IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Start.bg Posoka Boec Megavselena.bg Chernomore
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от съни(тя) Разгледай мнение
    Импе, споко
    На така поднесения въпрос и състояла се вследствие дискусия, която не намери допирна точка по основен показател - цената, за много хора това се превърна в цирк, а не право на мнение.
    Другият - сеизмична устойчивост - също...
    За мен остава необяснимо, как е възможно по един крупен проект да има 100% разминаване в цената - 10 млрд - Евро или Лева ?!
    Дори законово има регламентиран показател - сравнителна цена - аналогия с други подобни проекти

Друг абсурден момент е законово заложените критерии за признаване на Референдум...
    Неща, по които обществото трябва да настоява за промяна!

За мен е абсурдно, за Парламент да няма значение избирателната активност - хора, които ще ръководят страната, но за Референдум да има немалки ограничения?!
    Освен това критерият - предишни парламентарни избори - нямат Абсолютна никаква пряка връзка с вота на народа.
    Не може по един въпрос на Референдум да има еди колко си необходимост за гласували, а по друг въпрос - съвсем различен - според различно отстояние до някои си избори за парламент...
    Следващият път предлагаш щом като гласуваш ти,другата Кераца и няколкото Онуфриевци референдумите да са валидни!

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
      Телевизионните репортажи потвърждават думите ми - в хъхряшките развъдници изборната активност на практика е нулева. Жалко, че и в редовите избори не е същото.
      Шокира ме ниската избирателна активност, обявена от ЦИК (ако не лъжат) - нима аз живея в най-активният гласоподавателски район? Би било страшен позор, ако референдумът се провали - това ще означава, че тая жалка паплач, бивш Български народ, въобще от нищо не се интересува, дори от собствената си съдба...ама като им дойдат сметките за токът, пищят като заклани !!!
      И не само това.Щом не се бунтува като му затварят работните места и не се вълнува от отварянето на работни места за интелигентни и образовани хора с добри заплати значи си заслужава участта.Ще бъде безработен гладен мизерен и ще праща децата си да бършат задници по света за няколко евро и да ги еб...т разни старци на Запад.народ с толко акъл си заслужава простаците които го управляват.

Коментар

• В нашата изборна секция активността е ужасно ниска. За президентските избори чаках на опашка близо 40 мин. Сега- просто влязах и пуснах бюлетина- всичко- около 2 минути, че и по-малко.

Коментар

......
          Би било страшен позор, ако референдумът се провали - това ще означава, че тая жалка паплач, бивш Български народ, въобще от нищо не се интересува, дори от собствената си съдба...ама като им дойдат сметките за токът, пищят като заклани !!!
          Импе, споко
          На така поднесения въпрос и състояла се вследствие дискусия, която не намери допирна точка по основен показател - цената, за много хора това се превърна в цирк, а не право на мнение.
          Другият - сеизмична устойчивост - също...
          За мен остава необяснимо, как е възможно по един крупен проект да има 100% разминаване в цената - 10 млрд - Евро или Лева ?!
          В счетоводството има регламентиран показател - сравнителна цена - аналогия с други подобни проекти

Друг абсурден момент е законово заложените критерии за признаване на Референдум...
          Неща, по които обществото трябва да настоява за промяна!

За мен е абсурдно, за Парламент да няма значение избирателната активност - хора, които ще ръководят страната, но за Референдум да има немалки ограничения?!
          Освен това критерият - предишни парламентарни избори - нямат Абсолютна никаква пряка връзка с вота на народа.
          Не може по един въпрос на Референдум да има еди колко си необходимост за гласували, а по друг въпрос - съвсем различен - според различно отстояние до някои си избори за парламент...
          Last edited by съни(тя); 27.01.2013, 16:54.

