IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция: фалит без нова драхма?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от Inform Разгледай мнение
    Депозити на домакинствата в Гърция в нейната банковата система:
    1)
    - в края на януари 2001г. бяха 89,913 милиона евро
    2)
    - в края на 2009г. бяха 196,860 милиона евро
    3)
    - в края на ноември 2014г. бяха 136,058 милиона евро
    4)
    - в края на април 2015г. бяха 114,425 милиона евро

Тоест бяха необходими:
    1)
    - 4 години и 11 месеца за да има спад с по-малко от 61 милиарда евро на депозитите на домакинствата в Гърция
    2)
    - 5 месеца за да има спад от над 21 милиарда евро на депозитите на домакинствата в Гърция

Браво на КОМУНИСТА ципрас, че успешно се гаври с Гърция!

http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/...s/default.aspx

Има много по-просто обяснение......просто хората си теглят парите и ги слагат в бурканбанк.Затова и депозитите в банковата система намаляват

Коментар

• Депозити на домакинствата в Гърция в нейната банковата система:
      1)
      - в края на януари 2001г. бяха 89,913 милиона евро
      2)
      - в края на 2009г. бяха 196,860 милиона евро
      3)
      - в края на ноември 2014г. бяха 136,058 милиона евро
      4)
      - в края на април 2015г. бяха 114,425 милиона евро

Тоест бяха необходими:
      1)
      - 4 години и 11 месеца за да има спад с по-малко от 61 милиарда евро на депозитите на домакинствата в Гърция
      2)
      - 5 месеца за да има спад от над 21 милиарда евро на депозитите на домакинствата в Гърция

Браво на КОМУНИСТА ципрас, че успешно се гаври с Гърция!

http://www.bankofgreece.gr/Pages/en/...s/default.aspx

Коментар

• Първоначално изпратено от man_united Разгледай мнение
        Коя водеща държава може да си ПЛАТИ дълговете? САЩ? Япония? Франция? Италия?
        Сега ще заяджаш за глупости ли. Нека да е "обслужва", не "плати".

Коментар

По 1-2 % годишно, колкото се искат от Гърция- всяка от тях.

Коментар

В един момент цялата финансова система трябва да рестартира. Просто тая работа, да се фабрикуват виртуално цели гигабимберици - да не кажа и терабимберици - пари без покритие - вечно да продължава - не може.
            Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Хампарцумянов - вече съм готов на каквото ще да е - само да се приключи с тая неясност.

Аз с моите външни инвестиции изчаквам, но ми е за клиентите ми.

Коментар

• Първоначално изпратено от ДесеткиЛевове Разгледай мнение
                Според мен - 95% вероятност за "спасяване", 5% фалит. Преди бих сложил по голяма вероятност за фалит но последно време нещо много се активизираха совалките на големия бял задокеански брат между гръчко и немачко. А ако големия брат иска спасяване, значи това ше стане Освен това гърците за момента изглежда предпочитат да си останат в еврото и да се мъчат безкрай. Ако Ципрас го докара до грекзит и връщане на драхмата, може и да има обесени политици по дърветата

Естествено "спасението" е само отлагане на неизбежното. Тоя дълг нема как да се плати. След 1-2 години ще гледаме пак същия филм

Коментар

• Според мен - 95% вероятност за "спасяване", 5% фалит. Преди бих сложил по голяма вероятност за фалит но последно време нещо много се активизираха совалките на големия бял задокеански брат между гръчко и немачко. А ако големия брат иска спасяване, значи това ше стане Освен това гърците за момента изглежда предпочитат да си останат в еврото и да се мъчат безкрай. Ако Ципрас го докара до грекзит и връщане на драхмата, може и да има обесени политици по дърветата

Естествено "спасението" е само отлагане на неизбежното. Тоя дълг нема как да се плати. След 1-2 години ще гледаме пак същия филм

Коментар

• И аз така мисля - от гледна точка на бизнесът - искам да спасят, но от гледна точка на правдата - искам да ги зарежат, да им конфискуват половината острови и на всички световни карти гръция да бъде залепена с тоалетна хартия, все едно я няма.

Коментар

• Пак ще ги спасят в последния момент... шубето от възможността от рязък крах в Европа е много по-голямо от контролирания спад, който се наблюдава в момента. А и населението ще е много по-склонно на ексцесии, ако има рязка загуба на покупателна способност на еврото.

Коментар

• Писна ми - и световните и нашата борси да потъват с бавно клатучкане като глътнал вода чугунен леген заради тия нахални просяци - май няма да има споразумение и ще стане голямо мазало... как мислите?

Часовникът тиктака неумолимо.... моля аргументирани мнения и неспамаджийство - въпросът - важен.

Коментар

• Искам да инвестирам на Гръцката борса
                          Някои знае ли дали има инвестабъл индекс чрез който най лесно да се инвестира и да се търгува чрез някои от трейдър платформите на БГ брокерите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                            Разбирам, че мразиш банкерите, споделял си и някои от причините...Но това не трябва да има отношение към драмата на гърците, нали ?
                            вЕрвай ми - ще им вземат каквото могат, първо каквото са заложили а после и малко лихва. Но първо ще им създадат илюзия, че ще се отърват... че ще прецакат мазните и тъпи банкери ....
                            Най-голямата победа на дявола е че накарал човека да си мисли, че не съществува
                            А ти сънувай каквото ти е удобно - за нивото на форума и всичко останало.....
                            остави го грухчо ...................... той и без това не знае къде се намира
                            fuск the bеаr - give me the bееr

Коментар

• Първоначално изпратено от Грую Груев Разгледай мнение
                              буахахаха, блажени са вЕрващите, които очкават маляките да си платят А в икономически форум това звучи още по-смешно, но може би толкова си е нивото на форума или поне на част от форумците
                              Разбирам, че мразиш банкерите, споделял си и някои от причините...Но това не трябва да има отношение към драмата на гърците, нали ?
                              вЕрвай ми - ще им вземат каквото могат, първо каквото са заложили а после и малко лихва. Но първо ще им създадат илюзия, че ще се отърват... че ще прецакат мазните и тъпи банкери ....
                              Най-голямата победа на дявола е че накарал човека да си мисли, че не съществува
                              А ти сънувай каквото ти е удобно - за нивото на форума и всичко останало.....
                              За спекуланта е вредно да чете новини и още повече анализи .

Коментар

• Първоначално изпратено от Protokol Разгледай мнение
                                Маляките ще ги призная , ако разчитат на МВФ - но за най-големи празноглавци
                                Никога няма да забравя казаното от Кристин Лагард преди три години
                                "Лагард: Съчувствам повече на децата в Африка, отколкото на гърците. В интервю за в. "Гардиън" директорът на МВФ е категорична, че Гърция трябва да изплати дълговете си и да не чака смекчаване на условията"
                                Ти на цигани пари на заем давал ли си?Кога циганин ти върне парите тогава чакай гърците

Коментар

Working...
                                X