IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
    И вече предлагам да минем на друга тактика. Просто ако има някой съгласен да напише "Съгласен". Първите трима ги подлагаме на гласуване, който има най-много гласове заминава.
    можеш ли да ми обясниш какво точно ще прави този човек, за чий аджеба ще го пращаме, какво ще искаме? Или няма да искаме, а само ще даваме - кой акъл, кой ум, кой патки ще пасе И как ще протече гласуването - пълна демокрация (тип регистрирам се с 92 ника и се избирам сам) или само хора с над 1000 мнения/такива регидтрирани преди 10-15 000 номер, гласуващи явно, доколкото интернет е явно място?
    Иначе идеята ти е много добра, но за да не си остане само идея, трябва да предложиш нещо по-конкретно
    Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience

Коментар

• Натриев - пръво кажи как ще се действа - представител с програма ли търсим или за програма търсим представител - после пущай едно анкета.

Засега само аз - Императорът, съм съставил моята политическа ПРОГРАМА - с това какво ще сторя и за какво ще се боря, ако ме турите Дуче. Ще трябва да върнем Пешов 80 години назад, ама няма начин.
      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Натрий Разгледай мнение
        Хайде, бе, колеги!

От 150 поста насам само дърляне!
        Един свестен от нас няма ли да намерим, който да поеме отговорността да ни представлява и да свършим работа за 5 пари?

Моля, който ще ме праща на майната ми да си го спести. Разбрах. Търся други мнения.
        И коя общност /форумна/ точно ще представлява този един представител? Според мен трябва да е цял екип в различни сфери на инвестициите.

Коментар

• И вече предлагам да минем на друга тактика. Просто ако има някой съгласен да напише "Съгласен". Първите трима ги подлагаме на гласуване, който има най-много гласове заминава.

Коментар

• Хайде, бе, колеги!

От 150 поста насам само дърляне!
            Един свестен от нас няма ли да намерим, който да поеме отговорността да ни представлява и да свършим работа за 5 пари?

Моля, който ще ме праща на майната ми да си го спести. Разбрах. Търся други мнения.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Я не се карайте за глупости - големи хора !!!

Според както обещах да ви разкажа моята идея за държавната администрация, работните места, и последващото намаляване на данъците:

Това си го мислех нощес, докато спях (аз умея да разсъждавам докато спя, за разлика от бойкоборисов, който спи, когато трябва да разсъждава) и си казах, че трябва да се действа по следният алгоритъм:
              - Държавата се връща като икономически субект. Не национализира, а инвестира в нови могъщи предприятия, най-добре, но не само в сферата на високите технологии. Печалбите на тези предприятия отиват директно за издръжка на държавните служители, които разбира се, ще бъдат намалени до оптимален брой, а някои започват да бачкат на частно.

Това ще доведе до следните следствия:
              - Откриване на нови работни места и намаляване на безработицата;
              - Освободените от бачкане държавни служители много по-лесно ще си намерят работа;
              - В бюджетът ще останат свободни средства - първо ще има повече за пенсии напримерно, второ - данъците ще могат да се намалят (включително ДДС) и не само бизнесът, но и хората да си поемат глътка въздух - и от това, а и от спадът на безработицата;
              - Намалените данъци ще доведат и повече чужди инвеститоири, които да ускорят процесът на икономическо възстановяване.
              - Част от държавните чиновници (някои от тези, дето пряко работят с клиенти) да минат на частно - както например нотариусите издават основно документи, изискуеми според държавните закони, но нотариуството си е частен бизнес. Това всъщност го е измислил Петър І-ий, според който чиновниците е трябвало сами да се издържат от държавните дела. Така е и по-справедливо, защото не плащаш заплата на някой чиновник с данъците си, без значение дали му ползваш услугите или не, а му плащаш тогава, когато той ти потрябва, ще се плаща разбира се по установена тарифа.

Само си представете - ако няколко могъщи държавни предприятия носят 1 МБ годишна печалба, това би означавало, че хората хем няма да плащат заплати на ушевите, хем хиляди от тях ще си намерят и работа. Разбира се, за да се задвижи процесът, държавата трябва да направи някакви първоначални инвестиции. Но и това не е трудно - държава, която може да си позволи да харчи по над 3 МБ годишно за развъждането на циганите, не може да се оплаче от липса на пари.
              То хубаво ама за да стане с наше оружие ли да идваме или ще раздаваш джепането по райони.
              Простак съм Азъ - Непобедим !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                Да ти припомням ли че днес е 25 февруари 2013 година.21 век.
                ...дявол да го вземе....

