IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Как ще гласувате на Референдума?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Вярно пишеш, Батко Пешо. Основно, вярно. наясно съм и с пораждането на загубите, и с превключванията, и със сигурността...Е, поне принципно и из основи. Но, ако искаме снижаване цената за крайния потребител, съществуват варианти за покупко-продажба и от конкретни източници, дори в сложната ни мрежа. Просто, трябва да се създаде база математически модели, същата да се утвърди от ДКЕВР /нали са експерти?/ и, на тяхна почва, да се индивидуализира планът на плащанита. В тези модели, формирани като топография на мрежите и географските положения, ще се отчитат едно 10-15 параметъра, повечето-константи на локацията, и механизмът ще се избистри. След като учените вече могат да виждат планети на стотици светлинни години и да надничат в дълбочината на Слънцето, и това е решима задача. Ще повторя тук поста си, който те е мотивирал да пишеш, че съм плещел бисери и простотии и ще те помоля да удебелиш въпросните абзаци. След това, ще се постарая да ги коментирам един по един и се надявам да изчистим недоразуменията.
    И така,
    Не е либарализацията, която вдигна цените. Вдегна ги запазващото се локално разпределение и липсата на процедура за закупуване на енергия от потребителите с посочване на производителя, комуто да се преведат средствата. Така, си остава фактически монополното владеене на клиентите от страна на ЕРП-тата, което им позволява да злоупотребяват. Цената за пренос и разпределение, да ме прощават, но, единствено, им гарантира непомерно високи печалби за сметка на производители и потребители. Фактически, тези, които са "доставяли", имат в пъти по-висока печалба от самите производители, които си изнасят у дома и и които, натискат и тях, и нас, крайните клиенти.
    Затова, следва ДКЕВР да натисне ЕРП-тата и да им отреже по 3-4 ст/kWh. И ще видим, как може да поевтинее енергията, дори без други действия.
    Все повече се убеждавам, че същата ДКЕВР , последните 15 години, не е работила за българските граждани, а за печалбите на ЕРП-тата, които, дори не си изпълняват инвестиционните обещания по отношение инфраструктурата.

Ще изгрее ли на нашата улица слънце, обаче?

...Ами, не знам, 'баси.
    Основният ми мотив да твърдя, че не самата либерализация е вдигнала цените е разликата, която аз правя между предпоставки и конкретни причини за едно, друго или трето. Прост пример: Ако скочиш в басейн, предпоставка да се удавиш е наличие на вода но, причините може да са от медицински характер/примерно/ или неумение да се плува, липса или разсейване на спасител и т.н. Вода ако няма, може да се потрошиш но, няма да се удавиш.
    Либерализацията НЕ Е причината. Тя е една от предпоставките. Причината е липсата на готовност от страна на потребителите и пазара /вмъкнах по-горе това-онова/...ама темата е дълга и широка, наистина, очаквам твоите критики по същество. Постарай се, моля, да погледнеш непредубедено.
    Бъди здрав!

Коментар

• Първоначално изпратено от Батко Пешо Разгледай мнение
      Пирамид знам че днешното ценообразуване не се е учило някога.Но ти пишеш откровени глупости и от техническа гледна точка.Дали цените са им справедливи не мога да кажа щото не съм директор или министър нямам информация за разходите им както и за числеността на работещите в тези фирми.ЕРП-тата очистиха много паплач но там пък не се знае какви счетоводни трикове прилагат.Виж за зелените и кафявите добавки съм убеден че това е тотална кражба.Не може всички да плащаме парното на шепа облагодетелствувани а правителството да не иска да приватизира Софийската топлофикация тя да продължава да не си връща дълговете и да си събира вземанията а софийските тарикати да продължават да не плащат.Зелената добавка е друга идиотия която правителството стовари върху нас.Аз не искам зелена енергия ако искам ще си сложа панели на покрива.Понеже виждам че искаш да научиш нещо ще ти разкажа някои неща.Произведения ток е на генераторно напрежение 6,3.......24,0 киловолта.Повишаващите трансформатори го правят 110 220 или 400 киловолта.На високо напрежение тока се пренася по електропроводи и подстанции на мрежа високо напрежени.Тук също има загуби.После стигаме до трансформация 110/20 киловолта.Пак загуби.После точецът се разпределя в разпределителната мрежа по точно пренася се на кратки разстояния което значи нови загуби.Следва нова трансформация 20/0,4 киловолта.Пак загуби.И тук свършваме.Всички битови консуматори и малки фирми са на 0,4киловолта.Средните фирми са на 20,0 киловолта.Като сложим и кражбите и тя става майка плаче.Загубите в мрежите и трафата са сметнати с проекта но товарите се променят а от тук и загубите се променят.Точното определяне на загубите е мисия невъзможна.Има куп мерки за намаляване на загубите при преноса както и за икономична работа на трансформаторите.Когато искаме да намалим загубите оставяме по един траф в работа но пък това нарушава сигурността на снабдяването щото като изключи траф или шинна система става мазало.От много време обяснявам че енергетиката е нещо изключително сложно и не футбол или политика та всеки пил една бира да разбира.Аз съм учил техникум после Технически университет после 25 години работя в тая сфера и още има какво да уча а ти се напъваш.Лошото при тебе е че като ти се говори не възприемаш а си продължаваш.Когато човек иска да научи нещо трябва да се научи да слуша.Ще се постарая да спазвам добрия тон,но когато плещиш бисери и простотии не мога да се сдържам.
      +1
      То ако беше ТОЛКОВА печеливша работата и лесна, германците нямаше да продадат ЕОН.
      Не спори с идиот! Ще те смъкне на неговото ниво и ще те бие с опит.

