тромавата и корупционна администрация и същевремено даваща абсолютна прозрачност и достъпност би било чудесна важна стъпка.

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
          Според мен тезата за за манипулираността на протестите е в голяма степен сама по себе си манипулация.
          Използват я тези, които искат да опорочат протестите в очите на народа и по този начин да ги лишат от масовост. Както виждаш, досега има само думи за манипулация на протестите, но няма факти.
          Именно тази манипулация в някаква степен успява. И - само тя.

Протестиращите така са настръхнали срещу десетките години лъжи и манипулации, че манипулация сред тях сега е твърде невъзможна.
          Прочее, това е и главната причина, поради която действията, решенията и исканията ни не са общи, не са единни.

Никой от управляващата клика, на власт ли или в опозиция (а има ли разлика, общо взето?) няма интерес да събуди лъва, както казва Мечо.
          Прочее, това е така и в другите страни.
          Може би ще ти е интересно да узнаеш, че медиите в Европа думичка не обелват за тукашната ситуация:

http://rt.com/news/bulgaria-protests...-749/comments/
          Управляващите и опозицията са от един червен дол дренки. Те нямат интерес от продължаването на протестите. Просто не могат да ги спрат. Властта няма полезен ход. Колкото повече време минава, гражданите толкова повече се усещат, че в тях е силата. В добавка, в България има още много неразрешени конфликти за които гражданите все още си мълчат по инерция. Неплатени с месеци заплати и други подобни. Онеправданите в тези конфликти постепенно почват да се ослушват. Виждат какво става във Варна и София, а напоследък и в Пловдив и започват и те да се бунтуват, като увеличават общата енергия на протестите. Доказателство за това е, че всяка следваща неделя протестите са все по масови. Оставката на правителството и на варненския кмет допълнително показва, че силата е на страната на гражданите и управляващите все още са в паническо отстъпление, стремейки се с печелене на време, медийни манипулации и активни мероприятия да задържат вълната на нарастващото недоволство. Очаквам Пловдив да настигне Варна, а в София да се тръгне към гражданско неподчинение, тъй като политиците вече дадоха ясно да се разбере, че нямат намерение да променят изборния закон и с това дръпнаха много болезнено опашката на Лъва.
          Баба ме научи на много неща.
          tnm

Коментар

• Първоначално изпратено от vmankov Разгледай мнение
            Според мен тезата за за манипулираността на протестите е в голяма степен сама по себе си манипулация.
            Използват я тези, които искат да опорочат протестите в очите на народа и по този начин да ги лишат от масовост. Както виждаш, досега има само думи за манипулация на протестите, но няма факти.
            Съгласен съм. Хватките са много. Това е първата. След това ще търсят начин как може да ги манипулират директно, но за това ще трябва да ги "организират". Докато са "стихийни" и няма изразени водачи, ще е много трудно, но и успеха на стихийните процеси е минимален. Ако се появи водач пък, се появява опасността от познатия сценарий. Не се ли вземе властта, ще се чака на благоволението на управляващите, а те познай за кого ще мислят. Народът хем иска да управлява, хем не може да реши как точно. Ако продължава така рано или късно ще се стигне до умора и ще се задоволи с някакви минимални отстъпки и ще се прибере до следващия път. Ще я караме по-старому, а стратезите през това време ще мъдруват как да не стигат до там.
            За мен изходът най-общо казано е само един - общоприети национални приоритети, осъзнаване на националните интереси в името на всички българи и от всички българи, и на тази основа максимална децентрализация и взаимен контрол.
            Last edited by citizen_bg; 08.03.2013, 16:02.

Коментар

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
              Проблемът на България е че сме прекалено честни и добронамерени......
              Така е. Толкова сме честни и добронамерени, че в продължение на повече от 20 г. гледахме безучастно как се превръщаме в бананова република и изгонихме дори малкото кадърни хора навън. И дори, когато хора изгарят в името на едно по-добро съществуване, се намират лайнари, които да плюят и развяват политически лозунги.