Коментар

• [QUOTE=Scrooge McDuck;1059378308]
            Първоначално изпратено от :-) Разгледай мнение

Пълен провал на БСП и Станишко.....Другия път референдума нека да е за доходите,еврото, промяна на конституцията.
            Патак,

толкова ли не можеш да проумееш, че може и да не доживееш до следващия референдум ???
            Бе ни даден шанс да докажем, че сме дорасли сами, демократически да вземаме решения за бъдещето си - и тук няма значение никакъв "станишко" - ако се провалим негласувайки, никой няма да си мръдне пръстът вече да ни пита за каквото и да е !!! Ще си ни тъпчат политиците, ще гаврят с нас, ще си правят каквото си щат - и сами ще сме си виновни за това !!!
            Който е бил против АЕЦ - да иде и да гласува ПРОТИВ - а не да крие като мишок у дома !!!
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• [QUOTE=:-);1059378305]
              Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
              Аз вече пуснах своят глас за доброто на нашето Отечество. Избирателното активност е добра - 13 часът наближава 20%

Към 13 часа днес избирателната активност на националния референдум в страната е била 9,34 на сто
              Пълен провал на БСП и Станишко.....Другия път референдума нека да е за доходите,еврото, промяна на конституцията.

Коментар

Апропо - край избирателните секции бе като никога напоследък приятно и спокойно, въпреки постоянният човекопоток. Причината е, че в училището нямаше нито едно хъхрещо животно. Сбъдна се прогнозата ми, че бойкоборисов няма да даде бира, кебапчета и пари на ръка на паплачта си, за да си останат в катуните и да провалят референдумът... но за моментът, поне по данните които получих, сметката му излиза крива.

Впрочем, очевидно Ушев е бил предупреден, че Мангау няма да гласува под герберастки строй - ушевото присъствие край избирателните секции бе чисто символическо. Нормално - нали ГРОБ, Мангау и Ушев са в ненарушима комбина.
                Телевизионните репортажи потвърждават думите ми - в хъхряшките развъдници изборната активност на практика е нулева. Жалко, че и в редовите избори не е същото.
                Шокира ме ниската избирателна активност, обявена от ЦИК (ако не лъжат) - нима аз живея в най-активният гласоподавателски район? Би било страшен позор, ако референдумът се провали - това ще означава, че тая жалка паплач, бивш Български народ, въобще от нищо не се интересува, дори от собствената си съдба...ама като им дойдат сметките за токът, пищят като заклани !!!

Коментар

• [QUOTE=Императорът;1059378262]Аз вече пуснах своят глас за доброто на нашето Отечество. Избирателното активност е добра - 13 часът наближава 20%

Към 13 часа днес избирателната активност на националния референдум в страната е била 9,34 на сто

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                    Мислех, че човек, който се занимава с финанси може да оцени мнението на експертите за цената на целия проект Белене. И кой е свързан с него. Всичките ви приказки за това, че не сте комунисти, че не харесвате Станишев и Първанов, и Овчаров са празна работа. Проектът е техен, далаверата е тяхна, финансовите печалби са техни, политическата печалба е тяхна. А разходите са ваши, т.е. наши! Това е! Просто и ясно!
                    Tи явно имаш една гънка в мозъка и тя ти служи да ближеш задника на един агресивен и страхлив простак и един невеж физкултурник.В 1300 годишната ни история по тези земи никога държавата не е била в ръцете на толкова първобитни прости невежи агресивни и арогантни хора.Нямам търпение да дойде юли и да ги натирим.Софиянци натресохте тази агресивна простотия на цялата страна.Костов колкото и мазен и долен изрод да беше поне простак не е бил.Да аз искам АЕЦ и затова всички от моя род и приятелите ми гласувахме за.И уверявам те имаше доста хора колкото и чудно да ми беше.

Коментар

• Първоначално изпратено от diletant Разгледай мнение
                      Радвам се за теб, че вярваш в доброто на нашето Отечество! Особено когато е замислено от комунистите. Спомни си колко добрини са донесли те на нашето Отечество.
                      А за това, че съм пущиняк и блеещо стригатно животно - благодаря!
                      Спомням си, спомням си. Ако не бяха остатъците от построеното през комунизъмът (същите тия неща, които днес политиците разпродават, а гнусномургавият им електорат разграбва), досега да сме умрели от глад.

А ти гласувай по убеждения и няма да си такива неща.

