Както съм казвал не съм против централа, а против това държавата да я строи или да има гарантирани цени на тока. Дали ще я строят руснаци или марсианци, все ми е едно. С терена и лиценза държавата си осигурява достатъчно участие. Листването на АЕЦ Белене е вариант който отдавна съм казвал, но това трябва да се извърши много внимателно. Ако акциите се изкупуват само от български инвеститори, това ще се превърне в Панамския канал за Франция, но последствията ще са още по-лоши. Изсмукването на такъв колосален ресурс от пари, ще вкара тотално икономиката в дупка. Следователно - при листване на борсата или АЕЦ Белене трябва да се листне на 2 места - едното от които много ликвидно - примерно Лондон или Женева, по-голямата част и тук в София, по-малката, или да се листне само тук (по-добрия, но по трудния вариант), но само след като се осигурят достатъчно чужди инвеститори готови да купуват акции.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Начин за финансиране за АЕЦ Белене
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеНямам време, а и целта ти не е Спора....... Но предай на Началниците ти следното, когато се пазарят за Отката от Непострояването на Белене и Да се продадат добре....
1. Да анализират много добре какво е печалбата от АЕЦ Белне!
2. Печалбата от непострояване би трябвало да се търси, като процент от точка Първа!
3. Нямам представа как вървят БизнесОткатите в този случай
2.Вж.т.1 - прекратяваме загуби
3.Добре е да анализираме досегашните кражби от Белене
Пуснах доста статии по темата, може би е добре да ги повторя в тази тема. Все пак да се издигнем над равнището на УНСС
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bouns Разгледай мнениеЩе следя темата и ще чакам разчет от теб, да видя евтинията, покажи ми класа
1. Ще прегледам финансовия отчет на АЕЦ Козлодуй за 2011г от ТР.
2. Ще прегледам доклада на банката консултат за Белене, дето беше публикуван от БалканЛийкс-Чобанов, свалих си го на харда да не зачезне нещо
3. Ще прегледам ценообразуванията спуснати от ДКЕВР, при които работи ЕнергоДружествата виж анализа на БетаКорп Мисля че беше, сбита и полезна информаци
и това е, другата седмица ще напиша нещо
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеНямам време, а и целта ти не е Спора....... Но предай на Началниците ти следното, когато се пазарят за Отката от Непострояването на Белене и Да се продадат добре....
2. Печалбата от непострояване би трябвало да се търси, като процент от точка Първа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеТова е супер професионално . По подобен начин са мислили и от НЕК като са изтеглили 250 млн. евра от Париба . Много сакрално ми прозвуча това : "Извънбюджетно финансиране, възможни са най различни варианти и комбинации за постигане на най еФтина цена на капитала " . Може ли малко яснота ?
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеРешението е държавно участие мин 51%, финансирано със заем, обезпечен със парични потоци от АЕЦ Белене. Заема и лихвите по заема се изплащат от печалбата на централата... Извънбюджетно финансиране, възможни са най различни варианти и комбинации за постигане на най еФтина цена на капитала...
!
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеЧукча писател, не читател
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bouns Разгледай мнениеНеграмотно човече хвани се осведоми къде колко струва тока по съседите и ще се убедиш, че разликата е релевантна с разликата в цената на другите енергоносители. Гледам гръмко име имаш, при кой учи ценообразуване, сигурно Елка Мичева, за да си толкова плосък. На мен не ми е евтино особено където съм на фирмен ток!!!!!!!! Ама ти си на бюджетен и ти е тъничко нали?
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеПрочетох постовете ти - никъде не видях коментари по темата "начин на финансиране на Белене "
1.С заем е почти не възможно - няма кой да ни отпусне финансиране с толкова дълак срок - освен може би руснаците
2.Не знам колко количествени сметки си гледал - но до момента аз не съм видял НИТО ЕДНА която да е вярна . В най добрия случай разминаванията са по 20-40 %
Решението е държавно участие мин 51%, финансирано със заем, обезпечен със парични потоци от АЕЦ Белене. Заема и лихвите по заема се изплащат от печалбата на централата... Извънбюджетно финансиране, възможни са най различни варианти и комбинации за постигане на най еФтина цена на капитала...
