Големи са простаци тея дето се съгласиха да опростят дълга на Гърция. Трябваше да изчакат до изборите.
Съобщение
Collapse
No announcement yet.
Гърция: фалит без нова драхма?
Collapse
X
-
Нови избори в Гърция
Грозно и срамно е да се наречеш ГРЪК.
Ядоха, пиха, веселиха се а кога плащали отказали.
Махане от Еврозоната. Съд в Страсбугр за лъжите на управляващите довели до влизането на страната в Еврозоната. Огромни наказания. Пълно отлъчване.
Аз ако съм лидер на Европа ще и покажа на Гърция къде зимуват раците.Мнението не е препоръка за търговия с ценни книжа!
Коментар
-
Първоначално изпратено от XY Разгледай мнениеЧрез печатане на пари, загубите се прехвърлят точно върху правилните хора! Тези, които безразсъдно и алчно са отпускали прекалено много заеми на гърците... Все едно аз да тръгна да давам пари на който ми поиска и после да се чудя, а бе що аджеба някои не ми ги връщат... Кой ще е виновен? Аз естествено...I don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениенищо автоматично не се случва. Гърция няма да бъде изгонена, тя сама ще напусне. И не няма да има следващ напуснал, защото в ситуацията в гърция след напускането ще стане такава че само пълен мазохист след това ще иска това нещо да се случва и в неговата странаI don't call equity bulls 'cockroaches.' Do you understand?
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнениебе нямам време ама на тва как да не отговориш. я пак! Национализацията голяма далавера бе? И държавата като национализира банката и не трябва да връща депозитите, така ли или как? Държавата при национализация поема активите и пасивите така че е същото. Просто в единия случай се ликвидира а в другия се управлява по натам. Това че няма други кандидати за изкупуване и продължаване на дейността говори колко си струва. При ликвидация читавите кредити се изкупуват от други банки и със събраното се покриват част от депозитите. .
докато не стане мейнстрийм ...
моля те спри с бисерите че нямам време човек
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеВсеки с елементарна икономическа култура би трябвало да знае че банката работи с чужди пари. Ако приемем че на всеки 10 евро пасиви - т.е. депозити и дълг, стои 1 евро собствен капитал, едно правителство трябва да е малоумно за да не национализира това 1 евро собствен капитал, ако в противния случай ще трябва да изплати поне 5 евро застраховка за депозитите и отделно икономиката да загуби още 5 евро.
.
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеМейнстрийма е всичко което върши работа. Това което не е вътре в мейнстрийма са просто екзотични глупости...
моля те спри с бисерите че нямам време човек
Last edited by vilavarna; 15.05.2012, 12:21.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнение1. чел ма недочел. ще загубят (и то не всичко) тези дето са си сложили спестяванията в банки които не знаят как да си управляват парите и следователно са фалирали раздавайки кредити на гърция на 4-5% лихва. като си купя облигации на айбием да не би някой нещо да ми гарантира? имам си глава на раменете и мисля на коя фирма да давам пари на заем. всеки да си прави сметка в коя банка да си държи парите. В БГ имаш по 7% лихва при лихва по кредити в западна европа под 4% и уж няма валутен риск. Кво казва твойта диплома а? Хитрата сврака ...
2. фалит не банка далеч не означава че всичко е празно! банката има все пак някакви активи като например тук таме раздадени качествени заеми които се поемат/изкупуват от оцелелите банки и с тях се плаща на депозитарите доколкото може. колко банки фалираха в щатите а? Не е чак толкова страшно колкото им се иска да го изкарат за да им плащаме масрафите.
3 относно гарантираните депозити - ти май говориш наизуст. Значи викаш гърция обявява фалит тоест спира да си изплаща кредитите но като фалират банките все пак си изпълнява задълженията и плаща на депозитарите
щот те са най-превилигированите кредитори. Брях
Ако застраховката на депозитите е частна тогава кво се случва когато застрахователното събитие настъпи - или застрахователя плаща или дифолт. Просто!
Ако застрахователя по депозитите е държавата - пак там, само че в тоя случай е по-просто щото така или иначе причината за събитието е дифолта на държавата. То няма да има пари за пенсии и заплати ти ми говориш за гарантирани депозити.
абе тва "спасяване" дето върви просто разпределя загубите към всички а виновните минават метър.
като ще си раздаваме любезности на тема дипломи: добре са ти промили мозъка и са ти дали тапия "ариел - изчистен от остатъци на собствено мислене и тотално конформен с мейнстрийма ".
нямам повече време за глупости
поздрави
Мейнстрийма е всичко което върши работа. Това което не е вътре в мейнстрийма са просто екзотични глупости. А това което на теб ти е влязло в главата може само да те докара до фалит, ако на всичкото отгоре играеш на пазари със собствени пари, ако играеш с чужди пари силно те съветвам да си покажеш тези постове на този който ти е дал за управление тези пари.
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеАргументите ти са безумни, не виждам какво да им коментирам. дори само за това че като оставиш тези банки да фалират същите тези които уж защитаваш от инфлацията всъщност ще загубят много повече. Да не говорим че навсякъде малките депозити са гарантирани, което води до това че при фалит на банка и липса на пари държавата трябва да вземе нов дълг за да плати тези гаранции, което няма как да стане ако държавата така и така е в технически банкрут. И пак опираме до печатане на пари.