(едно пъшкащо човеченце, едно потящо се човеченце и едно въздишащо човеченце)

Коментар

Кое всъщност ти е довод против идеята ми - смехът или звездите? Ако имаш конкретно възражение, кажи го.
                  Да ти припомням ли че днес е 25 февруари 2013 година.21 век.

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
                    Това звездите ли ти го нашепнаха?Я по добре спи без да разсъждаваш щото ще ме спукаш от смях.
                    Кое всъщност ти е довод против идеята ми - смехът или звездите? Ако имаш конкретно възражение, кажи го.

Коментар

Я не се карайте за глупости - големи хора !!!

Според както обещах да ви разкажа моята идея за държавната администрация, работните места, и последващото намаляване на данъците:

Това си го мислех нощес, докато спях (аз умея да разсъждавам докато спя, за разлика от бойкоборисов, който спи, когато трябва да разсъждава) и си казах, че трябва да се действа по следният алгоритъм:
                      - Държавата се връща като икономически субект. Не национализира, а инвестира в нови могъщи предприятия, най-добре, но не само в сферата на високите технологии. Печалбите на тези предприятия отиват директно за издръжка на държавните служители, които разбира се, ще бъдат намалени до оптимален брой, а някои започват да бачкат на частно.

- Освободените от бачкане държавни служители много по-лесно ще си намерят работа;
                      - В бюджетът ще останат свободни средства - първо ще има повече за пенсии напримерно, второ - данъците ще могат да се намалят (включително ДДС) и не само бизнесът, но и хората да си поемат глътка въздух - и от това, а и от спадът на безработицата;
                      - Намалените данъци ще доведат и повече чужди инвеститоири, които да ускорят процесът на икономическо възстановяване.
                      - Част от държавните чиновници (някои от тези, дето пряко работят с клиенти) да минат на частно - както например нотариусите издават основно документи, изискуеми според държавните закони, но нотариуството си е частен бизнес. Това всъщност го е измислил Петър І-ий, според който чиновниците е трябвало сами да се издържат от държавните дела. Така е и по-справедливо, защото не плащаш заплата на някой чиновник с данъците си, без значение дали му ползваш услугите или не, а му плащаш тогава, когато той ти потрябва, ще се плаща разбира се по установена тарифа.

Само си представете - ако няколко могъщи държавни предприятия носят 1 МБ годишна печалба, това би означавало, че хората хем няма да плащат заплати на ушевите, хем хиляди от тях ще си намерят и работа. Разбира се, за да се задвижи процесът, държавата трябва да направи някакви първоначални инвестиции. Но и това не е трудно - държава, която може да си позволи да харчи по над 3 МБ годишно за развъждането на циганите, не може да се оплаче от липса на пари.
                      Това звездите ли ти го нашепнаха?Я по добре спи без да разсъждаваш щото ще ме спукаш от смях.

Коментар

• Я не се карайте за глупости - големи хора !!!

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                          ..Иначе Пловдивският, дето не му стига възраст здраво държи юздите..
                          Влече го светското, да не му Фори дедо?
                          Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

• Първоначално изпратено от onakilev Разгледай мнение
                            +1
                            А имотите - на Църквата са, не на Бай Иван
                            П.С: Явно не си падаш по Ролекси...
                            Не си падам изобщо по часовници. Не нося такъв повече от 20 години. Иначе Пловдивският, дето не му стига възраст здраво държи юздите. За Варненския не съм съгласен, разбиха го заради един Линкълн от нисък клас

Коментар

• Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              .................

