Първоначално изпратено от Бате Пешо
Разгледай мнение
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Ако изборите бяха днес за кой бихте гласували ?
Collapse
X
-
Първоначално изпратено от LANDLORD 31 Разгледай мнениеДааааммммм, като гледам хубавата анкета дето е пуснал Бертрамчо, ГЕРБ ще управлява наистина още 3 мандата и Бойко ще е новият Хелмут Кол. Казвах ви го отдавна , ама вие тома неверни!
ГОЛЯМА РАБОТА са това ГЕРБ ей!!
Сега сменяй ГЕРБ с Атака и пак си в бизнеса
Коментар
-
Инвеститорите предпочитат ДСБ пред БСПМодата се променя, стилът остава!
Карта на магазините за дрехи
Коментар
-
Европейският съд по правата на човека (ЕСПЧ) в Страсбургосъди България за нарушаване на правото на живот на Тодор Димов – Чакъра, човекът, който през декември 2003 г., по заповед на главния секретар на МВР Бойко Борисов, бе острелван с гранатомет в собствената си къща в Харманли, а после следствието прие, че той всъщност сам се е взривил с ръчна граната.
Ако има прокуратура в България, след днешното решение на Страсбург, трябва веднага да започне разследване на Бойко Борисов, заяви пред "Правен свят" един от адвокатите по делото пред ЕСПЧ Михаил Екимджиев.
http://www.legalworld.bg/show.php?storyid=28633
Оказа се, че дори при подписване на договора за покупко-продажба в присъствие на държавен нотариус на Република България, който заверява акта на сделката, тоест фактически става държавен гарант, и при наличието на предварителен договор за покупко-продажба със строителя, който гарантира правната чистота на сделката, трябваше самостоятелно да се извършва проверка за липса на тежести върху апартамента. Но даже и в тази ситуация, представителите на фирмата „Ес Пи Ес” ЕООД са успявали да мамят купувачите.
Цитат:
Апелираме към тези, които вземат решения, могат да прояснят ситуацията и да ни помогнат. Също да бъдат изправени пред правосъдието тези, които подкопават имиджа на Република България на международно ниво. Надяваме се, че комисари на Евросъюза няма да оставят без внимание подобно откровено нарушаване на правата на стотици хора.
Отворено писмо на руските граждани – купувачи на недвижими имоти в комплекси в к.к. „Слънчев бряг”
29.10.2012 09.58 Цитат:
Десетки руски семейства, а това са стотици граждани на Русия, са станали жертва на мащабна измама от страната на българския строител „Ес Пи Ес”. ЕООД. Това дружество, представлявано от Стамат Стаматов, със седалище гр. Бургас, в продължение на няколко години: от 2008 г. до 2012 г. е продавало апартаменти в своите комплекси „Diamond Bay”, „Diamond Palace”, „Diamond Sky”, „Palm Cort” в курортния комплекс „Слънчев бряг”.
http://www.dnesplus.bg/News.aspx?n=588157
Бях в Гърция и като се връщах от Аргос, Спарта и Каламата с влак, на няколко пъти влака бе забавян заради стачки. За гърците стачкуването е като завистта и оплюването за нас българите. Не, че те не си завиждат и плюят помежду си. Може да са мързеливи, лукави, подли и хитри, но интересите си знаят перфектно, и когато е нужно, се обединяват и защитават до край. На една гара попитах един от пътниците в купето защо толкова често стачкуват. –„ За да не се превърнем в българи!” – отвърна ми кратко той. Всеки, който е ходил поне веднъж в Гърция знае, че не ни обичат и дори ни мразят за това, че сме българи. След отговора на случайния грък ми просветна, че ние сами се мразим май повече. И това е така, защото няма друг толкова примирен с робската си орисия народ, с толкова ниско заплащане на труда, с толкова високи цени на тока, водата, горивата и храните, с такова лошо правосъдие, здравеопазване и обществено осигуряване. Примери има хиляди, но аз ще визирам един от днес.
http://www.svobodnoslovo.eu/%D0%B7%D...88381481237582
Под носа на премиера Борисов:
Изчезнали са 2500 приватизирани предприятия
Не се знае каква е стойността на държавните фирми и платена ли е договорената с купувача цена
Никой в Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол не знае каква е съдбата на 2500 държавни фирми, чийто документи са изчезнали.
30.10.2012 | 12:36 | Станка Кърджилова
Липсва каквато и да било информация за 2500 предприятия, които са приватизирани от старта на процеса до сега. Не се знае на каква цена са продадени предприятията. Нито пък каква е балансовата стойност на активите им. Известно е, че държавните фирми се продават именно по балансова стойност, която е 2-5 пъти по-ниска от пазарната. Това съобщи за ПИК отлично информиран източник от управляващите. Подадената от него информация бе потвърдена от двама членове на надзорния съвет на Агенцията по приватизация и следприватизационен контрол, независимо един от друг.