Най- екологично чистата, Най-независимата, Най евтината енергия!
Мислете и не падайте на нивото на Кратуната и Калинчо Добрев!
Коментар
-
Първоначално изпратено от UNSS Разгледай мнениеПечалбите са в евтиния ток, който пенсионерите плащат, Цената, която го задължава Регулатора да продава....... Погледни проспектите от публичното предлагане на Енергодружествата и се информирай за цени и ценообразуване
Коментар
-
Първоначално изпратено от 4ervenasgan Разгледай мнениеНачинът за финансиране (ако токова държи матряла да има руски самовар), трябва да бъде само един - акционерно дружество, което да набере капитал (и дългове от частни банки ако иска) с НИКАКВО участие на държавата и без НИКАКВИ ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ и преференциални цени!!! Точка.
Да продават, колкото искат и където искат и да станат мултибилионери, червените капиталисти, щом са толкова убедени в успеха на АЕЦа и да го финансират със собствените си откраднати милиарди.
Амааа неееее, те искат народеца да даде парата, а те да прибират ГАРАНТИРАНАТА печалба, както са си свикнали комунокапиталистите.
При това, не само че няма да има никакви държавни гаранции, но и ще трябва надзора над самовара да е от ЕС по всички правила. Е това вече другарите не могат и не искат да проумеят.
Квото и да си говорим с РОВчия е свършено, остават му няколко месеца живот. Вчера се видя, колко е изтерясал вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от Bouns Разгледай мнениеЕй това е истината, всеки който вярва че дори лихвите от кредита ще може да си погаси новия АЕЦ е луд за връзване, за справка - имаме един работещ къде са печалбите, ако бяха толкова големи нашите пенсионери щяха да тънат в охолство, нали те са го строили................
Коментар
-
Начинът за финансиране (ако токова държи матряла да има руски самовар), трябва да бъде само един - акционерно дружество, което да набере капитал (и дългове от частни банки ако иска) с НИКАКВО участие на държавата и без НИКАКВИ ДЪРЖАВНИ ГАРАНЦИИ и преференциални цени!!! Точка.
Да продават, колкото искат и където искат и да станат мултибилионери, червените капиталисти, щом са толкова убедени в успеха на АЕЦа и да го финансират със собствените си откраднати милиарди.
Амааа неееее, те искат народеца да даде парата, а те да прибират ГАРАНТИРАНАТА печалба, както са си свикнали комунокапиталистите.
При това, не само че няма да има никакви държавни гаранции, но и ще трябва надзора над самовара да е от ЕС по всички правила. Е това вече другарите не могат и не искат да проумеят.
Квото и да си говорим с РОВчия е свършено, остават му няколко месеца живот. Вчера се видя, колко е изтерясал вече.
Коментар
-
Първоначално изпратено от data Разгледай мнениеВинаги съм казвал - в страна в която минималната пенсия е 75 евро. да определя като приоритет строителството на АЕЦ за над 20 млрд. лв. граничи с олигофрения .
Истинските приоритети : училищната база - е на ниво 60 г.
Истинските приоритети : здравеопазването - е на ниво 60 г.
+ енергийна ефективност ниво 60г
+ инфраструктура е на ниво 60г
+ + +
с 20 милиарда лева може да се привлекат 200 милиарда в инвестиции, ако средата се направи нормална за ЕС членка.това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеза мен Белене е излишно на 100%
така или иначе от излишъка , който изнася няма да видим и лев и всичко отива за мафията.
ако се прави нещо в тази посока - единственото смислено е да се договорим с росатом да не ни съди и да вземем 1 нов реактор за Козлодуй
Коментар
Коментар