Коментар

Аз вече пуснах своят глас за доброто на нашето Отечество. ...
                        Който гласува някак или не гласува по политически причини, е пущиняк и блеещо стригатно животно.
                        Радвам се за теб, че вярваш в доброто на нашето Отечество! Особено когато е замислено от комунистите. Спомни си колко добрини са донесли те на нашето Отечество.
                        А за това, че съм пущиняк и блеещо стригатно животно - благодаря!

Коментар

• Първоначално изпратено от radon222a Разгледай мнение
                          "Първата в света атомна електростанция е пусната на 27 юни 1954 година в СССР, в град Обнинск, разположен в Калужска област, с мощност 5 МВт. Тя работи до 29 април 2002 г. и притежава най-дълго работилия до момента ядрен реактор.

В България има една работеща АЕЦ — (АЕЦ Козлодуй). До началото на 2004 година в света действат 441 енергийни ядрени реактора".- цитат от УИКИПЕДИЯ
                          АЕЦ-Козлодуй е една от най-проверяваните централи в света от международни експерти и закючението на последната мисия ОСАРТ е: АЕЦ-КОЗЛОДУЙ Е В ТОП 10 (ДЕСЕТ) ПО НИВО НА ЕКСПЛОАТАЦИОННА БЕЗОПАСНОСТ.Това е нивото на нашата ядрена енергетика - тя е нашата независимост, тя е просперитетът на България.
                          .
                          Тъкмо заради туй 2-4 блок трябва да бъдат пуснати отново, а виновните за спирането им - да бъдат съдени за противодържавна дейност. И децата разбират, че причината за тяхното спиране бе политическа, а нашите политици не си мръднаха пръстът да ги защитят.

Коментар

• "Първата в света атомна електростанция е пусната на 27 юни 1954 година в СССР, в град Обнинск, разположен в Калужска област, с мощност 5 МВт. Тя работи до 29 април 2002 г. и притежава най-дълго работилия до момента ядрен реактор.

В България има една работеща АЕЦ — (АЕЦ Козлодуй). До началото на 2004 година в света действат 441 енергийни ядрени реактора".- цитат от УИКИПЕДИЯ
                            АЕЦ-Козлодуй е една от най-проверяваните централи в света от международни експерти и закючението на последната мисия ОСАРТ е: АЕЦ-КОЗЛОДУЙ Е В ТОП 10 (ДЕСЕТ) ПО НИВО НА ЕКСПЛОАТАЦИОННА БЕЗОПАСНОСТ.Това е нивото на нашата ядрена енергетика - тя е нашата независимост, тя е просперитетът на България.
                            .

Коментар

• Аз вече пуснах своят глас за доброто на нашето Отечество. Избирателното активност е добра - 13 часът наближава 20% по думите на една девойка в комисията, но още трябва. Всеки буден гражданин, на който му пука за бъдещето на Родината - да иде да гласува според както преценява за разумно... но да гласува.
                              А не след година или четири, като възникне пак някой обществено важен въпрос, политиците да рекат - "Какъв референдум, суяци - за АЕЦ Белене ви направихме референдум, но вас ви домързя да гласувате." Нека им покажем, че все по-често ще трябва да се съобразяват с нас.

Дилетантов - в моят глас няма нищо политическо - всеки който следи какво говоря във форумът знае, че уважавам г-н Костов ного повече от г-н Станишев - и че съм с доста десни убеждения. Който гласува някак или не гласува по политически причини, е пущиняк и блеещо стригатно животно.

Апропо - край избирателните секции бе като никога напоследък приятно и спокойно, въпреки постоянният човекопоток. Причината е, че в училището нямаше нито едно хъхрещо животно. Сбъдна се прогнозата ми, че бойкоборисов няма да даде бира, кебапчета и пари на ръка на паплачта си, за да си останат в катуните и да провалят референдумът... но за моментът, поне по данните които получих, сметката му излиза крива.

Впрочем, очевидно Ушев е бил предупреден, че Мангау няма да гласува под герберастки строй - ушевото присъствие край избирателните секции бе чисто символическо. Нормално - нали ГРОБ, Мангау и Ушев са в ненарушима комбина.
                              Last edited by Императорът; 27.01.2013, 13:55.

Коментар

• http://www.capital.bg/politika_i_iko...ata_imitaciia/

Коментар

Working...
                                X