ИНАЧЕ НА МЕНЕ В КАЛИФОРНИЯ ЖИВОТЪТ МИ Е ПОВЕЧЕ ОТ ДОБЪР, ПОВЕЧЕ ОТ ОТЛИЧЕН! ТИ НАВЯРНО И ЗА 100 ГОДИНИ НЯМА ДА СТИГНЕШ МОЯ СТАНДАРТ.
                              ...............
                              ПП. Да ви таковам и форума!!!!!!!!!!!!!!!!!! Все някой ще се заяде, все някой ще завижда и злобее! Гледайте си работата и много ви здраве! Ай с.......................
                              Нивото ви е много под нулата. Добре, че сте малцинство и огромното мнозинство са много стойностни хора. Но те като по правило си траят.
                              Доне, Доне .... кога стана циганин, кога ти почерне задника.....? Аз пиша от десет години във форума, а го чета откакто съществува. Помня добрите времена, когато нямаше толкова политика в дискусиите. От тогава съм те запомнил и имах добро мнение за теб. Но явно пребиваването в слънчева Калифорния ти се е отразило зле. То там не е за всеки, още Буги Барабата го е казал. Целият този скандал започна, защото ти си позволи крайно невъздържана рекация на един мой постинг. Когато прочетох какво (и как - с ГЛАВНИ БУКВИ) си написал, направо се шашнах. Не можех да повярвам - това Дона ли е или е някой друг. Нито тона ти, нито тезите ти, съответстваха на това, което бих очаквал от теб. Толкова се шашнах, че даже не ти отговорих. Други го направиха. Сега вече не съжалявам, че си замълчах. С хора като теб не се спори. Такива като теб трябва да бъдат отминавани с мълчание. Не си нито първия, нито последния емигрант, който е забравил от къде е тръгнал. Сигурно вече и българският ти език е с лек, но постоянно задълбочаващ се акцент ..... Такива като теб са ми до болка познати. На 52 години съм, завършил съм елитно училище и половината ми съученици са емигранти. Доста от тях много бързо станаха такива като теб. Повече от 20 години гледаха отдалеч и отвисоко, мръщеха се претенциозно когато правехме срещите на класа, защото не им влизали в графиците. Идваха си тук веднъж на няколко години и досаждаха на всички с желанието си да "се видят" с всички за нула време, защото "само за няколко дни" били тук. Без та се съобразяват, че ние тук също работим, също имаме графици и също се борим за оцеляване. Ясен си ми Доне. Ако си дойдеш в България, можеш да ми се обадиш и да ми кажеш в лицето ето това:
                              Първоначално изпратено от Дон Карлос Разгледай мнение
                              ЧОВЕЧЕ, ТОВА, КОЕТО СИ НАПИСАЛ Е ГОЛЯМ РЕЗИЛ ЗА ТЕБЕ! БЪЛГАРСКИЯТ РОД ТРЯБВА ДА СЕ СРАМУВА, ЧЕ ОТ НЕГО СЕ РАЖДАТ ТАКИВА КАТО ТЕБЕ. ТИ С НИЩО НЕ СИ ПО-ДОБЪР ОТ ЛЕШОЯДИТЕ, КОИТО ВЕЧЕ ЧЕТВЪРТ ВЕК КЪСАТ ЖИВО МЕСО ОТ ХОРАТА.
                              .................
                              НА ТЕБЕ ТИ Е ПИСНАЛО? И НА МЕНЕ МИ Е ПИСНАЛО ОТ ЛЕШОЯДИ КАТО ТЕБЕ, КОИТО СИ ЖИВУРКАТ БЕЗПРОБЛЕМНО НА ДЪРЖАВНАТА ХРАНИЛКА. НО ОГРОМНАТА ЗАПЛАТА, КОЯТО ПОЛУЧАВАШ, Е ГРАБЕНА ИМЕНО ОТ ХОРАТА, ОТ КОИТО ТИ Е ПИСНАЛО. НО БЪДИ РАХАТ, ЩЕ ДОЙДЕ И ТВОЯТ РЕД!
                              СРАМ И ПОЗОР! СКРИЙ СЕ НЯКЪДЕ И НЕ СЕ ПОКАЗВАЙ ПОВЕЧЕ МЕЖДУ ХОРАТА!
                              Ако съм на кеф, ще те отмина. Ако съм нещо изнервен от "мизерното" си съществуване, най-много да ти фрасна един в мазната мутра!
                              He was born poor, died rich, and never hurt anyone along the way.

Коментар

• Първоначално изпратено от Наивник Разгледай мнение
                                Не знам, някой изговориха и доста лоши приказки за отец Иван, но според мен няма как един човек, който дава подслон и храна на 200 човека да е лош човек. Каквито и далавери да прави, ако прави.... Аз съм дарявал там без изобщо да се замисля. Не бих дарил да Пловдив
                                +1
                                А имотите - на Църквата са, не на Бай Иван
                                П.С: Явно не си падаш по Ролекси...
                                Mнението не е препоръка за търговия с ЦК!

Коментар

Working...
                                X