Коментар

• е
        Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
        ЯДЕЦ!
        1. В техникума, преди 28 години, не се изучаваше ДНЕШНОТО /както и, изобщо/ ценообразуване.
        2. Военно училище, ама изобщо, не съм учил.
        3. И нощен пазач не съм, а скромен капиталист.

Иначе, види се, вярваш, че цените им са справедливи, сиреч, и ти си от тяхната страна. Техните разходи, начислявани на база доставена енергия, а не действителни годишни разходи, предполагат възможност за доене на пазара /чети "производители и потребители" и скрит механизъм за формиране на печалба. Мен, понеже им плащам редовно сметки, които по наблюдение броя , времето на действие и мощността на ползваните потребители, не ми се връзват, ме навеждат на мисълта, че ме обират. А ти си тръгнал да раздаваш още и диагнози.

Ще рече, ако искам добрият тон да остане в сила, да не се ангажирам с теб. Изказах мнение. ТАКА МИСЛЯ. Фактите може и да са други но, АЗ ТАКА ГИ ВИЖДАМ.
        Затова, или обясни с думи прости, какво как става /според теб/ или бъди така добър, да дадеш решение - останалото ще е неуместно.
        Пирамид знам че днешното ценообразуване не се е учило някога.Но ти пишеш откровени глупости и от техническа гледна точка.Дали цените са им справедливи не мога да кажа щото не съм директор или министър нямам информация за разходите им както и за числеността на работещите в тези фирми.ЕРП-тата очистиха много паплач но там пък не се знае какви счетоводни трикове прилагат.Виж за зелените и кафявите добавки съм убеден че това е тотална кражба.Не може всички да плащаме парното на шепа облагодетелствувани а правителството да не иска да приватизира Софийската топлофикация тя да продължава да не си връща дълговете и да си събира вземанията а софийските тарикати да продължават да не плащат.Зелената добавка е друга идиотия която правителството стовари върху нас.Аз не искам зелена енергия ако искам ще си сложа панели на покрива.Понеже виждам че искаш да научиш нещо ще ти разкажа някои неща.Произведения ток е на генераторно напрежение 6,3.......24,0 киловолта.Повишаващите трансформатори го правят 110 220 или 400 киловолта.На високо напрежение тока се пренася по електропроводи и подстанции на мрежа високо напрежение.Тук също има загуби.После стигаме до трансформация 110/20 киловолта.Пак загуби.После точецът се разпределя в разпределителната мрежа по точно пренася се на кратки разстояния което значи нови загуби.Следва нова трансформация 20/0,4 киловолта.Пак загуби.И тук свършваме.Всички битови консуматори и малки фирми са на 0,4киловолта.Средните фирми са на 20,0 киловолта.Като сложим и кражбите и тя става майка плаче.Загубите в мрежите и трафата са сметнати с проекта но товарите се променят а от тук и загубите се променят.Точното определяне на загубите е мисия невъзможна.Има куп мерки за намаляване на загубите при преноса както и за икономична работа на трансформаторите.Когато искаме да намалим загубите оставяме по един траф в работа но пък това нарушава сигурността на снабдяването щото като изключи траф или шинна система става мазало.От много време обяснявам че енергетиката е нещо изключително сложно и не футбол или политика та всеки пил една бира да разбира.Аз съм учил техникум после Технически университет после 25 години работя в тая сфера и още има какво да уча а ти се напъваш.Лошото при тебе е че като ти се говори не възприемаш а си продължаваш.Когато човек иска да научи нещо трябва да се научи да слуша.Ще се постарая да спазвам добрия тон,но когато плещиш бисери и простотии не мога да се сдържам.Тока не стока като домати обувки и цигари.Купуваш ....мегаватчаса от АЕЦ но до консуматорите не стигат толкова а по малко.
        Last edited by Батко Пешо; 30.01.2013, 14:03.