не ти знам дипломите, но ако са икономически, който ти ги и дал не е трябвало да го прави
2. фалит не банка далеч не означава че всичко е празно! банката има все пак някакви активи като например тук таме раздадени качествени заеми които се поемат/изкупуват от оцелелите банки и с тях се плаща на депозитарите доколкото може. колко банки фалираха в щатите а? Не е чак толкова страшно колкото им се иска да го изкарат за да им плащаме масрафите.
3 относно гарантираните депозити - ти май говориш наизуст. Значи викаш гърция обявява фалит тоест спира да си изплаща кредитите но като фалират банките все пак си изпълнява задълженията и плаща на депозитарите
щот те са най-превилигированите кредитори. Брях
Ако застраховката на депозитите е частна тогава кво се случва когато застрахователното събитие настъпи - или застрахователя плаща или дифолт. Просто!
Ако застрахователя по депозитите е държавата - пак там, само че в тоя случай е по-просто щото така или иначе причината за събитието е дифолта на държавата. То няма да има пари за пенсии и заплати ти ми говориш за гарантирани депозити.
абе тва "спасяване" дето върви просто разпределя загубите към всички а виновните минават метър.
като ще си раздаваме любезности на тема дипломи: добре са ти промили мозъка и са ти дали тапия "ариел - изчистен от остатъци на собствено мислене и тотално конформен с мейнстрийма ".
нямам повече време за глупости
поздрави
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнениеся ние дипломи ли ще мерим или аргументи? щото аргументи срещу това което съм казал не виждам а само квалификации на кво ниво са ми познанията!
ма то и аз кво очаквам от форумчета ...
не ти знам дипломите, но ако са икономически, който ти ги и дал не е трябвало да го прави
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнениеНищо лично, но познанията ти са на ниво жълта икономическа преса. Както за настоящата ситуация, така и за икономическата логика зад нея.
Много ми е интересно как хора, които хал хабер не разбират от икономика могат с лесна ръка да говорят за това, макар че то от икономика, футбол и политика всеки лаик смята че разбира
ма то и аз кво очаквам от форумчета ...
Коментар
-
Първоначално изпратено от supertrader Разгледай мнениеНевъзможно е Гърция да бъде изгонена , това автоматично разпада ЕЗ.Решението , което ще се наложи е мораториум по плащанията на дълга им и спиране на помощите и програмите за такива. Това е и справедливото решение.Паричното обединение не е бар , в който някой може да влезе да се напие и да си тръгне , ЗАЩОТО тези които останат плащат сметката и при него е като в бар.
Ако Гърция напусне , ще има и следващи които да станат и да си тръгнат от масата и някой ще остане накрая и той ще трябва да плати. Ще има бързащи да избягат и ЕЗ ще се разпадне.
Коментар
-
Първоначално изпратено от vilavarna Разгледай мнениеБрей как не се бях сетил по-рано.
нищо лично!
поздрави
Много ми е интересно как хора, които хал хабер не разбират от икономика могат с лесна ръка да говорят за това, макар че то от икономика, футбол и политика всеки лаик смята че разбира
Коментар
-
Чрез печатане на пари, загубите се прехвърлят точно върху правилните хора! Тези, които безразсъдно и алчно са отпускали прекалено много заеми на гърците... Все едно аз да тръгна да давам пари на който ми поиска и после да се чудя, а бе що аджеба някои не ми ги връщат... Кой ще е виновен? Аз естествено...Мнението не е препоръка за сделки!
Коментар
-
ravnovesie
Невъзможно е Гърция да бъде изгонена , това автоматично разпада ЕЗ.Решението , което ще се наложи е мораториум по плащанията на дълга им и спиране на помощите и програмите за такива. Това е и справедливото решение.Паричното обединение не е бар , в който някой може да влезе да се напие и да си тръгне , ЗАЩОТО тези които останат плащат сметката и при него е като в бар.
Ако Гърция напусне , ще има и следващи които да станат и да си тръгнат от масата и някой ще остане накрая и той ще трябва да плати. Ще има бързащи да избягат и ЕЗ ще се разпадне.D.Y.F-091066
Коментар
-
Първоначално изпратено от ravnovesie Разгледай мнение... И единствения изход е да печаташ пари.
Справедливото решение е да оставиш фалиралите банки да си заминат а тези с ликвидните проблеми да ги подкрепиш за 1г като например пресечеш масово теглене на депозити (гарантирани депозити и тн). Така взелите грешните решения (вкл евентуално тези дето си държат депозитите в банки-пирамиди срещу ненормално високи лихви) ще го отнесат.
Като напечаташ пари загубите които прикриваш не изчезват а просто се поемат от ВСИЧКИ спестители и бъдещи потребители чрез инфлацията. Тоест прехвърляш загубите от едни субекти (тези които са ги реализирали) върху други потенциално невинни и то в бъдещето (някои се припокриват ама не съвсем) и тва трябва да ми се представя като "единственото решение". Ей на тва му се вика ДОГМА която се възползва от това че обирането на невинните се замазва в сложни термини, добре разпределено е и е в бъдещето ... да не говорим че го отнасят ама най бедните щото поскъпването е в храни и горива а тва не влиза в официалния сипиай
Аргумента основно е че тия дето са направили загубите не можем да ги оставим да си заминат щото са ни твърде важни
И тази очевидна несправедливост за всеки нормални мислещ човек ми се продава като единственото решение измислено от по-умните айви лийг икономисти при положение че така се прехвърля тежестта от тези които им плащат хонорарите върху народонаселението, тоест имат интерес да го представят така. И било за общото добро, тоест видите ли ако не направим така ще стане мноооого лошо. ай сиктир
нищо лично!
поздравиLast edited by vilavarna; 15.05.2012, 08:28.
Коментар
Коментар