IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Megavselena.bg
Контролен панел | Съобщения | Потребители | Търси
  • If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed. To start viewing messages, select the forum that you want to visit from the selection below.

Съобщение

Collapse
No announcement yet.

Гърция: фалит без нова драхма?

Collapse
X
  • Филтър
  • Време
  • Покажи
Clear All
new posts

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
    Да откриваме ли залаганията за 19 Юни?
    Много вероятен и подходящ ден Гърция да каже че не може да плаща.
    По-скоро предполагам че кредиторите ще го кажат в петък и в понеделник 22ри гърците ще могат да теглят от банка до 400 еврака на ден. Коефициент 3,5:1
    коефициент вече е 8:1

Коментар

• След още една седмица на лакърдии, почвам да се чудя дали въобще ще фалират.
      Вярно такъв цирк друг освен гръг не може да спретне. То не бяха преговори то не бяха пазарлъци с всякакви предложения, контра предложения. И докато всички очакват "излез контра предложението" ще се окаже, че преди месец са им дали пари и всичко е било празни приказки. И нещата ще си продължът по старо му.
      И така до следващият епизод.

Коментар

• Другарят ципрас, понеже е КОМУНИСТ, провежда политика за намаляване на работните места в Гърция:
        1)
        - в края на януари 2015г. заетите в Гърция бяха 3,534,594 души
        2)
        - в края на март 2015г. заетите в Гърция бяха 3,518,858 души
        Тоест за 2 месеца има спад на заетите с над 15 хиляди души.

Честито на всички, които подкрепят КОМУНИСТА ципрас!

http://www.statistics.gr/portal/page/portal/ESYE

Коментар

• IMF quits Greece talks and says no progress made

http://www.aljazeera.com/news/2015/0...180740429.html

Organisation tells Greek PM Tspiras to stop gambling his country's future, as negotiating team leaves talks in Brussels.
          destroy racism, be like a panda – he’s black, he’s white, he’s asian and he’s chubby

Коментар

• Първоначално изпратено от toto Разгледай мнение
            Да откриваме ли залаганията за 19 Юни?
            По-скоро предполагам че кредиторите ще го кажат в петък и в понеделник 22ри гърците ще могат да теглят от банка до 400 еврака на ден. Коефициент 3,5:1
            Все си мисля, че ще има last minute deal ... Ако не, то гърците сами ще свалят СИРИЗА и новото правителство ще е доста по-сговорливо.Алтернативата хич не би им харесала.

Коментар

• Да откриваме ли залаганията за 19 Юни?

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                Импе,

не са само гърците за бой, не е балък тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава.

Юнкер и сие чиновници в костюми са по-опасни и от Ципрас. Ако си мислиш , че са много стока питай ги за какво се правеха на слепи, когато е имало ясни индикатори, че гръцкият дълг излиза от контрол... знаели са но са си играли играта.
                Има и някои смекчаващи вината обстоятелства обаче. До 2007г-2008г. гръцкият дълг е около 70%-80% от БВП. После идва кризата, данъчните приходи се сриват силно и гърците започват да правят по 10% бюджетни дефицити. Така дългът нараства страшно бързо, а и се качват и лихвите, което пък още повече надува дефицита (при 100% дълг и качване на лихвата с 3% това товари дефицита с 3%), което вкарва страната в порочен кръг. Европейците имат скорошния пример от Лемън Брадърс и точно затова спасяват Гърция. Ако не го бяха направили, имаше доста голяма вероятност проекта, наречен "Еврозона" да се сгромоляса.

Коментар

• След тази среща днес (неделя) на Г-7, май Обама ще звънне на Ципрю и ще му дърпа ушите, а последния ще смекчи тона за следващата среща на 10.Юни. Освен ако Ципрю не е решил да строи комунизма.
                  Ама той и комунизма падна след като няма финансиране, да си спомним от историята ситуацията в нашата мила родина, след като Луканов обяви т.нар.мораториум през 1990 год. мисля да е било. И тогава с дрънкане на празни тенджери народа пее под прозорците Луканови: Никакъв бюджет - за Москва билет !!!