Коментар

• Време е за нов референдум:

http://btvnews.bg/video/news/sds-pre...eto.html#video

Добре е да се смени анкетата горе, а ако искате да запазите дискусията /подобна вече съществува/, може да отворите нова тема.
          If something inspires you, follow it! Henry Ford

Коментар

• Първоначално изпратено от Orange Ray Разгледай мнение
            Нямаше Нужда от сърцераздирателни умозаключения. Попаднах в тази темица съвсем случайно. Не съм оскотял, обвързан или завързан политически. Не разбирам в какво ме упреквате. Учудвам се, че веднага се хвърлихте, да браните Мастъра. Не виждам с какво ви е вербувал този човек. От това, че е говорил за спада в Еврохолд по време на балона ? Ами да - винаги ще има някой като Рубини, който ще познае. Но забележи - това не го прави непременно познаващ следващата вярна стъпка. Сам ще се убедиш дори и при Мастъра. А тази тема, както казах ми е неприятна.
            Успех...в неплатената
            Ха-ха......... бързината с която отговаряш на постовете , злобливото тонче към нееднакво мислещите с теб , някой откъслечни фрази и изрази , голямото ти самочувствие за едва 40 поста, крайният ти герберизъм ..........всичко ми напомня за един ....''имотник'' .....с любимо число 31 ......и афинитет към благородните титли !! NO PASARAN ................, БАЦЕ !!!

Коментар

• Посвещавам долните редове на Монти, Форекса, Кирчо, Гигов, сънливата (тя)!

Реквием за АЕЦ “Белене”