Правилно казва Тренда. НЕ е виновен българина. От ВЪНКА ни съсипват, разбираш ли... Щото ни управляват марсианци явно, а на изборите идват да гласуват от Китай. Щото лайната в магазините, с които ни тровят, отново се внасят и произвеждат от марсианци. Щото законите за здравеопазването, икономиката, образованието и социалната политика отново се гласуват от марсианци. Щото стотиците фабрики и заводи, дребен и среден бизнес отново го затриха тия с летящите чинии. Щото българина като види сънародник в беда и си счупва краката от тичане да му помогне.

На протестите колко пъти видях минувачи да се хилят като пачи с думите - Тея пък на къде са тръгнали! Ето ТОВА ни е шибания проблем. Простотия, завист и безразличие, събрани в градения с векове девиз - Щом аз съм добре, какво ме боли кура за останалите.

Коментар

• Първоначално изпратено от зарата Разгледай мнение
                Импе, харесва ми логиката на хората, които определят 2 вида водачи на масите:

1-ви вид водачи са тия, които застават пред хората смело, като безстрашно и гръмогласно , така че да ги чуват от всички страни - постоянно призовават: "След мен!".

2-ри вид водачи са тия, които стоят зад гърба на масите и постоянно призовават: "Напред!".

Да де, ама съвременните условия създадоха и 3-ти вид "водачи", които - нито застават отпред с призива "След мен!", нито пък - снишени изодзадЗЕ - тихичко писукат: "Напред!"

3-ят вид водачи са тия, които чупят пръсти по клавиатурите, като в устата им са само подценяване на хората и празните обвинения към тях в това, че хората били кухи...

Миии - никак не ти вярвам, кога точно казваш твоята "истина": дали, когато споменаваш, че хората във форума са умни, или, когато ги обиждаш? Все пак тук четат и пишат малък обем от хора - стотина на брой, които не са представителна извадка на хората, които застават на барикадите, а откъде трябва да тръгне един бъдещ изразител на мнението на хората и дали точно трябва да си чупи пръстЧЕТАТА по клавиатурата - на теб оставям да преценяваш...

Оставам с впечатление, че ТУК наистина някои хора искат другите да извадят горещите кестени от огъня вместо тях, а ПОСЛЕ - няма да имат нищо против - "ДА ГИ ТУРНАТ ЗА ЦАР" ..., бай Василе, бай Василе, кого ли ще да турнем за цар - когато се освободим, че /видиш лЕ!!!/ - нито един кандидат не ЩЕ да поеме отговорността на властта???

Ама, казвах лЕ ви - я прочетете назад?

Импе, аз викам един орден "Стара планина" за теб - и президентска пенсия, като за Дуче - заслужил си с тия счупени пръстчета по клавиатурата...

Последното е по-скоро сериозно, но кой както си го разбере...

поздрави!
                И как според тебе можех преди 4 години да забраня на стадото да гласува за бойкоборисов? Може би да заплаша, че ще се самозапаля, ако го сторят?
                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Онзи ден минах покрай протестиращите в един град в провинцията. Исканията им бяха за 1000 лв. мин заплата 500 лв песния. Сметките за ток на половина автоматично.

Кофти ми стана, защото тези хора наистина са изправени до стената и едва свързват двата края.
                  Тъжно ми стана, защото такива искания издават липса на информация и знания за това какво може и какво не може, какво трябва и какво не да прави държавата.

Много съм раздвоен по темата за протестиращите. От една страна идеята, че държавата трябва да им осигури заплатата е толкова отблъскваща, че ми е трудно да се солидаризирам с тях. От друга страна, в малките градове няма никакви алтернативи за работа, особено за хора над 45 години и е логично исканията им да отправени към държавата, а не към местните феодали...

