IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция: фалит без нова драхма?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
    Не съм съгласен . Ако спрат да си плащат дълговете и по точно лихвите им , те ще имат един едва една десета дефицит на средствата които събират от данъци и това което им трябва за да похарчат - държавата им визирам. 10% спад ще ги умори ли ? Нищо подобно , те ще си останат със стандарт на живот в пъти по висок от българския.Нещо повече - кризата за тях ще приключи.
    В Европа най силно надута е немската икономика и за да не влезе тя в процес на свиване се свиват икономиките на другите.Реално немската икономика се сви , но свиването няма финансово изражение понеже притока на следства към банките които я финансират се осигурява от плащанията по дълговете на другите държави.
    Гърция е практически във валутен борд до като е в еврозоната. Едно спиране на плащанията, но без излизане от еврозоната ще доведе до масирано изтичане на капитали от Гърция, което в последствие има голяма вероятност да доведе и до банков крах. Като им фалират банките Гърция има два избора - да ги спаси чрез национализация - което няма как да направи защото не може да печата евро или да остави напрактика целия гръцки финансов капитал да се изпари. Т.е. при запазване на еврото потенциалните последици за гръцката икономика са брутални. И единствения изход от това е пак да приемат драхмата и да направят инфлация

Ако обаче още в началото мине към драхмата това ще доведе до моментална инфлация и обезценка на същия този финансов капитал, до сриване на заплати и цени на активи. Но последствията ще са по-слаби от тези при първия вариант. И като амплитуда и като проточване във времето.

Разбира се все повече се убеждавам че в страната измислила логиката, логиката не е на почит, така че нищо чудно да се прецакат пак като изберат вариант едно. Този вариант ще е доста по опасен и за България.

Коментар

Не съм съгласен . Ако спрат да си плащат дълговете и по точно лихвите им , те ще имат един едва една десета дефицит на средствата които събират от данъци и това което им трябва за да похарчат - държавата им визирам. 10% спад ще ги умори ли ? Нищо подобно , те ще си останат със стандарт на живот в пъти по висок от българския.Нещо повече - кризата за тях ще приключи.
      В Европа най силно надута е немската икономика и за да не влезе тя в процес на свиване се свиват икономиките на другите.Реално немската икономика се сви , но свиването няма финансово изражение понеже притока на следства към банките които я финансират се осигурява от плащанията по дълговете на другите държави.
      Гърция е на системи бе пич.. какви 10% - махаш шнура и пациента издъхва... Реалната гръцка икономика няма работа за повече от 10% от трудоспособното население..- без външно финансиране те ще трябва да изхранват останалите плюс социалните... Другото е каквото са си спестили досега, това ще харчат докато могат..
      I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?

Коментар

• интересна теза и може би вярна

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение

Коментар

• Абе могат да бъдат изплатени с цената на мизерия на поколения гърци, което те няма да се навият да направят - просто кредиторите на гъчолята ще пият една студена вода след тях и кредиторите на някои други страни в европата и това ще е. Еврото няма да го бъде още дълго

Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнение
          Каквото и да стане дълговете не могат да бъдат изплатени , това е просто невъзможно от математическа дори гледна точка ? И аз не виждам държави които да дърпат еврото нагоре , може би визираш Германия с огромния и дълг и неизлечимозадлъжнялата Дойче банк..То е ясно какво ще стане , едно ме учудва че има наивници още.

Коментар

• ravnovesie

D.Y.F-091066

Коментар

Каквото и да стане дълговете не могат да бъдат изплатени , това е просто невъзможно от математическа дори гледна точка ? И аз не виждам държави които да дърпат еврото нагоре , може би визираш Германия с огромния и дълг и неизлечимозадлъжнялата Дойче банк..То е ясно какво ще стане , едно ме учудва че има наивници още.
              Не разбирам кое мое изказване визираш. Според мен гърция ще фалира, но самите гърци всъщност си нямат представа в какво се забъркват, защото искат да вярват на политици популисти. Като разберат обаче каква са я надробили, и като види и останалата европа какво става в Гърция и повече на никой политик в никоя европейска държава няма да му хрумне да залага на точно тип популизъм.

Коментар

• ravnovesie

D.Y.F-091066

Коментар

• Първоначално изпратено от PLP Разгледай мнение
                  За какво да се пънат чак до август да плащат в евра ,като още след изборите ще въведат драхмата,което е логично с оглед на декларираните намерения на СИРИЗА.
                  СИРИЗА не е казвала че ще изкара Гърция от еврозоната. Според популисткия им лидер, Гърция е прекалено важна за ЕС и те ще успеят да се договорят за по.благоприятни условия за помощ от ЕС

Коментар

• Първоначално изпратено от anon6706 Разгледай мнение
                    Това е целта.
                    Все пак, дълговете на Гърция са горе-долу износа на Германия за 1 месец.

А гърците си правят много грешни сметки, а и някои от тук пишещите също. Начело със Супертрейдъра.

Една държава може да извива ръцете на кредиторите си чрез самоволна обезценка на дълга си само, ако е с голямо консуматорско население или има огромни природни ресурси, които са необходими в световен мащаб.
                    Гърците нямат подобни характеристики..... и затова ще го д*хат следващите 50-100 години, ако пристъпят към индивидуални решения.
                    обезценка на дълга чрез валутата ли имаш предвид?

ако гърция напусне еврозоната драхмата ще се срине но дълга остава в евро

Коментар

• Купувайте Athex 20 На промоция по 216 го дават

Коментар

• Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение
                        Кроя на юли, началото на август. Ако гърците се напънат може и до септември да стигне - но ми се струва малко вероятно да издържат до тогава.
                        За какво да се пънат чак до август да плащат в евра ,като още след изборите ще въведат драхмата,което е логично с оглед на декларираните намерения на СИРИЗА.

Коментар

• Първоначално изпратено от Колчо Слепеца Разгледай мнение
                          Мен ми се струва, че и в самата Гърция не знаят точно за какво се борят...
                          (освен да отпишат още некой цент от дълговете си..)
                          70% от гърците са идиоти или мазохисти или и двете.

Коментар

• Мен ми се струва, че и в самата Гърция не знаят точно за какво се борят...
                            (освен да отпишат още некой цент от дълговете си..)
                            Ходя по въже.Не ръкопляскайте, това е моят път.С костюм на клоун съм, да ми се смеете, когато падна

Коментар

• Първоначално изпратено от zloblivi_podritvaniq Разгледай мнение
                              за изхвърляне на гърция от еврозоната и приемане на драхмата съм съгласен 4е може
                              да се случи, но е трудно да се каже кога/дали сега,след 6 месеца,след година/

фалит оба4е няма да има по мое мнение

разбира се както винаги няма да обяснявам прогнозите си
                              Кроя на юли, началото на август. Ако гърците се напънат може и до септември да стигне - но ми се струва малко вероятно да издържат до тогава.

Коментар

• ....

за изхвърляне на гърция от еврозоната и приемане на драхмата съм съгласен 4е може
                                да се случи, но е трудно да се каже кога/дали сега,след 6 месеца,след година/

фалит оба4е няма да има по мое мнение

разбира се както винаги няма да обяснявам прогнозите си

не е препоръка
                                Last edited by zloblivi_podritvaniq; 14.05.2012, 15:34.

Коментар

Working...
                                X