Втората атомна замина в историята – за трети пореден път. И дано не възкръсне отново като призрак – от дагмосаното с комунизъм българско съзнание.
              Последното възкресение бе референдумът, спретнат от БСП & Co. Беше –и не успя. Референдумът е невалиден. Повтаряме – невалиден е – и никакви волни съчинения на тема “глас народен – глас Божий” няма да променят този резултат. В някакъв смисъл този референдум е реквием. Реквием за АЕЦ “Белене”.“Големият шлем”, тъкмен от българските рубладжии – начело с Първанов и Станишев – ще ръждясва в тревите и под него ще свирят щурци. Цирк “Белене” най-сетне фалира – и унилите клоуни сега събират панаирджийската му шатра.
              Въпреки своята нелепост обаче, референдумната сага е поучителна. Който не знае какво е това български комунизъм, нека порови отново в торбата с лъжи, изсипана върху градчета и паланки, опепелила пенсионерските коси с какви ли не призрачни заплахи и захарни обещания за светло ядрено бъдеще. И най-вече нека ги чуе само сега комунягите – как се самооблажават като победители – след като осемдесет процента от българите загърбиха истеричавите им пропагандни усилия.
              Спечелили били; резултатат бил най-голямото поражение за управляващите; той вещаел също такова на парламентарните избори – и прочее, и тъй нататък. Лъжат като смуглите си електорални братя, на които този път забравиха да занесат кебабчета.
              Този резултат наистина е много голямо поражение. Най-голямото поражение – само че за БСП. Стартирала с амбициите да възроди проекта АЕЦ “Белене” – като пътьом подмени “социалната” си кауза с жарка защита на интересите на енергийната олигархия, нейната многомесечна и скъпо струваща кампания претърпя пълно фиаско.
              И сега нейните лидери, които като едни лъжливи овчарчета лъжеха и мажеха по най-безогледния възможен начин, за да склонят българите да уважат интересите на братска путинова Русия, но и да поприкрият корупционните срамотии около този проект, са се вкопчили в сюблимните 20 процента, които още висят на косъм.
              Наглостта, с която реагират, е наистина впечатляваща. Дори и да приемем, че са гласували наистина 20 процента от имащите право на глас – това прави 1 389 824 от общия брой на избирателите, посочени от ГРАО.
              Колко са 60% от тях? Малко над 800 000 гласоподаватели. Иначе казано – около 13% от всички възможни. Като се има предвид мобилизацията, която коалицията между БСП, Атака и ВМРО постигна, може да се предположи, че на изборите тази коалиция ще има сроден резултат.
              Нека припомня и едно обстоятелство, което злополучните лобисти на “Росатом” се опитват да забравят. Първоначалните прогнозни резултати за референдума предполагаха огромно мнозинство от гласували в полза на АЕЦ “Белене” – и само някъде около 13% гласували против. С течение на времето гласовете на обявилите се против нарастваха – при това в пъти.
              Гласовете на гласуващите “за” си останаха същите. Днешната им наличност е безпощадна: само стотина хиляди над подписите в подписката, която инициира този референдум. Някъде около 65% от обичайния, досега постиган електорат от БСП. Като в случая формулата е плюс разните националисти. Впечатляваща “победа”, наистина!
              Голямото поражение обаче не е там. Всъщност – ако този референдум донесе нещо полезно, то е в това, че за сетен път потвърди стратификацията на лявото в България. Показа кои гласуват в червено и най-вече – защо го правят. Отговорът е кратък и ясен: от невежество. Или пък от старческа деменция – от сляпа привързаност към собственото си минало, проживяно в идиотиите на комунистическа България.
              Данните са категорични в това отношение. Против АЕЦ “Белене” са гласували младите, знаещите, хората от големите градове. “За” са гласували пенсионерите и селяните. Тези, за които е достатъчна мантрата за евтиния ток и миража за “модерната” и просперираща държава, в която ще се превърнем, ако положим върху земетръсния дунавски бряг още една руска ядрена централа. За Белене са гласували 72% от хората над 60 години – според данните на “Алфа Рисърч”. Най-много гласове против има в групата на най-младите – на тези под 30 години. Това да ви говори нещо, господа социалисти?
              Многото негласували също са ясен знак, който и при най-добро желание не може да бъде тълкуван в полза на мнимите победители. По отношение на тях Огнян Минчев е съвършено прав: един от изводите ни би трябвало да бъде следният: българските избиратели отказаха да приемат горещия картоф “Белене” в своите длани, да го овесят върху своята съвест. Референдумната апатия излъчи следното послание: не ни занимавайте с неща, които са ваши прерогативи – и за които вие носите отговорност. Избрали сме ви, за да ги решавате, а не за да ги прехвърляте на наш гръб.
              Има и друг един извод, който също е много важен – най-малкото защото става дума за провал, който компрометира и самия демократичен механизъм на референдумите. И той е, че хората могат да бъдат питани само когато въпросът е съобразен с тяхното ниво на компетентност. Всяко надхвърляне на това ниво отваря широко вратата за най-долнопробни спекулации и манипулации, на които се нагледахме в последните месеци.
              Иначе самият референдум породи не само покруса. Породи и истински хитове, и безспорни рекорди по отношение на политическата лъжа. Породи и символика, която не е редно да пренебрегваме.
              Един такъв символен елемент ни беше показан по БНТ. Една репотьорка интервюираше провинциален ром, който за разлика от огромната част от своите събратя заяви, че непременно ще отиде да гласува. Тя го попита знае ли какво е това референдум, и той отговори: не. Попита го и знае ли какво е това АЕЦ “Белене” – и отговорът беше аналогичен.
              Тази сцена е символът на пропадналия безславно референдум. Тя изразява най-ясно и точно неговото съдържание – както и неговите цели. Целите на тези, които го инициираха. Ето за това си мечтаят те: да отидем до урните, без да знаем защо и за какво.
              За нещастие на България все още има такива хора. За нейно щастие обаче са вече относително малко. И ще стават все по-малко и по-малко.

Едвин Сугарев,
              www.svobodata.com

Наздраве!