Папките с файловете за раздържавените предприятия са изчезнали, когато през 2005 г. от Агенцията по приватизацията беше отделен следприватизационния контрол и беше създадена самостоятелна институция. Тогава е започната преписка с т. нар. ресорни министерства, от която става ясно, че се издирват документите първо на 250 предприятия, а след това и на 350. В онзи момент липсва информация за цели държавни фирми, миноритарни пакети акции на дружества и такива, продадени като преференциални по Закона за приватизация и следприватизационен контрол на работническо-мениджърските екипи на предприятията. Писмата са разпратени до икономическото и земеделското министерство и до Агенцията по приватизация от институцията по следприватизационен контрол. Историята мълчи какъв е резултатът от въпросната преписка, но очевидно работата е приключила катастрофално за изчезналите предприятия, защото и до днес нищо не се знае за тях, твърдят източниците на ПИК.
През 2010 г. е направен отчет за целия период на раздържавяването в България – от 1993 г. до 2009 г. по поръчка на надзора на приватизационната агенция. Тогава лъсва цялата истина – при регистрирани около 9500 сделки за държавни фирми в Агенцията по приватизация се водят на отчет 7000. На практика това означава, че липсва информация почти за една трета от ръздържавените фирми. Ако трябва да сме пунктуални, става дума за 27,8% от държавните компании, продадени на частни предприемачи или на работническо-мениджърски дружества. Липсват данни не за пакети от 2-5%, а за цели предприятия.
През 2010 г. на агенцията по раздържавяването е направена проверка, която констатира същото. Според източниците на ПИК премиерът Бойко Борисов е запознат с проблема, но до момента няма данни той да е реагирал по какъвто и да било начин. Не е информирал и обществото за изчезналите документи на продадените предприятия.
Какво всъщност означава липсата на информация за 2500 приватизационни сделки? Първо, че никой не следи каква част от договорените суми са платени, и внасят ли редовно парите по разсрочените съгласно договорите цени на фирмите. Няма начин да се провери дали новите собственици спазват поставените условия, инвестират ли обещаните средства и разкриват ли нови работни места. Второ, в хазната не постъпва и стотинка от тези дружества, но няма как те да бъдат потърсени по съдебен ред, тъй като липсват каквито и да било документи за приватизираните предприятия. Трето, не е ясно съществуват ли изобщо на икономическата карта на България и каква е съдбата на дълготрайните им активи, както и парите по сметки.
Но най-важното не е ясно защо управляващите от ГЕРБ и премиерът Борисов вече втора година мълчат за изчезналите папки и предприятия. А също започнали ли са и ако не са защо действия по търсене на отговорност на виновните лица. И най-вече – събрана ли е информация за съдбата на тези дружества, кои са те, какво правят с тях приватизаторите им и изпълняват ли ангажиментите си към държавата. Нужно е да се знае и кой и какви санкции ще понесе за тази наглед откровена кражба на 2500 държавни компании./ Станка Кърджилова, ПИК
http://www.pik.bg/izcheznali-sa-2500...predpriyatiya/
Радко Ханджиев публикува през октомври 2008 г. критична статия срещу ЧЕЗ в българското издание на "Льо Монд дипломатик". http://bg.mondediplo.com/article324.html. Той твърди, че ЧЕЗ е получила по незаконен начин правото както да доставя електроенергия, така и да я отчита включително чрез заменянето на сертифицирани от държавни лаборатории електромери със свои, които се сертифицират... от ЧЕЗ. Авторът цитира специалисти, според които в резултат от това сметките са изкуствено надути с 50%.
Статията на колегата Ханджиев се радва на голямо внимание и е цитирана от няколко медии, включително ДУМА. В резултат от това ЧЕЗ му изключва тока, без обяснение. Това продължава осем месеца, доставката се възстановява малко преди изборите през юли 2009. От август 2011 г. е бил отрязан отново и досега остава без ток. Фирма, която е контрактирана от ЧЕЗ, оказва натиск от гангстерски тип върху него.
Разказах тази история в блога си, който се чете доста в европейските среди. http://reuniting-europe.blogactiv.eu/. Споменах, че Ханджиев е раково болен и е с 91% инвалидност, а жилището му може да се отоплява само с ток. И че си е платил всички сметки, което е потвърдено от съдебно решение, но ЧЕЗ продължава да го държи на студено и на тъмно.
Тутакси заместник-председателката на Европейската комисия Нели Крус, която отговаря за медиите, ми изпрати съобщение в туитър, с което ми благодари за сигнала и подчертава, че никой доставчик няма право да лишава когото и да било от енергия през зимата. Оказа се, че писмото, което Съюзът на Българските журналисти е връчил на Крус по време на посещението й у нас миналия месец, се е загубило. Имах честта да им дам дубликат.
След това реагира и комисарят по енергетиката Гюнтер Йотингер. Бях писал, че в България има три фирми за доставка на електроенергия, но те не са в конкуренция, а са си разделили страната на три. В Белгия имам избор от над дузина фирми http://www.brugel.be/Page.php?ID=40&siteID=2 и мога във всеки момент да сменя доставчика си на електроенергия и газ.
