If this is your first visit, be sure to
check out the FAQ by clicking the
link above. You may have to register
before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages,
select the forum that you want to visit from the selection below.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Да изберем представител на Форума за Обществения съвет при Президента
Доста време отделих да изчета цялата тема и виждам, че както винаги се случва, всяко нещо започнало като добра идея, се окепазява. Не разбирам защо когато се обсъжда нещо сериозно, се почват веднага откровените глупости, политиканствания и разправии. От цялата работа разбрах едно, че според много хора виновни за състоянието на България са циганите и за мен честно казано е тъжно, че това мнение се шири.
За да кажа мнението си по темата, ще спомена две имена bigbear и netware5. Без да ги познавам лично, от мненията им в този форум, мога да кажа, че имаме близки разбирания, имат експертиза, имат и умения да се изразяват и да защитават позиция.
И аз това се питам? Защо оплюха човека който допринесе да не усетим в БГ световната криза в истинският и вид. Визирам Испания, Португалия, Гърция, с над 20% безработица и драстично свиване на БВП.
На тоз народ му се пада да дойде ЖАН И ДА ИМ СПРЕТНЕ ЕДНА хубава инфлация от 150% и тогава да ги питам, кон боб яде ли? ПРЕД ДЖАМИЯ ПЪРДИ ЛИ СЕ?????
Доста време отделих да изчета цялата тема и виждам, че както винаги се случва, всяко нещо започнало като добра идея, се окепазява. Не разбирам защо когато се обсъжда нещо сериозно, се почват веднага откровените глупости, политиканствания и разправии. От цялата работа разбрах едно, че според много хора виновни за състоянието на България са циганите и за мен честно казано е тъжно, че това мнение се шири.
За да кажа мнението си по темата, ще спомена две имена bigbear и netware5. Без да ги познавам лично, от мненията им в този форум, мога да кажа, че имаме близки разбирания, имат експертиза, имат и умения да се изразяват и да защитават позиция.
ПРЕДЛАГАМ НЯКОЙ ОТ ТЕЗИ: ИЛИ ТЕХНИ ВНУЦИ И ДЕЦА.
Сергей Дмитриевич Станишев е български политик, министър-председател на осемдесет ... е роден на 5 май 1966 г. в град Херсон, СССР (днешна Украйна). ... Сергей Станишев е съветски, след това руски гражданин до 1996 г., ...
Кой го е избрал този да брани българските интереси?????
Андрей Луканов е роден през 1938 г. в Москва в семейството на известния български комунист Карло Луканов. Той е съветски гражданин по рождение и придобива българско поданство на 6-годишна възраст, когато се премества да живее в България със семейството си.
Още един спинозен шпионин на ссср, Бог да му прости!
Жан Виденов е роден на 22 март 1959 г. в гр. Пловдив. Завършва "Международни икономически отношения" в МГИМО, Москва през 1985
Румен Овчаров е роден на 5 юли 1953 г. в Бургас[1]. В периода 1979–1984 завършва висше образование в Московския институт по енергетика,
Още един руски шпионн!
След излежаване на присъдита си Георги Димитров получава съветско гражданство и заминават за Съветския съюз, където остават до края на Втората световна война
През следващите години Васил Коларов заема различни научни и политически постове в Съветския съюз
Вълко Червенков е роден в Златица, но се премества в София и от 1919 г. участва в дейността на БКП. През есента на 1924 г., заедно с Яко Доросиев и Иван Минков, влиза в т.нар. Специална наказателна група към Централния комитет на БКП, която трябва да координира терористичната дейност на Военната организация на партията. През 1925 г. е задочно осъден на смърт за множество планирани убийства, наредени от БКП и Коминтерна, и заминава за Съветския съюз. Там заема различни номенклатурни постове в структурата на Коминтерна. Завербуван е от НКВД като агент на съветските тайни служби с кодовото име Спартак.