Коментар

• http://www.grreporter.info/tsipras-p...khoditsa/17380

Коментар

• Първоначално изпратено от Grosss Разгледай мнение
                      Говори се ,че запасите им на им на петрол и газ около Крит и Кипър са по-големи от тези
                      в Северно море,така че дай да не прибързваме с прогнозите.
                      Ама хубаво - аз не искам маслинарите да гладуват, но просто да не паразитират.

Бертрам - така е. Впрочем надявам се ного на британците, от ден на ден се убеждавам, че ЕС в тоя му вид е всъщност огромно зло.
                      Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Приход в консолидирания държавен бюджет на Гърция от данъка върху дохода на физическите лица:
                        1)
                        - за 4 месеца от началото на 2014г. бяха 1,840 милиона евро
                        2)
                        - за 4 месеца от началото на 2015г. бяха 2,101 милиона евро
                        Тоест за година има увеличение от 261 милиона евро.

Приход в консолидирания държавен бюджет на Гърция от корпоративния данък:
                        1)
                        - за 4 месеца от началото на 2014г. бяха 179 милиона евро
                        2)
                        - за 4 месеца от началото на 2015г. бяха 37 милиона евро
                        Тоест за година за щастие има спад от 142 милиона евро.

Другарят ципрас, понеже е КОМУНИСТ, бил много ядосан, че именно тези, които са гласували за него са принудени да пълнят с приходи консолидирания държавен бюджет на Гърция.

http://www.minfin.gr/

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                          + 6318

Аз мисля, че тия нахални просяци трябва да бъдат оставени на маслинена диета - или пък да си ядат опинците известно време - после тоя нахалник Главния маслинар ще отиде в Брюксел, лазейки по корем (ако не бъде свален с кървава революция и лишен от тимберица) и ще бъде готов на всякакви условия.

Гърчинът е като циганинът - или с тояга по тимберицата - или той ти се качва на твоята тимберица - средно положение няма.
                          Говори се ,че запасите им на им на петрол и газ около Крит и Кипър са по-големи от тези
                          в Северно море,така че дай да не прибързваме с прогнозите.

Коментар

• Първоначално изпратено от Императорът Разгледай мнение
                            + 6318

Аз мисля, че тия нахални просяци трябва да бъдат оставени на маслинена диета - или пък да си ядат опинците известно време - после тоя нахалник Главния маслинар ще отиде в Брюксел, лазейки по корем (ако не бъде свален с кървава революция и лишен от тимберица) и ще бъде готов на всякакви условия.

Гърчинът е като циганинът - или с тояга по тимберицата - или той ти се качва на твоята тимберица - средно положение няма.
                            Импе,

не са само гърците за бой, не е балък тоя дето яде зелника, а тоя дето му го дава.

Юнкер и сие чиновници в костюми са по-опасни и от Ципрас. Ако си мислиш , че са много стока питай ги за какво се правеха на слепи, когато е имало ясни индикатори, че гръцкият дълг излиза от контрол... знаели са но са си играли играта.

Сега обаче трябва лудия Ципрса (който всъщност не е хич луд а си има леви идеи човека) да обере негативната енергия...докато баш бандитите в костюми потриват ръце в брюксел , лондон и вашингтон.

Гърците не ги вини прекалено на хубаво се свиква лесно. Ако ние бяхме на тяхно място сега щяхме да сме същата драма, че и по-зле и волен щеше да е премиер (пази боже)..

На германците цялата тази работа почва да им писва и макар, че бабата го играе политична в нейната партия почват брожения.

Не мисля, че фалит на гърция ще събори зоната, а по-скоро отлагането му ще продължи разпада на южна европа. Сега са англичаните, но утре може германците да вдигнат вой до небесата и да искат реформа или излизане от съюза.

Също така си мисля, че би могло гърция да фалира, но да си запази еврото...макар и доста трудна работа...най-малкото може да се въведе валутен борд, който да стартира с курс да речем с 30% обезценяващ драхмата....ако въобще може да се говори за някаква оценка в момента. Умрялото куче се казва банкова система и как ще успеят да я закрепят. Това комбинирано с приватизация и опрощаване на данъци за укрити капитали може да даде въздух на икономикат.