Коментар

• Първоначално изпратено от bondinio Разгледай мнение
                    точно тука не съм съгласен, хората бяха манипулирани да излязат на протест и то пред парламента. Повода беше високите сметки за ток - и то не надписани, а просто отчетени за по-дълъг период - има 100 начина да се справиш с това като се почне от жалби до ЧЕЗ и се стигне до международен съд. Даже и да е протест - защо не пред централата на ЧЕЗ, а пред парламента?
                    Защо не се вдигнаха преди 2 години като М-тел масово надписваха сметки? - защото простия човек се манипулира лесно, винаги е било така и така ще си остане.
                    Не искам да споря, просто погледни по-мащабно картинката. Дори и сметките за ток (тук не става дума само за ЧЕЗ, а и за "трите дедо попе" ) да е накарало хората да протестират, пак е достатъчно да ги отведе до парламента, без някой да ги води за носа. Защото този парламент е позволил това да се случи. За разлика от М-тел, ЧЕЗ не можеш да го смениш, нали? Както и тръбите с топлото... Няма бягане! Не че и М-тел не са същите, но това е друга тема... А чел ли си "Закона за енергетиката", а знаеш ли, че това е един безполезен Закон, който се потъпква още от Общите положения!

Коментар

• Първоначално изпратено от citizen_bg Разгледай мнение
                      Все се надяваме, че сме хитри и не ни манипулират, и все си оставаме излъгани.

Протестиращите така са настръхнали срещу десетките години лъжи и манипулации, че манипулация сред тях сега е твърде невъзможна.
                      Прочее, това е и главната причина, поради която действията, решенията и исканията ни не са общи, не са единни.

Никой от управляващата клика, на власт ли или в опозиция (а има ли разлика, общо взето?) няма интерес да събуди лъва, както казва Мечо.
                      Прочее, това е така и в другите страни.
                      Може би ще ти е интересно да узнаеш, че медиите в Европа думичка не обелват за тукашната ситуация:
                      michael walsh 04.03.2013 02:46
                      Not a peep in the UK media about these or other EU protests, like Portugal‘s earlier in the week. Yet, when a comparatively small protest appears on the street of a Russian city the Western media, especially the BBC and Daily Mail, paint it up as apocalypse now. Beware, dear Russia. When you are demonised by the West they have a Plan B in mind.
                      http://rt.com/news/bulgaria-protests...-749/comments/
                      Last edited by vmankov; 08.03.2013, 14:29.

Коментар

• Повече не искам да изпадам в излишни полемики, защото не е времето за това. Сега е времето да се предлагат различни идеи как да изградим достойна и стабилна държава, такава каквато не сме били отдавна.
                        ================================================== ==================================
                        mining, аз имам идея. Колкото може повече хора да произвеждат нещо и да го продават. Ако е за износ е добре. За вътрешния пазар също не е лошо. Поне с откриването на едно работно място закриваш едно в Китай, да речем.
                        Аз така правя. Миналата година направих 20 000 етикета, изразходвах ги и поръчах нови 10 000. 25 000 брави да съм произвел и продал, толкова ризи да съм ушил, кофи и столове....все е нещо. Ама ние търсим все високата принадена стойност и понеже други вече са захванали този пазар и не ни пускат там - хич и нищо не правиме.
                        Аман от висококвалифицирани специалисти с претенции. И от мързеливци тоже. Работа му е майката и то производство трябва. Ама друго си е в офиса зад бюрото, а съвсем различно в цеха. Боли гръб от работата. И глава боли, че е шумно.
                        Това е идеята. Много е просто.
                        Партия была, есть и будет есть!

Коментар

• Към прости http://www.competencemap.bg/%D0%97%D...MFaLcFavcNe7IN и болни аборигени http://www.darikfinance.bg/novini/90175

Коментар

• Добре, supertrader, като казваш
                            "Хората са избрали да се доверят и да вярват на нещо, което не е честно, не е и почтенно дори..то е отвратителна измама."
                            и когато същите тези хора, които са
                            Проблемът на България е че сме прекалено честни и добронамерени.
                            нормалната реакция е налице... И какво следва, понеже
                            В същото време сме в една организация, която е всичко друго но не и честна.
                            трябва всички да станем нечестни и недобронамерени ли? До къде ще ни доведе това? Проблем? Няма ли друг начин? Разгледай проблема като "конкуренция между многото варианти на бъдещето" и решаването на този проблем като "творчество", какво би предложил?
                            Дайте да не си затваряме очите, какво всъщност се случва по широкия свят, само тази организация ли е? МВФ търпи шамари от Аржентина, а президетката им Кристина Киршнер прави на пух и прах адашката и Лагард. Тук ще цитирам една информация, дали приемате или не, ваш проблем, защото това никой в цяла Европа не го отрази ...