МОЖЕ И СНОЩНИТЕ ЛИЦА ОТ:
т.нар. Специална наказателна група към Централния комитет на БКП, която трябва да координира терористичната дейност на Военната организация на партията.
КОИТО БИЕХА МИРНИ ГРАЖДАНИ, ОБИЖДАХА ГИ НА МЪРШО! И РИТАХА КОЛИТЕ ИМ.
т.е. интересува ни само цената на тока, в частност - да не паднат много акциите на чез, в които част от колегите са инвестирали, което пък автоматично ги вади като представители, защото са пряко заинтересовани. Аз пък си мислех, че ще е нещо по-общо, тип Идеи на форума как да ви оправим за 400 дни - чесане на езици и губене на време с евентуално постигане на лична изгода на следващите избори апропо, явно не знаеш, но вече имаме представител във властта, може да се свържеш директно с него - http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=10415, естествено вече отрекъл се от корените си, т.е. от регистрацията в инвестор.бг - мила родна картинка, тип Пази Боже сляпо да прогледа или Приказка за стълбата....
По конкретно, предлагам участие на евентуалния представител по всички теми, които евентуално ще се обсъждат, ако изобщо се обсъжда нещо, най-малкото защото тук сме елита на нацията (колкото и натруфено парвенюшко да звучи) и ако не сме ние, не виждам кой ще е - капути тип комитата с копитата или бг-мама Предложението за гласуване ми харесва, освен в частта с избирателните права - крайно време е да се въведе ценз и то сериозен, а за инвестор.бг цензът трябва да е:
- за да бъде избиран - минимум 1 000 мнения и регистрация преди 01.01.2009 (това е по 1 мнение на ден) - оттогава изпълзяха форумните политически тролове. Двата критерия трябва да се изпълняват комулативно
- за да избира - минимум 500 мнения и регистрация преди 01.01.2009 - идеята не е да си цъкаме плюсчета и минусчета, а да се получат реално гласове от хора, чието мнение значи нещо, защото това са хората, които правят този форум това, което е
От мен е това, който иска да допълва
П.С. Моля модито да разкара всички мнения не по темата, тук ще обсъждаме само изборът (ако изобщо има такъв) на представител на форума, а не лични дрязки, недоволства и душевни диарии тип бгмама
Грую Груев,
1000 мнения могат да се направят и само с ха-ха, хи-хи, +1, cool, , или да се разказват вицове. Приемам идеята за регистрация преди 01.01.2009, обаче съм чел стойностни постове и на колеги с по-малко от 500 мнения. Това, че в повечето случай четат не значи, че няма да дадат добри идеи. Даже напротив това, че не си хабят думите в кавги и обиди според мен показва добра ценностна система.
Освен това никовете с над 500 мнения са 534, за да имаме представителност от поне 300 виртуални личности трябва да постигнем над 56% „избирателна активност”. Затова предлагам да останем на 30 мнения но да увеличим периода на първоначална регистрация.
Относно това, каква теза ще защитаваме.
Идеята ми беше да изберем едно нещо и да се концентрираме върху него, за да има резултати. Логиката ми беше, че като разглеждаме за подозрителни елементи отчетите – нещо от което би трябвало да разбираме – можем да сигнализираме и така да не се стига до раздуване на разходната част. Всъщност не знам дали печалбата на ЕРП-тата е ограничена законово, например до ROE=10 или ROA=5 примерно, ако не е то би трябвало да бъде. Обаче тук си прав, че изпадаме в конфликт на интереси и с държателите на акции, които искат по-високи печалби и с останалите граждани неинвеститори, които няма как да припознаят човек от форума за защитник на интересите им.
Радвам се, че го отбеляза. Ето, че когато се обсъждат нещата с аргументи може да се върви напред.