Два са воденичните камъни на шията на такова отвързване
                            1. Банките им са ошушкани
                            2. Администрацията е страшна напаст с големи разходи.

иначе и в момента успяват да вържат бюджета...ако ги няма плащанията по дългът ще са балансирани.... само дето няма да имат финансова система ако ЕЦБ се изтегли рязко...вече не знам какво да мисля...може би ЕЦБ нарочно ги крепи банките им, за да нямат мърдане.
                            Last edited by bertram; 07.06.2015, 18:03.
                            това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

• Първоначално изпратено от bertram Разгледай мнение
                              'Частният' капитал вече е отписал гръцкия дълг на 90-95%. Тези, които се пънат в момента са ЕЦБ и МВФ + правителствата на богатите от ЕС.

Почвам да си мисля, че и на двете страни (гърция и кредиторите) им е ясно, че с леви популисти на власт тази държава НЯМА начин да затегне коланите ефективно и да се преструктурира и изстрада това преструктуриране. Според мен всичко отива на развод по взаимно съгласие, които и двете страни ще представят като Морална победа и защита на интересите на тези които представляват.

Сириза ще има възможност да строи комунизма, а кредиторите да притиснат залитналите в ляво испания португалия... да внимават и хубаво да гледат какво се случва с гърците зимата...

ЕЦБ неслучайно започна количествени улеснения (печатане) в момент, когато вече трябваше са се мисли за вдигане на лихви...или поне ограничаване на малоумните харчове.

Гърците пък мотат топката докато подкрепяните от ЕЦБ гръцки банки бъдат източени до последния евроцент от население (а и не само). Не съм гледал последно колко , но едно поне 50 милиарда суха пара на ЕЦБ ще замине в дюшеците на гърците.
                              + 6318

Мразете ме ако щете - Гарванът Селдън тоже не са го обичали :-)

Коментар

• Първоначално изпратено от Pivoley Разгледай мнение
                                Интересно ми е ти какви мерки би предложила, ако си кредитор на Гърция в този момент? Да продължиш да наливаш пари в една нереформирана икономика е пълен абсурд и е самоубийствено. Тъй че, напълно нормално е кредиторите да искат реформи и свиване на бюджетните разходи до нивото на бюджетните приходи.
                                Но самата Гърция трябва да е наясно, че без значение дали кредиторите ще отпишат дълговете или не, то страната неминуемо ще трябва да направи реформите и са балансира бюджета, просто защото от тук насетне едва ли скоро ще може да се намери свеж евтин ресурс.
                                'Частният' капитал вече е отписал гръцкия дълг на 90-95%. Тези, които се пънат в момента са ЕЦБ и МВФ + правителствата на богатите от ЕС.

Почвам да си мисля, че и на двете страни (гърция и кредиторите) им е ясно, че с леви популисти на власт тази държава НЯМА начин да затегне коланите ефективно и да се преструктурира и изстрада това преструктуриране. Според мен всичко отива на развод по взаимно съгласие, които и двете страни ще представят като Морална победа и защита на интересите на тези които представляват.

Сириза ще има възможност да строи комунизма, а кредиторите да притиснат залитналите в ляво испания португалия... да внимават и хубаво да гледат какво се случва с гърците зимата...

ЕЦБ неслучайно започна количествени улеснения (печатане) в момент, когато вече трябваше са се мисли за вдигане на лихви...или поне ограничаване на малоумните харчове.

Гърците пък мотат топката докато подкрепяните от ЕЦБ гръцки банки бъдат източени до последния евроцент от население (а и не само). Не съм гледал последно колко , но едно поне 50 милиарда суха пара на ЕЦБ ще замине в дюшеците на гърците.
                                Last edited by bertram; 07.06.2015, 14:28.
                                това мнение не е препоръка за покупка или продажба на акции

Коментар

Working...
                                X