Говорител на Йотингер ми изпрати отговор, в който се съдържа една важна новина: "Комисията е наясно с енергийното пазарно положение в България и съвсем скоро (15 ноември) ще публикува доклад, придружен с конкретни препоръки към България за необходимите реформи, за да има по-голяма конкуренция на пазара на електроенергия." Да видим. Но аз просто се чудя на тази държава, която разрешава на доставчиците да си я делят, точно както правят мафиите.
http://bulgarski.pogled.info/news/40...art-zhurnalistLast edited by badboy333; 06.11.2012, 23:33.Чл. 39. (1) Всеки има право да изразява мнение и да го разпространява чрез слово ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от SEBULBA Разгледай мнениеКоалицията Янев+Марешки (накратко Ярешки). Перманентно надрусания се обедини със своя дилър
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение"за съжаление просто не виждам , кой може да внесе европейско начало в бг политическия живот"
Е, как кой? Светльо Витков, то е ясно...
Коментар
-
Първоначално изпратено от Бате Пешо Разгледай мнениеПравиш впечатление на интелигентен и уравновесен човек.Ще ти кажа че изявите на чунчи стамболов и лордов от една страна и от друга на комунистическите идиоти изобщо не могат да окажат никакво влияние върху решението ми за кого да гласувам и дали изобщо да гласувам.Засега съм решил че ако отида да гласувам ще е срещу гробари и кумънисти.Еднакви боклуци са.А като мен са доста хора.Иначе тея нека се пънат нека се потят.Забавни са в простотията си.............Отдавна съм взел решението за себе си и пътя по който да вървя.Канен съм в няколко партии.Отказвал съм.Никога не съм бил не съм и няма да стана партиец.Просто не мога да бъда такъв плазмодии.Живота доказа че избора ми е бил правилен.Жалкото е че в сферата в коато работя оттатък голямата локва не допускат чужденци.Когато сина ми завърши ще решим на къде....Може би частна фирма у немечко.Аз с опита и знанията а той с езика и контактите....
от тях поне 30 са на чунчо.... жалко, че анкетите на инвестора са мегакуци и не филтрират по ip или мак адрес Един интелигентен и уравновесен ,човек не може да лее помия без доказателства. Ако се появи с истинското си име и ме обиди по същият начин в измама , ще му скъсам шортите. Тъпа комунистическа подлога. Всичките комунисти са един дол дренки. манипулатори и лайномети. !
Като чета постовете ти, не се учудвам ,че се сравняваш с него и сам си признаваш ,че сте от един дол помиярски дренки!Last edited by 4un4o; 05.11.2012, 12:33.
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениеот тях поне 30 са на чунчо.... жалко, че анкетите на инвестора са мегакуци и не филтрират по ip или мак адрес
И как точно разбра ,че тези 30 мнения не са за БСП или ДПС или ДСБ а може би и за кунева.
От друга страна, ако си само читател в Инвестора и решиш да се включиш в анкетата , как трябва да го направиш? Според мен Помолете инвестора да елиминира всички никове с под 100 поста и да постне наново анкетата. сигурен съм ,че БСП няма да надхвърлят 10%, а Герб ще надхвърли 30%
Коментар
-
Първоначално изпратено от kefala Разгледай мнениеТи мислиш,че само ГЕРБ правят тези номера!
Имало е и други анкети!Знаем как свършваха!!!
Спокойно можеш да ги извадиш пропорционално!!!
А въпросните манипулации на анкети и проучвания ги правят за да оправдаят изманипулираните избори. Така да се каже всичко да върви по статистика.
Иначе никой не би си сменил гласа, защото уж болшинството са за някой.
Коментар
-
Първоначално изпратено от netware5 Разгледай мнениеКато коригирах резултатите от анкетата с изваждането на тия 39 мъртви души, резултатът на ГЕРБ се получи около 12%, което горе долу съвпада с резултатите от анкетата в първите часове.
Не би било зле да се даде възможност на автора на анкетата да ограничи участието в нея - примерно само никове, регистрирани преди едиколко си дни (месеци, години) или имащи повече от едиколко си мнения.
Имало е и други анкети!Знаем как свършваха!!!
Спокойно можеш да ги извадиш пропорционално!!!
Коментар
-
Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнениемислим сходно....реално в момента комунистите точат лига и това е благодарение на тъпотията на ГЕРБ, които се оказаха едно сдружение с комерсиална цел организирано от ДС, за да 'отпуши' европарите и да ги налее маржа от проектите в джобовете на определени хора.
за съжаление просто не виждам , кой може да внесе европейско начало в бг политическия живот.
ако трябва да дам определение за ГЕРБ е Популистка партия на монопола, усвояваща европари и харчеща данъците от дребния и средния бизнес, за да създава нови монополи.
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от kubrat Разгледай мнение"за съжаление просто не виждам , кой може да внесе европейско начало в бг политическия живот"
то и бойко уж беше нещо ново, а се оказа мега алчен и авторитарен - с една дума - мутра...ква дясна паритя е това...това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции
Коментар
-
Коментар
Коментар