Ами да помислим тогава с какво можем да бъдем полезни. Като икономически форум, би трябвало идеите ни да са в тази сфера. То навсякъде става въпрос за пари, така че не виждам проблем да се обсъжда НЗОК, НОИ, офшорни компании, че дори и какво правят някой дружества на БФБ, как точно си увеличават капитала и защо някой дружества струват 5 лева а после 200. Някой колеги са недоволни от определени решения на КФН – можем това да разискваме. Ако всеки си почисти снега пред неговия дом градът ще е чист. Не е ли така?
"..да не паднат много акциите на чез, в които част от колегите са инвестирали...", ааа, не съм съгласен , не е чак толкова пряко свързана цената на тока с цената на акциите (питай Каро).
ПО тази логика всички отпадат
Защото имат Каолин и т.н. П.С.: В "Топлофикация" и "Център за градска мобилност" никой от колегите няма, да започнем с тях
т.е. интересува ни само цената на тока, в частност - да не паднат много акциите на чез, в които част от колегите са инвестирали, което пък автоматично ги вади като представители, защото са пряко заинтересовани. Аз пък си мислех, че ще е нещо по-общо, тип Идеи на форума как да ви оправим за 400 дни - чесане на езици и губене на време с евентуално постигане на лична изгода на следващите избори апропо, явно не знаеш, но вече имаме представител във властта, може да се свържеш директно с него - http://www.investor.bg/forum/showthread.php?t=10415, естествено вече отрекъл се от корените си, т.е. от регистрацията в инвестор.бг - мила родна картинка, тип Пази Боже сляпо да прогледа или Приказка за стълбата....
По конкретно, предлагам участие на евентуалния представител по всички теми, които евентуално ще се обсъждат, ако изобщо се обсъжда нещо, най-малкото защото тук сме елита на нацията (колкото и натруфено парвенюшко да звучи) и ако не сме ние, не виждам кой ще е - капути тип комитата с копитата или бг-мама Предложението за гласуване ми харесва, освен в частта с избирателните права - крайно време е да се въведе ценз и то сериозен, а за инвестор.бг цензът трябва да е:
- за да бъде избиран - минимум 1 000 мнения и регистрация преди 01.01.2009 (това е по 1 мнение на ден) - оттогава изпълзяха форумните политически тролове. Двата критерия трябва да се изпълняват комулативно
- за да избира - минимум 500 мнения и регистрация преди 01.01.2009 - идеята не е да си цъкаме плюсчета и минусчета, а да се получат реално гласове от хора, чието мнение значи нещо, защото това са хората, които правят този форум това, което е
От мен е това, който иска да допълва
П.С. Моля модито да разкара всички мнения не по темата, тук ще обсъждаме само изборът (ако изобщо има такъв) на представител на форума, а не лични дрязки, недоволства и душевни диарии тип бгмама
Цел на Представителя: Участие в Обществен съвет при Президента и вземане на участие в дискусиите по разходната част на отчета за доходите на ЕРП-тата.
Начин за постигане
1.Избор на представител
Колеги, които са склонни да поемат тази отговорност постват текст „Съгласен” в тази тема. С номинации не стана, затова да пробваме така.
Гласува се за първите трима отговорили „Съгласен”
За всеки потенциален представител се гласува и с ДА и НЕ
Пример
ДА - съгласен съм YYYY да ме представлява
НЕ - не съм съгласен YYYY да ме представлява
........
........
Забележете, че има възможност или да се даде отрицателен вот за един кандидат, или положителен за друг. Не може да се прави комбинация.
За да бъде избран колегата първо - трябва да има повече ДА отколкото НЕ и второ (ДА – НЕ) първи кандидат да е > (ДА – НЕ) втори и трети кандидат.
В гласуването могат да участват колеги от Форума, регистрирани не по рано от 31.12.2012 г. и с не по малко от 30 мнения. От едно IP се допуска само един глас. Ще помолим Инвестора за помощ за техническата част.
Вотът е валиден ако има общо 300 гласа, без значение как и за кого са дадени.
2. Когато (ако) изберем представител ще напиша писмо до президентството за уточняване на подробности. Ще го публикувам тук за корекции.