" На 3 август 2012 г., 16 месеца по-рано от очакваното, президентката на Република Аржентина Кристина Киршнер, се представя във филиала на Международния валутен фонд в Манхатън, съпроводена от своя икономически министър и от външния министър на Еквадор, Патино, като представители на ALBA(акроним на Боливарския алианс на Америките) - икономически съюз, включващ Еквадор, Боливия и Венецуела. Възползвайки се от случая, Киршнер се оставя да бъде фотографирана и заснета от телевизиите с един огромен плакат, на който е изобразен чек за 12 милиарда евро за Международния валутен фонд, с дата за осребряване 31 декември 2013 година, издаден от аржентинското правителство няколко часа по-рано.

„С тази вноска Република Аржентина доказва, че е способна да плати, че е отговорна и надеждна държава за всеки, желаещ да инвестира парите си.През 2003-та година обявихме фалит, но отказахме да поискаме изтриване на дълга: просто избрахме да обявим официално банкрут и поискахме 10-годишна отсрочка, за да върнем парите на всички, включително и лихвите. 10 дълги години живяхме в изолация. 10 дълги години протестирахме, оспорвахме и се борихме срещу решенията на Международния валутен фонд, който искаше да ни наложи рестриктивни икономически мерки, твърдейки, че това е единственият път. Ние последвахме един различен път, точно противоположния: този на кейнсианството, базиращо се върху социални разходи, върху честна и устойчива подкрепа за населението. И върху инвестиции в инфраструктурата, изследванията, иновациите, инвестирайки, вместо орязвайки бюджета. Разрешихме своите проблеми. Оправихме се. Не само. Днес сме способни да обявим плащането на последната вноска 16 месеца предварително. Идеите на Международния валутен фонд и на Световната банка по икономическите въпроси са грешни, неправилни. И тогава бяха такива, и сега. Който иска да работи, да създава работни места и богатство, е добре дошъл в Аржентина: ние сме нация, която доказа, че е сигурна, затова претендираме уважение и спазване на принципите и правилата от страна на всички, имайки предвид, че ние първи демонстрирахме, че спазваме международните закони…”

Бразилия също е за пример, имено тя измества Италия от Г8. Италия е тотално изпаднала...

Ние можем да направим много неща, стига да искаме и имаме имено безкорисното желание, това което липсва! Имаме много предпоставки - най-важното още не сме приели официално еврото и слава Богу... Но социална политика се прави от честни хора.
                            Всички под една и друга форма и степен изучаваме урока на властта, на авторитета ако щеш, наясно сме с човешката уязвимост...
                            Съжалавям за дългия пост, нещо се отплеснах в мисли...

Коментар

• Все се надяваме, че сме хитри и не ни манипулират, и все си оставаме излъгани.
                              Къде е истината? Простият народ е прекаран, който разбира и не е съгласен, или го купуват, или му виждат сметката. Агнето, като го изкарат вълците от кошарата, не го водята да пасе.

Коментар

• Първоначално изпратено от mining Разгледай мнение
                                Явно не разбираш истинските мотиви, които изкараха хората на улицата. За пръв път много хора се вдигнаха без политическа мотивация, и се обединиха като видяха общ враг - политическите партии и техните парламентарни кучета
                                точно тука не съм съгласен, хората бяха манипулирани да излязат на протест и то пред парламента. Повода беше високите сметки за ток - и то не надписани, а просто отчетени за по-дълъг период - има 100 начина да се справиш с това като се почне от жалби до ЧЕЗ и се стигне до международен съд. Даже и да е протест - защо не пред централата на ЧЕЗ, а пред парламента?
                                Защо не се вдигнаха преди 2 години като М-тел масово надписваха сметки? - защото простия човек се манипулира лесно, винаги е било така и така ще си остане.

Коментар

Working...
                                X