Коментар

Спри да се излагаш и не коментирай неща които не разбираш?От коя компонента да ги отреже тия три четири стотинки щото ако ги отреже от цената за снабдяване ще ги отреже от производителите.Ти нямаш никаква представа какво се случва но раздаваш акъл.Айде спри се.В техникума си спал а военното училище просто ти е нанесло големи и непоправими увреждания.Докъде я докарахме нощни пазачи да се занимават с енергетика.Боже опази.
                ЯДЕЦ!
                1. В техникума, преди 28 години, не се изучаваше ДНЕШНОТО /както и, изобщо/ ценообразуване.
                2. Военно училище, ама изобщо, не съм учил.
                3. И нощен пазач не съм, а скромен капиталист.

Иначе, види се, вярваш, че цените им са справедливи, сиреч, и ти си от тяхната страна. Техните разходи, начислявани на база доставена енергия, а не действителни годишни разходи, предполагат възможност за доене на пазара /чети "производители и потребители" и скрит механизъм за формиране на печалба. Мен, понеже им плащам редовно сметки, които по наблюдение броя , времето на действие и мощността на ползваните потребители, не ми се връзват, ме навеждат на мисълта, че ме обират. А ти си тръгнал да раздаваш още и диагнози.

Ще рече, ако искам добрият тон да остане в сила, да не се ангажирам с теб. Изказах мнение. ТАКА МИСЛЯ. Фактите може и да са други но, АЗ ТАКА ГИ ВИЖДАМ.
                Затова, или обясни с думи прости, какво как става /според теб/ или бъди така добър, да дадеш решение - останалото ще е неуместно.

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                  Не е либарализацията, която вдигна цените. Вдегна ги запазващото се локално разпределение и липсата на процедура за закупуване на енергия от потребителите с посочване на производителя, комуто да се преведат средствата. Така, си остава фактически монополното владеене на клиентите от страна на ЕРП-тата, което им позволява да злоупотребяват. Цената за пренос и разпределение, да ме прощават, но, единствено, им гарантира непомерно високи печалби за сметка на производители и потребители. Фактически, тези, които са "доставяли", имат в пъти по-висока печалба от самите производители, които си изнасят у дома и и които, натискат и тях, и нас, крайните клиенти.
                  Затова, следва ДКЕВР да натисне ЕРП-тата и да им отреже по 3-4 ст/kWh. И ще видим, как може да поевтинее енергията, дори без други действия.
                  Все повече се убеждавам, че същата ДКЕВР , последните 15 години, не е работила за българските граждани, а за печалбите на ЕРП-тата, които, дори не си изпълняват инвестиционните обещания по отношение инфраструктурата.

...Ами, не знам, 'баси.
                  Спри да се излагаш и не коментирай неща които не разбираш?От коя компонента да ги отреже тия три четири стотинки щото ако ги отреже от цената за снабдяване ще ги отреже от производителите.Ти нямаш никаква представа какво се случва но раздаваш акъл.Айде спри се.В техникума си спал а военното училище просто ти е нанесло големи и непоправими увреждания.Докъде я докарахме нощни пазачи да се занимават с енергетика.Боже опази.

Коментар

Разбиването на НЕК на пренос производство търговия и разпределение доведе до високи цени.Либерализацията ще доведе цената до космоса.Много скоро ще видим цени от порядъка на 30 стотинки за киловатчас.Либерализацията е една голяма измама и вкарване на изкуствени посредници по веригата производство пренос разпределение потребление.Цените ще се менят както при бензина и ще ни направят луди.А малките фирми такъв голям и дебел х.. ще отнесат че чак ще им се изцъклят очите.До преди няколко години всичко беше НЕК.Той произвеждаше пренасяше разпределяше и продаваше.Нямаше добавка зелена енергия нямаше кафява енергия.Сега като си погледнеш фактурата виждаш всичките компоненти.Е като дойде либерализацията промяна ще има само в цената за снабдяване.Другото което е добавки достъп до мрежите и пренос през мрежите ще го регулира ДКЕВР а компонентата за снабдяване ще я определя пазара и договора със съответния търговец.А сега сам си отговори какво ще се случи.А когато една фирма не уцели потреблението поради отказана поръчка стачка на работниците или авария ще и го набият много яко изотзад.Голяма заблуда е тая либерализация голяма.Но няма лошо казват че наебан недоволен няма
                    Искам дадам един прост пример: АЕЦ Козлодуй продава на регулиран пазар на 4,5 стотинки и на свободен пазар около 7,0 стотинки за КВтч та либерализация ми звучи, като 50% по скъп ток