3. Ако ни допуснат кандидата ни се хващаме и го подковаваме с въпроси и / или отговори.
4. Всеки гласувал поема отговорност да помага, в съответствие с възможностите си, на представителя на Форума с идеи, коментари и мнения.
Never argue with idiots, they will bring you down to their level and then beat you with experience
Няма проблем с Турция. Тя предстои да не изплати огромни заеми на кредиторите си. Те ще се почустват излъгани, но много държави ще са в нейната ситуация - ще им се заличат дълговете. Разликата е че кредиторите на Турция са по особенни и предполагам няма да искат да се примирят със загубата просто така..ще се спаси в ЕС. Турция ще се наложи да бъде приета спешно.
Не това е основния проблем - ДЕФЛАЦИЯТА ! Тя е причина за това българите да не отглеждат собственно поколение, демографския срив от последните години. Нека не се заблуждаваме, той беше преодолян в периода на икономически бум..който обаче се оказа изключително кратък , защото държавата бе точно толкова неуправлявана , колкото е била винаги. Големия проблем е липсата на пилот в самолета, и ако продължават така и както са поели в грешната посока, ще създадат работа за дроните.
Не се коси, такава ни е орисията! Навремето сме изрязали гърлата на Богомилите ипадаме 500г. по турско невежество, после сме резали гърлата на интилигенцията и бизнесмените като идват социалистите, и за това освен тази разруха в момента се очаква да паднат няколко града под турско близките 20г., за това много настоявам да стегнем армията и да въоръжим населението, да въведем военно обучение и за жени и за мъже!
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Не това е основния проблем - ДЕФЛАЦИЯТА ! Тя е причина за това българите да не отглеждат собственно поколение, демографския срив от последните години. Нека не се заблуждаваме, той беше преодолян в периода на икономически бум..който обаче се оказа изключително кратък , защото държавата бе точно толкова неуправлявана , колкото е била винаги. Големия проблем е липсата на пилот в самолета, и ако продължават така и както са поели в грешната посока, ще създадат работа за дроните.
Импе няма закон, това не е необходимия закон..той трябва да е изключително конкретен и точно да дефинира престъпното деяние и последствията за извършителите му.Законът не трябва да е преписан от българския законодател от чуждо законодателство, а да се създаде от него по негова собственна воля, знание и съзнание..мисъл.
Външен ред означва, например ако Сърбия или Македония отново ни се подиграят за нещо, например недопускане на Българи през общите ни граници, да бъдат така наредени, че поне 20 века да си спомнят наказанието.
Да се поучим от п-р Петров, да прегърнем дори и враговете си за да живеем в мир и разбирателство.
Проблемът , който разсипа икономиката и затри работните места в България е ДЕФЛАЦИЯТА ! Спада на цените на трайните стоки - жилищата ...и който не го проумява въобще да не се кани да управлява България...Тълпата и улицата и да не го изхвърлят от властта , ще се намерят други начини и средства те да си отидат.Политиците ни това трябва да го разберат и фалшивата им подготовка да посрещнат предстоящите събития - няма да им помогне. Така както не знаят и не умеят да се справят с икономиката със същия успех ще се скрият сега..В момента дори се позиционират по възможно най лошия начин пред бурята и така и трябва да бъде - тя да ги обрули съвсем заслужено. Радвам се безкрайно, че апокалипсиса свърши !
Прав си, че и това е фактор - макар да не мисля, че е най-основният.
Може да звуча крайно, но за мен основният проблем, който съсипва държавата е хъхризацията - тя изсмуква парите от бюджетът, обрича истински нуждаещите се на мизерия, прогонва чуждите инвеститори, създава негативен имидж на България в целият свят хъхряците нанасят колосални щети на частната и държавна собственост. И най-страшното - принудените да издържат гъгнивата гнус Българи не могат да си позволят да създават собствени деца !!!
Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)
Коментар