Коментар

• Не е либарализацията, която вдигна цените. Вдегна ги запазващото се локално разпределение и липсата на процедура за закупуване на енергия от потребителите с посочване на производителя, комуто да се преведат средствата. Така, си остава фактически монополното владеене на клиентите от страна на ЕРП-тата, което им позволява да злоупотребяват. Цената за пренос и разпределение, да ме прощават, но, единствено, им гарантира непомерно високи печалби за сметка на производители и потребители. Фактически, тези, които са "доставяли", имат в пъти по-висока печалба от самите производители, които си изнасят у дома и и които, натискат и тях, и нас, крайните клиенти.

...Ами, не знам, 'баси.

Коментар

• Първоначално изпратено от retro_69 Разгледай мнение
                        А бе пичове,след като направим либерализация на енергийния пазар,каквото е изискането на EC,как мислите,с една ,две или три ядрени централи,цената на тока за българския потребител, ще се покачва или ще пада надолу?
                        Разбиването на НЕК на пренос производство търговия и разпределение доведе до високи цени.Либерализацията ще доведе цената до космоса.Много скоро ще видим цени от порядъка на 30 стотинки за киловатчас.Либерализацията е една голяма измама и вкарване на изкуствени посредници по веригата производство пренос разпределение потребление.Цените ще се менят както при бензина и ще ни направят луди.А малките фирми такъв голям и дебел х.. ще отнесат че чак ще им се изцъклят очите.До преди няколко години всичко беше НЕК.Той произвеждаше пренасяше разпределяше и продаваше.Нямаше добавка зелена енергия нямаше кафява енергия.Сега като си погледнеш фактурата виждаш всичките компоненти.Е като дойде либерализацията промяна ще има само в цената за снабдяване.Другото което е добавки достъп до мрежите и пренос през мрежите ще го регулира ДКЕВР а компонентата за снабдяване ще я определя пазара и договора със съответния търговец.А сега сам си отговори какво ще се случи.А когато една фирма не уцели потреблението поради отказана поръчка стачка на работниците или авария ще и го набият много яко изотзад.Голяма заблуда е тая либерализация голяма.Но няма лошо казват че наебан недоволен няма

Коментар

• Как ще гласувате на Референдума?

Аз гласувах с НЕ...без да се интересувам от политически простотии, проучвания и т.н....мисля за бъдещето на децата ни!!!...спомням си земетресението през 1977г.....колко блока бяха съборени в Свищов....колко хора измряха....а Свищов нали знаете е близо до Белене...а отсреща е Вранча-Зимнича....беше страшно...е сега какво...да стане като в Япония....голяма енергетика за малка България, голямо чудо....май и тези от Козлодуй и Белене не мислят за децата си...излъгаха ги с малко стръв за работа и налапаха въдицата....май някой трябва да си прибере другата останала част от обещаните преди години пари...толкова е просто...

Коментар

• А бе пичове,след като направим либерализация на енергийния пазар,каквото е изискането на EC,как мислите,с една ,две или три ядрени централи,цената на тока за българския потребител, ще се покачва или ще пада надолу?

Коментар

• Първоначално изпратено от Pyramid Разгледай мнение
                              Хора, било каквото било. Дайте да видим от тук нататък, какво предстои.
                              Това е въпросът!
                              Проблемите се политизираха и в условия на явен и трудно обясним отказ от страна на професионалната общност (енергетиците) да вземе ясно становище, въпросът с енергийното бъдеще на страната остава открит. Има някакви хипотези, допускания, надежди (и заклинания), но не и решения.
                              Абсолютно нереалистична е хипотезата, след десет (или повече) години да идем чупейки пръсти в Брюксел и да кажем смутено: Ами, ние имаме един проблем, оправяйте ни!

Коментар

• Първоначално изпратено от Forex Master Разгледай мнение
                                Няма турци и няма цигани мушмул. Това бе най-българският вот от 20 години насам!!! А освен това и първата изборна загуба за Тиквата и Цвъко. То се видя и на пресконференцията че Цвъко не е на себе си.... Като взе да смята че 100% от негласувалите са били Против... И като взе да реди едни свободни съчинения... Да се чуди човек да се смее ли да плаче ли?!... Явно от него сте се учили на математика всичките ушеви?!...
                                + 918 348
                                Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

Working...
                                X